Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Sty, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

szczeże powiedziawszy ten kolor wzorowałem na
tym

Image

Spujrzcie mój w słońcu też sie mieni w ten sposób ]:->

Image[

Temat postu:
PostWysłany: Wto 29 Sty, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7698529
Auto: Fabia NJ MC MY17
Przyglądam się temu co tutaj się dzieje i widzę to w ten sposób... widziałeś pare koncepcji w necie niektóre zostały jeszcze ze starych trendów i próbujesz to wszystko poskładać w całość co prowadzi tylko i wyłącznie do jednego... Der Ulep :) Zderzaki od 2F tu ciemne szyby tu kontrastowy kolor tu dobre audio itd... to wszystko razem moim zdaniem nie skomponuje się dobrze i będzie to wyglądać kiczowato... Radziłbym tutaj jeszcze raz sięgnąć po net i rozejrzeć się jak to wygląda ale już po konkretnych stronach i o konkretnej tematyce... w dziale Pogawędki na drugiej tudzież trzeciej stronie masz specjalny topic z odnośnikami do stron o tematyce VW i właściwego ich tuningu... spójrz tam i wybierz coś odpowiedniego dla siebie właściwego dla tego auta z klasą i smakiem po czym zacznij działać ook

PozdróVWki ;)

2007: IST Jarocin-Kotlin, 4.Cult-Style Saisonauftakt, 12.Internationales VW Blasen - EuroSpeedway Lausitz
2008: 5.Cult-Style Saisonauftakt
2009: 2.Wolfsgruppe VAG Event
2010: 7.Cult-Style Saisonauftakt
 Profil    7698529

Temat postu:
PostWysłany: Śro 30 Sty, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

wzorowałem sie na taki kolor:

Image

Mój jak jest umyty i mieni sie w słońcu {jest identyczny} z resztą ten na górze nie stoi w cieniu jaki widać ałłłłł

Image

[ Dodano: Sro 30 Sty, 2008 ]
mi tam sie podoba ten kolor
Jedynie co musze zmienić/zrobić
to nie wiem jak ale usunąć czarne szyby :zly:
-Obniżyć -80/-60 {nie mam pojęcia jak sie będzie jeżdziło}
ale jak wiadomo Polskie drogi ałłłłł nie są za piękne.... Niemiec to sobie może obniżyć samochód i dać szerokie kapcie {oczywiście mówie o cult style}... kurcze sam nie wiem :zly:
-Tłumik sportowy to już niedługo bo i tak katalizator sprzedam i będe miał kase na przelotówke i tłumik aa właśnie
Jaki kupić jak już będe kupować

1)

http://moto.allegro.pl/item301902106_tl ... ta_80.html

2)

http://moto.allegro.pl/item302237953_hu ... szawa.html

właśnie z tymi tylnimi światłami widziałem je już pare razy na allegro... miałem nawet kupywać je ale zamiast tego kupiłem felgi ]:->

No właśnie koledzy z vwpolo-klub też mi właśnie radzili deske na dach hihi
ale taka deska to min 500zł ałłłłł

Zderzaki w Chromie Derby żeby takie coś znaleść w realnej cenie graniczy z cudem :zly:
Zobaczymy ;) jeszcze może sie coś trafi pzdr dzięki

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
Sorbek napisał(a):
ale jak wiadomo Polskie drogi nie są za piękne.... Niemiec to sobie może obniżyć samochód i dać szerokie kapcie {oczywiście mówie o cult style}... kurcze sam nie wiem

jak sam nie wiesz to po co sie za to zabierasz??

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
to jzu wiesz sadzasz go na 13 calowych felgach 7j i 8 j na tyl ...... 80/60 g leba .... musiszo drazu rozklepac tyl... a jak nei to 80/40 :)

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2074461
Auto: Passat 2.0 4motion
Ja ta polóweczke bym widział z wyciągniętym całym środkiem, jedynie co to 2 kubełki a reszta na biało, folia z szyb, z resztą zobacz sam (oczywiście nie mówię o klatce):

Image
Image

Profil    2074461

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
mimik144 napisał(a):
Ja ta polóweczke bym widział z wyciągniętym całym środkiem, jedynie co to 2 kubełki a reszta na biało, folia z szyb, z resztą zobacz sam (oczywiście nie mówię o klatce):

podejzewam ze chlopak chce tym jezdzic a nie patrzec jak na akwarium w pokoju... a na fotce auto jest fatalne.. widzialem to na zywo... juz wolalbym jezdzic seria niz miec cos takiego i bac sie wsiasc do swojego auta
z reszta co w tym fajnego... lepiej sam odpowiedz sobie na pytanie czy chcialbys miec taki badziew z magazynem firmy kanalizacyjnej w bagazniku?

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2074461
Auto: Passat 2.0 4motion
Kevin napisał(a):
mimik144 napisał(a):

podejzewam ze chlopak chce tym jezdzic a nie patrzec jak na akwarium w pokoju... a na fotce auto jest fatalne.. widzialem to na zywo... juz wolalbym jezdzic seria niz miec cos takiego i bac sie wsiasc do swojego auta
z reszta co w tym fajnego... lepiej sam odpowiedz sobie na pytanie czy chcialbys miec taki badziew z magazynem firmy kanalizacyjnej w bagazniku?

przecież napisałem, że bez klatki, bo sama mi się tu nie podoba, bardziej rozchodzi mi się o sam środek, 2 kubełki i tyle, reszta na biało, a jeździć można takim czymś bez żadnego kłopotu, ale koniec OT

Profil    2074461

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

eloo no spoko spoko
ale ten ziomek co ma tą bryke.... po Pierwsze nie mieszka w Polsce
2) ten samochód na 100% przyjechał na lawecie
3) Na pewno klatki sobie nie pospawał sam
4) wszystko co tam ma skura kubełki lakier itp ma na zamówienie a to kosztuje kupe $
5) jak znajde worek $$$ to pewnie kupie sobie golfa 1 i go bym tak odpicował
{zabawka na zloty}

Sorbek napisał/a:
ale jak wiadomo Polskie drogi nie są za piękne.... Niemiec to sobie może obniżyć samochód i dać szerokie kapcie {oczywiście mówie o cult style}... kurcze sam nie wiem

jak sam nie wiesz to po co sie za to zabierasz??

Nie oto mi chodziło...
Rozchodzi mi sie oto jak sie będzie jeżdziło na takim zawieszeniu -80/-60 czy wymienić tylko sprężyny ?
Bo kiedyś z kumplem jechaliśmy sobie przez dziury bemką siudemką {przypadek} i jakiś ziomek leciał wężykiem {omijał dziury} właśnie na maxa poobniżanym golfem jedynką fajnie zrobionym ale dosłownie rowerem bym go wyprzedził albo na piechote.... ałłłłł
i co do konsekwencji co był musiał zrobić bo jak wrzuce tłumik sportowy i obniże to na dołkach pewnie nieżle dojade tłumik ałłłłł ???
i co do czarnych szyb jak mam je teraz usunąć znacie jakiś dobry i tani sposób ?
{folią przyciemniałem}
]:->

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
co do takiego obnizenia ..... jak chesz obnizyc wiecej niz 40 to musisz wymienic tez amortyzatory...... przy obnizeniu 80/60 jest twardo wiec jak cenisz sobie wygode zapomnij o tym... co do omijanai dziur .. ja jezdze na taki mzawiasie na codzien i mi nie sprawia wiekszych problemow jade wszedzie gdzie chce ale msuze bacznie obserwowac droge czy mi cos nie wyrosnie :) czasem trzeba wykonac maly slalom na ulicy ;) a co do wyprzedzania rowerem.... to sie nie zgodze kwestia poznania swojego auta... na dobrej glebie tez mozna jezdzisz szybko i to nei koneicznie po drodze ktora wygalda jak stół ...... co do foli... polecam suszarke do wlosów suszysz az sie mocno nagrzeje i starasz sie zdrapac staraj sie od rogow bo jak dobrze pojdzie to zerwiesz cala odrazu (sprawdzona metoda polecam)....... aha masz pociąg do bmw zauwazyłem nie zrobisz na nas wrazenia pisząc że jechałeś z kolega bmw z seri7 :)(ja tak to odebrałem)

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3532775
Auto: Audi A4 b7 3.2 FSi Quattro (wcześniej Polo 86C G40 i Seat Leon 1M Cupra)
nie wiem jaki Ty widzisz problem w zerwaniu folii z szyb ?
jeżeli były niedawno oklejane, to folia zejdzie bez problemu, a jak już od dłuższego czasu są naklejone, to możesz pomóc sobie rozpuszczalnikiem, w miejscach gdzie porwie Ci sie folia.
co do tłumików (linki z allegro) to obydwa kible
jedyny słuszny wybór to albo S rura z kwasówki albo jakieś fi 60 po skosie w góre

co do gleby to nie radze glebić na -80 (przód) i zostawić seryjne amory bo będzie skakać jak kangur.
jak już glebić to raz i porządnie, czyli dobre sprężyny i dobre amory.

PS ja mam u siebie -95 na przodzie a tył -60 i jakoś daje rade na codzień jeździć

o Loco mnie wyprzedził w odpowiedzi :]

PS: i zrób coś z tą wycieraczką.
Przede wszystkim połóz ją na lewą lub prawą strone (bo ramie w pionie już dawno sie przejadło)
i skombinuj proste ramie, a nie z "eSką" przy mocowaniu pióra

Profil    3532775

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Rekin napisał(a):
co do gleby to nie radze glebić na -80 (przód) i zostawić seryjne amory bo będzie skakać jak kangur.
jak już glebić to raz i porządnie, czyli dobre sprężyny i dobre amory.

Bo tego sie nie robi !!! Na seryjnych amorach mozez zrzucic max 50mm 9wiecej nie jest zalecane ) Jest chyba tylko jedna firma ktora robi sprezyny -50 , przewaznie sa 30-40 . Jezeli chcesz nizej to albo gwint albo kit !!

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

ost zauważyłem że seryjnie malowali w podobny sposób polówki np:

http://moto.allegro.pl/item302844173_sliczne_polo_.html

Kurcze już niedługo następne mody ]:->
Tylko zimno i sie nic nie chce robić ałłłłł

Najpierw musze zerwać tą folię :zly: {spróbuje tak jak wy mi mówicie}
kurcze ost przymierzałem te stare zderzaki... ekhm są w nieco złym stanie :(
chyba wezme go zglebie i przykręce dokładnie te zderzaki co mam :D
{ale zobaczymy jeszcze} pzdr niedługo nowe foty

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości