Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [passat b5] ABS
PostWysłany: Śro 17 Sty, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

witajcie.jestem posiadaczem paska z 99 rokusilniczek 1.8t.jezdzi fajnie, ale mam male ale.otorz miesiac po zakupie zaczela mi wyskakiwac kontrolka abs ktora czasami gasla a czasami nie.w tej chwili swieci sia non stop.na poczatku myslalem ze to czujnik abs ale mechanik powiedzial ze to pompa padla i swiruje.chcialem sie dowiedziec jak duza mam szanse ze sie nie pomylil,i ze jesli kupie pompe to nie wywale kasy w bloto.a po drugie czy nie wiecie kto mam moze na zbyciu pompy abs do passata model 8e0614111B i jaka jest jej cena.pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez murzyn-ostroda, Śro 17 Sty, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Gru, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mam identyczny problem z tym samym modelem 18T 99r, komputer wykazuje błąd 0463 - błąd spustowania - brak informacji odnośnie usunięcia tej usterki- szukam nadal. Diagnozy jakie usłyszałem od magików to zabrudzony czujnik ABS, namagnesowany czujnik ABS, uszkodzona pompa/sterownik ABS, jakieś złącze pod fotelem pasażera - gość z serwisu nie podłączając komputera. Test na ABS raz przechodzi i pokazuje błąd 0463, następnym razem nie daje się przetestować.
Szukam nadal.
Używana pompa ze sterownikiem to koszt ok 300 - 450zł
W łodzi jest jakiś Gość co naprawia sterowniki - koszt ok 300zł
U w a g a ! Przed wymianą pompy podobno należy zgrać sterownik
ooops

Temat postu:
PostWysłany: Sob 01 Gru, 2007 
VW User
VW User

a skad ten nr?ja takiego bledu nie znam (opisu rowniez).moze nie ten spisany?jesli chodzi o naprawe to najlepiej podjechac do kogos kto wezmie odpowiedzailnosc za decyzje o wymianie pompy?chyba taniej w rezultacie wyjdzie niz samemu pompe kupowac i zawozic do wymiany......bez sensu.Podlaczyc pod kompa,, dokladnie sprawdzic oznaczenie bledu, sprawdzic na kompie czytane predkosci z kol i bedzie cos wiecej wiadomo.Jesli brak komunikacji a sa napiecia i masy na sterowniku i wyjscie na zlacze diagnostyczne to uwalony sterownik(no i kola blokuja)

Temat postu:
PostWysłany: Nie 02 Gru, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dzięki za pomoc ! To już jakiś krok do przodu.
Na kompie to jest 01123 - usterka spustowania. Jak będę posiadał chwilkę to posprawdzam napięcia i masę. ABS zostaje odłączony.
piwko

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości