Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 7 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan (nowe felgi strona 4
PostWysłany: Sob 02 Mar, 2013 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat 3BG Variant, VW Golf MK3 GTI
hm..co do wnetrza to może te linki coś ci podpowiedzą :ok:

http://www.passatworld.com/forums/76-sh ... seats.html

http://www.passatworld.com/forums/76-sh ... seats.html

PostWysłany: Sob 02 Mar, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7090141
Auto: VW Golf MKII
pablo_720 napisał(a):

Dobre wnętrza. Jak dla mnie pierwsze. Miażdży suty ;)

Profil    7090141

PostWysłany: Pon 04 Mar, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2968085
Auto: Passat B5 3B 1.8 ADR
Wnętrza bardzo fajne ;)
Co do RS6 to widziałem, siedziałem i sie jaralem - jednak według mnie cena, która jest na jedynych 2 a czasem 3 tych samych kompletach na Allegro (od bodajże roku), jest mocno przesadzona. Przynajmniej ja nie dam 4 tysiące za takie fotele, które na dodatek nie są w stanie idealnym.

Co do wnętrza od CC, to brałem pod uwage, ale według mnie przod jest mało sportowy, a przy tym calosc mocno futurystyczna jak na Passata B5 - no i tylko cztery miejsca.

Plan na moje wnętrze już jest w sumie w 100% ułożony, teraz tylko czekać na okazje i na fundusze.
Bedzie niekonwencjonalne i czarno, ale za dużo nie mówie bo potem jak cos nie wydzie to tylko wstyd jest :ała:

Dodam jeszcze, że w tygodniu nabijam opony na felgi i kupuje dekle, aby ostatecznie przygotować felgi do sezonu. Jestem tez umówiony na piatek do znajomego na lakier - uzupelni rysy jak sie da, aby obadac co maksymalnie można jeszcze wyciągnąć. Cały czas tez szukam blotnika.
Auto chce mieć gotowe już na spot na KFC z tego forum, a maksymalnie na rozpoczęcie sezonu przez nasze forum wrocLOW.pl, czyli pierwszy weekend kwietnia.
Miało być dopiero na Rothen, ale mam kryzys emocjonalny przez ten lakier, to moze chociaż tak poprawie sobie humor niee

Profil    2968085

PostWysłany: Wto 05 Mar, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: BORAT
Naxus napisał(a):
Auto chce mieć gotowe już na spot na KFC z tego forum, a maksymalnie na rozpoczęcie sezonu przez nasze forum wrocLOW.pl, czyli pierwszy weekend kwietnia.
Miało być dopiero na Rothen, ale mam kryzys emocjonalny przez ten lakier, to moze chociaż tak poprawie sobie humor niee

Ehhh te naglące terminy. Obyśmy się chociaż wyrobili na Rothen ;)

Naxus napisał(a):
Plan na moje wnętrze już jest w sumie w 100% ułożony, teraz tylko czekać na okazje i na fundusze.
Bedzie niekonwencjonalne i czarno, ale za dużo nie mówie bo potem jak cos nie wydzie to tylko wstyd jest :ała:

W sumie znam tyle o ile Twoje plany ale z czystej ciekawości:

Naxus napisał(a):
Co do wnętrza od CC, to brałem pod uwage, ale według mnie przod jest mało sportowy, a przy tym calosc mocno futurystyczna jak na Passata B5 - no i tylko cztery miejsca.

A do czego Ci więcej? niee

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Naxus napisał(a):
...Co do wnętrza od CC...tylko cztery miejsca...

Na początku produkcji owszem, ale potem była już dostępna kanapa 3-osobowa.

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 10085481
Auto: Vw Passat B5 1.9TDI
ładny passat tylko pozazdrościć :ok:

Ładnie, Czysto, Szeroko,Nisko!
 Profil    10085481

PostWysłany: Pią 15 Mar, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dzięki Panowie ;)

Dzisiaj wpadła w końcu paczka, na którą bardzo długo czekałem... Na szczęście cała i zdrowa. W niej jeden z elementów "ozdoby" auta - wiem, że nie wszystkim się spodoba, ale jakoś mnie to nie rusza niee

Na dniach jeszcze wrzucę resztę rzeczy, bo coś tam pozbierałem.

Image

Image

Profil    2968085

PostWysłany: Sob 04 Maj, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dawno mnie tu nie było, więc trzeba odgrzać trochę kotleta :ała:

Z góry sory za foty z telefonu, ale to póki co wszystko tylko poglądowe.

Przyszedł wreszcie czas, żeby poskładać i założyć "nowy stary gwint".
Najpierw wyczyściłem i poskładałem przód, od razu wywaliłem helpera, skręciłem regulację twardości na maks beton i założyłem na auto... Potem wziąłem się za tył, czyli starego MTSa. Dołożyłem do niego po jednym klipsie, bo po sezonie trochę mi się uklepały. Jak już auto postawiłem na ziemi i zobaczyłem jak siadł przód, to skręciłem go tak, aby był równo z tyłem - zapomniało mi się tylko zamontować podstawkę sprężyny, która obniżyła mi dupsko jeszcze o 1cm i w efekcie mam jeszcze niżej auto :D
Jeśli chodzi o tył, to trze prawie cały czas o plastik. Jeśli chodzi o przód, to stojąc w miejscu gdy skręcam koła to opona wypycha błotnik.
JEST FUN!

Image

Auto bardzo podobało mi się na takiej glebie i stalówkach, jednak trzeba było zakładać lato. Efekt większego obniżenia na letnich kołach wyszedł taki:

Image

W międzyczasie wpadły zamówione kosmetyki - parę rzeczy jest, ale nie kupiłem nic do lakieru bo i tak jest w takim stanie, że nic mu nie pomoże.

Image

Oprócz tego, zakupiłem także hamulce. Przód i tył miałem już na wykończeniu, zarówno tarcze jak i klocki. Postanowiłem kupić na przód coś minimalnie większego, wpadł bardzo świeży komplet zacisk + jarzmo + tarcze i klocki z Audi, pod tarczę 312mm. Zacisk i jarzmo zostanie odnowione i oczywiście przemalowane, bo czerwonego nie założę za nic :D
Do tego na tył wpadł normalny rozmiar tarcz i klocków (którego nie ma na zdjęciach), pozostało jeszcze tylko kupić płyn.

Image

Dostałem także rozpórkę dolną, jednak będę musiał przymierzyć i przemyśleć czy ją montować, bo jak mi ma haczyć przy nierównościach o ziemię, to mija się z celem.

Image

Najważniejszą rzeczą z punktu widzenia stance i poskładania wreszcie kół, to są kolejne zakupy ;) bardzo się cieszę, że wreszcie to kupiłem, bo już mnie zżerało i myślałem tylko co sprzedać, żeby mieć hajs na to...
A mianowicie na dłuższe chromowane śruby pod dystans, oraz dekielki na zamówienie.

Image

Mając to wszystko, oraz naciągnięte już opony na felgi, zabrałem się za przygotowanie na cacy kół - tj. wymycie z resztek smaru po naciąganiu opon, przepolerowanie pastą Mothersa, naczernienie opon i zawinięcie wszystko w strecz.

Image

Image

Jeśli chodzi o stęsy, to pozostaje jeszcze jedna rzecz, która nie daje mi żyć. Robiłem już 2 podejścia do zamontowania camberów na tył - pokonał mnie czujnik ABS. To jak jest on zamontowany, woła o pomstę do nieba!!! Jak ktoś ma jakieś złote rady jak go wyjąć z passata (chodzi o tylną oś) to proszę mówić ałaa niestety bez wyjęcia tego gówna nie można zdjąć piasty.

Przyszedł czas na wykorzystanie zalaminowanej naklejki z numerem rejestracyjnym, czyli trzeba było zdjąć poprzednią z szyby. Ta zalaminowana leży w słoneczniku i czeka na jakąś kontrolę :D jaram się tym, że w końcu patrząc od frontu auto jest symetryczne!

Image

Potem trzeba było odświeżyć listwy, a głównie przednią (japana) bo ktoś mi się do niego przytulił na parkingu - na szczęście nie wgniótł a jedynie podrapał.
Tutaj efekt malowania

Image

Wpadły też lampy tylne USA (full red) a do tego tabliczka na tylną ramkę rejestracji

Image

No i na koniec (dzisiejszy dzień) udało mi się wreszcie ogarnąć owiewkę Yakimy wraz z belkami bagażnika dachowego.

Image

Efekt jest ok, choć myślałem że będę bardziej zadowolony. Jednak lepiej taka owiewka wygląda na bardziej agresywnym/kanciastym aucie typu E46 czy Civic.
Fakt, że ledwo ją wrzuciłem i się jeszcze nie przyzwyczaiłem, może trochę mi bardziej będzie się widziała jak już się przyzwyczaję. Niestety cała ta konstrukcja mocno podwyższa wizualnie auto :smutny:
Zdjęć robić nie umiem, ale przynajmniej nie telefonem. Niestety za dużo na nich nie widać, bo już było ciemno.

Image

Image

Image

Image

Image

Według mnie auto od przodu wygląda dobrze, od boku oraz pod kątem zajebiście a od tyłu słabo. Na tym zdjęcie widać to wizualne podwyższenie i to, ja wąsko z bagażnikiem wygląda to auto. Zobaczymy, jak będzie na Gotti.

Image

Co do reszty, to nie udało mi się dzisiaj zamontować camberów, bo nie miałem gdzie. Przewidywany montaż to przyszły tydzień, pewnie wtorek. Wszystkie 4 felgi zostały ogarnięte i czekają na montaż, jutro mam nadzieje że nie będzie padać i będę mógł na nich wyjechać na Czillen am Grillen, niestety jeszcze bez kątów z tyłu.
Pozdro!

Profil    2968085

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: karawan
Nie mam pytań :D

VW Master
VW Master

Auto: Bora V5
Pięknie dopieszczony pasztet yupii

PostWysłany: Nie 05 Maj, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dobra, to czas na małego aktuala. Dzisiaj zostały pierwszy raz założone koła i auto dojechało jakoś (z małymi przygodami ]:) ) na spot Czillen am Grill organizowany przez wrocLOW.pl
Zacznę jednak od opisania co i jak.

Felgi weszły niestety krzywo, bo jak w większości VW belka jest lekko przesunięta względem środka auta i lewy tył wystawał ze 3mm bardziej niż prawy tył. Efekt był taki, że z prawej ledwo co tarło a z lewej spaliłem sobie błotnik zaraz po wyjeździe na nowo założonych kołach :D musiałem na przystanku autobusowym na biegu zakładać klipsy na lewy tylny amor, aby zrobić go na sztywno - na całe szczęście miałem ich parę przy sobie. Myślę, że camber tutaj załatwi sprawę, może da radę też stoczyć dystans o jakieś 1mm/2mm ale to jeszcze trzeba pomierzyć.
Co do kątów, to aktualnie auto nie ma żadnych. Niestety w Passacie można zrobić tylko "stałe" kąty camber shims'ami. Mam cambery na max -2.5 i tak też zrobię. Powinno finalnie wyjść ponad 3 stopnie negatywu. Niestety to jest maks co można normalnymi sposobami wyciągnąć z tego auta, oprócz tego zostaje tylko doginanie belki.
Przednie felgi schowały się baaardzo, następnym razem jak już będę miał odboje to opuszczę gwint jeszcze co najmniej o centa. Przydałby się także chyba większy dystans. O dziwo na tak wystających kołach przez przejechane 20km nie miałem ani jednej przycierki.

Co do reszty to widać na fotach, bo nie wiem czy o czymś zapomniałem czy nie. Auto można stać minimalnie krzywo, bo lewy tył siadł na odboju a prawy tył był normalnie. Dokładniejsze zdjęcia spasów i ogólnie dużo zdjęć będzie na dniach jak znajomy je ogarnie, bo robił dużo. Ja niestety fotografem nie jestem i wyszło co wyszło ;)

Image

Image

Image

Hugster, wyglądający na tym zdjęciu jak gwałciciel yupii

Image

A na koniec przyjemnie przypalony lakier na błotnikach ]:)

Image

Ostatnio edytowany przez Naxus, Pon 06 Maj, 2013, edytowano w sumie 1 raz

Profil    2968085

PostWysłany: Nie 05 Maj, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: mk2 GTI
czekałem na to! jest tłusto. :ok: ładnie się to 11 cali z przodu schowało

PostWysłany: Pon 06 Maj, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Nie jest to jeszcze końcowy setup, bo dalej mam mieszane uczucia. Póki co trzeba ogarnąć uciekające powietrze z przedniego koła, wsadzić cambery, stoczyć dystanse ile się da i na nowo wszystko spasować.
Wiem też, że wlepa RACEISM leci w czarny kolor, bo teraz trochę wadzi. Jak już wszystko ogarnę, to będą przymiarki paru opcji (oczywiście wraz ze zdjęciami) i wtedy się oceni, który zestaw mi najbardziej przypada do gustu.

Opcje są takie:
1. Brak bagażnika + pomarańczowe kierunki
2. Brak bagażnika + jasne kierunki
3. Bagażnik + jasne kierunki

Profil    2968085

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: turla fele
Lipnie wygla brak emblematu na tylnej klapie, moze tu jest caly minus stylistyki. Sam bagaznik wyglada dobrze, a kola wsadzone tak jak lubie :ok:

VW User
VW User
Awatar użytkownika

truckman napisał(a):
Lipnie wygla brak emblematu na tylnej klapie

Też mi się to do końca nie podoba, ale nie ma takiego zestawienia kolorów znaczka, żeby mi to pasowało.
Jeśli zostawiłbym chrom znaczek tak jak ori, to ten chrom kompletnie do niczego by nie pasował. Jeśli dałbym cały czary znaczek, to z metra wygląda fajnie, ale z większej odległości wygląda jak czarny wielki pryszcz. Próbowałem w PS zrobić kombinacje kolorystyczne typu kolor budy+czarny itd ale za każdym razem wychodziła kupa, coś co albo było brzydkie albo nie pasowało do reszty.

Tu niestety jest problem, więc postanowiłem pozbyć się go całkowicie.
Teraz też kombinuję (lekko agro tuning niee ) z malutką lotką na klapę, coś na styl tej z M5 E39. Mam jedną lotkę właśnie z tego modelu, spróbuję ją zaadoptować do Passata, pomaluję i przykleję na próbę. Zobaczymy, może to trochę "urozmaici" tył auta. Mam też te wydechy od W8, które może wrzucę wreszcie na auto... Zobaczymy, w każdym razie wiem, że trzeba zrobić coś, aby urozmaicić trochę dupsko auta.

Profil    2968085

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 7 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 79 gości