Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 5 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan (nowe felgi strona 4
PostWysłany: Nie 23 Wrz, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2968085
Auto: Passat B5 3B 1.8 ADR
Mały aktual ;)
Porządne przymiarki wykonane.
Fotograf ze mnie marny, ale coś tam widać:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Wrażenia następujące... otóż po zmianie kierunków na cleary nic nie zaburzało koncepcji kolorystycznej i w świetle dziennym polerka wyglądała obłędnie! Tak też to będzie prawdopodobnie najlepsze wyjście. Wypolerowanie rantu i rotoru na lustro, a śruby chyba pozłocę. Do tego polerowany dekielek, ze złotym napisem Gotti (i jak się uda to jeszcze jednym małym bajerem :cfaniak: ).

Co do dystansów, to po zastosowaniu 5mm felgi zarówno z przodu jak i z tyłu wchodzą. Z przodu jest dużo miejsca, ale nie wiem jak ze skręcaniem... Jak już będę miał opony to wtedy się ogarnie czy nie haczy nigdzie i ewentualnie dam mniejszy dystans niż 5mm. Jeśli chodzi o tył to między felgą a belką jest tyle miejsca, że jak wsadziłem arkusz zwykłego papieru to wypadał, zaś arkusz papieru ściernego gradacji 300 się blokował... Czyli pewnie ze 2mm max. Będzie jeszcze trzeba ogarnąć jak będzie się to zachowywało na dobijaniu amora, oraz jak się ułoży po założeniu camberów.

Jako, że jest już konkretna koncepcja, to tylko muszę odłożyć trochę $$ i daję felgi do kompletnej renowacji :ok:

Co do opon, to mam już jedną sztukę na przymiarkę, rozmiar 215/35, ale muszę ją jeszcze trochę porozpychać, bo leżała na feldze 7.5J. Myślę, że w tygodniu wrzucę foto, jeśli uda się to naciągnąć na 11J.

A tutaj takie jakieś 2 foty, które też zrobiłem z nudów, jednak ponawiam, że nie mam nic wspólnego z fotografią :$ pokazują one setup, na którym już zakończę ten sezon.

Image

Image

Profil    2968085

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3230603
Auto: Golf MK1, Jetta 10'
Podoba mi sie! Bedzie tlusto! :ok:

U mnie tez wiele osob powtarzalo, ze nie da rady upchnac mojej felgi, ale udalo sie :)

GOLF IV -> GOLF I + PASSAT B6 VARIANT -> GOLF V VARIANT -> JETTA 10' + Golf IV VARIANT (by Truckman)
 Profil    3230603 sagano88

VW Master
VW Master

Dobry passat :ok:

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 792238
Auto: Mk1 GTD 82r + Audi 100 c2 81r
Jestem dobrej myśli! Na przymiarce wyszedł kosmos! Taka szerokość to jest naprawdę konkretny hardkor!!! Przód zgrał sie naprawdę super, natomiast z tyłu przydało by się trochę rozepchnąć błotniki i na pewno byłby kozak.

Jak uda Ci się to wszystko ładnie zgrać, powtarzam ładnie, to z niepozornego Passata zrobi się chyba najlepszy B5 przed FL w naszym pięknym kraju ;) Trzymam kciuki!

(BTW. Widzę że z kolegą z e39 idziecie łeb w łeb w modach, śledzę oba autka) ;)

[MK1] Golf 5D BBS Bodykit projekt. Nie 3d, nie wąska lampa itd.
viewtopic.php?f=98&t=101432
 Profil    792238

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Hello
Te koła były przymierzane nie do jednego paska ;) i niebardzo w tych rozmiarach niee .
Ale ogólnie ładne koła jamajama

VW User
VW User
Awatar użytkownika

sagano88 napisał(a):
U mnie tez wiele osob powtarzalo, ze nie da rady upchnac mojej felgi, ale udalo sie :)

Tak to już jest, jak pakuje się coś innego niż wszyscy :hmm: ale parę takich projektów i przestaną hejtować ;)

Hubciu napisał(a):
Jestem dobrej myśli! Na przymiarce wyszedł kosmos! Taka szerokość to jest naprawdę konkretny hardkor!!! Przód zgrał sie naprawdę super, natomiast z tyłu przydało by się
trochę rozepchnąć błotniki i na pewno byłby kozak.

Tak jak mówisz, przód raczej nie będzie ruszany bo jest ładnie. Jeśli chodzi o tył to na pewno będę wypychał, ale to wszystko będzie można robić jak już wsadzi się fele z oponami, da dystanse odpowiednie i wtedy dokładnie pod opony będzie robiona buda. U mnie może być tylko problem z prawym tyłem, bo kiedyś po takim jednym małym słupku na parkingu musiałem naprawiać błotnik... Już widzę, jak ta szpachla będzie pękać ]:)

Hubciu napisał(a):
Jak uda Ci się to wszystko ładnie zgrać, powtarzam ładnie, to z niepozornego Passata zrobi się chyba najlepszy B5 przed FL w naszym pięknym kraju ;) Trzymam kciuki!

To może zbyt mocne słowa, ale na pewno będzie inaczej niż w większości Passatów :cfaniak: w każdym razie cieszę się, że takie rzeczy słyszę :ok:

Hubciu napisał(a):
(BTW. Widzę że z kolegą z e39 idziecie łeb w łeb w modach, śledzę oba autka) ;)

Póki co tak, ale kolega powoli opada na laurach :P jest jeszcze na tym etapie, że wrzucił fele i gwint i jara się niemiłosiernie autem - bo fakt, że jest czym. Ale Uznał, że więcej na razie z zewnątrz nie robi, tylko felgi do regeneracji. Moim zdaniem jest mega, ale brakuje tam chorego parapetu z jeszcze większym negatywem i spasowaniem "na piczy kłak", żeby konkretnie wybić się projektem od większości E39, gdzie felgi 9J potrzebują ET w granicy zera, żeby jako tako wyglądało - bo inaczej chowają się w budzie jak głupie.
Ale prawdę mówiąc to nie ma co porównywać Passata do E39, bo ono jest w każdym wypadku lepsze :) jedynie tak jak mówię, brakuje tam fitmentu.

VR6 napisał(a):
Hello
Te koła były przymierzane nie do jednego paska ;) i niebardzo w tych rozmiarach niee .
Ale ogólnie ładne koła jamajama

No to coś słabo chyba były mierzone, albo zwyczajnie kupujący mieli inne koncepcje. Bo ja właśnie takich kół szukałem, żeby były tak szerokie jak moja stal na tyle (patrz przymiarki tyłu na przód). Każdy ma inną koncepcję i inaczej wyobraża sobie swoje auto, więc to może być powód dla którego tego nie wzięli ;)
Pomijam już fakt, że jak by wsadzić je do FLa, w którym błotniki są szersze o 1cm na stronę, to praktycznie nie trzeba byłoby ich poszerzać :ok: więc nie przesadazjmy :P

Podsumowując, cieszę się, że podoba Wam się plan, mam nadzieję, że wyjdzie wszystko tak jak chce. Dzięki ;)

Profil    2968085

PostWysłany: Śro 03 Paź, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

No więc trochę się zbierałem do tego, ale tak jak obiecałem były dzisiaj przymiarki opony (dla przypomnienia 215/35 na 11J) i poniżej mała relacja. Z góry sory za foty, niestety robione telefonem.

Opona praktycznie wskoczyła przy pierwszym strzale, po napompowaniu do 6 barów wyglądała tak:
Image

Strona od rotora siadła bardzo fajnie, strona wewnętrzna niestety nie chciała wskoczyć.
Image

Po jakimś czasie, pompowaniu itp zwątpiłem w tą oponę i tego wulkanizatora. Chciałem podjechać do innego i tam spróbować. O dziwo jak do niego dojechałem i wyciągnąłem felgę z bagażnika, okazało się, że sama doszła :)
Image

Tutaj strona od rotora, która idealnie się ułożyła
Image

A tutaj strona wewnętrzna, której brakuje dosłownie 2-3 mm aby ścianka opony oparła się o rant felgi.
Image

Cały czas miałem nadzieję, że przy tych 6 barach spokojnie sobie z czasem dojdzie, ale wieczorem przed odstawieniem auta na parking niestety dalej było tak samo. Jakiś pomysł jak to zrobić, żeby doszła te parę mm?
Ogólnie ta opona to praktycznie śmietnik, 2005 rok i siedziała na 7.5J bez rozciągania przed naciąganiem, więc myślę, że jak kupię świeże opony to powinny się naciągnąć tak jak trzeba. Zresztą na tym i tak pewnie można normalnie jeździć :D

A tutaj widać lepiej, jak ten naleśnior się zadomowił na 11J niee ]:)
Image

Image

Image

Image

Czas szukać dobrej pary 215/35 i naciągać na gotowo! Jaram się, że wskoczyła a i naciąg nie jest wcale aż taki tragiczny jak wszyscy mówili :cfaniak:

Profil    2968085

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

No jak już miałeś oponke to trzeba było zrobić foty jak się to zgrało z budą tak w ramach przymiarki ;) Bo ja jestem ciekawy ;)

Profil    792238

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Hubciu napisał(a):
No jak już miałeś oponke to trzeba było zrobić foty jak się to zgrało z budą tak w ramach przymiarki ;) Bo ja jestem ciekawy ;)

Spoko, będą przymiarki. Jeszcze muszę zobaczyć najbardziej istotną rzecz, czyli czy przy tym dystansie na przodzie będę mógł normalnie skręcać, bo może trzeba większy.
Niestety teraz semestr się zaczął na uczelni i czasowo słabo stoję :smutny: mam nadzieję, że jutro uda mi się to ogarnąć :ok:

Profil    2968085

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
U mnie też brakuje kilka mm i jeżdżę na kołach i nie doszło ;) Spróbuj założyć na auto może jakoś ją dociśnie..

Profil    4141986

VW User
VW User
Awatar użytkownika

chochLa napisał(a):
U mnie też brakuje kilka mm i jeżdżę na kołach i nie doszło ;) Spróbuj założyć na auto może jakoś ją dociśnie..

W sumie teraz to mi na tym nie zależy, doszedłem do wniosku że bez sensu się napinać o oponę na próbę :) ważne, żeby docelowe opony siadły jak należy ;)

A tutaj specjalnie dla Hubcia, bo się domagał yupii

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Efekty następujące:
Felga według mnie idealnie siadła, przednich błotników nawet nie będę ruszał. Przy 5mm dystansów normalnie mogę skręcać bez żadnego przycierania. Pozostało mi jeszcze jakieś 1.5cm na gwincie przednim i będzie go trzeba skręcić na sam dół, bo szpara się zrobiła niee będzie fajnie, bo teraz jest 4.5 cm nad ziemią, więc celuję w wysokość jak na stali czyli 3cm ]:)

Bardziej martwię się o tył, bo tam żeby coś zejść będzie trzeba chyba użyć kątówki :-D :-D

Oczywiście jak przyjdzie AIR, to trzeba będzie wypchnąć błotniczek ze 4-5mm żeby wchodził w szparę naciągu, ale to przyjdzie jeszcze na to czas.

Dodam jeszcze, że nie wiedziałem, że aż taki negatyw zrobił się na przodzie, normalnie na żywo to wyglądało mega fajnie.

Profil    2968085

PostWysłany: Czw 04 Paź, 2012 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

No przód jest Bajka. Faktycznie nie ma sensu nic kombinować. No po prostu perfekt. Powalcz tylko z tyłem i będzie naprawdę gruby grrrubas ;)

Mam slabość do srebrnego B5 przed liftem ;) Mieliśmy kiedyś takiego w 1,8T i sentyment pozostał ;)

Profil    792238

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4141986
Auto: mk1 3.2 V6
Ja bym zostawił taki naciąg jak jest teraz.. :ok:

Profil    4141986

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Zobaczymy jak ten tył wyjdzie, szukam teraz opon więc jak znajdę to się naciągnie, przymierzy i okaże się co i jak :) no i oczywiście jakieś fot relacje też będą.
A no i na tył jeszcze jest camber, jak wsadzę -2 stopnie i doda się do tego naturalny negatyw, to to koło powinno się już dosyć położyć, co zawsze troszeczkę je schowa. Boję się tylko o belkę, bo miejsca jest jakoś 1mm do felgi ]:)

Profil    2968085

PostWysłany: Pon 22 Paź, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Sezon się kończy, jutro wpada seryjny zawias, koło 15" i wylatują wszystkie wartościowe graty - tak też mogę już podsumować sezon ;)

Plan w tym sezonie został spełniony nie w stu, a w 150 procentach yupii na przyszły sezon, jak już można było zauważyć, planowany jest projekt w stylu typowo Hellaflush, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Nie mówią konkretnie co mam w planie, bo potem głupio jak nie wyjdzie :P w każdym razie parę gratów już kupione, parę ma niedługo przyjść... A niektóre nawet nie niedługo, bo idą z USA. Zobaczymy co z tego wyjdzie

No i na koniec mogę wrzucić parę fot z ostatnich spotów, na których widać jak auto kończy sezon.

Tutaj ostatnia w tym roku edycja "Chillen am Grillen" z forum wrocLOW.

Image

Image

Image

Image

A tutaj foto ze spotów :cfaniak:

Image

Image

Image

Image

Parę zdjęć się uzbierało :<

Profil    2968085

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 5 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 80 gości