Witam wszystkich forumowiczów. Nigdy nie przypuszczałem że trafię na forum VW. Pewnie dlatego że wychowałem się w małej wsi gdzie wiadomo co robią z VW... Naszczeście z wiekiem zaczyna się inaczej myśleć, co sprawiło że zrozumiałem czym jest ogólnie motoryzacja i że każde auto ma swoją duszę.
Ok zaczne wkońcu może od swojego "złomka"

W maju 2010r. szukałem auto za niewielkie pieniądze by móc dojeżdżać pare kilometrów do pracy.Obejżałem kilka audi 80, fordów escordów, itp Wielkim fartem trafiłem na cabbego za co dziekuje losowi

Cabby jest z 1983 roku
Silnik: 1,5 z głowicą od 1,6 na gaźniku
Hamulce: seria
Zawias: seria
Felga: Borbet niestety nie wiem jaki model
Nadwozie: Bodykit zendera niestety połamany i zrobiono na szpachle
Wnętrze: seria
Audio: Jakieś radio LG i dwa głośniki hertza.
Wiec mój "złomek" wyglądał tak:

Plany w realizacji.
Po jakiś 2 tygodniach stwierdziłem że już nie sprzedam tego auta

Zaczołem zgłębiać wiedzę mechaniczną

. Po 2 miesiącach uzbieraniu na pare części Kupiłem silnik 1,8 kr z czterema gaźnikami od jakieś Yamahy

Naszczeście mam kolege który od dziecka zajmuję się motocyklami wiec nie bedzie problemu z gaźnikami.
Oto i silnik:

Auto na dzień dzisięjszy wygląda tak:

Niestety Jako że mieszkam w Warszawie gdzie nie mam warunków na dłubanie w aucie robimy cabbego w weekendy co baaardzo wydłuża pracę. Mam nadzieję że do przyszłego sezonu auto już będzie gotowe.
Plany które mam nadzieje że fundusze pozwolą będą zrealizowane:
Wnętrze: Zostaje seria Jeśli chodzi o fotele. Deska rozdzielcza Cycki mam nadzieje

Buda: Zdjęcie całego bodykitu naprawienie go, wypiaskowanie auta, nowy lakier (napewno czerwień tylko jeszcze nie wiem jaka może jakieś propozycję)
Silnik: Kr z gaźnikami wsadzenie układu dolotowego od motoru splanowanie głowicy, lżejsze koło zamachowe. Pomalowanie silnika na czarny kolor.
Hamulce: tył swap z mk2 gti przód adaptery z tarczami wentylowanymi 280mm
Koła zostają takie jakie są pójdą tylko do malowania na czarny mat.
Zawieszenie: Jeszcze nie wiem dokładnie jakie ale lekka gleba tak 40mm
Ogólnie auto ma być w dwóch kolorach: Czarne wnętrze, czarny dach klapa tylna tak jak jest teraz, czarne felgi i czarna komora silnika reszta czerwień.
Nie mam jeszcze dokładnie ustalonego projektu auta tym bardziej że jest to pierwsze auto które modyfikuję. Prosiłbym o jakieś opinie na temat tych pomysłów i jak o same pomysły.
Pozdr.