Witam! Autko kupiłem pod koniec października 2008 od starszego Pana, auto było i jest zadbane

Auto mam od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony, przeprowadzone zmiany poniżej:)
- Model: Golf III
- Kolor: Brilliant Black metallic (brylantowy czarny metalik)
- Silnik: 1.8 ABS
- Moc : 66kw/90KM
- Układ wydechowy: Przelotowy. Brak środkowego, tłumik końcowy dedykowany, końcówki 2x76 dwie rurki. Piękny basowy dźwięk:D
- Wyposażenie: Wspomaganie, centralny, MFA, kubełkowe fotele GT, regulacja siedzenia kierowcy w pionie, El. szyby, El. lusterka
- Mody pod maską: brak
- Zawieszenie: Kupione jako totalna seria, były gwint Ta-Technix ale były też 17" i nie pasowało, później waitec -40 i felgi 17''... Później felgi 14" i Waitec -60, na koniec roku był gwint fk który się nie kręcił... teraz jest zawieszenie seria bo zima;) po zimie powrót do gwint ale już działającego.
- Układ hamulcowy: przód 256mm wentylowane, tył tarcze.
- Koła:
Lato - Steffan BCW 14" przód 7" 185/50 tył 8" 195/45
BYŁY: ELIA RS-R 17"/8j opony przód 205/40 tył 215/40
Zima - Stal 14:)
- Nadwozie: Zderzaki w pół kolorze, szeroka dokładka VR6/GTI na zloty, codzienna od Vento GT , zaślepka tylnej wycieraczki, znaczek na klapie czarny, grill bez znaczka JOM, Lampy Lampy Angel Eyes, Halogeny/Kierunkowskazy w zderzaku clear, obrys w kierunkach, Lampy tył clear red/white, wlepa vwzone

, krzyż na masce "style"
- Wnętrze: Całe oświetlenie z seryjnego zielonego a ładny zielony, mienione tarcze zegarów na ładniejsze, wskazówki pomalowane farbą fluorescencyjną, Kierownica raid hp 30cm, skrócony drążek biegów, gałka+mieszek skórzany,
- Audio: To co kocham

- Radio Pionier DEH-4000UB, głośniki w drzwiach infiniti na zwrotnicy + tweetery, głośniki w boczkach tył Mac Audio 16cm, głośniki w boczkach tył wysoko tonowe. Skrzynia basowa własnoręcznie zrobiona i obita materiałem, głośnik w niej to PG Audio 38cm o mocy 1400w RMS, kondensator Helix, wzmacniacz MAC AUDIO FEARLESS 1000, Na zlocie mierzone ciśnienie wewnątrz auta 141,7 dB

CB Radio: TTI TCB 770 Antena: HUSTLER IC-100
Plany: wyjdą w praniu:)
Tak wyglądało auto po zakupie, po myciu:

Pierwszym modem były lampy clear FK z ringami i clear w zderzaku też chromowane.

Następnie zderzaki w kolor nadwozia i felgi ELIA RS-R 17"/8j opony przód 205/40 tył 215/40 które okazały się złym wyborem..

Zrobiłem obrys w kierunkowskazach:

Lampy tył hella silver:

Później takie i takie już zostają:

Rothemburg 2009r :
04 Cze 2009Troszkę się pozmieniało... Ale na +. Zaczęło się od złapania dwóch kapci... Co się okazało tylko na jednym kole był kapeć, a druga felga było krzywa... Od razu poszła na prostowanie, felgi poszły na sprzedaż i zostały sprzedane... Golf teraz się wozi na 14". Może i mała felga ale jak dla mnie to stylowa i ładna:)) Felgi to kultowe steffany przód 7" tył 8", chociaż bym wolał na tył 9" a na przód 8". Ale i tak jest dobrze... Felgi najprawdopodobniej pójdą w polerkę... Na razie jest tylko troszkę obniżony bo na sprężynach, choć i tak już jest nisko:) Poszukuję gwintu, nie za twardego. Szeroka dokładka jest 3cm nad ziemią, dla tego jest założona teraz od vento GT pasuje:))
Foty:

Autko z tyłu wysokie, ponieważ seryjny zawiech jest z tyłu, nie długo zmieniam:))
Doszły dechy na zloty mniejsza:))

Auto na dokładce od Vento Gt:
01 Sie 2009:Doszły sprężyny waitec -60, doszły paski XX Jahre, tłumik końcowy, progi gti(stan idealny)czekają na założenie:). To chyba na tyle reszta na fotkach:))
Golf teraz wygląda tak:

Tłumik końcowy 2x76, przy okazji wyrzucony został tłumik środkowy..
25 Wrz 2009:Auto na dziś wygląda tak...

Trzy zdjęcia, z tamtego jeszcze sezonu;) Golf po woli będzie zmieniał się. Inny przód, może maska ruda;) i nad kołem cały czas myśle
Jeszcze nie mam do końca pewności, czy na takiego małego germana, czy cultsytle... Może jakaś podpowiedź
Zdjęcia:

29 Gru 2009: Wypadało by przed końcem roku wykonać plany, jakie chciałem, czyli:
golf do góry ło 60mm
stalówki
wąski hokej
kołpaki od golf mk4
Przyjemnie się jeździ, bo za bardzo dziury mnie nie interesują..
Jeszcze muszę paski XX Jahre ściągnąć, i krzyż z maski

Jeszcze dziś zostały wymienione klocki z przodu, bo się skończyły

Zdjęcie jeszcze na glebie z szerokim hokejem na stalówkach:

Na dzień dzisiejszy golf wygląda tak:

W między czasie cofająca Pani na mieście uderzyła w golfa drzwi od kierowcy

nic im nie jest... będzie to robione jakoś na początek nowego sezonu

Teraz golf ma mi tylko tyłek wozić i tyle
25 Sty 2010:Taki mały up
Czerwone szelki z 20Jahre:

Zakładane będą, jak tylko zrobi się cieplej;]
02 Mar 2010Przeprowadzone zmiany na dziś:
Lampy przednie H1+H1 smoked wykonane w domku:)
Kierunkowskazy ciemne(na razie długie blendy, muszę się wziąć za halogeny)
Gril na dwa żeberka z GTI
Golf wygląda tak:

Zdjęcia słabej jakości wykonane w nocy, i jeszcze golf brudny:) nie było czasu go wykąpać:)
Kupiłem również wzmacniacz który będzie grał sobie z przodem LA Sound Malibu 140 S o mocy 200RMS przy 4ohm

Będzie napędzał przedni zestaw INFINITY REF 6510CS

Za granie wezmę się jak zrobi się trochę Cieplej...
Trzeba drzwi wygłuszyć, i boczki tylne....
28 Kwi 2010Były plany na zmianę autka, na vento.. Ale już pewne, że golf zostaje;) i zaczynam już przy nim robić

Późno bo późno ale zaczynam:)
Dziś został założony tłumiczek taki jaki był wcześniej, pospawany przez fachowców.
Dzięki
Patryk_G40
Na dniach będę zakładał gwincik

Uploaded with
ImageShack.usWpadła również rozpórka, oby lepiej się po zakrętach latało :lol:

Uploaded with
ImageShack.usI wg mnie najważniejsze został kupiony piecyk do napędzenia mojego maleńkiego głośniczka :lol: Wzmacniacz to
Crunch z serii V-Drive o mocy ponad 1000W rms czyli 1KW rms :mrgreen: :mrgreen: :lol: Na razie bez foty..
Głośniczek:

Uploaded with
ImageShack.us03 Maj 2010Założyłem gwincik za bardzo nie chciałem go opuszczać, bo jest jeszcze na stalówkach.. Felgi się robią... Miały być w polerce, jednak nie będą, będą w takim kolorze jak stal... Stal pomalowana, przy okazji zmiany zawiasu na szybko, by tylko zobaczyć jak to będzie wyglądało, wygląda dobrze i steffany idą w taki oto kolor 8)
Chwilowa jazda na nieoryginalnym hokeju tak się kończy;) Już założony oryginał:)

Ori:

Kondensator będzie taki :
09 Maj 2010Golf odwiedził w mieniony weekend zlocik w Gerlitz... Fajnie było, lecz sporo nerwów... Ale wszystko dobrze się skończyło;)
Na miejscu:

Golf został umyty przez takie oto panie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Niedzielny spacerek z moją kobietą na łysej górze, parę fotek;]

Później spot z ekipa vw.jgora :

z Oskarem:

Zdjęcie felg, powoli się robią :mrgreen:

Komentarze jak zawsze mile widziane
Pozdrawiam;] 8)
24 Maj 2010Założona regulowana, przekładnia kierownicza:) W sumie musiałem, ściągać swoją, bo miałem do wymiany kostkę stacyjki..
Szybka akcja i kupiłem przekładnie, i obudowę kiery..
Dzięki
Conrad20

Uploaded with
ImageShack.usKupiłem też radyjko SONY CDX - GT 700 D z animacją;]

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usFelgi już prawie skończone, mam nadzieje, że do końca tygodnia już będą na aucie;] A tym czasem zakupione oponki prawie nowe;]
Przód: 185/50 Dunlop Sp Sport 2000

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usTył: 195/45 Yokohama A539

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usPrzód & Tył

Uploaded with
ImageShack.usTakie tam strzały;]

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us28 Maj 2010W końcu założone alu;] Mnie się podoba;)
Fotki z pracy na felgami:
Po jechaniu papierem:

Uploaded with
ImageShack.usW podkładzie:

Uploaded with
ImageShack.usBazowy położony:

Uploaded with
ImageShack.usJeszcze był bezbarwny;] ale nie ma fotek:)
Takie tam strzały;)

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with