Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 12 z 12 [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [ Typ 3 1600] Zolza - odrestaurowywanie
PostWysłany: Nie 06 Sty, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Volkswagen Typ 3, VW Golf IV
Witam!
Po długiej przerwie - WRACAMY! :ok: Ponad rok temu podjęliśmy najgłupszą decyzję swojego życia, mianowicie postanowiliśmy odrestaurować samochód na zlecenie... Myślenie było typu "zarobimy trochę kasy, poćwiczymy przed Wariatem, będzie GIT!". No i ten nasz "git" skończył się tak, że kasa prawie żadna (<cenzura> malezyjczyk, który przysłał nam Citroena 2CV, nie miał z nami praktycznie żadnego kontaktu. Samochód nie wyglądał źle, rzuciliśmy cenę, uprzedziliśmy, że może ulec zmianie w miarę jak będziemy rozkładać samochód, usłyszeliśmy "róbcie!". Ok, to robimy... Wysyłaliśmy zdjęcia z prac, koszty itp... "Tak, tak! Róbcie". Skończyliśmy samochód, mówimy jaka cena a ten sk*****l, że on tyle nie zapłaci bo umowi była inna... ałaa No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, "kaczka" wróciła do Malezji czy gdzieś tam... Oto efekt jak byście chcieli zobaczyć :)

Malowana w domowych warunkach, samemu :) Wyszło nawet nieźle. Pod koniec opuścił nas entuzjazm jak facet zaczął robić problemy, więc detale nie powalają na kolana (zderzaki i felgi maźnięte sprayem -.- Dach przydałoby się robić od nowa, ale to nie nasza działka... Powiedział, że sobie kogoś znajdzie. Kit mu w oko za ten hajs...)

Image

Przy okazji przedstawiam również nowego członka rodziny :) Golf IV imieniem Czesław (Czesio dla przyjaciół xD) pojawił się w styczniu ubiegłego roku. Teraz na święta dostał od Żelka sztywniejsze i obniżające o 4 cm sprężynki :) Tutaj na wakacjach nad morzem wyglądając nieco jak suv ;P

Image

Ale do czego zmierzam....
Udało nam się znaleźć przesympatycznego pana ze wsi Wyry za Katowicami (jeśli jest Pan na forum: "UWIELBIAM PANA!" :D ), który aktualnie składa "adelę'. Konkretniej - jedną z dwóch, miał sporo gratów, chciał wywalić na złom, ale nam się udało :) Tak więc wczoraj Czesław dzielnie zaciągnął przyczepę aż za Katowice, skąd przywiózł takie oto gratki :)

Słupek od strony kierowcy (tam na dole przy drzwiach). Wiem, próchno, ale chodzi tylko o zawiasy, które u nas stawiały taki opór że jedynie diaks je przekonał, żeby sobie poszły...
Image

Deska rozdzielcza. Pęknięta tylko na środku przy głośniku i po lewej stronie w rogu. Moja była rozorana na obudowach od zegarów :lipa: Zawiozę obie do tapicera, niech się facet martwi.
Image

Zderzaczki :) co prawda nieco pordzewiałe, ale to tylko nalot. Jeden delikatnie wgnieciony, bez problemu da się wyklepać. Oddam do chromowania, założę swoje kły i będzie jak nówka! :)
Image

No i wreszcie! Te nieszczęsne "wąsy" od przedniego zawieszenia... Kto śledził temat, wie o czym mówię. Te wyglądają nieco kiepsko, ale na żywo widać, że to sporo zdrowej blachy, wypiaskuję, wezmę to co u mnie było w tak ... ZŁYM stanie i będzie ok.
Image

Dekielki! yupii Śliczne, nie pogięte (nie tak jak moje, które ktoś zdejmował widelcem, łomem, młotkiem czy innym niestosownym narzędziem... :smutny: ) , lekko pordzewiałe, ale dobry kwas sobie z tym poradzi. Pochromują na nowo, będą lśnić jak psu nos na wiosnę :-D Tata się cieszy bo to są te stare, z głębokim przetłoczeniem.
Image

Dorwałam jeszcze boczne szyby. Moje są mocno porysowane, poza tym stwierdziłam: jak są - to biorę! Na wszelki wypadek. Chciałam wziąć też przedną, ale facetowi pęlła przy wyciąganiu -.-

Tak więc jak widzicie NIE PODDALIŚMY SIĘ! I nie zamierzamy :) Serdecznie pozdrawiam tych, którzy w nas zwątpili, stwierdzili, że i tak nam się nie uda. Ale przede wszystkim dziękuję tym, którzy w nas wierzyli od początku i nie przestali, którzy może czasem tu zaglądają z nadzieją, że coś się ruszyło :) Ruszy wkrótce! Jak tylko zrobi się cieplej. Póki co, zbieram graty. W przyszły weekend Pan z Wyr ( ;P ) jedzie gdzieś pod czeską granicę do znajomego, który może mieć jakieś części do mojego :) Ma się rozejrzeć za zdrową maską i przednimi błotnikami :) Akualnie szukam podłogi :)

Może i ta przerwa wyszła nam na dobre? Przynajmniej widać, że Wariat po wypiaskowaniu i zabezpieczeniu podkładem reakcyjym trzyma się świetnie! Jesli kilka małych rdzawych plamek, w dwóch czy trzech miejscach. Ale wygląda to tak jak by woda z dachu jakaś na niego kapnęła czy coś. Poza tym, RUDEJ NIE WIDAĆ! Jest to powód do radości :D

Wprzyszłym roku ruszają dwa projekty jednocześnie :D drugi zdradzę, jak tylko coś zacznę robić w tym kierunku. Narazie to tylko pomysł :)

Jak tylko znajdę jakieś graty - będę się chwalić :) a teraz czekam na wiosnę!

Pozdrawiam.

PostWysłany: Nie 06 Sty, 2013 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
Jak w pysk strzelił dziś myślałem o tym waszym projekcie i doszedłem do wniosku, że pewnie się poddaliście i dlatego cisza w temacie.. :)

Profil    4141986

PostWysłany: Pon 07 Sty, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8880916
Auto: Vw Passat b5 3bg, Audi 80 cabrio
Meeega projekt, będe śledził i jak najbardziej Wam kobicuje jamajama jamajama jamajama

viewtopic.php?f=98&t=81716&view=unread#unread
 Profil    8880916

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9667762
Auto: AWDI A3
haha Zuuuza jedziecie jedziecie dobre graty jeszcze troche i bedzie kolejna fura na podjeździe :)

Profil    9667762

VW User
VW User

dobrze zrozumiałem - 2CV przypłynęło z Malezji ?! Jak doszło do nawiązania takiego biznesu ?
Powodzenia z odbudową VW :ok:

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6912146
Auto: Dare Vento
Czyta się jak telenowele :) Powodzenia, trzymam kciuki :ok:

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1056131
Auto: Jetta A2 Coupe TDI+
Jak miło znów was widzieć.. wierzyłem że się uda choć troszkę o was zapomniałem ost :<

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4038668
Auto: Passat B2 1.6 TD
Miło widzieć ruch w temacie ;) tym bardziej że części które zgromadziliście są na prawdę rarytaśne :ok:

PostWysłany: Wto 08 Sty, 2013 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf GLS 77' Automatic
fajny temat. Ale zderzaki są z nowszego typu. Te twoje ori są łądniejsze

PostWysłany: Wto 08 Sty, 2013 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 9633133
Auto: VW Typ3 Squareback
Tak jak pisze Speed, zderzaki są z "polifta" Lepiej poczekaj i poszukaj starych zamiast zakładać te ;)
Błotniki i maskę też trzeba szukać, na alle się czasem coś trafi ;)
Powodzenia :ok:

Profil    9633133

PostWysłany: Śro 09 Sty, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: Volkswagen Typ 3, VW Golf IV
carrera369 2CV przyjechało tirem z Francji skąd pochodzi ten typek. Na codzień siedzi w Malezji ale kaczka ostatecznie wylądowała w jego rodzinnym domu. Takie słyszeliśmy pogłoski. Biznes nawiązał się stąd, że wujek Żelka jest jego bliskim przyjacielem. Tak jakoś wyszło...

Speed i Fred_VW Wiem, że są nowsze i bardziej kanciaste. Będę szukać takich jak ja mam, ale jak się nie uda to niech te sobie leżą w zapasie. Moje się nie bardzo nadają bo są spawane z dwóch od garbatego :lipa: A te są w miarę spoko, nie pogięte, nie zeżarte. Oddam do chromowania, jak trafię na lepsze to te sprzedam, może jakaś biedna duszyczka będzie takich potrzebować :)

Dziękuję za miłe posty :) Jak już powiedziałam - NIE ODPUSZCZAMY! Nie ma takiego bata! :D

PS - Panowie! Gdyby którykolwiek z Was, gdzieś jakimś cudem trafił na COKOLWIEK do mojego staruszka, proszę dawajcie znać, w temacie, na PW, mailem - jakkolwiek :)

PostWysłany: Pią 01 Lut, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7921141
Auto: OOOO b6
Zolza nie odpuszczaj bo warto ;) :-D

Profil    7921141

PostWysłany: Pon 11 Lis, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

działacie coś?

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 12 z 12 [ 178 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 72 gości