Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 32 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 14 Sty, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
stary silnik konstrukcyjnie, nie wiem czy jest sens... ja bym wpakowal na Twoim miejscu V8 z Audi.

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
v8 do t3?? ale to ma naped na tyl i watpie zeby weszlo, jak masz jakies foty to wrzuc :D

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
simens napisał(a):
v8 do t3?? ale to ma naped na tyl i watpie zeby weszlo, jak masz jakies foty to wrzuc :D

http://pl.youtube.com/watch?v=UUkwWjoTMk4

pytajcie mateo zreszta :)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
PostWysłany: Nie 18 Sty, 2009 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
bartek554 napisał(a):
byly juz silniki 1,6 byly 1,8,a ja mam 2,1boxer chlodzony ciecza czy znacie kogos kto podjalby sie go uturbic???podejrzewam ze bez zakuwania sie nie obejdzie bylem we Wroclawiu u 1 fachowca....powiedzial mi panie...daj pan sobie spokoj...
u mnie nie byles.... :ała:

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Sob 31 Sty, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1272597
Auto: Corrado
Dziendobry mam silnik i chce turbo, jak to zrobic :D

Normalnie kopalnia wiedzy, 3/4 tematu to uturbianie wszystkiego pytaniami i bajkami jamajama

Audi Coupe Quattro 2.2 20VT+
 Profil    1272597

Temat postu:
PostWysłany: Nie 01 Lut, 2009 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

evolution napisał(a):
bartek554 napisał(a):
byly juz silniki 1,6 byly 1,8,a ja mam 2,1boxer chlodzony ciecza czy znacie kogos kto podjalby sie go uturbic???podejrzewam ze bez zakuwania sie nie obejdzie bylem we Wroclawiu u 1 fachowca....powiedzial mi panie...daj pan sobie spokoj...

Evo po tym jak zobaczyłem silnik który złożyłeś u Jacka ( 16VT ) w corku syncro to stary popisales sie....Wyciecia w tlokach od 2E pod zawory felxem robiles ? Pierscienie popekane, tlok na 3 cylindrze zbyt luzno spasowany i peknieta polka miedzy pierscieniami...Robisz z siebie speca a tam odwaliles taka fuszerke ze szkoda gadac. 400km po ten motor z kumplem jechalem bo myslelismy ze zadbany i skladany u kogos z doswiadczeniem a tu taki error. No i żeby klientowi nie powiedziec jak walku ustawic bo silnik ma w czesciach no profi postawa :ok: Szkoda tylko że Twoja tajemnica jest opisana na vwvortex jak zreszta...

Temat postu:
PostWysłany: Nie 01 Lut, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

MK3 GT TDI
qbejs napisał(a):
evolution napisał(a):
bartek554 napisał(a):

Evo po tym jak zobaczyłem silnik który złożyłeś u Jacka ( 16VT ) w corku syncro to stary popisales sie....Wyciecia w tlokach od 2E pod zawory felxem robiles ? Pierscienie popekane, tlok na 3 cylindrze zbyt luzno spasowany i peknieta polka miedzy pierscieniami...Robisz z siebie speca a tam odwaliles taka fuszerke ze szkoda gadac. 400km po ten motor z kumplem jechalem bo myslelismy ze zadbany i skladany u kogos z doswiadczeniem a tu taki error. No i żeby klientowi nie powiedziec jak walku ustawic bo silnik ma w czesciach no profi postawa :ok: Szkoda tylko że Twoja tajemnica jest opisana na vwvortex jak zreszta...

kolejny raz wniosek - trzeba robic samemu moze dluzej ale wiesz co masz

PLESZEW 2007,2008,2009,
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
 Profil    4247098

Temat postu:
PostWysłany: Nie 15 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

qbejs, no ja bylem wczoraj u Jacka po caly osprzęt z tego 16vt no i to co uslyszalem i zobaczylem to szok i sprostowanie male to nie byly tloki od 2E tylko od ADY :D No i popieram simens, jak chcesz aby bylo coś dobrze zrobione to zrób to samemu... aha i propo ustawienia tych walków to wiadomo ze to sa jego pieniądze ale wszyscy VWMANIACY to jedna rodzina...

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

ziomki bo inaczej powiedziec nie moge po pierwsze silnik byl po szlifie czemu jacek nie moze zaprzeczyc bo odbieral silnik otwarty, po drugie naciecia na tlokach sa u mnie robione tylko frezem u jednego tylko frezera, wiec gadanie o flexie rozumiem po zlosci bo nie podalem jak ustawic walki, sorry jest vortex to se skladajcie po ichniemu
po 3 tloki z 2e zaraz pozniej ze ady, w jednym silniku dwa rozne rodzaje tlokow wedlug dwoch roznych osobnikow?? qbejs, pisalem juz na jednym forum chcesz gadac na moj temat cos to podeprzyj sie chociaz twardym dowodem typu zdjecia, ja nie mam nic do ukrycia w qodroznieniu jak widze do ciebie bo sie zaraz temat wysprzatal, ponadto to juz odemnie cylindry mierzy sie srednicowka ktorej sie jacek nie dorobil bo mu nie potrzebna i pomiary uszkodzonego tloka po zatarciu sa conajmniej farsa, NIKT z ogladhjacych silnik nie zmierzyl tlokow sprawnych bo po co lepiej szargac i bluzgac na czyjas prace. wiec pisze oficjalnie jesli ktokolwiek wypowie sie na temat silnika skladanego przezemnie niepodpierajac sie zdjeciami conajmniej moj prawnik bedzie wieddziec juz co robic. poki co twierdzic moge ze sie koledzy troszeczke zagalopowali w osadach. mam nadzieje qbejs, ze zamiescisz tutaj zdjecia tych tlokow z 2e czy ady nacietych jak napisales flexa, bo nic poki co nie jest zgodne z prawda... :ała:

[ Dodano: Nie 15 Lut, 2009 ]
i tak ps ktos mowil ze luzno spasowalem silnik na 0.5 mm??? niech mi tylko pokaze silnik tak spasowany ktory jest cichy, nie stuka, nie dmucha z odmy i sie zaciera na plaszczu tylko, co moim zdaniem po ogladnieciu tloka bylo spowodowane kreceniem silnika do odcinki na postoju po zalozeniu go do auta, dowod w postaci filmu jacka z youtube to ja mam na wszelki wypadek, swoja droga jakis czas temu usuniety z tamtad...dziwne troszke. wiec czekam na w/w foty

specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

evolution, ja nie potepiam niczyjej pracy jacek mi pow wczoraj ze mialy byc zalozone tloki z 2e ale byly wsadzone z ady... i pozatym to jest temat o TURBO a nie o czyjejś pracy :P wiec wracając do tematu TURBO jak chce odprężyć silnik to tlokami z 2e czy ADY bo sam nie wiem teraz... oczywscie wiem ze trzeba wycięcia zrobić na zawory :P aha i oczekuje konkretnej odp a nie cos w stylu zapytaj jacka czy evo lub 2 taki i 2 takie :D

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

sluchaj jakie tloki uzylem u jacka nie powiem z tego wzgledu ze sa to najmocniejsze zamontowane w grupie vag
uzyc do tego mozesz tlokow z 2e jak i 2y czy jakiej kolwiek innej jednostki 8v grupy vag, jesli oprocz byle jak napisales zrobic naciecia zrobic cos jeszcze... a co tam tloki z 2e czy ady i kilku innych sa za wysokie do 9a, jak chcesz moge zrobic takie naciecia na tym samym przyrzadzie co w kazdym silniku, nawet przy tobie coby nie gadal pozniej jacek z qbejs ze to gumówka : ] :-> 50 pln za tlok naciecia plytkie 2.5mm zeby nie zmieniac zbytnio drogi rozchodzenia sie ciepla z tloka do pierscienii, jak bedziesz chcial zrobie ci glebokie ale na twoje wlasne ryzyko

co do tego co mowi jacek to ja sie juz nim zajme poniewaz jego gadanie to najwyrazniej osobista zemsta po tym jak obrazil sie na mnie ze mu mowiac wprost odmowilem podania jak ustawic walki na 330 ps przy 1 bar doladowania mialem mu to zrobic osobiscie i wystroic auto oczywiscie odpowiednio kasujac za usluge, a nie zamierzam robic prezentow nikomu chocby byl samym bogiem.
silnik jacka mialbyc zlozony tak by wytrzymal 1 bar doladowania bez mowienia ze ma byc zalozone to czy tamto, ponadto zostal oddany w kawalkach tak aby widzieli wszystko ( blok po honowaniu i spasowaniu z tlokami bez pompy i miski oraz bez zalozonej glowicy, wszystkie graty byly osobno) i mialbyc docierany delikatnie przez 5kkm no ale komus sie odcinki zachcialo. pomijajac fakt ze zalozyli go po roku do auta, byc moze przykorodowal gdzies ale nie mi wnikac teraz w to.
ja swoja robote wykonalem perfect i jesli ktos mnie oskarza o cos publicznie i do tego bez podstaw to sie ogarne z tym odpowiednio

mam nadzieje ze wyjasnilem sprawe dokladnie

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

MK3 GT TDI
jak zwykle w temacie EVO nikomu nic nie podpowie tylko szuka ludzi zeby cos zrobic i skasowac... taki dl post i dalej nie wiadomo jakich tlokow najlepiej uzyc po za wzmianka ze to najmocniejsze w grupy VAG. :zly:

PLESZEW 2007,2008,2009,
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
 Profil    4247098

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

evolution, aha... wiesz ja rozumiem ze to są twoje pieniądze ale drazni mnie takie cos i przypuszczam ze nie tylko mnie jak co poniektorzy z forum robią reklamę swojej firmy... mi sie wydawało że forum to jest miejsce dyskusji i wymieniania swoich poglądów a nie robienia reklamy... jak chcesz reklame to zaplac i będą wszędzie banery do twojej strony firmy rób auta na pokaz pokazuj sie i w ten sposob sie reklamuj a nie cos takiego
evolution napisał(a):
sluchaj jakie tloki uzylem u jacka nie powiem z tego wzgledu ze sa to najmocniejsze zamontowane w grupie vag
to fajnie ze najmocniejsze ale nic zadnych konkretów nie podałeś ani nic... Evo reklama tak ale nie w taki sposob... moim zdanie lepiej by bylo gdybys napisal z czego te tloki i potem napomknoł ze zrobienie racięć pod zawory to nie jest taka prosta sprawa i zaproponował zrobienie tych nacięć za 50zl od szt. i po takiej informacji bym był bardziej skłonny robić z tobą interesy... wiem ze w dzisiejszych czasach ciezko o klijenta szczegulnie biorąć pod uwagę kryzys swiatowy... sam mam firme i wiem ze teraz ciezko jest... pomysl nad reklamą

simens, re5pecta :D powiedzial by Alli G

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

simens napisał(a):
jak zwykle w temacie EVO nikomu nic nie podpowie tylko szuka ludzi zeby cos zrobic i skasowac... taki dl post i dalej nie wiadomo jakich tlokow najlepiej uzyc po za wzmianka ze to najmocniejsze w grupy VAG. :zly:

ziomus qrwa to ze wiem jakie tloki to tylko i wylacznie zasluga tego ze na wlasnym aucie przetestowalem to czy owo i nie mow mi ze jestem kims kto szuka ludzi by skasowac bo tak nie jest, co najwyzej ty jestes czlowiekiem probujacym wyludzic informacje. nie mowie poniewaz zdobycie tej wiedzy mnie kosztowalo duzo czasu i pieniedzy, chcesz ja posioasc to zapierd**alaj do garage i siedz tam po nocach i kombinuj, mozesz sobie zalozyc tloki z 2e czy innego gO***wna mnie to nie interesuje, a jesli chcesz wiedziec jakie tloki jest najlepiej zalozyc to mowie:
najlepiej kupic customowe tloki pod turbo. a nie probowac wyciagnac info jak zaoszczedzic pare $$$

SmokE napisał(a):
evolution, aha... wiesz ja rozumiem ze to są twoje pieniądze ale drazni mnie takie cos i przypuszczam ze nie tylko mnie jak co poniektorzy z forum robią reklamę swojej firmy... mi sie wydawało że forum to jest miejsce dyskusji i wymieniania swoich poglądów a nie robienia reklamy... jak chcesz reklame to zaplac i będą wszędzie banery do twojej strony firmy rób auta na pokaz pokazuj sie i w ten sposob sie reklamuj a nie cos takiego
evolution napisał(a):
to fajnie ze najmocniejsze ale nic zadnych konkretów nie podałeś ani nic... Evo reklama tak ale nie w taki sposob... moim zdanie lepiej by bylo gdybys napisal z czego te tloki i potem napomknoł ze zrobienie racięć pod zawory to nie jest taka prosta sprawa i zaproponował zrobienie tych nacięć za 50zl od szt. i po takiej informacji bym był bardziej skłonny robić z tobą interesy... wiem ze w dzisiejszych czasach ciezko o klijenta szczegulnie biorąć pod uwagę kryzys swiatowy... sam mam firme i wiem ze teraz ciezko jest... pomysl nad reklamą

simens, re5pecta :D powiedzial by Alli G

masz racje to miejsce do dyskusji a dyskusja ma to do siebie ze kazdy mowi na co ma ochote ja nie mam ochoty mowic jakie tloki wsadzic a ty masz ochote mnie za to jechac, wiec ja mam ochote cie pojechac teraz( bez urazy)
jako jeden z wielu na tym forum traktujesz polityke chce miec turbo ale myslec mi sie nie chce a tym bardziej wydawac kase wiec najlepiej jak ktos mi zlozy silnika merytorycznie i bedzie zajebiscie, tloki ktore montuje ja to sa tloki jak dla was cos ala customowe, chcecie miec je w silniku ale w zyciu nie wykorzystacie ich potencjalu, pomyslec tez sie tobie nie chce jak zamontowac tloki bo po co jak juz ktos wymyslil. co do reklamy, ja sie nie reklamuje na forum i nie sciagam z forum klientow i mam w glebokim powazaniu to czy ktokoliwek z forum bedzie chcial cokolwiek u mnie zrobic wiec, zaoferowalem pomoc w nacieciu tlokow u frezera , a ty zamiast podziekowac ze nie bedziesz musial szukac nikogo jeszcze furasz?? co do aut na pokaz, robilem jednemu "koledze auto na pokaz" pomagalem za free bo mial mnie reklamowac, i co??? wyszlo 273 ps i sie okazalo ze ja tego silnika nie robilem bo robila go jego nowopowstala firma, kumasz juz moje podejscie do wiedzy???

zaloz sobie jeden z trzecim tloki z 2e przygotuj do tego korbowod i obniz tlok i jezdzij, to jest informacja dla ludu :ała:

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
Proszę na przyszłość wszystkie ewentualne zatargi, niejasności, reklamacje i wzajemne żale załatwiać na PW, gg, telefon czy komunikując się w jakikolwiek inny sposób.

Panowie, piszcie tak dalej, a temat poleci w śmietnik, zresztą sam stał się czymś na jego podobieństwo przez te pytania, co by tu nie uturbić z zwłaszcza silnik od kosiarki i ile to kosztuje i mnie jako moda technicznego frustruje to wielce.

To było oficjalnie, jako mod, a teraz napiszę prywatnie i tak obiektywnie, jak tylko mogę:

1. evolution, nie dziw się tym zarzutom jakie formułują wobec Ciebie niektórzy forumowicze, bo z punktu widzenia przeciętnego usera forum niestety tak się może wydawać, jak oni piszą, tym bardziej, że ciężko znaleźć jakiś temat o Twoim projekcie.

2. Co do reszty ludzi, wykażcie proszę odrobinę zrozumienia, jeśli evolution żyje ze swojej wiedzy, nie można oczekiwać, że będzie ją za darmo udostępniał na forum.

W tym momencie kłania się to, co napisałem na czerwono - czyli zasada, że niejasności wyjaśniamy między sobą, zamiast publicznego prania brudów na forum.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 32 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości