Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 4 z 8 [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [corrado SWAP Vr6] Valeczny
PostWysłany: Nie 14 Lis, 2010 
PISTON
PISTON

Gadu-Gadu: 0
Auto: Auto
Wąska dokładka by ładnie podkreśliła zderzak, no chyba, że wąską załatwiłeś ?? Ja swego czasu sanki miałem 2,5cm nad ziemia i zawiesiłem się na niewidczonym kamieniu pod garażem i już nie pojechałem :D Niestety podkręciłem gwintem do góry o 10mm i teraz jest w miarę :) Tylko wiem co znaczy miska w VRce. Pozdro

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5582587
Auto: Corrado Vr6 i A90 2.3 20v Q US
Stary.. miłałem szeroki bumper to jak był taki setup jak teraz to dotykał ziemi.. a wąskiego szukam i nie mogę dorwać

PISTON
PISTON

Wąski wiem, że można dostać nowy w ASO za jakieś 300PLN. Wiem coś o szerokim bo u mnie wytrzymał jeden wyjazd i też leżał cały czas na glebie. Ja po 3miechach przeglądania allegro trafiłem w dobrym stanie wąski hokej za 150zł więc trzeba pilnować. Czekam za kolejnymi fotkami i aktualami :)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Pierwsze co byłem w ASO, powiedział mi, że 10 lat się spóźniłem

PISTON
PISTON

Ja byłem w maju 2010 w sklepie, które handluje ori częściami VAG i był tylko na zamówienie. Podpytaj jeszcze w tych firmach, które tu się ogłaszają na forum :)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Ok dzięki.

Jest jeszcze jakiś koleś co dorabia i niby są jak ori.. Nawet ba lepiej wytrzamałe..

Ale nie wiem.. jednak co VW to VW..

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 16121350
Auto: Passat b5 fl
niestety ten variant to nie muj muj to serja z dymionym przodem teraz jakoś będe nabywał jakieś auto kture bede robił na spokojnie to będzie gleba i coś jeszcze narazie kombi moje jest na serji muj ojciec pracuje w budowlnace i na spułke jest auto to troche przewozimy ale jeszcze jakiś 1 miech i będe miał swojego parcha :D jak byś potrzebował jakąś pomoc w zimie przy aucie to oferuje swoją pomoc :D

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 26665790
Auto: Passat B3 GT Kombi VR6
coras dobry jest podoba mi sie, kolor git, kolo git, silnik sluszny ale dokladka waska jak najbardziej musi byc, powiem ci ze szeroka nie podoba mi sie sam mialem i chcialem zmienic na waska.

Profil    26665790

VW User
VW User
Awatar użytkownika

kania25 napisał(a):
niestety ten variant to nie muj muj to serja z dymionym przodem teraz jakoś będe nabywał jakieś auto kture bede robił na spokojnie to będzie gleba i coś jeszcze narazie kombi moje jest na serji muj ojciec pracuje w budowlnace i na spułke jest auto to troche przewozimy ale jeszcze jakiś 1 miech i będe miał swojego parcha :D jak byś potrzebował jakąś pomoc w zimie przy aucie to oferuje swoją pomoc :D

Chyba przyda się.. :-D

Będę polerował klawiature, kolektory i będę przerabiał przepustnice, wtryski itd..

Zamiast turbo zagości eaton.. Naczytałem i naoglądałem się już wszystkiego.. Dzwięk Vr6 + eaton = miazga...

Dmuchne go lekko ok 0.6 bara żeby miał doładowanie tylko nie chce żeby się motornia posypała a nie mam zamiaru go oddawać więc ma służyć latami :-D :cfaniak:

matys9 napisał(a):
coras dobry jest podoba mi sie, kolor git, kolo git, silnik sluszny ale dokladka waska jak najbardziej musi byc, powiem ci ze szeroka nie podoba mi sie sam mialem i chcialem zmienic na waska.

cieszę się, że Ci się podoba

Na dokładke przyjdzie czas, ale to w nowym sezonie

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8578444
Auto: BMW E36 325i coupe
eaton? przeciez to strasznie jeczy :P vortech duzy ladnie pracuje

Profil    8578444

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 26665790
Auto: Passat B3 GT Kombi VR6
Valeczny napisał(a):
Zamiast turbo zagości eaton.. Naczytałem i naoglądałem się już wszystkiego.. Dzwięk Vr6 + eaton = miazga...

Dmuchne go lekko ok 0.6 bara żeby miał doładowanie tylko nie chce żeby się motornia posypała a nie mam zamiaru go oddawać więc ma służyć latami :-D :cfaniak:

e

wg. mnie eaton + vr6 to kupa, wcale dzwieku nie zrobi uwierz mi , dwa najprawdopodobniej nie dmuchnie nawet 0,6, a koszta prawie takie same jak turbo....zastanow sie jeszcze

a tak jak juz pislem wczesniej 0,6 bara dla seryjnego motoru to jest pikuś seria wytrzymuje spokojnie do codziennej jazdy 300KM

Profil    26665790

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 459154
Auto: WHITE MK2 GL
Co by nei zamontowal i tak corr bedzie dobrze wygladal ;) a dzwieku VR6 chyba nie da sie popsuc :P :P

MK2 in progress...
 Profil    459154

PostWysłany: Śro 17 Lis, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: Vw corrado vr6
Gratuluję zapału ,wyszedł super, a co do hokeja wąskiego jest cały czas dostępny .Wpadnij na forum corrado i zapodaj projekt bo masz naprawdę się czym pochwalić.Pzdr

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Nie wiem czemu, ale właśnie te jęczenie mi się podoba.. Ale wiesz.. o gustach się nie dyskutuje :-D

Więc tak.. Zabieram się za rozbieranie. Jutro leci cały przód, chłodnice, kolektory itd..

Szukam cały czas kompresora, pójdzie najprawdopobniej na miejsce alternatora a alternator na sprężarke od klimy

Doloty to najpierw rura z castoramy do odprowadzania wentylacji, przyizoluje do niej gruby drut miedziany, powyginam kąty i będę miał gotową forme

Mam znajomego z nowej rudy ma firme co bramy robią, zalezy od średnicy dolotu bo może mi wygną na elektrycznej więc było by mega profi.. Rury z nierdzewki też mi załatwią

Intercooler przymierzałem od iveco turbo daily.. No nawet spoko, ale jest 2.5cm od ziemi przy moim zawieszeniu.. tutaj będe jeszcze rozmyślał, nie chce go dużego bo strace doładowanie bo eaton aż na tyle mi nie pompnie..

Dowiadywałem się i przy doładowaniu ok 0.4 bara nie będę musiał odprężać

I teraz pytanko eaton nie ma bypass ? Mogę smiało montować BOV ? Czy muszę jakoś go zaślepić ?

Przerabiam przepustnice poleci na drugą strone, trzeba będzie przespawać... Powiększe doloty o ok 2-3mm i wypoleruje je zresztą kolektory i klawiatura cała leci do polerki będę się bawił tylko najpierw muszę wszystko na sucho złożyć

Boje się, że nie pomieszczę tego wszystkiego.. Mam chłodnice od g60 więc ona trochę wadzi..

Ja w sumie wolę kompresor każdy wali te turbo.. A tutaj jest specyficznie.. Dziwny dzwięk i robi zamieszanie.. Jak dla mnie kolejny + to brak smarowania zewnętrznego więc to też jeden problemy z głowy..

-Robert- napisał(a):
Gratuluję zapału ,wyszedł super, a co do hokeja wąskiego jest cały czas dostępny .Wpadnij na forum corrado i zapodaj projekt bo masz naprawdę się czym pochwalić.Pzdr

Nie mam na koncie kasy, żeby przelać hehehehe

Pytanie jeszcze wtryski od czego można dać ? Czy 1/8 turbo miało większa dawke ?

PostWysłany: Czw 18 Lis, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: OOOO S4 2.7 BiTurbo
Taki zestaw na przodzie to podpinasz normalnie pod kolektor ssacy,a dolot wypuszczasz kolo aku,na ebaj sa zestawy eatom m65,wlasnie obserwuje taka aukcje,ale raczej wole slimaka z boku silnika.Nie trzeba odprezac do 0.5 bara,bofa mozna zalozyc. Wtryski widzialem na allegro moga byc 300- 350 ale to juz male piwo znajdziesz zawsze najwazniejszy kompresor.

http://cgi.ebay.de/Eaton-Kompressor-Kit ... 3cb298350d

A tu masz przyklad jak.

http://cgi.ebay.de/Golf-3-Vr-6-Kompress ... 3f04b6561c

Temat monitoruje juz jakis czas.

http://w518.wrzuta.pl/film/6FtwlUTheYE/s4_soft_by_gto

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 4 z 8 [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 69 gości