Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4] Tylna belka problem
PostWysłany: Śro 06 Mar, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam. Wczoraj byłem na ustawianiu geometrii w moi mk4. Okazało się podczas pomiaru, że prawe tylne koło krzywo stoi. Pod spodem wygląda to tak jakby prawa tuleja była wypchnięta/niedokręcona. Diagnosta stwierdził, że tylna belka jest krzywa i należy ją wymienić. Dodam, że dziś jechałem za golfem i ewidentnie leci bokiem - przednie lewe koło znacznie jest wychylone. Auta nie ściąga w żadną stronę, jedynie na nierównościach i śliskim zarzuca tyłem. Czy to faktycznie wina przekoszonej belki? Co jeszcze ewentualnie można sprawdzić?

Temat postu: Re: [golf mk4] Tylna belka problem
PostWysłany: Czw 07 Mar, 2013 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
po co sprawdzac?? jesli diagnosta powiedział ze krzywa to myslisz ze robił se jaja?? chcesz oszczedzac na własnym bezpieczenstwie..i co najgorsze na bezpieczenstwie innych uzytkowników dróg?

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK2
chyba ze masz faktycznie juz tak wybite tuleje w tylnej belce ze belka i one powoduja twoje objawy choc jesli diagnosta ta ogladal to w ciemno cie raczej nie zrobil

VW User
VW User

Ja miałem takie same objawy przy krzywej belce,auto na mokrej drodze dziwnie pływało. Zmieniłem belkę i jest ok.

PostWysłany: Pią 08 Mar, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: mk1 cabrio 16v turbo; Audi A4 B7 1,9Tdi Air Ride
kolego podstawa to jest sprawdzenie geometri czyli pochylenia tylnych kół i zbieżności wtedy wyjdzie czy to belka krzywa jest lub buda auta bo często się krzywią tylne belki przez oparcie się bokiem o krawężnik np drift na przednim napędzie a że auto lata po drodze to mogą być wybite gumy tylnej belki zrób pomiary jak pisałem to będzie wiadomo podstawa kont pochylenia koła bo tak na oko to jeden hop umar

PostWysłany: Pią 08 Mar, 2013 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
hahhahah BArtek pisz do ludzi po polsku :P bo nie kumaja o co kaman na oko chop umar :P

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Sob 09 Mar, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: mk1 cabrio 16v turbo; Audi A4 B7 1,9Tdi Air Ride
no fakt mały błąd nie jest zły he ważne że w temacie :ok:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości