Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk1] Koszt lakierowania całego samochodu?
PostWysłany: Czw 21 Sie, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Koledzy ile moze kosztowac pomalowanie calego autka (plusa minusa:) ) jakies przygotowanie podkład itp?? za wszystkie odpowiedzi bede wdzieczny..

Ostatnio edytowany przez gania, Czw 21 Sie, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Zeby to mialo rece i nogi to trzeba bedzie wlozyc minimum 3000 (to tez zalezy czy srodek i komora silnika tez beda malowane). Cena zalezy rowniez od tego czy bedzie to wraz z blacharką? wtedy cena rosnie spokojnie do 5000. Ja za same materialy na cale auto zew i wew dalem ponad 1500zl przy czym nie kupilem drogiego lakieru bo byl to najbielszy akryl bez zadnego mieszania 3L + oczywiscie utwardzacze i rozcienczalnik i kosztowalo to o ile pamietam 750zl!

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8633883
Auto: Golf mk4
Wszystko zależy jak chcesz mieć pomalowane - jeśli na szybko i byle wytrzymało z 2 lata to za 1000-1500 zł znajdziesz jakiegoś kolesia, który Ci pomaluje, ale jak to będzie wyglądać, to ciężko wyczuć. Ostatnio byłem się pytać u pewnego lakiernika z moich okolic - więc on bierze 300 zł od elementu, co dało mu wynik w mojej jedynce( łącznie z wnętrzem i komorą) około 4000-4500 zł, ale on jest profesjonalny w tym co robi. Malował niejedno auto w mojej rodzinie i efekt końcowy jest kapitalny!!! Zapytałem też go o kwestię wstawienia repertuarek tylnych nadkoli, którymi zajmuje się jego kolega blacharz, to koszt byłby wtedy w granicach 5000 zł łącznie z farbami, podkładami itp. itd. Dla jednego to dużo, dla jednego mało, ale nie zawaham się dać takich pieniędzy jak będę malował swoja jedynkę, kiedyś tam. Druga kwestia jest taka, że jeśli masz kogoś znajomego, zaufanego lakiernika to zrobi Ci to za pół darmo. pzdr

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
U mnie koleś pracujący na naszej lakierni zażyczył sobie za moje mk1 3-3.5 tys. zł. komlpetne z wnętrzem i komorą silnika oraz zmianą koloru.

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Lucius, dokładnie. Tak jak wspomniałem wyżej, iż wszystko zależy kto Ci będzie malował - znajomy czy obca osoba. Zapomniałem dodać, że gostek woła takie pieniądze bez względu na to jaki sobie kolor życzysz i jakim rodzajem farby chcesz mieć pomalowany. PS. Uśmiałem się na maxa jak spytałem go o pomalowanie mk1. Słowa kolesia - " No nieeeeeeeeee, tylko nie jedynka!!! Ile to ma lat i jak wygląda? Wiesz ile tam jest roboty i jak będzie ona wyglądać jak go rozbiorę?" Na co mój brat powiedział - To jest ta jedynka, którą kiedyś u Pana byłem się spytać" A gostek na to - " AAAAAAAAAAAA ta jedynka, to co innego . Nie ma sprawy" niee

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Słyszałem o blacharzu, który za Octavię chciał 1500zł haha, tak więc trzeba indywidualnie z każdym wszystko uzgadaniać.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 22 Sie, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Dzwonilem do goscia dzis i mowi mi ze malowanie calego golfa z blacharka itp z jego farba wyjdzie okolo 1500-1700 a ja do niego czy moglbym podjechac i pogadac i tak sobie rozmawiamy a on mowi zeby szybko bo w tym tygodniu ma byc ladna pogoda i bedzie mozna malowac....ja pytam a komora??? a on mamy ale taka mala na pojedyncze elementy a cale malujemy na podworku pod namiotem.........czyli mozna taniej :o

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

gania, brat był oglądać pewną jedynkę - http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6084304. Okazało się, że gostek sam sobie malował na podwórzu, więc efekt był powalający - resztki piasku i czegoś tam pod lakierem niee Powiem jedno - nie żałuj na dobrego lakiernika! pzdr

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Wprawdzie z tego jednego zdjecia w aukcji ciezko wybadac ale na pewno nie wyglada ten golf na taki ktory jest malowany na podworzu.....kurcze jak to sie mozna przejechac...

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1517437
Auto: Corrida
znalem lakiernika ktory robil samochody dla dialera opla i robil wlasnie namiot z folii do tego mial wykombinowany zraszacz na sciany namiotu takze pod takim namiotem grama kurzu niebylo. po zrobionym samochodzie namiot rozbieral i tyle.furki wychodzily sliczne zero poprawek. wszystko mozna tylko z glowa :D. a ceny wachaja sie od 1500 do 5000 i wiecej prawda jest taka ze sa tacy co zrobia super za 1500 i sa tacy co potrafia i za 5000 spieprzyc. no a dobrego lakiernika to ze swieca szukac i to gromnica zeby na dluzej wystarczyla :P

http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t= ... ight=fuego
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=6927
Image
 Profil    1517437

Temat postu:
PostWysłany: Sob 23 Sie, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

ja mysle ze ok 3000tys. całość z komorą i środkami, moze byc różnica zależna od auta i jakimi materiałami.

co do malowania na zewnątrz w namiocie czy komora nic nie sugeruje, komora moze byc zasyfiona i filtry nie zmieniane, duzo zalezy od umiejetnosci i przygotowania.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 23 Sie, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3417244
Auto: Corrado VR6
Lurosa 1.7 SDI
ja za całe polo srodek, komora silnika, zderzaki itp dałem 2200 ale sadze ze z 3 tysie trzeba dac

Sprzedam Rarytasowe graty do Corrado US g60
 Profil    3417244

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości