Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk2] GoFeR by jacek
PostWysłany: Pią 19 Lut, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 11102604
Auto: golf mk2
MODEL: golf 2 r. 1990
SILNIK: 1.3 NZ mozna powiedziedz ze swap na 1.6 HR
MOC: 55KM / 75KM
MODY POD MASKA: seria
ZAWIESZENIE: kit TA TECHNIX -60/40
UKLAD HAMULCOWY: seria
KOLA: na sezon MBN R15/7 et 37 opony na nich to NANKANG NS-2 185/45
NADWOZIE: seria
WNETRZE: seria
AUDIO: radio JVC 4x50 glosnik kickx 350 W rms 500 W max 2x80 W rms pionier w bagazniku i 2x150 W rms no name 6/9 rowniez w bagazniku 2 twistery w podsufitce i 2 glosniki max 50W w desce

Zmiany przeprowadzone: wymiana grila na waskie zebro, lampy clear przod, lampy tyl red/black, zalozenie kitu, zapelnienie bagaznika glosnikami (estetyka zerowa), malowanie grila razem ze znaczkiem na czarny polysk, malowanie zderzakow na czarno i zalozenie nakladek na nadkola, zmienione podswietlenie zegarow, nelon w bagazniku

Plany: jak narazie doprowadzic go do stanu wizualnego czyli na pierwszym miejscu blacharz z lakiernikiem, nastepnie fotele kubelkowe (juz mam w domu), nowa podsufitka, i regeneracja audio, szeroka dokladka pod listwe i mysle ze narazie to bedzie tyle jak cos jeszcze wymysle to dopisze

jezeli chodzi o foto to tak auto wygladalo w dniu zakupu i nastepnie powolne modyfikacje

Image Image Image Image

Image Image Image Image

mala sesja zdjeciowa z montarzu kitu

Image Image Image

a to efekt calego bajzlu ale auto brudne niestety bo jest zima i wiemy jakie sa warunki

Image Image Image

mysle ze to narazie wszystko i mniej wiecej cala historia mojego auta od kiedy go posiadam w zdjeciach
jak bedzie lepsza pogoda to wstawie ladniejsze zdjecia

ze wzgledu ze nie moge nic robic przy aucie bo mam noge w gipsie to zrobilem dla auta tzn wyczyscilem boczki by Tolek

Image Image

w tygodniu tzn od jutra bede rozbieral caly srodek suszyl i latal co sie da i przerabial car audio na mniejsza skrzynie i zeby jakos wykorzystac jeszcze bagaznik i aby bylo estetycznie no i oczywyscie czyszczenie foteli a jak bedzie $$$ to i moze obszyje fotele w kolor tapicerki

powiem tak, jest niedziela a ja ma gire w gipsie ale i tak jestem uparty i robie swoje a dzisiaj rozbebeszylem srodek auta w 90% i moge smialo powiedziec ze jego stan oceniam na dobry znaczy sie podloga nie jest skorodowana w stopniu do ktorego potrzebna by byla jakas interwencja blacharska ale za to syf po zimie jakich malo
obecnie auto sie suszy tzn dywaniki i jutro szczoteczka jakis srodek do czyszczenia i jazda, do tego zdemontowana sufitka dzisiaj jeszcze czyszczenie nowej by arrow, a moze od jutra przerobka car audio znaczy sie zmniejszenie skrzyni i nadanie tam jakiegos wygladu i jazda z tematem dalej bo w koncu trzeba wykorzystac to ze mam wolne
mala fotorelacja z rozbiorki bebechow
Image
a w ogole to zaskoczylo mnie to ze znalazlem trzeci pas i zamek dla pasazera z tylu :D jakis debil schowal go pod siedzeniem
Image
w tym miejscu szuszenie sie odbywa i male pytanko czy ta gapke co jest pod dywanikiem mozna czyms zastapic
Image
Image
Image
Image
Image

maly aktual zalozona podsyfitka, tylnia kanapa, zlozone car audio
czyli jednym slowem zaczzynam skladanie od tylca ;)
zalozony boczek z prawej
Image
zalozony boczek z lewej
Image
zalozona kanapa tylko jeszcze do czyszczenia i do kupienia pokrowce bo tam chyba tapicer mial pipe na oczach dobierajac kolor materialu
Image
i car audio w bagazniku hehe nawet nie myslalem ze tyle jeszcze miejsca bedzie Image
i powiem ze gra lepiej niz poprzednia :mrgreen: :cfaniak:
jutro ciag dalszy tzn wymiana klamek w drzwiach i skladanie reszty

maly aktual wiem ze to smierdzi wiejskim tuningiem ale narazie musi tak byc
ze wzgledow ze musialem pojsc tymczasowo po kosztach to na fotele zostaly zalozone pokrowce i nie wyglada to ladnie ale jest chociaz czysto i malo wiele schludnie ale jak bedzie kasa to beda cale otapicerowane w kolor wnetrza chyba ze sie jakies chore pomysly urodza ale narazie trzeba zbierac na blacharza i lakiernika

Image Image Image
narazie malniete bebny na czerwono i tak to sie prezentuje z felga
Image

hehe zaciski na czerwono zeby nie bylo bebny sa juz czarne
Image
tak auto wyglada polozone bez zadnych klockow klinow itd
Image
moglo by byc nizej :-| ale bedzie szeroka dokladka to bedzie dobrze :-P
Image
a tutaj taka mala foto sesja z nudow
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

czas troszke odkurzyc temat bo od zimy cienko to wygladalo a mianowicie dawca juz jest w garage tylko teraz brak czasu na rozbieranie przygotowanie i przekladanie a w miedzy czasie wpadla szeroka dokladka od gti i narazie to tyle foto wrzuce pozniej i dawcy i dokladki

i wpadla szeroka dokladka i jest troszke lepiej
Image

no i oczywiscie dawca nowego szkieletu tak wiec jeszcze troszke i zaczna sie prace
a jednostak napedowa bedzie zaaplikowana 1.6 benzyna tylko nie wiem czy to jest HR czy PN bo wygladaja identycznie a nie mam zadnych oznaczen w aucie a jeszcze silnika nie wyjalem bo brak czasu ale za to wiem ze jest gaznik piertburga ale nie wiem czy to jakas roznica miedzy tymi silnikami
ale foto dawcy wrzuce jak porobie bo nie mam czasu

to jest to co znalazlem pod autem sciagajac oslone wydechu
Image Image
na szczescie jest to czesc wymienna i przejdze z obecnego golfa a narazie szukam dalszych niespodzianek
ogolnie zastanawialem sie jaki mam rodzaj silnika i juz wiem :D
mam HR a wiem z tad ze mam w dowodzie 55kW a moj znajomy ma takze 1.6 i ma w dowodzie 53kW i po obliczeniach na konie mechaniczne wyszlo mi ze mam o 2 wiecej od niego tzn ze on ma PN a ja HR co mnie zadowala na 4 biegowej skrzyni ma zaj... przyspieszenie ale jednak na trasie brakuje 5 biegu
ogolnie auto juz jest w miejscu gdzie bedzie rozbierane i modernizowane i tylko nieliczni wiedza gdzie :P ale jak wyjedzie to bedzie gruboooooo :mrgreen:
a tak ma mniej wieej wygladac golfina na przyszly sezon ale co z tego wyjdzie zobaczymy na ile kasa pozwoli
Image

troszke zaczelo sie rozbiorki silvera a jutro ciag dalszy i przygotowaniedo spawania
Image
Image

a tutaj trafil sie diwajs i auto juz na pewno bedzie na waskim zdesiu
Image

wczoraj ograniete zaszpachlowany lewy blotnik jeszcze czeka go szlif,zdjeta belka z tylu i zakupiony cynk w sprayu do zamalowania spawow i rantow blotnikow
male foto z dzisiejsze pracy
Image
i fota z bagiem na dachu czerwonego
i nawet mi sie podoba ale bag do odnowienia
Image Image
Image Image Image

dzisiaj bedzie spawarka i zaslepianie dziur ;)
no i tak drzwi pasazera juz przelozone i tylnia klapa dzis przeloze drzwi kierowcy i jeszcze zostalo zaspawac otwory w drzwiach i za kitowac a tak to juz coraz blizej i mozna sie wziasc za malowanie i konserwacje
Image Image

czas odkurzyc temat bo duzo sie dzieje a czasu na nic nie ma
ogolnie duzo sie pozmienialo czerwony odszedl na emeryture a silver jest skladana i remontowany
mala fotorelacyja
silver i transportowany do warsztatu i czerwony przygotowany do robiorki
Image Image
silver zapodkladowany i podloga zakonserwowana
Image Image
podsufitka (troszke okurzona) i reszta plastikow w czerni
Image
czerwony jedzie na wieczny spoczynek
Image
i z nudow przygotowanie koncowki na wydech
Image
przygotowanie starego jalowego kola na nowy sezon
Image ogolnie kolo jeszcze nie jest skonczone bo zostala polerka i clear

ogolnie to mniej wiecej tak wyglada w skrocie zdjecia lipne bo to komora
i jest dylemat nad kolorem lakieru bo srodek bedzie czarny jak noc a fela w polerce z czarna poswiata wiec jeszcze ostatniego slowa nie powiedzialem i jak znam siebie to sam sie zaskocze czyms
cdn juz w krotce jak znajde czas

kolo po polerce i rewelacji nie ma ale z tego co sie dowiedzialem to jest jakies lipne alu i nie da sie spolerowac idealnie w koncu to chinska podroba borbeta

Image

golfina juz prysnieta ori lakierem a jego oznaczenie to h1k
Image Image Image

dzisiaj wpadly gagety odebrane od blase`a pozdro jeszcze raz i dzieki dla wszystkich za to
Image

a wiec dzisiaj golf pierwszy raz od 2 miesiecy odsapnal swiezym powietrzem i drzwi spasowane i mysle ze az tak zle nie jest tylko mam nadzieje ze sie ten zawias ulozy bo koza jest straszna mimo ze mam z przodu dolozone talezyki obnizajace a z tylu opuszczony na talezyku
na fotkach auto jeszcze brudne i okurzone no i jeszcze przed polerka
Image Image Image Image

Ostatnio edytowany przez jacek_golf2 Śro 11 Maj, 2011, edytowano w sumie 17 razy

Profil    11102604

Temat postu: Re: [golf MK2] GoFeR by jacek
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3800053
Auto: Jetta A2 & MKIII Variant
witam. generalnie to autko do porzadnego ogarniecia. wskazana polerka lakieru ale widze ze masz w planach wizualizacje wiec ok :)

ten zawias to napewno -60/-40?? bo jakos tak tylna część ciała niżej jest

viewtopic.php?f=98&t=47595&view=unread#unread
 Profil    3800053

Temat postu: Re: [golf MK2] GoFeR by jacek
VW User
VW User
Awatar użytkownika

tak tylnia czesc ciala jest nizej i juz zostala podniesiona na talezykach i teraz auto stoi rowno i przod i tyl a czy napewno takie obnizenie mam tak w charakterystyce i certyfikacie napisane tak wiec chyba jest

Profil    11102604

Temat postu: Re: [mk2] GoFeR by jacek
PostWysłany: Sob 20 Lut, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: jetta a2
HEHE ŁOBUZ ma kubełki odemnie oblukałem furkę jest narazie spoko a projekt sie rozwija , młody zaczął od ważnych modow - GLEBY!!!! oponki ma spoko tylko klary mi nie bangla ale to zależy od właciciela . spoleruj lakier i juz bedzie ok

jakby co pamietaj licznik z obrotkiem i mfa czeka i welury baga też

2011 -vw mania
2012-
smooker GTD viewtopic.php?f=112&t=24970&start=0
projekt jetta a2 GTDiC yeti viewtopic.php?f=98&t=73911
old clasic usa 1.6d viewtopic.php?f=98&t=89949&view=unread#unread
A2 coupe kremowe GTD viewtopic.php?f=98&t=96210&view=unread#unread

VW User
VW User
Awatar użytkownika

arczi_MKII_GTI napisał(a):
jakby co pamietaj licznik z obrotkiem i mfa czeka i welury baga też

wiem wiem ale narazie brak kaski

Profil    11102604

VW User
VW User
Awatar użytkownika

ze wzgledu ze nie moge nic robic przy aucie bo mam noge w gipsie to zrobilem dla auta tzn wyczyscilem boczki by Tolek

Image Image

w tygodniu tzn od jutra bede rozbieral caly srodek suszyl i latal co sie da i przerabial car audio na mniejsza skrzynie i zeby jakos wykorzystac jeszcze bagaznik i aby bylo estetycznie no i oczywyscie czyszczenie foteli a jak bedzie $$$ to i moze obszyje fotele w kolor tapicerki

Profil    11102604

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
wiem, ze to pierdoła ale pomaluj sobie zaciski i będny na czarno albo pod kolor auta bo przez felgi bardzo to widać. Dorób jakieś dekle do felg... golfik całkiem nizele wyglada na tych kółkach, szkoda ze w 16" tego wzoru nie dopadłeś mogło być nawet ciekawiej

VW User
VW User
Awatar użytkownika

zciski beda malowane w czerwien w marcu a dekle do felg czekam az koles mi dosle tez zaluje ze nie ma w 16 ale coz i troszke male et dlatego dojda dystanse na tyl 2.5cm do 3cm a na przod 1cm do 1.5

Profil    11102604

PostWysłany: Nie 21 Lut, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Jetta mk2 2.0 16V
dwójeczka nawet wygląda :ok: załóż mu szeroki hokej ;)
pozdraVWiam :)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

carlo1990
bedzie szeroki hokej

powiem tak, jest niedziela a ja ma gire w gipsie ale i tak jestem uparty i robie swoje a dzisiaj rozbebeszylem srodek auta w 90% i moge smialo powiedziec ze jego stan oceniam na dobry znaczy sie podloga nie jest skorodowana w stopniu do ktorego potrzebna by byla jakas interwencja blacharska ale za to syf po zimie jakich malo
obecnie auto sie suszy tzn dywaniki i jutro szczoteczka jakis srodek do czyszczenia i jazda, do tego zdemontowana sufitka dzisiaj jeszcze czyszczenie nowej by arrow, a moze od jutra przerobka car audio znaczy sie zmniejszenie skrzyni i nadanie tam jakiegos wygladu i jazda z tematem dalej bo w koncu trzeba wykorzystac to ze mam wolne
mala fotorelacja z rozbiorki bebechow

Image

a w ogole to zaskoczylo mnie to ze znalazlem trzeci pas i zamek dla pasazera z tylu :D jakis debil schowal go pod siedzeniem

Image

w tym miejscu szuszenie sie odbywa i male pytanko czy ta gapke co jest pod dywanikiem mozna czyms zastapic

Image Image Image Image Image

CDN.

Profil    11102604

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 22339285
Auto: MK V FSi
możesz ja zastąpić filcem oraz matą wygłuszającą boll'a , są one dostępne na allegro w przystępnych cenach ;)

viewtopic.php?f=98&t=52566

2010 : Mrówki , . . .
 Profil    22339285

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

na pewno nie uzywaj mat pod panele podlogowe - lichy pomysl, jacek uzyj tej gabki ktora mi dales, bedzie idealna

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Tolek_Bydgoszcz napisał(a):
jacek uzyj tej gabki ktora mi dales, bedzie idealna

no tylko ze dalem ciala bo dale ci cala ale to nic bo jak wroce do pracy to sobie zalatwie a jak narazie susze te co sa i do czasu kiedy nie bede w pracy czyli do ktoregos marca nie bedzie nic i tak nie moge prowadzic teraz

Profil    11102604

PostWysłany: Wto 23 Lut, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

maly aktual zalozona podsyfitka, tylnia kanapa, zlozone car audio
czyli jednym slowem zaczzynam skladanie od tylca :mrgreen:
zalozony boczek z prawej

Image

zalozony boczek z lewej

Image

zalozona kanapa tylko jeszcze do czyszczenia i do kupienia pokrowce bo tam chyba tapicer mial pipe na oczach dobierajac kolor materialu

Image

i car audio w bagazniku hehe nawet nie myslalem ze tyle jeszcze miejsca bedzie

Image

i powiem ze gra lepiej niz poprzednia :mrgreen:
jutro ciag dalszy tzn wymiana klamek w drzwiach i skladanie reszty

Profil    11102604

PostWysłany: Czw 25 Lut, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

maly aktual wiem ze to smierdzi wiejskim tuningiem ale narazie musi tak byc
ze wzgledow ze musialem pojsc tymczasowo po kosztach to na fotele zostaly zalozone pokrowce i nie wyglada to ladnie ale jest chociaz czysto i malo wiele schludnie ale jak bedzie kasa to beda cale otapicerowane w kolor wnetrza chyba ze sie jakies chore pomysly urodza ale narazie trzeba zbierac na blacharza i lakiernika

Image Image Image
narazie malniete bebny na czerwono i tak to sie prezentuje z felga
Image

Profil    11102604

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 80 gości