Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: co wybrac SinusLive165W+Neo25 czy DLS RS6A
PostWysłany: Nie 27 Gru, 2009 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk3 1.8ADD
jak w temacie co wybrac sinuslive sl +neo25s czy dls rs6a muzik jaki slucham to hh i house wszystko oczywiscie podpiete pod piecyk :)

Temat postu: Re: co wybrac SinusLive165W+Neo25 czy DLS RS6A
PostWysłany: Nie 27 Gru, 2009 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

rs6a

PostWysłany: Pon 28 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 5335567
Auto: vwgolf
Wszystko zależy czego oczekujesz sinuslive sl165 musi dostac minimum 100w na kanał :) zeby pokazaly na co je stac :luka: dls widze latwiej wykarmic. Wazne tez jak masz przygotowane drzwi . Ja sam posiadam zestaw sinuslive tylko za dol odpowiada u mnie sl16 yupii glosniki dostaja po 140 wat na kanal i jest fajnie :cfaniak: chodz tweeter trzeba uspokoic na zwrotce

Profil    5335567

PostWysłany: Wto 29 Gru, 2009 
VW User
VW User

koka napisał(a):
Wszystko zależy czego oczekujesz sinuslive sl165 musi dostac minimum 100w na kanał :) zeby pokazaly na co je stac :luka: dls widze latwiej wykarmic. Wazne tez jak masz przygotowane drzwi . Ja sam posiadam zestaw sinuslive tylko za dol odpowiada u mnie sl16 yupii glosniki dostaja po 140 wat na kanal i jest fajnie :cfaniak: chodz tweeter trzeba uspokoic na zwrotce

hmm .. oczekuje tego zeby to ladnie czysto gralo oczekuje ladnego basiku nie tylko na niskich obrotach ale takze jak dodam do pieca ze tak powiem drzwi przygotowane wygluszone calkowicie i dystans zapasik mocy takze
no kurcze wlasnie nie moge nigdzie znalesc SL16 :smutny: czy to caly opis serii czy jeszcze cos jest???

PostWysłany: Śro 30 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Sl16 to kick o parametrach malego subika :). Lubie mocny dol. Znalesc nowe trudno bo juz jest ich nastepca. Co do basu to czasami nie potrzebuje skrzyni w bagaju :-D . Neo25 sa ok ja sie je ustawi na -4 na zwrotce chodz niektorzy lubia jak jest ostro :) .Zestaw sinuslive 165+ neo25 jest bardziej uniwersalny niz moje zestawienie bo u mnie brakuje troche srednicy w kicku ale wszystkiego miec nie mozna :D . Rozejrzyj sie tez za powerbassem s-6c, vibe k se60-(tez jest regulacja dla tweetera) i moze hertzem esk 165 chodz tu tez jest ostry tweeter. te zestawy powinny sie sprawdzic w klimatach jakich sluchasz.

Profil    5335567

VW User
VW User

koka napisał(a):
Sl16 to kick o parametrach malego subika . Lubie mocny dol.

no wlasnie to tak jak ja heee a zastepca SL16jest ten SL 165W ale slyszalem ze to juz nie jest to samo mam racje??
koka napisał(a):
Rozejrzyj sie tez za powerbassem s-6c, vibe k se60-(tez jest regulacja dla tweetera) i moze hertzem esk 165 chodz tu tez jest ostry tweeter. te zestawy powinny sie sprawdzic w klimatach jakich sluchasz.

PB slyszalem i jakos do mnie nie przemawia moze dlatego ze nie mial maly piecyk tylko za soba hertze to tylko rozwazam HSK ale to juz inna bajka a wlasnie o vibe tez slyszlaem dobre opinie i nad nimi tez sie zastanawiam
no i doszla jeszcze inna opcja Rainbow slx165 jak dobrze pamietam

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Sl16 i sl165 sa z tej samej lini sl165 jest bardziej uniwersalny troche mniej basu wiecej srednicy. Nastepca sl16 jest jakis wynalazek plytkiego montazu slf165 :smutny: rainbow slx265 jest najbardziej uniwersalny nadaje sie do kazdego rodzaju muzyki ale to tylko zaslyszana opinia nie mialem ich w lapkach. :)

Profil    5335567

VW User
VW User

koka napisał(a):
Nastepca sl16 jest jakis wynalazek plytkiego montazu slf165
nie no te slf to w ogole nie bralem pod uwage
jedyne co to interesuje mnie taki zestaw badz sam dól który da ladby basik przy muzie jakiej slucham bo z teog co wyczytalem o tych rainbow slx to nawet calkiem przyzwoite parametry i skutecznosc i pasmo przenoszenia i rms maja calkiem calkiem

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Jak mieszany zestawik to moze w uzywce kolega znajdzie woofery dls r6a i jakis tweeter do tego dobrac :) Sl165 tak jak wyjez pisalem gra bardziej uniwersalnie od sl16 ale kicka przy dobrym zasileniu tez nie powinno zabraknac

Profil    5335567

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości