Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 4 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan (aktual post 1!)
PostWysłany: Nie 12 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2968085
Auto: Passat B5 3B 1.8 ADR
pablo_720 napisał(a):
znajdź różnice niee

U mnie są te nieszczęsne dziury po przykręcaniu blachy :ała: ale niedługo to ogarnę
Największa różnica to chyba w zdjęciu, bo moje robione blatem kuchennym niee

Mnie tylko razi strasznie małe prawe lusterko, jakoś krzywe auto mi się wydaje. Ale jak jeszcze wrzucę moje pomarańczowe kierunki z obrysem to będzie identyko :P no ale cóż więcej można zrobić z tymi naszymi Passatami.

Profil    2968085

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: bus i z buta :)
Coś 1 stroną się popaprała koledze.

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Faktycznie :ała: wroce do domu to ogarne, bo na telefonie to ciężka misja :P

Profil    2968085

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6649608
Auto: passat B5 1.9 tdi kombi
czym odnawiałeś te listwy?? strukturą czy może sprayem.jak możesz to daj nazwę bo muszę swoje też odnowić

Profil    6649608

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Odnawiane były strukturą. Miałem dwa spraye, jeden Boll'a a drugi jakiś inny. Ten drugi podobno "najlepszy na rynku" i kosztował 4zł drożej niż Boll niee , ale naprawdę był dużo lepszy. Bardzo łatwo się go kładło i idealnie pokrywał, w przeciwieństwie do Boll'a który słabo krył i dawał brzydszą strukturę.

Jak mi się uda znaleźć gdzieś tą lepszą puszkę to powiem Ci co to za firma była, bo teraz nie pamiętam :smutny:

EDIT: Pierwszy post jest już taki, jaki powinien być :-D

Profil    2968085

PostWysłany: Pon 27 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Po paru ciekawych dniach, przyszedł czas na aktuala :-D w którym pokażę główną część kolejnego setupu planowanego od jakiegoś już czasu.

Zacznijmy więc od początku.

Ostatnio został odwiedzony mały spocik, na którym zostało zrobione jedno zdjęcie. Ogólnie widać tutaj praktycznie wszystko, co chciałem aby było zrobione z tym autem (jeśli chodzi o ten setup).

Image

Następnie zaczęły się plany na następny setup, spowodowane znudzeniem się auta. Jak wiecie zakupiłem poszerzana stal, która miała być mega szeroka i zrobić z Passata typowego germana :) jej rozmiary to przypomnę 16x8.5 oraz 10.5, opony 195/45 i 225/40 ET bliskie zeru, więc sporo jak na Passata. Potem jednak doszedłem do wniosku, że koło trochę małe i na przodzie mogłoby być szersze. No i zaczęły się kolejne przymiarki, które zaowocowały takim oto zdjęciem

Image

Jak widać przód troszkę zbyt wystaje. Nie chodzi mi o to aby tak szeroką felgę schować w błotnik, lecz aby schować jedynie bieżnik opony. Tutaj brakowało ponad 1.5 cm. Pomimo, że było to zbyt to już jakoś mnie nakierowało na to, co oczekiwałem od tego auta. Zaczęło się więc przeglądanie internetu itd.

No i tutaj pojawia się punkt kulminacyjny całego aktuala.
W sobotni wieczór byłem u znajomego na grillu i zapadła decyzja, że trzeba działać. Parę telefonów i cały plan na niedzielę był już ustalony praktycznie co do minuty.

W niedzielny ranek wybraliśmy się więc z dwoma kolegami na "pielgrzymkę" do Częstochowy :<
Ogólnie wycieczka ciężka, poszliśmy spać o godzinie 3 a trzeba było wstawać o 7... ale ostatecznie pielgrzymka jednak przerodziła się w drobne zakupy, których efekt możecie podziwiać poniżej!

Image

Zakupione zostały felgi, takie jak były w planie - choć szczerze trochę przerosły moje oczekiwania, bo nie liczyłem na takie wymiary coooo

Nowy komplecik kół to ori Gotti Axia, felgi 3TLG, kute rotory.
Ich parametry nadal przyprawiają mnie o zawrót głowy!!!

Rozstaw oczywiście 5x112.
Przód to 18x11J ET 35!
Tył to 18x12J ET35!

Mogę chyba śmiało stwierdzić po przestudiowaniu całego internetu, że jest to jedyny taki komplet w PL :ok: i nie mówię, że w ogóle taki znalazłem , ale kto wie :P
Tutaj macie więcej zdjęć:
ImageImageImage
ImageImage

Miało być szeroko, miało być grubo... No to chyba jest. Zobaczymy jak to się upchnie, ale mają fajne ET, więc idealnie można wpasować ile się da do wewnątrz, do tego naprawdę wąskie opony i będzie gitara :D pewnie będą wystawać dużo mniej z przodu niż stal 10.5J, a przynajmniej ich opona.

Co do opon to plan jest na coś naprawdę hardkorowego, nawet nie wiem czy nie zbyt, ale to się jeszcze pomierzy.
Na 11J chcę dać 215/35 a na 12J 235/35. Jest to typowo zlotowy komplet felg i ma być on na pełnym hardkorze, bez kompromisów, ma auto na tym zejść jak najwięcej w dół...
Po przeglądnięciu internetu jednak coraz bardziej zbliżam się ku oponom 225/35 oraz 245/35.

Koło ostatecznie zostanie doprowadzone do stanu idealnego. Rotor i bęben dostanie kolor, rant na pełne lustro, śrubki także zostaną ogarnięte. Muszę jeszcze kupić dekielki, na które też już jest koncepcja.
Niestety jak się domyślacie, nie jest to tania zabawa i to są plany na przyszły sezon, bo chcę żeby to koło było idealne, nie ma półśrodków.

A na koniec trochę humoru yupii mianowicie kolega (bez którego pomocy nie dałbym rady kupić felg, za co mu bardzo dziękuję!) po ciężkiej nocy, pilnujący aby felgi podczas transportu mi się nie poobijały zzz mówił, że pilnowął - tylko przymknął oko na sekundę niee
Image

Przymiarki do auta przewidziane są za półtora tygodnia, ponieważ za 3 godziny wylatuję do na urlop. Wtedy będzie odpowiednia relacje.

Pozdrawiam, Naxus.

EDIT:
Zapomniałem zamieścić zdjęcie, o jaki mniej więcej efekt mi chodzi. Idealnie to widać na zdjęciu "Lowered":
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0489_n.jpg

Profil    2968085

Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan (nowe felgi strona 4
PostWysłany: Wto 28 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: B5,B6,T4,mk1
Nie będzie to wyglądać fajnie według mnie, nie położysz go na ziemi, będzie sterczał z odstającymi kołami.

A 215/35 na 10j już nie wejdzie, więc przy 11j nie ma opcji.

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: turla fele
wejdzie na dyszke, ale dość hardcorowo będzie

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Bartas, na stali miałem 28mm od ziemi auto, a ta felga z oponą 215/35 podniesie mi auto o 11mm. Wychodzi na to, że bez kręcenia gwintem auto będzie na wysokości 39mm. Jeśli chodzi o tył to z gwintu jest wszystko powyjmowane, więc będzie tyle ile będzie, bo tutaj koła nie skręcają i jak zrobię max beton to może mi praktycznie dotykać opony - dotrze się ;) gorzej z przodem, ale tam też jak będzie beto to tyle, żeby skręcać...

Zresztą AIR nie jest wykluczony, tyle że jest sporo rzeczy do zrobienia przed nim i jak wpadnie, to późno, wątpię że na przyszły sezon.

Co do opon, to wyżej pisałem ciągle o 215/35, bo znalazłem zdjęcia, które potwierdzają, że się da... Felga szersza, a naciąg ok, więc na mojej siądzie chyba fajnie... cytuję:

Cytuj:
18x11.5
215/35/18 Falken 451

http://img.photobucket.com/albums/v363/ ... 18x124.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v363/ ... camber.jpg

Profil    2968085

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6649608
Auto: passat B5 1.9 tdi kombi
już nie mogę się doczekać zdjęć jak to wyglądać będzie założone na aucie

Profil    6649608

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: A8, V8, S6, T4
chyba słabo studiowałes ten internet że nie znalazłeś takich felg w PL. cokolwiek nie zrobisz to i tak przy takich rozmiarach felg w b5 przed liftem wyjdzie źle. Jakby co to mam dwie ładne gumy hankook 243/35/18.

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: B5,B6,T4,mk1
Naxus napisał(a):
Bartas, na stali miałem 28mm od ziemi auto, a ta felga z oponą 215/35 podniesie mi auto o 11mm. Wychodzi na to, że bez kręcenia gwintem auto będzie na wysokości 39mm. Jeśli chodzi o tył to z gwintu jest wszystko powyjmowane, więc będzie tyle ile będzie, bo tutaj koła nie skręcają i jak zrobię max beton to może mi praktycznie dotykać opony - dotrze się ;) gorzej z przodem, ale tam też jak będzie beto to tyle, żeby skręcać...

Jak masz wyciągnięte nakrętki do regulacji z tyłu, to po wsadzeniu nowych kół oprze się na oponie i tyle będzie funu. Nakrętki wrócą, zrobi się koza z odstającymi kołami.

Jeśli chodzi o przód, to 18'' 9j z ET30 już wystają lekko, to o 11j już nie wspomnę.
Tutaj masz foto jak w b5 przed liftem wygląda 10,5j z oponą 225/35/18 na tyle :
Image

PostWysłany: Śro 29 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Pszendza napisał(a):
chyba słabo studiowałes ten internet że nie znalazłeś takich felg w PL. cokolwiek nie zrobisz to i tak przy takich rozmiarach felg w b5 przed liftem wyjdzie źle. Jakby co to mam dwie ładne gumy hankook 243/35/18.

Chodziło mi nie o model felg, a o wzór w tym rozmiarze. Jak jest 11 i 12J to zwracam honor :)

A jak będą brzydko wyglądać, to albo kupi się AIR albo sprzeda felgi, nie widzę problemu. Wiele osób robiło w innych autach podobnie i wszyscy mówili, że będzie kupa a potem wyszło dobrze.

A na AIRze to koło musi dobrze wyglądać ;) zresztą błotniki nie są z betonu i można je lekko naciągnąć, napakować odboje we wszystkie amory i na pewno nie będzie wyżej buda niż teraz jest.

Profil    2968085

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6467484
Auto: Scirocco R
Przód na stali mnie zniszczył. coooo

Co do nowych kół, jestem po prostu ciekaw jak to będzie sie przedstawiało.

Było: Polo 86c2f '91, Golf MK2 '88, Caddy 14D '83, Polo 86c '90, Golf MK2 '92, Polo 86c2f '92, Derby 86c '79, Santana '83, Jetta A2 '89, Scirocco MK2 '82, Polo 9n3 '08, Golf MK3 '94, Polo 86c2f '92, Golf MK2 ABF+ '90, Polo 6n2 GTI '00, Golf MK2 '92, Polo 86c2f Genesis '92, Derby 86c '84, Passat B5 '01, Caddy 14D '91, Derby 86c '83, Caddy 14d '92, Scirocco R '13...
Jest:Golf MK2 GTI i coś tam jeszcze..
 Profil    6467484

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2235016
Auto: Bora Variant AJM, Passat B3 Variant AAZ, Passat B3 Variant SB
Świetne koło, tylko jestem ciekawy jak chcesz je tam upchnąć :o
Jak uda Ci się to ładnie zgrać to będzie mega kozak ;)

Profil    2235016

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 4 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 71 gości