Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 4 z 38 [ 567 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 28 Sty, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
krupi napisał(a):

Route, jednak tak też nie wolno mówić. Przecież zlot organizuje
Stowarzyszenie Volkswagen Golf GTI Klub Polska, mało tego, organizuje od przeszło 10 lat.

i co z tego ze organizuje,z roku na rok jest coraz gorzej i nic w tym kierunku nie zostalo zrobione,mam nadzieje ze w tym roku cos sie zmieni

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
Jak bylem ostatni raz na manii (wtedy kiedy sie nie pokrywała z blasen) na własne oczy widzialem jak jeden znany pan z pomorza klepał sie z jakims innym typem który miał w reku nóż ! Przy wejsciu na teren gdzie byly gokarty.

nie spodziewałem sie takich widoków na zlocie VW :hmm:

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3196452
Auto: Garbus, T3, Passat B3
Ja powiem tyle jak pojade to w sobote rano, a wieczorem jade sobie nad morze w ciszy i spokoju :D

p.s. ja spałem w samochodzie

:: http://shownd.com/mateo006 ::
 Profil    3196452

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Dlatego mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej, a mam zamiar tam być ]:->

Proponuję, żeby było tak jak jest w przypadku komunikacji. Zakupu biletu jest zawarciem umowy.
Tak więc gdyby na bilecie (karcie wstępu) był napisany regulamin z wyszczególnionymi prawami i obowiązkami zlotowiczów (a także organizatorów), łatwiej można by było egzekwować owe przepisy.
Gdy tylko jeden z drugim kozaczą, to od razu za wszarz i wypad ze zlotu (tutaj potrzebna stanowczo reagująca ochrona).
P.S.
Fakt, że zapoznawanie się z "umową" przed jej "podpisaniem" mogłoby być trochę kłopotliwe na bramce wjazdowej. Dlatego taki regulamin mógłby wisieć przed samym wjazdem i być ogłoszony w necie.

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Classic
i co z tego ze organizuje,z roku na rok jest coraz gorzej i nic w tym kierunku nie zostalo zrobione,mam nadzieje ze w tym roku cos sie zmieni

( do. Stowarzyszenia VW Klub Polska)
Tutaj się z Tobą nie zgodzę, z roku na rok VW MANIA kosztuje więcej: wiecej ludzi do obsługi, sprzęt, ochrona, zabezpieczenie, atrakcje….z tego co piszesz to wynika że albo nie bywałeś na VW MANI albo napisałeś tylko po to żeby coś napisać.

CICHY G60
Jak bylem ostatni raz na manii (wtedy kiedy sie nie pokrywała z blasen) na własne oczy widzialem jak jeden znany pan z pomorza klepał sie z jakims innym typem który miał w reku nóż ! Przy wejsciu na teren gdzie byly gokarty.
[/size]
Koleś z nożem był w kamizelce organizator czy może był jednym z uczestników zlotu??? Nie bardzo wiem co ten post miał udowodnić? Ja wysunąłem wniosek tylko jeden- taka jest Polska kultura, to nie ma nic wspólnego z organizatorami. My staramy się zabezpieczyć imprezę ale nie możemy być wszędzie. Zwiększamy ilość ochrony, na ostatniej VW MANI był monitoring który nagrywał 24h, siatka wokół zlotu była zabezpieczona drutem kolczastym, wynajęte były dodatkowe płotki o wys. 2m…. tak wyglądają zagraniczne zloty?????? Problem leży po naszej stronie czy uczestników???

LukasTDI

YaMsChA co to za cenzura

pytalem grzecznie organizatora:
czy w tym roku ma zamiar zorganizowac wiecej TOJ TOJÓW
niz ta smierdząca 11stka ktora byla w zeszlym roku ... i na dodatak nie widzialem ani razu zeby cos podjechalo je oproznic

Rozumiem że cały zlot spędziłeś siedząc przy TOITOI-ach i prowadziłeś dziennik wejść/wyjść oraz kontrolowałeś serwis czyszczący… dla ścisłości dodam że pomówienia są w Polsce karane więc jak piszesz posta to sprawdź czy piszesz prawdę. Jak już kilka m-cy temu Tobie pisałem, było więcej kabin niż w roku poprzednim. Pisałem również o tym że były przewracane i niszczone kabiny więc wynika z tego że były niepotrzebne (jak myślisz kto płaci za zniszczenia??? ) Mamy świadomość tego że było mało kabin w tym roku…ale trzeba pamiętać że ten zlot nie ma sponsorów!!! Organizatorzy wykładają kasę a poźniej modlą się o pogodę żeby przyjechali ludzie i impreza się zwróciła!!

jakbym nikdy nie organizowal zlotu to bym sie nie wypowiadal w temacie ...
ale przegięcie pały płacic taką kase i
- za przeproszeniem srac po krzaczorach
- przykladem ze zlotow niemieckich dostać worek na śmieci do poprzatania
[fajnie ladnie ale gdzie gadzet smyczke wymienic na worek - nie fajnie]
to glownie razace i niby pierdola ale ludzie o tym glosno mowili

No tutaj to po prostu zostałeś moim idolem! Jaką kasę płacić??????50zł???? sprawdź kurs euro i przelicz sobie ile to jest 35E ( średnia cena na zlocie w D) – jak to się ma do tego co płacisz na zlotach PL???? i co byś chciał jeszcze w tej cenie? Zanim coś napiszesz pomyśl.

zauwazyc trzeba ze nie tylko ja zabieram swoją pania na zloty
i ze procz browarkujacych facetow sa tam tez kobitki
ktore lataly w poszukiwaniu prysznicow itp

Hm…, były drogowskazy do prysznicy ( były płatne więc może żałowałeś żonie 5zł?:) )a jak nie znalazłeś to może warto było zapytać organizatorów czy mogą pomóc znaleźć? To nie boli ałaa ;)

taka krytyka jak pisze Grzeniu powinna mu sie przydac

ja nie wymagam warunkow hotelowych
ja chcialbym zeby byly chociaz kempingowe

Jaka krytyka „taka” ?????? to raczej nie pomorze , KONSTRUKTYWNA krytyka owszem i na taką liczymy, mamy świadomość, że to co robimy to robimy dla Was nie dla nas, czasy gdzie organizatorzy bawili się daawwwnnnooo minęły. Teraz to są miesiące… planowania, wyrabiania pozwoleń, organizowania zabezpieczeń, atrakcji itp…

[size=9]- chcialem wyjechac z chlopakami na stacje potankowac fury itd ... nie dalo sie przez 10min wyjechac .. auta STAłY .. a babeczki na wjezdzie dopychały tylko nowych userów imprezy ktorzy takze stali z 2giej strony ... korek jak ta lala ... nikt kompletnie nikt sie tym nie przejal ... nie wiem czy to ciebie zjeba..nakrzyczalem czy tylko na taka jedna babke [na oko 30-40lat] .. ktora sie przyssała ze przestawaialem te wasze "szykany" - nikt sie nie ruszyl ...[/size]
Rozumiem, że pierwszy raz byłeś na zlocie???? Słowo wyjaśnienia… czego ty się spodziewałeś?? Bramek jak na autostradzie???? 5 na wyjazd 5 na wjazd???? Nie dało się wyjechac przez 10 min!!!! ???? polecam wybrać się kiedyś do miasta w godzinach szczytu ( najlepiej pow 100tys mieszkańców) czego się spodziewałeś? Trochę wyobraźni !! jeżeli na zlocie gdzie jest 800 aut , 10 % wiecznie się przemieszcza na STACJE BENZYNOWĄ to logiczne jest że robi się problem komunikacyjny. I nie pisz mi proszę bo na niemieckich zlotach…… byłem w zeszłym roku na majówce z BMW w Toruniu, na wjazd czekałem 1,5h i co??? Nie wszedłem na ich forum i nie pisałem że było tak czy siak. Tego się spodziewałem. Zobaczyłem jak to u nich wygląda i tyle. To jest problem dużych imprez. Polecam wybrać się do miasta na zwykły koncert- zobaczysz że pewnych tematów nie da się przeskoczyć.

najlepiej umyc raczki ... niech sie pozabijają sami albo jakos sie ten problem sam rozwiaze - pomyslcie jak zorganizowac "wjazd" i wyjazd"
bo rozwiazanie z lat .. zawodzi z 20m od sceny moglibyscie zciagnac kawalek siatki i zrobic "wyjazd" bylo by miodzie

że też nie wpadliśmy na to żeby zrobić dodatkowy wjazd/wyjazd przez 0,5m. rów rozumiem że jeździsz Tuaregiem??? jakoś nie widziałem na placu hm… pfu .

a juz najbardziej sie spieniłem jak widzialem te firmy ochroniarskie
owszem panowie sobie chodzili .. spacerowali - w dzien
oranizatorow to widziaelm tylko jak sobie palili faje w grupkach po 5-10osob
bylo wesolo i wogole
wieczorem ... to ... hmm ... juz inna bajka

nie balem sie ze dostane wpierdol
ale balem sie ze bedzie jakis nieszczesliwy wypadek
bo jazda "na gazie" po namiotach to nie mily widok

zgłosiłeś organizatorowi/ ochronie????? Może warto czasami zareagować??? I tutaj użyję mojego ulubionego zwrotu „ bo jak byłem w Niemczech…” tam nawet twój najlepszy sąsiad zadzwoni ze skargą jak zobaczy plamę oleju pod Twoim samochodem. Ludzie nam zarzucają że jesteśmy niemili, że zabieramy kluczyki pijanym kierowcom, że wyrzucamy tych co rozrabiali ( kopali dołki, palili gumę, jeździli szybko między ludźmi) bo oni tu przyjechali 600km i chcą się pobawić!! A ty piszesz że ktoś jeździł po namiotach???

otwozcie jakas ksiazke skarg i zazalen na stronie
albo nazwijcie to jakos inaczej
i bedzie tam mozna wpisywac czego brakowalo / co zmienic w kolejnych VWmaniach zeby bylo lepiej
bo ludzi z roku na rok wiecej i kasa wieksza

nie ma takiej potrzeby, fora są od tego. tutaj każdy ma możliwość napisania. Jedni piszą po to żeby tylko napisać, inni przekazują swoje spostrzeżenia które bierzemy pod uwagę i dzięki nim widzimy jak zlot wygląda z perspektywy uczestnika i co warto poprawić.

Może założymy na jakimś forum nowy temat:

MALKONTENCI - dajcie nam temat a my już się tym zajmiemy :D :D :D

sprostowanie do tego co napisał Hafcik

-HAFCIK-
w zeszłym roku było 50 osób ochrony (wynajęta agencja ochrony- wcale nie najtańsza) oraz 30 osób organizatorów - policz sobie koszty : 80 x 100 zł = 8000 zł podziel to przez 40 zł (cena wjazdówki) i wychodzi ze musi przyjechac 200 aut zeby zwróciły się koszty samej ochrony.

Tutaj kolega Hafcik miał prawo nie wiedzieć szczegółów i sporo zaniżył niektóre liczby:)
50 osób ochrony, owszem ale ponad 20zł/na osobę/za godzinę (zlot trwał od piątku do niedzieli) pozostała obsługa to kwota się tez trochę niezgadza ale to nieważne, dodam tylko że to dotyczy dniówki nie całego zlotu… te liczby są dużo większe…:)

Dla tych co uważają że to jest takie łatwe, miłe i przyjemne ( i oczywiście super biznes), to proponuje robić więcej takich imprez.
Chętnie spędzimy weekend przy piwku, grillu , z prywatnym TOITOI-em, licznymi atrakcjami, na trawie równej jak na polu golfowym, z dojazdem szerokim jak droga do kołowania na pas startowy, smyczą, stickerem, T-shirt-em, workiem na smieci…i oczywiście w cenie 50zł za cały zlot!!:)

każdy ma prawo użyć zawór blow off ;)

a teraz kilka słów w temacie VW MANI 2008....

już od kilku miesięcy trwają rozmowy w sprawie terenu odpowiadającego naszym potrzebom. Niestety ale nie wszyscy są za tego typu imprezami... zawsze znajdzie się osoba, która uważa to za coś nienaturalnego i nie złoży podpisu pod pozwoleniem. Dla nas już rok temu Rusocin był opcją B z której skorzystaliśmy. Liczy że tym roku uda nam się zrobić tak jak wszyscy tego chcemy.

Rozważamy wprowadzenie sektorów na VW MANI ale nie takich jak dotychczas tylko sektorów dla grup zorganizowanych, przy takim sektorze byłyby osobne TOITOI-e.
Jak narazie jest to tylko propozycją którą rozważamy. Jeżeli były by grupy zainteresowane taką opcją, to proszę o PW od przedstawiciela grupy.

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
[quote="MAR_K2004"]Classic

( do. Stowarzyszenia VW Klub Polska)
Tutaj się z Tobą nie zgodzę, z roku na rok VW MANIA kosztuje więcej: wiecej ludzi do obsługi, sprzęt, ochrona, zabezpieczenie, atrakcje….z tego co piszesz to wynika że albo nie bywałeś na VW MANI albo napisałeś tylko po to żeby coś napisać.

sluchaj,nie obchodzi mnie to ze z roku na rok jest drozej itd.
ja place i wymagam od organizatorow bezpiezengo pobytu na zlocie,tylko tyle wymagam,
czy to tak duzo?

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
tak przeczytalem temat... i uważam ze za ostro najezdzacie an organizatorów..... nie wsyztko da sie zrobic odrazu ... jak komus sie nei pdoba to nei powinien przyejzdzac............ ja wiem ajk ciezko zorganziwoac impreze..... keidsy organizowalem z kilkoma osobami impreze nie co prawda z autami ale masową..... to nie jest takie "O" ja rozumeirm organizatorów nie da się wszystkiego dopilnować największą wine według mnei ponoszą ludzie którzy poprostu rpzychodza na tego typu imprezy i nie potrafią się zachować ..... wynik prosty .. to my budujemy impreze a oni daja nam możliwość

Image
 Profil    4722144

Temat postu:
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 556701
Auto: Audi TT quattro
Przepraszam,jezeli kogos z organizatorow obrazilem swoim postem lub sprawilem przykrosc-nie to bylo moim zamiarem.Zabraklo mi dystansu czytajac posty Hafcika.Zdaje sobie sprawe,ze organizacja tak wielkiej imprezy,to nie italo disco w remizie,tylko ogrom pracy i lataniny,zalatwiania pozwolen oraz doboru zalogi itp.Ostatnia Manie uwazam za dobrze zorganizowana pod katem atrakcji,imprez,gastonomii itp.Bardzo duze brawa dla organizatorow.Jednak pragne,aby na manii 2008,za jazde po alko automatycznie wywalac delikwenta ze zlotu :ok: .Niestety,my sami jako uczestnicy zlotu tez musimy wspolpacowac z organizatorami.Nie tolerujmy jazdy po alko,kradziezyi bojek-to jest nie do przyjecia :< .Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na manii 2008 :ok:
p.s.
dzieki Krupi za wsparcie.Do zobaczenia na Manii yupii

viewtopic.php?t=20974
 Profil    556701 Route6610

Temat postu:
PostWysłany: Śro 30 Sty, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado US R32 Kompressor
Route666 przeprosiny zostają przyjęte.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez -HAFCIK-, Pon 04 Lut, 2008, edytowano w sumie 1 raz

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
PostWysłany: Nie 03 Lut, 2008 
VW Master
VW Master

-HAFCIK- napisał(a):
Route666 przeprosiny nie zostają przyjęte.

ton Twojej wypowiedzi jest wyjątkowo obraźliwy, nie będę kontynuował dyskusji na takim poziomie.

Pozdrawiam

masz racje,obrazaj sie,jak 5cio letni Kazio,bo tak jest latwiej.Przeprosilem organizatorow,poniewaz uwazam,ze zbyt mocno zaakcentowalem wlasna wypowiedz,a nie za to,ze opisalem wlasny punkt widzenia.Po to chyba sluzy forum,aby rozwiazywac problemy i wyciagac wnioski z wlasnych bledow.Moim bledem bylo napisanie posta pod wplywem emocji i nie bylo moim celem obrazenie kogokolwiek.Z tego powodu tez napisalem ponownie,aby nikt nie poczul sie dotkniety.Jezeli tego nie rozumiesz,to faktycznie nie kontynuuj dyskusji na tym poziomie,poniewaz do niego nie dorosles :$ .Jezeli jest Ci z tym zle i obrazasz sie na kogos,za to,ze ma czelnosc miec wlasne zdanie,to proponuje spakowac sie,wyjechac z PL i poprosic o azyl w,np Albanii-moze tam nikt nie bedzie marudzil,a ty sie spelnisz jako organizator :ok: .Przestan sie zachowywac jak 17letnia panienka w trakcie okresu ;) ,i skoro podejmujesz sie czegokolwiek,to mierz sily na zamiary :ok: .Sa dwie opcje-albo wyciagniecie wnioski z naszych postow i zrobicie wszystko,aby usprawnic VW Manie,albo zrobicie konewke w temacie i bedzie nastepny sped.W przypadku rozwiazania numer 2 efekt bedzie taki,ze ludzie beda liczniej jezdzic na Blasen pfu ,lub w inne miejsce :$ .Temat przeprosin oraz fochow uwazam za wyczerpany yupii yupii yupii

i pozdrawiam Cie Hafcik serdecznie jamajama wraz z innymi organizatorami,zyczac jednoczesnie jak najmniej problemow zwiazanych z organizacja Manii 2008 jamajama jamajama jamajama

viewtopic.php?t=20974

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
-HAFCIK-, nie ma sie co obrazac,Route666, przeprosil jeli ktos sie poczul urazony i mysle ze sprawe klutni trzeba zamknac !!

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado US R32 Kompressor
Post usunięty przez autora

Ostatnio edytowany przez -HAFCIK-, Pon 04 Lut, 2008, edytowano w sumie 1 raz

VW Klub POLSKA #217
Moje CORRADO US V5

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że i tak każdy w sercu trzyma kciuki żeby udało się zorganizować Vwmanię.
Osobiście wciąż czekam na podanie ostatecznego terminu (jak i miejsca) Vwmanii 2008.

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
Ja bedac tam dwa razy i tylko po 2 godzinki bo mi sie nie podobalo zeby zostac tam dluzej, tez mam nadzieje ze powoli bedziemy wszyscy (jako organizatorzy i uczestnicy) pracowac na to zeby ten zlot byl najlepszym w Polsce i dorownywal zachodnim.

I wtedy na bank zawsze na niego bede jezdzil na dluzej :D

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
PostWysłany: Pon 04 Lut, 2008 
VW Master
VW Master

sorki Hafcik,ale co masz na mysli,mowiac ze podwazam autorytet osob zasluzonych?Czy Ty nie pomyliles VW Zone z Powazkami?Tylko tam sa juz martwi,jezeli tego nie zauwazyles :o .Wspomniales cos o wieku,i chociaz starasz sie mnie obrazic w kazdy mozliwy sposob,musze przyznac,ze jestes duzo za mlody,abys tego dokonal :ok: .Drake,Archie,Lukas,ZbigniewVW,Krupi,Classic, i jeszcze milion innych kolegow z VW Zone-to sa dla mnie autorytety-ludzie na poziomie,z poczuciem humoru,dystansem,otwarci na krytyke i wielkim sercem.Ludzie,ktorzy sa na tym forum od lat,ktorzy tworza to forum,i sa jego sercem jamajama .A ze tak zapytam-kim ty jestes?Biedny,ucisniony i sponiewierany organizator?Sorki,zadzwon do mamy,moze udzieli Ci paru wskazowek,jak przejsc przez zycie,bo widze ze solo cos ci nie wychodzi.Skoro nie jestes spelniony jako mezczyzna,to moze sproboj czegos innego niz organizacja tak wielkiej i odpowiedzialnej imprezy?Moze zajmij sie szydelkowaniem? :ok: W sumie,dlaczego ja odpisuje na Twoje posty,skoro Ty czytasz wypowiedzi uczestnikow Manii,i dalej nie rozumiesz,co ludzie chca przekazac organizatorom? ałaa .Chyba mnie dopadla pomrocznosc jasna :(( .Wiesz,wlasnie sobie cos przypomnialem-w latach 60tych w USA byl taki dosc popularny prezydent,zastrzelony zreszta-nazywal sie Kennedy ;) .Dlaczego o tym wspominam?W zwiazku z jego wypowiedzia-...niewazne,co ojczyzna zrobi dla Ciebie....wazne jest,co Ty mozesz zrobic dla Ojczyzny :ok:.....rozumiesz Hecik,o czym mowie?Uprzedzajac Twoja negatywna odpowiedz wyraze to w sposob nastepujacy-wyciagnij wlasna glowe z wlasnego dupska,i otworz oczy-wtedy,otwierajac oczy zrozumiesz,ze naokolo Ciebie sa tez inni ludzie....i wlasnie ci ludzie maja prawo do wlasnego zdania ;) ....maja wlasne problemy,wlasne zycie,wlasne pomysly....jestes w stanie to ogarnac?....bo jakos przypuszczam,ze watpie....wiec prosze Hecik,przestan sie mazac,bo chlopaki nie placza....i nie placa....oki,koncze swoje wypociny....z nadzieja,ze przestaniesz sprzedawac fochy ,bo nic to do tematu nie wnosi,a atmosfere niszczy wydatnie :/ .Jezeli uwazasz,ze postapilem niewlasciwie,to prosze,wyslij PW,i z radoscia odpowiem.Tymczasem,borem i lasem,zegnalski jestem-i pozdrawiam Cie Hecik,zyczac jednoczesnie powodzenia i samozaparcia jamajama

p.s.
wiesz Hecik...ja chyba nie jestem pasjonatem VW....bo jezdze bardzo starym Audi i przesiaduje na vw zone,o ile czas mi na to pozwala pfu ...i mam takie jedno marzenie do spelnienia....Golfa 2ke igielka...czyz nie laczy nas pasja? ;) .Dystans i elastycznosc,oraz wyrozumialosc i szcunek dla wypowiedzi forumowiczow-tego Ci zycze,i sobie rowniez yupii .Peace,love and rock`n roll :ok: :ok: :ok: :ok:

viewtopic.php?t=20974

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 4 z 38 [ 567 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 38  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości