Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk3 2.0 GTI 8v] Falujące obroty
PostWysłany: Pon 10 Maj, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf Mk3 GTi
Witam, pacjent to mk3 GTI 2.0 8V 2E, zaraz po kupnie auta postanowilem sie pozbyc gazu ktory był zamontowany przez poprzedniego wlasciciela. Na początku byly małe problemy bo auta nagle gasło, falowaly obroty. Pozbierałem troche kasy i wymieniłem nastepujace rzeczy - wszystkie filtry, olej, rozrzad, termostat, kable kopulka palec swiece wszystkie płyny. Z powodu falujących obrotow wymieniłem tez przepływke, okazalo sie ze przyszła zepsuta, widać było że była otwierana, także odeslalem do gościa i zamowilem nastepna od chlopaka z vw golf ktory zapewnial ze wszystko jest z nia OK i nawet wkladał do swojego auta zeby sprawdzić czy nie faluje, przeplywka przyszla do mnie, byla rzeczywiscie w stanie OK, włozylem ją do auta. Pojezdzilem Golfem z pol godziny i wszystko bylo OK, obroty nie falowaly. Nastepnego dnia odpalilem auto, pojezdzilem kilka min i znowu sie zaczeło... i tak jest do dziś. Po odpaleniu auta przez chwile wszystko jest OK, obroty nie falują, ale po przejechaniu krotkiego dystansu wszystko powraca, przy dochamowaniu obroty schodza ponizej 10k, potem wskakują na okolo 20 i dopiero ustawiają sie na około 10k. Wiem ze podobne tematy juz były, ale chcialem dokładnie opisać swoją sytuacje, moze ktorys z userow mial cos podobnego. Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki poznieważ zaczyna mnie denerwowac jak dojezdzam do swiateł a całe auto mi sie trzesie bo obroty faluja heh.

Z gory dziekuje za wszelkie info :)

Pozdrawiam

Temat postu: Re: [mk3 2.0 GTI 8v] Falujące obroty
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Porsche 951
wyczyść przepustnice

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4148695
Auto: GTI XX Jahre
przepustnica moze byc zabrudzona przez kawalki gumy rozpuszczonej przez goracy olej i opary z odmy. Bylo tak u mnie. Po wymyciu i przywruceniu ustawien fabrycznych kompa wszystko wrocilo do normy. Warto sprawdzic tez sonde lambda i czujnik temperatury cieczy chlodzacej bo one wysylaja tez info do kompa. Pojedz do kogos i podepnij pod komputer i sprawdz czy jakies bledy wyrzuci.

PostWysłany: Wto 11 Maj, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60
najlepiej bedzie jak zaczniesz od podpięcia auta pod vag'a ;) w 2e masz chyba regulator biegu jałowego (silniczek krokowy) :) on też może być przyczyną skakania obrotów :) profilaktycznie możesz go również wyczyścić :)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości