Classic
i co z tego ze organizuje,z roku na rok jest coraz gorzej i nic w tym kierunku nie zostalo zrobione,mam nadzieje ze w tym roku cos sie zmieni
( do. Stowarzyszenia VW Klub Polska)
Tutaj się z Tobą nie zgodzę, z roku na rok VW MANIA kosztuje więcej: wiecej ludzi do obsługi, sprzęt, ochrona, zabezpieczenie, atrakcje….z tego co piszesz to wynika że albo nie bywałeś na VW MANI albo napisałeś tylko po to żeby coś napisać.
CICHY G60
Jak bylem ostatni raz na manii (wtedy kiedy sie nie pokrywała z blasen) na własne oczy widzialem jak jeden znany pan z pomorza klepał sie z jakims innym typem który miał w reku nóż ! Przy wejsciu na teren gdzie byly gokarty.[/size]
Koleś z nożem był w kamizelce organizator czy może był jednym z uczestników zlotu??? Nie bardzo wiem co ten post miał udowodnić? Ja wysunąłem wniosek tylko jeden- taka jest Polska kultura, to nie ma nic wspólnego z organizatorami. My staramy się zabezpieczyć imprezę ale nie możemy być wszędzie. Zwiększamy ilość ochrony, na ostatniej VW MANI był monitoring który nagrywał 24h, siatka wokół zlotu była zabezpieczona drutem kolczastym, wynajęte były dodatkowe płotki o wys. 2m…. tak wyglądają zagraniczne zloty?????? Problem leży po naszej stronie czy uczestników???
LukasTDI
YaMsChA co to za cenzura
pytalem grzecznie organizatora:
czy w tym roku ma zamiar zorganizowac wiecej TOJ TOJÓW
niz ta smierdząca 11stka ktora byla w zeszlym roku ... i na dodatak nie widzialem ani razu zeby cos podjechalo je oproznic
Rozumiem że cały zlot spędziłeś siedząc przy TOITOI-ach i prowadziłeś dziennik wejść/wyjść oraz kontrolowałeś serwis czyszczący… dla ścisłości dodam że pomówienia są w Polsce karane więc jak piszesz posta to sprawdź czy piszesz prawdę. Jak już kilka m-cy temu Tobie pisałem, było więcej kabin niż w roku poprzednim. Pisałem również o tym że były przewracane i niszczone kabiny więc wynika z tego że były niepotrzebne (jak myślisz kto płaci za zniszczenia??? ) Mamy świadomość tego że było mało kabin w tym roku…ale trzeba pamiętać że ten zlot nie ma sponsorów!!! Organizatorzy wykładają kasę a poźniej modlą się o pogodę żeby przyjechali ludzie i impreza się zwróciła!!
jakbym nikdy nie organizowal zlotu to bym sie nie wypowiadal w temacie ...
ale przegięcie pały płacic taką kase i
- za przeproszeniem srac po krzaczorach
- przykladem ze zlotow niemieckich dostać worek na śmieci do poprzatania
[fajnie ladnie ale gdzie gadzet smyczke wymienic na worek - nie fajnie]
to glownie razace i niby pierdola ale ludzie o tym glosno mowili
No tutaj to po prostu zostałeś moim idolem! Jaką kasę płacić??????50zł???? sprawdź kurs euro i przelicz sobie ile to jest 35E ( średnia cena na zlocie w D) – jak to się ma do tego co płacisz na zlotach PL???? i co byś chciał jeszcze w tej cenie? Zanim coś napiszesz pomyśl.
zauwazyc trzeba ze nie tylko ja zabieram swoją pania na zloty
i ze procz browarkujacych facetow sa tam tez kobitki
ktore lataly w poszukiwaniu prysznicow itp
Hm…, były drogowskazy do prysznicy ( były płatne więc może żałowałeś żonie 5zł?:) )a jak nie znalazłeś to może warto było zapytać organizatorów czy mogą pomóc znaleźć? To nie boli
taka krytyka jak pisze Grzeniu powinna mu sie przydac
ja nie wymagam warunkow hotelowych
ja chcialbym zeby byly chociaz kempingowe
Jaka krytyka „taka”

???? to raczej nie pomorze , KONSTRUKTYWNA krytyka owszem i na taką liczymy, mamy świadomość, że to co robimy to robimy dla Was nie dla nas, czasy gdzie organizatorzy bawili się daawwwnnnooo minęły. Teraz to są miesiące… planowania, wyrabiania pozwoleń, organizowania zabezpieczeń, atrakcji itp…
[
size=9]- chcialem wyjechac z chlopakami na stacje potankowac fury itd ... nie dalo sie przez 10min wyjechac .. auta STAłY .. a babeczki na wjezdzie dopychały tylko nowych userów imprezy ktorzy takze stali z 2giej strony ... korek jak ta lala ... nikt kompletnie nikt sie tym nie przejal ... nie wiem czy to ciebie zjeba..nakrzyczalem czy tylko na taka jedna babke [na oko 30-40lat] .. ktora sie przyssała ze przestawaialem te wasze "szykany" - nikt sie nie ruszyl ...[/size]
Rozumiem, że pierwszy raz byłeś na zlocie???? Słowo wyjaśnienia… czego ty się spodziewałeś?? Bramek jak na autostradzie???? 5 na wyjazd 5 na wjazd???? Nie dało się wyjechac przez 10 min!!!!

?? polecam wybrać się kiedyś do miasta w godzinach szczytu ( najlepiej pow 100tys mieszkańców) czego się spodziewałeś? Trochę wyobraźni

jeżeli na zlocie gdzie jest 800 aut , 10 % wiecznie się przemieszcza na STACJE BENZYNOWĄ to logiczne jest że robi się problem komunikacyjny. I nie pisz mi proszę bo na niemieckich zlotach…… byłem w zeszłym roku na majówce z BMW w Toruniu, na wjazd czekałem 1,5h i co??? Nie wszedłem na ich forum i nie pisałem że było tak czy siak. Tego się spodziewałem. Zobaczyłem jak to u nich wygląda i tyle. To jest problem dużych imprez. Polecam wybrać się do miasta na zwykły koncert- zobaczysz że pewnych tematów nie da się przeskoczyć.
najlepiej umyc raczki ... niech sie pozabijają sami albo jakos sie ten problem sam rozwiaze - pomyslcie jak zorganizowac "wjazd" i wyjazd"
bo rozwiazanie z lat .. zawodzi z 20m od sceny moglibyscie zciagnac kawalek siatki i zrobic "wyjazd" bylo by miodzie
że też nie wpadliśmy na to żeby zrobić dodatkowy wjazd/wyjazd przez 0,5m. rów rozumiem że jeździsz Tuaregiem??? jakoś nie widziałem na placu hm…

.
a juz najbardziej sie spieniłem jak widzialem te firmy ochroniarskie
owszem panowie sobie chodzili .. spacerowali - w dzien
oranizatorow to widziaelm tylko jak sobie palili faje w grupkach po 5-10osob
bylo wesolo i wogole
wieczorem ... to ... hmm ... juz inna bajka
nie balem sie ze dostane wpierdol
ale balem sie ze bedzie jakis nieszczesliwy wypadek
bo jazda "na gazie" po namiotach to nie mily widok
zgłosiłeś organizatorowi/ ochronie????? Może warto czasami zareagować??? I tutaj użyję mojego ulubionego zwrotu „ bo jak byłem w Niemczech…” tam nawet twój najlepszy sąsiad zadzwoni ze skargą jak zobaczy plamę oleju pod Twoim samochodem. Ludzie nam zarzucają że jesteśmy niemili, że zabieramy kluczyki pijanym kierowcom, że wyrzucamy tych co rozrabiali ( kopali dołki, palili gumę, jeździli szybko między ludźmi) bo oni tu przyjechali 600km i chcą się pobawić!! A ty piszesz że ktoś jeździł po namiotach???
otwozcie jakas ksiazke skarg i zazalen na stronie
albo nazwijcie to jakos inaczej
i bedzie tam mozna wpisywac czego brakowalo / co zmienic w kolejnych VWmaniach zeby bylo lepiej
bo ludzi z roku na rok wiecej i kasa wieksza
nie ma takiej potrzeby, fora są od tego. tutaj każdy ma możliwość napisania. Jedni piszą po to żeby tylko napisać, inni przekazują swoje spostrzeżenia które bierzemy pod uwagę i dzięki nim widzimy jak zlot wygląda z perspektywy uczestnika i co warto poprawić.
Może założymy na jakimś forum nowy temat:
MALKONTENCI - dajcie nam temat a my już się tym zajmiemy
sprostowanie do tego co napisał Hafcik
-
HAFCIK-
w zeszłym roku było 50 osób ochrony (wynajęta agencja ochrony- wcale nie najtańsza) oraz 30 osób organizatorów - policz sobie koszty : 80 x 100 zł = 8000 zł podziel to przez 40 zł (cena wjazdówki) i wychodzi ze musi przyjechac 200 aut zeby zwróciły się koszty samej ochrony.
Tutaj kolega Hafcik miał prawo nie wiedzieć szczegółów i sporo zaniżył niektóre liczby:)
50 osób ochrony, owszem ale ponad 20zł/na osobę/za godzinę (zlot trwał od piątku do niedzieli) pozostała obsługa to kwota się tez trochę niezgadza ale to nieważne, dodam tylko że to dotyczy dniówki nie całego zlotu… te liczby są dużo większe…:)
Dla tych co uważają że to jest takie łatwe, miłe i przyjemne ( i oczywiście super biznes), to proponuje robić więcej takich imprez.
Chętnie spędzimy weekend przy piwku, grillu , z prywatnym TOITOI-em, licznymi atrakcjami, na trawie równej jak na polu golfowym, z dojazdem szerokim jak droga do kołowania na pas startowy, smyczą, stickerem, T-shirt-em, workiem na smieci…i oczywiście w cenie 50zł za cały zlot!!:)
każdy ma prawo użyć zawór blow off
a teraz kilka słów w temacie VW MANI 2008....
już od kilku miesięcy trwają rozmowy w sprawie terenu odpowiadającego naszym potrzebom. Niestety ale nie wszyscy są za tego typu imprezami... zawsze znajdzie się osoba, która uważa to za coś nienaturalnego i nie złoży podpisu pod pozwoleniem. Dla nas już rok temu Rusocin był opcją B z której skorzystaliśmy. Liczy że tym roku uda nam się zrobić tak jak wszyscy tego chcemy.
Rozważamy wprowadzenie sektorów na VW MANI ale nie takich jak dotychczas tylko sektorów dla grup zorganizowanych, przy takim sektorze byłyby osobne TOITOI-e.
Jak narazie jest to tylko propozycją którą rozważamy. Jeżeli były by grupy zainteresowane taką opcją, to proszę o PW od przedstawiciela grupy.