Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 7 z 46 [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 46  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 03 Gru, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk3,mk2,mk1 cab,audi A5
Cytuj:
PODLACZAM SIE POD TEMAT PILNIE POSZUKUJE TEGO KOLORU

ZNALAZLEM JU PODOBNY NA VW TOUAREG-u i AUDI RS 4 podobny ma rowniez PORSCHE

DO KOLEGI Piwa DORZUCAM FLASZKE 0,5 l DOBREJ WODECZKI !!

Oczywiscie chodzi o corrado ktore pokazales wczesniej,tak?Mysle,ze to moze byc LC6Z KHAKI-MET kolor z vw-eja pfu
ImageImage

[ Dodano: Pon 03 Gru, 2007 ]
Cytuj:
Szukam zjdec, kodów lakieru lub aut w ktorych wychodzil lakier o nazwie : delphin-grau metalic byłbym naprawde wdzieczny!

Sprawdzilem jeszcze ten kolor dzisiaj i okazalo sie,ze mialy go Audi,Bmw,Saab i Ople chyba,ten na fotce to z Audi
ImageImage

[ Dodano: Wto 04 Gru, 2007 ]
Cytuj:
poszukuje jakichs ladnych kolorkow typu grafit(ciemny/jasny)delikatny metalik(zeby pasowal do MK1 i ladnie chromy bylo widac). Prosilbym o dawanie fotek i numerow farb. pozdrawiam.

Skoda...STONE GREY kod 9151jasny szary
ImageImage
lubVw PLATINUM GREY-MET kod LD7X
ImageImage
Toyota/Lexus... KHAKI GREY-MET kod 1F4
ImageImage
Seat...GRIS LAVA kod LS7X super wygladalby na mk1 ;)
ImageImage

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Gru, 2007 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
czy powyzsze kolory mozna jeszcze zmodyfikowac?? tzn dodac np innych perel lub koloru owych perel.. czy mozna dodac kilka ich rodzajow?? jak to wyglada lakierniku??

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Gru, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
Kevin, Na kazdy z tych kolorow mozesz polozyc jeszcze dodatkowo porle jaki tylko kolor perly sobie zazyczysz.

[ Dodano: Wto 04 Gru, 2007 ]
czerwiec, Napisal ze ten poszukiwany przezemnie kolorek to BAMBUS GREY PVW z Touran-a. Jest ktos w stanie zapewnic mnie na 100% ze to jest wlasnie ten kolor. Bylem dzisiaj w swojej mieszalni i ogladalem ten kolorek i naprawde ladniutki jest i kosztuje 124zł/litr.

Temat postu:
PostWysłany: Śro 05 Gru, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Cytuj:
Kevin, Na kazdy z tych kolorow mozesz polozyc jeszcze dodatkowo porle jaki tylko kolor perly sobie zazyczysz.

Gdybys wiedzial co to jest perla to nie pisalbys takich zeczy i co masz na mysli piszac "jaki sobie tylko kolor zazyczysz?" :ała: przeciez duzego wyboru nie ma :) Nie wprowadzaj Kevina w blad bo jak pojedzie na ...see to mu beda kazali zawrucic :P
Spytaj majstra w pracy co to perla albo pana z Twojej mieszalni :) a ten kolor co Czerwiec pisal to LA7X pfu
Tak na marginesie ta perla o ktorej pisales to mysle,ze chodzilo Ci bardziej o takie opilki metaliku w bezbarwnej bazie ktora kladzie sie jako ostatnia warstwe bazy aby nadac lakierowi lepszego efektu(np.w sloncu)uzywa sie tego raczej do lakierowania artystycznego np.na kaski od motorow,jakies grafiti na aucie :-D

Cytuj:
czy powyzsze kolory mozna jeszcze zmodyfikowac?? tzn dodac np innych perel lub koloru owych perel.. czy mozna dodac kilka ich rodzajow?? jak to wyglada lakierniku??
Generalnie moznaby,ale do tego trzeba dobrego fachowca,bo bardzo latwo mozna przesadzic i wtedy :ała: ]:-> ;( ... farba zmarnowana niee niee niee Ja tam wolalbym przeszukac 10.000kolorow i wybrac sobie jakis ladny bez kombinowania
A tu moze sie komus spodoba
ImageImage
FIAT kod 629A GRIGIO PROMIS-met
ImageImage
AUDI kod LZ7R NORDLICH BLAU-met

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

no i coraz wiecej wiem... pieknie... dzieki lakierniku..ale jeszcze bede cie meczyl

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Golf MK1 16V, jetta A2 coupe GTD, passat B3 GT air-ride
lakiernik, Wiem moze troszke przesadzilem z tym ze moze wybrac sobie jaki tylko chce kolor. Ale u nas perla mowi sie nie tylko na to co dodaje sie do farby przy mieszaniu ale tez na to jak ty nazwales "opilki metaliku w bezbarwnej bazie ktora kladzie sie jako ostatnia warstwe " I my uzywamy tego do normalnych samochodow nie tylko tak jak napisales ze nadaje sie do lakierowania artystycznego np.na kaski od motorow,jakies grafiti na aucie.Widocznie jestesmy 2 rozne szkoly. pozdro.

Temat postu:
PostWysłany: Czw 06 Gru, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ale u nas perla mowi sie nie tylko na to co dodaje sie do farby przy mieszaniu ale tez na to jak ty nazwales "opilki metaliku

A u nas czarne to czarne a biale to biale ;)
Cytuj:
no i coraz wiecej wiem... pieknie... dzieki lakierniku..ale jeszcze bede cie meczyl

ok. to moze pare fikusnych kolorkow pfu
te kolory ponizej to jedena i ta sama farba(5 pierwszych)tylko ze na innych podkladach;czerwonym,granatowym i czarnym.Sposob lakierowania wyglada nastepujaco;lakieruje sie autko tak aby dokladnie wszystko bylo pokryte(by spod lakieru nie przebijaly jakies zapodkladowane miejsca czy inne takie)zwykla baza np.czarna i gdy normalnie mielibysmy juz klasc lakier bezbarwny to tutaj dajemy 2-3 warstwy naszego magicznego lakierku a dopiero pozniej klar :-D
ImageImageImageImageImage
ImageImageImage
ImageImage
ImageImageImage
Image
Image
Image
Image
Image

Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Corras
lakiernik napisał(a):
Cytuj:
!!

Oczywiscie chodzi o corrado ktore pokazales wczesniej,tak?Mysle,ze to moze byc LC6Z KHAKI-MET kolor z vw-eja pfu

Kologo to napewni nie jest KHAKI-MET na tym corrado bo to corrado jest granatowe/niebieskie a kolor LC6Z co prawda z VW-eja ale jest ZIELONY bylem dzisiaj u lakiernika pfu wiec co to moze byc ałaa

Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

lakierniku wiec moze da sie tutaj np dac szary podklad na to i ktorys z tych magicznych mipa by zblizyc wyglad do lacku tego z a3/??

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Nie 09 Gru, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2686554
Auto: Vw Touran
Lakiernik a co bys zaproponował jakiś najczerniejszy z czarnych czerni ?? jamajama

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

czarny akryl z dobrym klarem.. to nawet ja wiem a sie nie znam na tym tak jak lakiernik...

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Cytuj:
czarny akryl z dobrym klarem.. to nawet ja wiem a sie nie znam na tym tak jak lakiernik...
nooo,a najlepiej akryl w bazie i klar a jak chcesz metalik to z domieszka czarnego metaliku lub perly...
Cytuj:
lakierniku wiec moze da sie tutaj np dac szary podklad na to i ktorys z tych magicznych mipa by zblizyc wyglad do lacku tego z a3/??

mysle ze cos da sie powalczyc,mam jeden z tych Mipa(andromeda)i bede go experymentowal ostro ;P zatem efekty wkrutce :-D

[ Dodano: Nie 09 Gru, 2007 ]
Cytuj:
Kologo to napewni nie jest KHAKI-MET na tym corrado bo to corrado jest granatowe/niebieskie a kolor LC6Z co prawda z VW-eja ale jest ZIELONY bylem dzisiaj u lakiernika pfu wiec co to moze byc ałaa

Kurde o ktore korrado Ci chodzi,to granatowe to indigo blue LB5N a ta fotka na ktorej ten gostek tak sie wpatruje w korka to KHAKI-met LC6Z
Obie fotki sa Twoje!

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

lakiernik napisał(a):
mysle ze cos da sie powalczyc,mam jeden z tych Mipa(andromeda)i bede go experymentowal ostro zatem efekty wkrutce

wierze w to.... :)

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
PostWysłany: Wto 11 Gru, 2007 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Vw Golf Cabriolet 1.8
Cytuj:
Lakiernik a co bys zaproponował jakiś najczerniejszy z czarnych czerni ?? jamajama

Wiem , ze to pytanie nie do mnie ale ja bym zaproponował jakis lakier z lexusa lub toyoty np black metalik nr 209 lub nie metalik 202

Temat postu:
PostWysłany: Czw 20 Gru, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4722144
Auto: Felicita i B3 US
Lakierniku mam prośbe potrzebuje jakąś kozacką czerń.. taką najczarniejszą może byc też w metaliku bo poszukuje na felgi :)

Image
 Profil    4722144

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 7 z 46 [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 46  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość