Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk3]wkłady do gwintu KW -> NOWE KONI!!
PostWysłany: Nie 13 Sty, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1920968
Auto: corrado 3,6 fsi
mianowicie potrzebuje wkładów - tył- do gwintu KW (GWINT DEDYKOWANY DO CORRADO GOLF III itd.) jak wiadomo były tam montowane wkłady KONI, czy ma ktoś z forum taką możliwość żeby sprawdzić wymiary amortyzatora dedykowanego do corrado/golfa 3 (oraz podanie numerów) czy po obcięciu uchwytu będzie miał zbliżone wymiary do tego na rysunku??

Image

PS: Sprawdzałem amortyzator(z corrado) koni z regulacją wysokości na sprężynie czyli regulacją talerzyka tam gdzie usadzona jest sprężyna i miał on grubość 42mm,(długość bardo zbliżona po odcięcu ucwytu) miał również dłuższy trzpień i zewnętrzną regulację twardości, interesuje mnie to czy amortyzator bez regulacji wysokości sprężyny tez będzie miał 42mm średnicy czy nie? :)

ewentualne porady mile widziane B)

Ostatnio edytowany przez danar, Nie 13 Sty, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Profil    1920968

Temat postu:
PostWysłany: Nie 13 Sty, 2008 
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

jest gostek jakis na allegro ktory sprzedaje wklady KONI, jak pytalem o wklady KW to odpisal ze mozliwy jest zakup tylko w sieci dealerskiej KW, a sama firma KONI nie sprzedaje wkladow do KW. Troche OT , ale jakbys znalalz zrodlo wkladow nowych KONI to daj znac.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 16 Sty, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Polo G40 było...
jezeli trzpien nie jest porysowany mozna oddac amorki do regeneracji (nie jest to jakies super rozwiazanie ale na 1 sezon powinno wystarczyc)

Temat postu:
PostWysłany: Śro 16 Sty, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1920968
Auto: corrado 3,6 fsi
KadareK napisał(a):
jezeli trzpien nie jest porysowany mozna oddac amorki do regeneracji (nie jest to jakies super rozwiazanie ale na 1 sezon powinno wystarczyc)

takie rozwiązanie nie wchodzi w grę, mogę je sprzedać za 100 trzpień nie jest porysowany :-D

[ Dodano: Sob 15 Mar, 2008 ]
loniek napisał(a):
jest gostek jakis na allegro ktory sprzedaje wklady KONI, jak pytalem o wklady KW to odpisal ze mozliwy jest zakup tylko w sieci dealerskiej KW, a sama firma KONI nie sprzedaje wkladow do KW. Troche OT , ale jakbys znalalz zrodlo wkladow nowych KONI to daj znac.

kupiłem nowe amortyzatory dedykowane do corrado, zflexowałem główkę (dolne mocowanie amora) tokarz powiększył średnice nakrętki o 1mm bo amorek o tyle jest grubszy i wszystko ładnie dało sie po skręcać yupii mam teraz nowy tył, przód jeszcze daje rade ale trzeba sie chyba zacząć rozglądać

Image

czy może ktoś ma jakieś pomysły na przednie wkłady?? czy też będzie z nimi problem??
ps: spisałem sobie wymiary, w razie możliwości zorbie rysuneczek

Profil    1920968

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości