Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [golf mk3]falujące obroty w 1.6 AEE i gaśnie
PostWysłany: Sob 23 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 996899
Auto: Golf mk2 TDI AFN 182 kuce i prawie 400 niutów
Na innym kompie auto będzie gasło dlatego że trzyma immo. Musiałbys zaadoptować klucz pod immo z innego kompa i wtedy silnik odpali normalnie. Vagiem da się to zrobić.

Profil    996899

PostWysłany: Sob 23 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf III 1.6
immobiliser właśnie występuję w tym modelu. A czy jakoś mogę go ominąć lub jakoś wyłączyć abym mógł zmienić komputer ?

PostWysłany: Nie 24 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

a gdzie mogę uzyskać informacje jak zaadaptować klucz Vagiem? Mam dostęp do programu Vag-Com 409-1 ale nawet adaptacji przepustnicy nie mogę na niej zrobić bo nie mam dostępu do tej funkcji. Najnowsza wersja VCDS niestety nie działa bo nie może znaleźć interfejsu :(. Proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić lub czy np. gdy wymienię cały komplet (komputer, immo i kluczyk) z innego auta to czy będzie wszystko chodziło bez potrzeby adaptacji kluczyków?

PostWysłany: Nie 24 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 996899
Auto: Golf mk2 TDI AFN 182 kuce i prawie 400 niutów
skontaktuj sie z moim dobrym kolegą od swapów RASZJANEM powinien Ci pomóc bo mi w aucie tak robił jak zmieniałem kompa z mocniejszym softem.

Profil    996899

PostWysłany: Sob 30 Sty, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

po wymianie komputera, immo i stacyjki z kluczykami silnik pracuje w dalszym ciągu źle :( - tzn. obroty skaczą aż gaśnie silnik :( Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów gdzie szukać przyczyny :((. Jak ktoś ma jakieś pomysły to proszę pisać

PostWysłany: Śro 03 Mar, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: VW golf Mk3 1.6 AEE
Witam! U mnie ten sam problem. Samochód: Golf mk3 1.6 AEE 96r +LPG. Jeśli chodzi o jazdę na benzynie to jest źle. Na zimnym silniku chodzi dobrze, nie faluje da się bezproblemowo jeździć, ale jak sie rozgrzeje to koniec na pierwszym lepszym skrzyżowaniu gaśnie. Po odpaleniu na rozgrzanym silniku od razu klapa(Chyba że wciskam lekko homoseksualista gazu wtedy wporzo). Żadnego spadku mocy jeździ bardzo dobrze tylko gaśnie po puszczeniu pedału gazu. Jeśli chodzi o jazdę na LPG to nie ma żadnych problemów, ładnie trzyma obroty nic nie faluje. Tylko na benzynie gaśnie. Vag = 0 błędów, przepustnica czyszczona, filtr paliwa wymieniony. Jeśli macie jeszcze jakies pomysły prosze o pomoc :)

PostWysłany: Sob 06 Mar, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6159059
Auto: golf III
Witam

Posiadam Golfa III z tym samym silnikiem 1.6AEE i miałem takie same problemy z falującymi obrotami.
Problem był taki że na zimnym silniku zachowywał się tak jakby nie miał ssania gasł od razu i musiałem go trzymać na obrotach, jak się rozgrzał to obroty skakały do prawie 3 tysięcy.wymieniłem czujnik temperatury cieczy,kable, świece,wyczyściłem przepustnicę skasowałem błędy wprowadziłem nowe nastawy przepustnicy i nic to nie dawało.Byłem w serwisie Magneti Marelli bo przepustnica jest tej firmy,i tam mi powiedziano że to wina silniczka krokowego,ale że silniczek krokowy jest na stałe przy przepustnicy więc trzeba ją wymienić całą i to idealnie o takich samych numerach.Nówka kosztowała ok 800 zł.Podjechałem na szrot i kupiłem używaną za nie całe 200 zł i problem znikł.Autko chodzi idealnie nie mam już z tym problemów.

:)

PostWysłany: Pon 01 Lis, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: Volkswagen golf 3 1.6 wtrysk
Witam ja mam tesz golfa 3 z silnikiem 1.6 AEE i mam ten sam problem co poradzicie wymieniłem sonde lambde i nadal nic przepustnica tak samo i jest jeszcze gorzej jak było z chodzi z obrotuw i gaśnie pomórzcie

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości