Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk2] przedni błotnik
PostWysłany: Wto 31 Maj, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3838862
Tlen: cwa88
Auto: ....16v KR....MK2
Panowie powiedzcie czy seryjne przednie błotniki np. od CL'a różnią się wymiarami od błotnika z wersji GTi? Teraz jak zrobiło się ciepło, pojawiły się alu i zaniepokojony zauważyłem,że po prawej stronie jest strasznie mało miejsca. Nie miałem czasu pomierzyć jaka jest odległość między dolnymi końcami błotnika. Mam wrażenie,że jeden z moich błotników( prawy przód) ma zupełnie mniejszą przestrzeń za koło niż prawy. Auto było dwa lata temu u blacharza i był zmieniany własnie ten błotnik i lakierowany. teraz gdy zakupiłem koła letnie widzę,że jest inny. W dalszej kolejności do montażu czeka gwint,dlatego piszę z zapytaniem,bo nie ma sensu jechać z autem w dół bo opona zaprze się o jego dolny rant. Koła posiadam 15/7J i oponę 195/50. Czy możliwe jest,że błotniki z wersji GTi miały inne rozmiary wycięć rantu? Proszę podpowiedzcie co to może być? Dodam,że błotnik jest ustawiony OK. Z cała resztą elementów zgadza się prawidłowo. Pozdr

Profil    3838862 cwa88

Temat postu: Re: [golf mk2] przedni błotnik
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
tylko blotniki od G60 sa inne bo maja wyciete nadkola a tak to samo wszystko. twoj problem moze nie byc w blotniku tylko zbieznosci auta pojedz na profesionalna geometrie auta i wyjdzie ci czy przod masz dobrze ustawiony

Profil    8234490

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

turpik a może to być tym spowodowane jeśli przed lakiernikiem było ok i nie był ruszany przód? To wg tego co piszesz to istnieje możliwość po ustawianiu geometrii przesunięcia koła do przodu?Jak będę w domu to pomierzę wszystko. Możliwe,że kupili jakiś tani zamiennik,który być może został partacko zrobiony. Dzięki za podpowiedź.

Profil    3838862 cwa88

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
jak jest to zamiennik to mozliwe bo czasami one odbiegaja bardzo duzo od orginalu

Profil    8234490

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

No właśnie to kolejna rzecz,która mnie uwtwierdziła w przekonaniu,że trzeba kminic jakiś oryginał VW ładny nie pordzewiały i coś myśleć dalej. Thx

Profil    3838862 cwa88

PostWysłany: Sob 02 Lip, 2011 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf Variant +++
Pamiętej, że samochody nie są idealnie symetryczne, jeżeli chodzi np. o koła. Jedno koło jest bliżej, albo dalej od rantu błotnika, bardzo często zauważam takie objawy w starszych samochodach. Chodzi mi o poziome osadzenie koła.

Ostatnio miałem Passata B4, który znowu miał mniejszy prześwit koła między błotnikiem, okazało się, że mc'person był o 2 cm krótszy. Wyszło to dopiero po tym, jak zostały założone koła aluminiowe.

Koledzy wyżej dobrze piszą. Ja bym szukał przyczyny w zawieszeniu. Może ktoś wpadł w jakiąś dziurę, czy coś i wahacz poszedł do tyłu i jak ktoś tylko zbieżność ustawił i nie sprawdził całej geometrii to wady nie zauważono.

A błotnik nie oryginalny, również może być przyczyną...

Image

PostWysłany: Nie 03 Lip, 2011 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: vw/audi
jest różnica między błotnikami z mkII.napewno jest różnica w błotniku pod wąski jak i szeroki zderzak,i najprawdopodobniej albo w rocznikach albo w miejscach gdzie były tłoczone.

mam podobną sytuację u siebie.auto nie tłuczone.prawy błotnik musiałem zmienić ze względu na korozję.wcześniej wszystko pasowało idealnie,po zmianie błotnika na taki z 84roku(auto 88r) okazało się ze dolny pas nie pasuje pod fabryczne gięcie błotnika i trzeba było rzeźbić zeby się wszystko spasowało.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości