Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 6 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 07 Cze, 2008 
VW Master
VW Master

Jacek mk1, ok dzieki.. jade we wtorek do mieszalni i obadam co i jak... ale jak najwyzej nie wyjdzie z tym granatowym to czarny tez bedzie ladny :D

[ Dodano: Pią 13 Cze, 2008 ]
kurde jestem w trakcie malowania mk1... i nie wiem dlaczego na masce po pierwszej warstwie arkylu takie kropeczki malutkie mi powychodzily.. dodam ze przedtem byl podklad i porzadnie odtluszczone benzyna ekstrakcyjna...:-/ qwa najwyzej mnie czeka szlifowanie ponowne maski... reszta wyszla w miare ok.. mial ktos taki problem moze?

Temat postu:
PostWysłany: Pią 13 Cze, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
sebawow, kropeczki tzn?? Ostatnio malowalem samochod i powychodzily takie kropki na calym....tak jakby wklesle az do samego podkladu. Co sie okazalo gosciu caly srodek mial wyplakowany a wiadomo tluste. Moze w powiatrzu cos tlustego bylo nie powiedziane ze na samochodzie. Albo cos z farba. Rozniw z tym bywa. Pokaz foty to sie zobaczy. Pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Sob 14 Cze, 2008 
VW User
VW User

sebawow, kaka1987r, to się nazywa tzw."CYTRYNA" - widocznie kolesie, którzy wam malowali jedynki mieli do bani "pistolety" do malowania, co spowodowało, że farba, która z nich wylatywała była źle prawdopodobnie rozrzedzona. sebawow, niech Ci maluje tak długo, aż zrobi jak powinien - w końcu za to mu płacisz, prawda? Pozdro

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9731062
Auto: Fiat 125p
Cytryna nie byłaby wklęsła aż do samego podkładu. Cytrynę da sie spolerować a kropki po plaku już nie. Znajomy malował kiedyś Transita i też mu takie coś powychodziło. Też sie okazało, że to wina plaka chociaż pryskał coś w sąsiednim pomieszczeniu coooo
Co gorsza próbował to usunąć i w żaden sposób sie nie dało ałłłłł
Także sebawow jeżeli masz te kropki od plaka to życzę powodzenia w usuwaniu tego. :/

Profil    9731062

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
Jacek mk1, Samochod sam sobie malowalem bo mam lakiernie i wyszedl idealnie. To co napisalem bylo na samochodzie klienta. I to nie wina pistoletu(pistolet wart 2tys zł) Tylko wina wlasciciela samochodu ktory mial cale auto wyplakowane. Tak jak pisze Mathew, Nawet jak ktos uzywa plaku 50m od Ciebie w trakcie malowania badz przed to i tak przy dobrych wiatrach mozesz sie spodziewac ze wyjda Ci takie kropki. Nie ma innego wyjscia jak matowac wszystko od nowa i nowy lakier. Pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Nie 15 Cze, 2008 
VW Master
VW Master

kaka1987r, a z tym plakiem mozliwe... bo auto bylo super odtluszczone... ale jakis koles przed pomieszczeniem gdzie malowalem czyscil auto swoje... :-/ ale wiekszosc kropek wlasnie sie pojawila na masce czyli tam musialo cos tego plaka poleciec... ale prysnalem to jeszcze raz... polerka powinna troche pomoc... no zobaczymy...

[ Dodano: Pon 16 Cze, 2008 ]
golf zgrubsza poskładany...najlepsze to ze pekla mi szyba przednia przy wyciąganiu (miala taki odprysk od kamienia maly na srodku i tam chlasła... ale nowa juz jest) czeka go jeszcze dluuuuga droga przy polerowaniu ale mysle ze źle nie bedzie... nie wiem czy sam to bede robil czy komus dam autko, bo sam bym musial przestudiowac instrukcje polerowania a nie wiem czy mnie sie chce... oczywiscie jeszcze listwy chrom i lusterka brakuja i pare innych bzetow ale i tak wyglada jepiej niz z kwardatami z podkladu na calym aucie z ktorymi jezdzilem 3 miesiace... pozdr :D
ImageImageImageImage

[ Dodano: Pon 23 Cze, 2008 ]
mam sprawe... dzisiaj zostaly wreszcie zawory ustawione... chodzi jak marzenie na benzynie... o wiele sie poprawily osiagi silniczka czyli jest ok... ale jak sobie tak chodzi, rowno i w ogole ładnie to nagle zgasnie... juz 4 razy wykrecalem dysze od wolnych obrotow i ja wd40 psikalem, spowrotem wkrecilem i znowu chodzi miesiac bez zająknięcia a po tym znowu nieraz zgaśnie... tam w dyszy chyba jakas kulka jest nie? jest opcja zeby mogla sie juz jakos wyrobić?? musze ja chyba wymienic bo o naprawie nie ma mowy nie? wie ktoś cos???

Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Cze, 2008 
VW User
VW User

sebawow, no proszę nawet nieźle wyszedł po malowaniu. Szkoda tylko, że pomalowałeś nakładki w kolorze nadwozia, ale to już Twój pomysł. Teraz tylko dobra felga, chromy i się bujać :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 23 Cze, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9731062
Auto: Fiat 125p
łał to auto zupełnie zmieniło swój image. Bardzo pozytywnie :)
Czekam na jakiś felunek i osobiście zostawiłbym go w stylu black czyli zero chromów. Nawet felgi by mogły być czarne :D

Profil    9731062

Temat postu:
PostWysłany: Pią 04 Lip, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

paskudnie wygląda w tym kolorze :/

Temat postu:
VW Master
VW Master

wlodarz, dziekuje za mily komentarz... mnie sie czerwony nie podoba!

Temat postu:
VW User
VW User

sebawow, co robisz w końcu z mk1? Sprzedajesz, czy zostawiasz, bo nie nadążam :)

Temat postu:
VW Master
VW Master

Jacek mk1, jak znajdzie sie ktos w najblizszym czasie to sprzedaje a jak nie to zostaje u mnie i kupuje gwint i felunek porzadny.... taki mam plan :)

[ Dodano: Pią 04 Lip, 2008 ]
ps: z tego co mi zostalo to denerwuje mnie ten aparat zapłonowy z plantynkami :-/ i chcial bym cos nowszego wstawic od jakiejs polowki czy innego golfa...

Temat postu:
VW User
VW User

sebawow, nie obraź się, ale dla mnie to trochę śmieszne. Najpierw pomalowałeś, bo taką miałeś koncepcję, teraz sprzedajesz, bo masz problem z aparatem zapłonowym? Popatrz na projekty innych osób np. Luciusa, Speeda, i całej reszty - każdy robią je powoli by miało to wszystko "ręce i nogi", a Ty zrażasz się jakimiś bzdetami. Ameryki też od razu nie zbudowali :) Z resztą, rób jak uważasz. Pozdro

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

sebawow napisał(a):
wlodarz, dziekuje za mily komentarz... mnie sie czerwony nie podoba!

mój czy wogóle ;P

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2022600
Auto: jetta mk1
wlodarz, moze koloz nie jest zły tylko brak odpowiednich elementów które by z nim współgrały,

Profil    2022600

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 6 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości