Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk3] Gnom by Klimek1990
PostWysłany: Nie 28 Lip, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 13396814
Auto: Golf MK2 / Audi A6C5
Siemanko, chciałbym przedstawić wam swoją "Trójeczkę", którą kupiłem jakiś czas temu już.
Mimo tylu zmian i tylu aut stwierdziłem że Golf to jednak Golf, auto dla mnie i dobrze się w nim czuje
jak na samochód w takim przedziale cenowym :-). Więc tym razem auto już przy mnie zostanie.
Jak widać na fotkach nie jest on w stanie za dobrym ale powoli w miarę możliwości i napływu gotówki go
robię. Silnik za to jest w stanie Perfekcyjnym!, nie wiem jaki teraz jest jego dokładny przebieg, ale
będzie coś koło 100tys km :-).
Silnik pochodzi z rozbitej skody Felicii z 98r, przy demontażu miał przebieg coś koło 85-90tys km.

Foto z prac nad nim będę zamieszczał poniżej a jeszcze kuupe pracy

Opis:

-Model: VW Golf MK 3
-Silnik: 1.6 8v (75km)- AEA?
-Rok: 1994
-Wnętrze: Zmiana podświetlenia zegarów itd.. Reszta jak narazie Seryjne od CL'a (ale czekają fotele ori od GT)
-Zawieszenie: Seria => Kit 60/40 [MTS-Technik](Tył na talerzykach) => GWINT FK
-Wyposarzenie: El. Szyberdach, Centralny zamek, Alarm, wspomaganie kierownicy, ABS, Poduszka powietrzna
w kierownicy

Audio:

-Radio: Kenwood z828MP [Stare ale jakością dźwięku zawstydzi wiele nowych radyjek :)) ]
-Głośniki przód: Alpine SXE-1725S
-Podszybie: Gwizdki BOSE z Porsche Carrery 911
-Głośniki tył (Drzwi): Oryginalne z Chryslera Pacyfica
-Wzmacniacz: Blaupunkt GTA 260 + Subwoofer" Pioneer TS-W306

Dojdą jeszcze gwizdki na przód i tył dodatkowe i jajka 4 drożne w półkę ;)

Wymienione:

-Wtryskiwacz
-Świece
-Kable WN
-Aparat zapłonowy z kopułką i paluchem
-Czujnik Temp cieczy Chłodzącej
-Termostat
-Olej, płyny i filtry
-Akumulator
-Sonda Lambda
-Rozrząd

Plany:

-Końcowy tłumik sportowy
-Malowanie w czarny mat (Materiał już czeka na wolny czas i warsztat)
-Kit 60/40 [MTS-Technik](Tył na talerzykach)-->Aktualnie Gwint FK DONE !
-Smoked Front DONE !
-Hokej od GTI/VR6
-Alu RH Classic 15'-16'DONE!
-Vento Front/ProjektoryDONE!
-Postoje w kierunku na styl USA DONE! (ale już odłączone bo się znudziły)
-Naprawa progów DONE!
-Nakładki progowe od GTI DONE!
-Paski czerwone na zderzakach jak w 20yahre DONE!
-Zmiana podświetlenia całego wnętrza DONE!
-Tylne lampy Ori od GT ew. Hella black Magic [color=#FF000]DONE![/color]
-Przyciemnienie wszystkich szyb Lecz tylko delikatnie (tutaj są mieszane jeszcze uczucia)

Oto kilka fot po kupnie:

Image

Image

Image

Image

Mody Dokonane

Smoked Front i originalna dokładka zderzaka

Image

Gleba, kit MTS Technik -60 przód a tył regulowany

Image

Image

Image

Progi wyciągnięte i zakonserwowane, następnie na to przyszły nakładki od GTI :-))

Image

Image

Zmienione podświetlenie licznika z zielonego na białe LED i nowe koło !

W rzeczywistości wygląda to lepiej, nie jest u góry tak jasno :P, robione porostu telefonem i tak wyszło, całość licznika jest podświetlona jednakowo (tak jak na dole)

Image

R 15 7J, narazie wystarczy :-]

Image

Image

Doszedł Gwincik FK. Spuszczony na maxa lecz na co dzień tak nie pośmigam (Dziury straszne w drodze do pracy)

Image

Image

Image

Image

Miał być Vento front ale narazie będą "PROJEKTORY"(Ori Hella)

Image

Hella Black Magic

Dostałem paczkę z Hella Black Magic :-). Niestety jak widać prawa lampa uszkodzona jest :-(, ma pęknięcie które strasznie widać..

Image

Nowy kolorek :-)
W Rzeczywistości wygląda ładniej :-)

Image

Image

Dystanse 10mm doszły..
No z tyłu jeszcze z 10 mogło by być więcej :P, ale jak koło 16' kupie jak już ogarnę wszystko inne w tym aucie to coś szerszego i ten dystans na pewno się przyda ;D

Image

Image

Doczekałem się Xenona :-) kolor 6000k

Różnica między Zenonem a żarówką h1 Philips

Image

Image

Image

CDN . . .

Ostatnio edytowany przez klimek1990 Wto 30 Lip, 2013, edytowano w sumie 2 razy

Profil    13396814 klimek1990

Temat postu: Re: [mk3] Gnom by Klimek1990
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4148695
Auto: GTI XX Jahre
będę pierwszy ;)

Kolego z tego co widać pracy masz co niemiara przy tym aucie jeśli chodzi o estetykę. Osobiście skupił bym się najpierw na ogarnięciu tego co niezbędne żeby autko powróciło do ładu składu (pęknięta szybka licznika, przedni zderzak z prawej strony dostał chyba, tylny zderzak ma dziurę po haku etc) a później bawił się w sportowe tłumiki gleby i tym podobne.
Co do przebiegu śmiem twierdzić ze już masz +300k (przynajmniej buda jeśli zegary są z tego auta) bo brak napisu "total" ponad liczba kilometrów całkowitych
Co do czerwonych pasków a'la jahre to chyba warto je zostawić dla tej własnie wersji i nie robić kolejnego klona GTI 20J bo niedługo tylko takie pozostaną na naszych drogach i forach :). Przy odrobinie zaangażowania i wyobraźni możesz znaleźć swój własny niebanalny pomysł na ładne Mk3. Popatrz na tym forum. Ładnych projektów jest sporo.

Życzę powodzenia i wytrwałości ale przede wszystkim dobrego smaku i gustu przy tworzeniu własnego projektu, by nie powstało kolejne ryczące Mk3 CL GTI 20 jahre

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Woncek napisał(a):
będę pierwszy ;)

Kolego z tego co widać pracy masz co niemiara przy tym aucie jeśli chodzi o estetykę. Osobiście skupił bym się najpierw na ogarnięciu tego co niezbędne żeby autko powróciło do ładu składu (pęknięta szybka licznika, przedni zderzak z prawej strony dostał chyba, tylny zderzak ma dziurę po haku etc) a później bawił się w sportowe tłumiki gleby i tym podobne.
Co do przebiegu śmiem twierdzić ze już masz +300k (przynajmniej buda jeśli zegary są z tego auta) bo brak napisu "total" ponad liczba kilometrów całkowitych
Co do czerwonych pasków a'la jahre to chyba warto je zostawić dla tej własnie wersji i nie robić kolejnego klona GTI 20J bo niedługo tylko takie pozostaną na naszych drogach i forach :). Przy odrobinie zaangażowania i wyobraźni możesz znaleźć swój własny niebanalny pomysł na ładne Mk3. Popatrz na tym forum. Ładnych projektów jest sporo.

Życzę powodzenia i wytrwałości ale przede wszystkim dobrego smaku i gustu przy tworzeniu własnego projektu, by nie powstało kolejne ryczące Mk3 CL GTI 20 jahre

Każdy mówi żeby właśnie zając się pierw estetyką ;p, aktualnie mam ugadane ze szwagrem lakiernikiem malowanie auta, ale ja osobiście wole technicznie zrobić samochód na igłę.. Zderzaki wymienię przy malowaniu auta, Silnik jest naprawdę z przebiegiem malutkim bo był wymieniony, gdyż jak widać na liczniku tamten zrobił 300k+. Buda jest zmęczona ale przy malowaniu będzie ogarniana calutka. Paski czerwone ze zderzaka już poleciały. I fakt dużo zabawy w nim jeszcze, ale jak już mówiłem wszystko pierw ogarnę inne a na koniec jednak zostawię sprawy estetyki zewnętrznej :). Wszystko w swoim czasie

PostWysłany: Wto 30 Lip, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

UP!

Doczekałem się Xenona :-) kolor 6000k

Różnica między Zenonem a żarówką h1 Philips

Image

Image

Image

Uploaded with ImageShack.us

PostWysłany: Pią 09 Sie, 2013 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 34197291
Auto: GOLF MK3 GT / USA
Kolego w dobrym kierunku idziesz :ok: Tylko teraz musisz koniecznie coś zrobić z dziurami w tylnym zderzaku :P :P
Życze powodzenia w dalszych modach i zapraszam do mnie ;)

Profil    34197291

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 85 gości