Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 5 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Maj, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
Lucius Snow, Obowiazkowo jest pomalowanie tych nakladek najpierw specjalnym podkladem do plastiku pozniej zwyklem podkladem wypelniajacym zeby uzyskac gladka pow.
Tu masz fotke moich nakladek w podkladzie
Image
Mniej wiecej widac ze sa ladne gladkie odpowiednio przygotowane pod lakier:)

Temat postu:
VW Master
VW Master

kaka1987r, po tym podkladnie do plastiku psiknales podkladem wypelniajacym i wygladziles tak??

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
tak. Psikasz podkladem do plastiku pozniej po tym psikasz podkladem akrylowym wypelniajacym matujesz sobie na wode 400-600-800 i malujesz baza:) Pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Nie 11 Maj, 2008 
VW Master
VW Master

ma ktos moze wiecej fot tego czarnego mk1 Benego...???

[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 ]
mam pytanie... chodzi mi o pompe palowową... wiem ze mechanik z nia cos tam robil na poczatku jak go kupilem.... powinno byc ja slychac czy raczej nie? kurde tak stuka sobie... nie glosno ale slychac i wlasnie sie zastanawiam czy to normalne...???? :-)

[ Dodano: Wto 20 Maj, 2008 ]
daje troche nowych fotosów... zmienily sie troszke lampki tylne... te male cztery wgniecenia po nieudolnym zakladowaniu bagaznika dachowego przez poprzedniego wlasciciela zostaly osunięte... dach juz w podkladzie... teraz mysle o obnizeniu przodu...
Image Image Image Image

Temat postu:
PostWysłany: Pon 26 Maj, 2008 
VW User
VW User

sebawow, ale zdrowa ta Twoja "Jedyneczka" :ok: Coś się dzieje ostatnio w projekcie?

Temat postu:
PostWysłany: Wto 27 Maj, 2008 
VW Master
VW Master

dzisiaj wstawie nowe foty jak wroce po golfera... cos sie dzialo ale problemow troche bylo... Jacek mk1, nie wiem czy taka zdrowa bo na poczatku bardzo cieżkie zapalenie lewej komory przechodzila.. ;)

[ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 ]
mialem wstawic foty ale nie zdarzylem zrobic... ale sluchajcie.. mam DYLEMAT przez duze "D" z kolorem... juz sie zdecydowalem na czarny bez zadnych metalikow czy perły, zwykly czarny ale wpadl mi pomysl na np Brąz jakis ciemny lub granatowy...... moze ktos by doradzil bo mk1 nie w kazdym kolorze ladnie wyglada... aha..! jak by co to wybiaram w jak najtanszych zwyklych kolorach czyli wszelkie metaliki i perły idą won!!...:D

Temat postu:
PostWysłany: Śro 28 Maj, 2008 
VW User
VW User

sebawow, masz kapitalny lakier i blachówę, co widać na zdjęciach, dlatego moim zdaniem nie warto iść drogą "Tanio". Musisz się liczyć z tym, że mk1 ma już trochę wiosen i dając kiepski lakier za jakiś czas wyjdą ci "syfy" na dachu, masce itp. Dlatego może wstrzymaj się i ze spokojem zainwestuj w porządną farbę i lakier, a sądzę, iż z perłą prezntowałby się jeszcze raz tak dobrze. Ale zrobisz i tak jak uważasz :)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 03 Cze, 2008 
VW Master
VW Master

mam takie pytanie... dzisiaj jak malowałem konserwacja nadkola to zauważyłem ze na przednich amorach mam takie dość duże odboje czerwone, tak ok 7 cm... nie wiecie czy jak by je skrócić lub w ogolę wywalić przód poszedłby na dol...??

[ Dodano: Wto 03 Cze, 2008 ]
nikt nic nie wie na ten temat..??

Temat postu:
PostWysłany: Śro 04 Cze, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: Golf mk2 GTI 8v
I jak kolorek wybrany?Jak już chcesz zmieniac kolor to ja bym polecał biały,kremowy lub brazowy-mysle że mk1 w takich kolorach wyglada najlepiej.Zobacz sobie jak wygląda białe mk1 Classic'a lub jak wygladało LOW FAST BROWN.A apropo czarnego to uważam że wogóle nie pasuje do mk1 nawet chyba fabrycznie nie wychodziły czarne(nigdy nie widziałem na żywo czarnego na ulicy)

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Cze, 2008 
VW Master
VW Master

michasVW, no ja wlasnie wybralem czarny... nad brazem sie zastanawialem... ale chodzi o to ze chce czysty lakier bez zadnych swiecidelek, metalikow itp... zwykly akryl (nie tani zreszta... :) ) maluje za tydzien w weekend wiec mam czas na przemyslenie jeszcze...

Temat postu:
PostWysłany: Pią 06 Cze, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: Golf mk2 GTI 8v
Pomalujesz jak uważasz tylko pamiętaj że jak malujesz na czarno to karoseria musi być przygotowana idealnie,bo wszystkie nie dociągnięcia,krzywizny itp wyjdą,a na czarnym kolorze najbardziej je będzie widać.A może ciemny szary?

Temat postu:
PostWysłany: Pią 06 Cze, 2008 
VW Master
VW Master

michasVW, wiesz co myslalem jak ten z filmiku -> http://pl.youtube.com/watch?v=59BlmGmPf ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=GA5xm__34 ... re=related
to takie jest granatowy... tez mnie sie podoba... mam tydzien na podjecie decyzji...:-)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 07 Cze, 2008 
VW User
VW User

sebawow, ja mam taki kolor u siebie w mk1, tyle, że bardziej ciemny, także w cieniu wygląda jak czarny, a w słońcu nabiera "ciemno fioletowy" :))))) kolor. mk1 w tym kolorze co mam i czarnej perle podobają mi się najbardziej, ale zrób jak uważasz. Pozdrawiam

Temat postu:
VW Master
VW Master

Jacek mk1, wlasnie taki ciemniejszy tez by mogl byc, podoba mnie sie.... a to masz zwykly akryl czy jak? pamietasz lub znasz kod lakieru?? jakies fotki bys wrzucil tego mk1 w tym lakierze??

Temat postu:
VW User
VW User

sebawow, tu masz cały opis mk1 + fotki, także może czegoś się dopatrzysz :D http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=4451 ale proponowałbym ci napisać na PW do Squoki, bo to on dobierał kolor do "jedynki" i może ci coś podpowie, a na pewno dobrze doradzi :-) Może Fire & Ice, ale w ciemniejszym "akcencie" i wyjdzie jak u mnie. PS. Obejrzyj film - http://pl.youtube.com/watch?v=YdoplGYSkbw bo tam też jest dużo ciekawych fotek mk1. Pozdrawiam

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 5 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości