Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 3 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan by Naxus
PostWysłany: Sob 31 Mar, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5955157
Auto: VW Passat b5
Tak to był moj walcze z nim cały czas ale zawsze cos wypadnie i nie moge go skończyć własnie zaraz sie zbieram i walczyć z wahaczami i gwintem:) do nysy moze jeszcze stickera ściągnę jezeli kupie nowy zderzak ze spryskiwaczami i pomaluje:P to na nyse mam nadzieje sie spotka sie cały wrocław i okolice jak w tamtym roku na kfc i wszyscy razem polecimy:P

Profil    5955157

PostWysłany: Wto 01 Maj, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

jak tam przygotowania do Nysa?? yupii

Profil    5955157

PostWysłany: Wto 01 Maj, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2968085
Auto: Passat B5 3B 1.8 ADR
Coś tam się działo, parę drobiazgów zrobionych. Ogólnie autko z zewnątrz się już dużo nie zmieni. Tak wygląda teraz:
ImageImage
ImageImage

Z wyglądu zewnętrznego jeszcze jakieś tam plany są, ale to raczej dopasowania, poprawki itp.
- muszę wymienić tylny zderzak bo jest zajechany
- chce uzyskać lekki negatyw na tylnych kołach, około 2.5 stopnia, zobaczymy co z tego wyjdzie
- dystans na tył około 10mm jeśli negatyw się uda
- całe czerwone lampy tylne
- pomalować listwy i doły zderzaków na czarno, bo ten plastik już lekko wyblakły

Potem zabieram się za środek
- Recaro z A6 C5
- czarny sufit
- lekkie car audio, nie ma mocno grać tylko przyjemnie

Jak to zrobię, to podejrzewam, że to będzie koniec modzenia tego auta bo już mam nowe pomysły w głowie :ok:

EDIT: Nie chcę też nic zapeszać, ale jeśli się uda, to będę jeszcze miał typowo zlotowo-spotowy komplecik felg i opon. Jak się uda, to będzie grubo - ale póki co nic nie mówię więcej :cfaniak:

Profil    2968085

PostWysłany: Nie 13 Maj, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

powiem Ci ze Passat śliczny robi robotę:P jak na nyse startujemy z rana i chyba oczywiscie ustawka wszyscy pod kfc:P

Profil    5955157

PostWysłany: Śro 23 Maj, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Ty lecisz w koncu na nyse??:P

Profil    5955157

PostWysłany: Śro 23 Maj, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Tomi9732 napisał(a):
powiem Ci ze Passat śliczny robi robotę:P

Dzięki, miło słyszeć takie opinie :) powoli zbieram kolejne drobiazgi, ale temat póki co nie będzie uaktualniany ze względu na komplety brak czasu.

Tomi9732 napisał(a):
Ty lecisz w koncu na nyse??:P

Tak, tego nie mogę odpuścić :ok: jednak nie wiem na którą godzinę się wyrobię, więc nie jestem w stanie powiedzieć czy jadę z większością spod KFC. Tak w ogóle, to o której zbiórka?

W każdym razie do zobaczenia w sobotę ;)

Profil    2968085

PostWysłany: Sob 02 Cze, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

a powiedz mi jedno czym chcesz robic podsufitkę u siebie bo ja chce robic czarna ale nie wiem jakim materiałem to zrobic :ok:

Profil    5955157

PostWysłany: Sob 02 Cze, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5245622
Auto: Passat 3BG 1.8T
Tomi9732 napisał(a):
a powiedz mi jedno czym chcesz robic podsufitkę u siebie bo ja chce robic czarna ale nie wiem jakim materiałem to zrobic :ok:

alcantarą rób :)

Profil    5245622

PostWysłany: Pon 04 Cze, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Ostatnimi czasy zbyt dużo w temacie się nie dzieje, ze względu na sesję na uczelni i ogrom nauki.
Wskoczył jednak ostatnio dystans, i efekt został uzyskany taki, jak chciałem. Teraz trzeba jeszcze kupić odboje na gwint co by nie miał aż tak dużo skoku, bo zjada mi oponę ;)
tutaj fotki:
Image

Przed:
ImageImageImage

Po:
ImageImageImage

Wydaje mi się, że duuuużo ładniej wygląda :cfaniak:

A co do dalszych planów, to mogę zdradzić nad czym się grubo zastanawiam. Ogólnie plan był na to, aby było coś innego, niekonwencjonalnego i niepowtarzalnego - myślę że tak by było. Wiem, że nie każdemu się to spodoba, ale i tak zaskoczyła mnie duża ilość pozytywnych opinii.

No więc przechodząc do konkretów, zastanawiam się na takimi felgami:
Image
ImageImageImageImageImage

I trochę info o nich:
Poszerzana stal, 16x8.5J z oponą 195/45 i 16x10.5J z oponą 225/40. Et nie jest znane, ale tył w granicach ET5, przód trochę więcej.
Miałby to być mój typowo weekendowo-zlotowy komplet felg. Docelowa wysokość wahacza od ziemi przewidywana byłaby w granicach 4cm. Zawiecha oczywiście poszłaby w dół ile się da i dodatkowo została by utwardzona na tyle, aby można było jakoś na tym jeździć ;) nie wchodzi w grę poszerzanie błotników, bo tak jak mówię, to nie są moje główne felgi.
Problem jest jedynie z otworem centrującym, bo jest większy a słyszałem że stal powinna być dopasowana do otworu, bo na takich felgach duże obciążenie jest na ten właśnie punkt. Niby plastikowe pierścienie nie wchodzą w grę, jednak jak bym załadował aluminiowe to myślę, że nie byłoby problemu.

Jedna rzecz, która zdecydowała, że już dawno ich nie wziąłem, to to że przy 16" odległość opony od błotnika na wysokości progu jest bardzo duża. To mnie lekko zniechęciło.

Ogólne założenie było proste, zrobić szerokiego skurczybyka na takiej feldze, którą nie często widzi się na "be piątkach". Proszę Was o opinię, bo cały czas zastanawiam się co mam robić. Jak według Was komponowałby się taki weekendowy setup?

P.S. Rozumiem, że wielu osobom to nie przypadnie do gustu, ale prosiłbym o troszkę bardziej konstruktywne komentarze niż "nie ładnie", żeby coś wnosiły do tematu. Pozdrawiam

Profil    2968085

Temat postu: Re: [Passat B5 3B] Srebrno-czarny sedan (aktual post 1!)
PostWysłany: Sob 23 Cze, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

ale powiem Ci tłusto wyglada na tej feli bez kitu hehe ale dobrze Ci wystają hehe:P Powiedz mi jeszcze mam spawe do Ciebie masz jeszcze te swoje pomarańczowe kierunki co kupiłeś nie chciał bys ich sprzedać?? :) a powiedz mi skąd dorwałeś listwę japan z ASO??

Profil    5955157

PostWysłany: Pią 03 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Dawno tu nie zaglądałem ooops

Auto póki co nie przechodzi żadnych znaczących zmian ze względu na $$$. Został zakupiony drugi komplet felg, na zimę będzie robiona buda i wnętrze pod nie. W jakim stylu to póki co nie zdradzam, ale będzie inny niż większość w PL.

Jedno co się dzieje, to kręcenie gwintem yupii z tyłu zostały wywalone wszystkie zbędne rzeczy, co dało prawie 25mm gleby dodatkowo. Przód wyrównałem z tyłem, jednak trochę trzeba i z przodu i z tyłu... na szczęście o plastik, więc samo się dotrze tak jak ma być ]:)
Tutaj foto poglądowe, bo póki co czekam na zdjęcia z ostatniej sesji z kolegą
Image

Tomi9732 napisał(a):
ale powiem Ci tłusto wyglada na tej feli bez kitu hehe ale dobrze Ci wystają hehe:P

Wystają wystają, ale coś się zmodzi żęby było jak trzeba ;) w każdym razie bieżnik chcę calutki schować w nadkole.

Tomi9732 napisał(a):
Powiedz mi jeszcze mam spawe do Ciebie masz jeszcze te swoje pomarańczowe kierunki co kupiłeś nie chciał bys ich sprzedać?? :) a powiedz mi skąd dorwałeś listwę japan z ASO??

Japan jednak znowu nie wypalił :< jeden znajomy trochę poleciał i póki co sprawa stanęła w miejscu. Co do kierunków to mam, ale zostają u mnie :]

Profil    2968085

PostWysłany: Nie 12 Sie, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Mały aktual ;)

Ostatnimi czasy przemogłem się i zakupiłem ORI listwę japan. Nie łatwo było wywalić tyle siana za kawałek plastiku, ale kiedyś musiało to nastąpić, a chęci na to miałem już od roku :mrgreen:

Tutaj montaż listwy
ImageImageImage
Image

Tak wyglądała na aucie (niestety dostępna jest tylko zagruntowana pod malowanie):
ImageImage

Wiadomo, że tak zostać nie mogło, więc na następny dzień zabrałem się za malowanie. Oprócz japana odświeżyłem także kolor na wszystkich listwach dookoła - dolnych i górnych.
ImageImageImageImage

A tutaj poglądowo, jak wygląda ostatecznie. Niestety żadne zdjęcie nie wyszło i musi być takie tragiczne :roll: może na dniach uda mi się zrobić jakąś sesję.
Image

Jeśli chodzi o przód, to pozostaje mi jeszcze tylko połatać dziury, które zostały po tablicy rejestracyjnej i myślę, że będzie już ok.
Oprócz tego mam już podsufitkę, którą będę rzeźbił na czarno, zobaczymy co z tego wyjdzie.

A tutaj już jedna z paru rzeczy do drugiego setupu mojego Passata na przyszły sezon :D trochę trzeba popieścić, przerobić, dokupić gratów i będzie drugie oblicze mojego padła :mrgreen:
ImageImageImage
Image

Profil    2968085

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat 3BG Variant, VW Golf MK3 GTI
Image

Image

znajdź różnice niee

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6418430
Auto: mk3 GTI / Corrado/ Mazda RX8
lampy włączone i nie ^^

lepiej mu z czarnym ale chyba jeszcze lepiej by bylo bez :)

AiRRight- okucia, zestawy zawieszeń i części- zawory, węże itp. Najlepsze ceny w PL- Kliknij!
 Profil    6418430

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Polo 6n
dla mnie b5 bez znaczka wygląda jak pół dałn- tak jest dobrze :ok: i nie ma tych kostek na lusterku jamajama

Moje Polo 6n

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 3 z 9 [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 90 gości