Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 4 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 12 Kwi, 2008 
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
jakbys chcial kupic cos tanio to sie odezwij moze bym CI sprzedal moje rekiny fotki na derby masz u mnie w temacie, mozesz zobaczyc czy Cie to interesuje...

Profil    8205732

Temat postu:
PostWysłany: Sob 12 Kwi, 2008 
VW Master
VW Master

Lucius Snow, 35 kilometrow?? łoo to kiedyś Cie odwiedze... jak oczywiscie dojade moim parchem hehe...a na serio to do wrzesni na studia dojezdzam codziennie 50 km i przez czerniejewo jezdze... trzeba coś kiedys pomyslec :) nakladki malowalem czarnym matem w sprayu... odkrylem u mnie w Mallaku dobry mat i teraz go zawsze używam.. :) squoka, napisz na priwa ile bys chciał za nie w ogole????

[ Dodano: Sob 12 Kwi, 2008 ]
właśnie wrocilem z walki ze sworzniem wahacza... jakie to holerstwo, od nowosci nikt go nie wymienial... ale sie udało... wie ktoś czy osłone przegubu (tę taką gumową harmonike ) mozna by skleic... bo mi sie przerwała w jednym miejscu i zamiast wszystko wyciagac mysle zeby ja skleic jakims dobrym klejem... co myslicie?

Temat postu:
PostWysłany: Nie 13 Kwi, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
sebawow napisał(a):
wie ktoś czy osłone przegubu (tę taką gumową harmonike ) mozna by skleic... bo mi sie przerwała w jednym miejscu i zamiast wszystko wyciagac mysle zeby ja skleic jakims dobrym klejem... co myslicie?

Nie da rady, to takie leczenie syfa pudrem.
Nowa osłona kosztuje max 20zł z metalowymi opaskami i porcją smaru w zestawie.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 09 Maj, 2008 
VW Master
VW Master

mam taki problem bo nie wiem jak zrobic... chodzi mi o nakladki na blotniki... niedlugo maluje auto i chce je dac w kolor nadwozia... i nie wiem czy je malowac osobno i dopiero pozniej na auto zarzucic:
Image
Image
czy najpierw je przykleic do nadwozia i wyszpachlowac laczenie i dopiero pozniej malowac... cos ala jak tutaj:
Image
Osobiscie wolalbym to pierwsze rozwiazanie ale wyraźcie opinie.... tak w ogole ta druga fota to moj WZÓR do nasladowania :D na pewno nie wyjdzie tak super ale mozna poprobowac... :D

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

sebawow napisał(a):
nakladki na blotniki... niedlugo maluje auto i chce je dac w kolor nadwozia

Za to masz pierwszy raz z krzesełka :<

sebawow napisał(a):
najpierw je przykleic do nadwozia i wyszpachlowac laczenie i dopiero pozniej malowac

A za to to bym musiał Ci kilka razy zapodać :< :< :< :< :<

Nie rób z mk1 ulepa, tak jak masz teraz jest dobrze, zderzak w plastiku + pełne nakładki + szeroki hokej by się przydał , wszystko co najwyżej pomalować strukturą do plastików w czerń i będzie jeszcze lepiej.
Jak zaszpachlujesz nakładki do nadwozia to qwa namówię całą ekipę z Poznania, żeby do Ciebie wlecieć i wyperswadować Ci to rozwiązanie.

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8165264
Sorry, ale to jest chory pomysł...Lucius Snow, już chyba wszystko napisał w temacie...Myślałem, że w dzisiejszych czasach dla posiadacza mk1 dylematem jest skąd wziąć jakieś rarytasy, a nie co najpierw wyszpachlować... :ała:

EDIT: Zapomniałem... Z krzesełka :< :P

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

seba - rowki też zaszpachluj :D - żarcik taki oczywiście , zrób lepiej jak panowie wyżej radzą
wg mnie jak miałyby iść w kolor auta to już do klasycznej linii tego auta poasować nie będzie ... a napewno już nie do klasyka !!

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8205732
Auto: mk1 GTI & passat b5 VR5
kolego prosze Cie nie rob tego, zadnego szpachloania plastikowych nakladek, mysle, ze jak dlugo Ci to wytrzyma zanim peknie??
widzialem takie rzeczy i po sezonie byla makabra, jak chcesz miec nakladki na nadkolach to zdejmij je do malwoania i zaloz sobie popomalowaniu, jak nie to je usuan wogole i nic nie rob z nadkolami...

Profil    8205732

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Szkoda by bylo dawac kit w takie nadkola...

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
Ale dlaczego uwazacie ze nakladki w kolor nadwozia to cos nie tak?? w GTI i PIRELLI byly w kolor do tego zderzak w kolor i jakos pasowalo....U mnie beda w kolor bo mi sie tak podoba i wydaje mi sie ze tu tez by ladnie wygladalo pod warunkiem ze gora i dol zderzaka tez bedzie w kolor.

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi &VW
A ja jestem zdecydowanym wrogiem nakładek od kiedy zobaczyłem jaki ruststylazzz zafundowały w jettcie.

Temat postu:
VW Master
VW Master

łooo qrdeee... tylko mnie nie pobijcie... a na krzesle to moge co najwyzej siedziec... :D :D :D tylko sie spytalem co myslicie... bo ja raczej pomaluje wszystko osobno a pozniej złoże... Lucius Snow, tez myslalem zeby struktura czarna do plastikow walnac... ale jak znalazlem te fote : http://img232.imageshack.us/my.php?imag ... bm8js0.jpg to odrazu mnie sie ten golf spodobal i swojego na ten wzor bede robil... :D :D :D najwyzej mnie pobijecie ale mnie sie on podoba... :D :D kaka1987r, tez mnie sie podobaja wlasnie palowane nadkola i zderzaki... a ze chce na czarno auto walnac to wielkiej wiochy nie bedzie... w kazdym razie tam mysle.... a tak w ogole to wlasnie wrocilem do domu bo wymienialem tarcze, klocki oraz te glupie gumy na przeubach... qwa zeszly 3 i pol godziny ale wreszcie sprawy tecniczne są zamkniete i moge sie skupic na modach... yupii

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2008 ]
PS. Lucius Snow, TY byś mi tu lepiej zapodał jakies ładne kółka do przymierzenia bo najblizej mam do Ciebie a nie mnie tu z krzesła... :< :-D

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
sebawow napisał(a):
a ze chce na czarno auto walnac to wielkiej wiochy nie bedzie

moim zdaniem nakladki w kolor jak i zderzaki to zadna wiocha.
Tu masz oryginal GTI
Image
Image
Moim zdaniem swietnie to wyglada i ja wlasnie tak bede robil swojego tylko ze 5d:)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Maj, 2008 
VW Master
VW Master

kaka1987r, no i zacnie to wygląda.... i nawet nie wiochmensko... :D
Cytuj:
Moim zdaniem swietnie to wyglada i ja wlasnie tak bede robil swojego tylko ze 5d:)
no to rób, rób bedziemy teamem z malowanymi nakładkami itp... :cfaniak:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Maj, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Ten Benego mk1 jest piękny, ale to jak dla mnie auto do pokazywania na zlotach przywożone na lawecie pod pokrowcem, bo szkoda nawet tym jeździć, taki bling-bling tam jest.

Rób z nakładkami jak chcesz, dobrze że choć ich nie zaszpachlujesz do karoserii.

Naleciałem na Ciebie, bo akurat mam w garażu takie nakładki pomalowane w kolor nadwozia do uratowania, i nie wygląda to za ciekawie. Jak chcesz możesz wjechać do mnie i sobie obejrzeć...
Bo nie każdy wie, że w Pirellkach nakładki, które malowano w kolor karoserii były gładkie, a te zwykłe mają tzw. Narbung, czyli taką fakturę powierzchni, jakby takie ziarno, tak jak zderzaki itd... i trzeba odpowiednio je przygotować pod malowanie, po farba nie pokryje struktury i będzie wyglądało nieładnie.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 4 z 8 [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości