Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 3 z 4 [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 10 Paź, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Leon
krzyh napisał(a):
nikt nie stawal do tej alei z Nas bo nie bylo sensu - dla wiekszosci to seria i auta nie mialy szans na zadne miejsce na tym zlocie

I to był błąd - poza tym jakby David poczekał do rozdania nagród to inaczej by się to wszystko potoczyło - ale nie było Was już wtedy.... Możemy gdybać ale wiem jakie były Nasze ustalenia bo my ustalaliśmy wyniki.

krzyh napisał(a):

co do tej cali na pneumatyce to i tak nie dala by mi rady (ja mam wachacze 1,8 cm nad ziemią a ona ma zderzak 2 z groszami - moja dokladka jest 0,5 cm i jest tam zawsze) - obojetnie co by nie było miezone to bylo wygrane a druga sprawa ze takie auta nie powinny brac udzialu ze zwyklymi zawieszeniami - takie rzeczy sie przewiduje , a jesli sa brane pod uwage powietrzne zaieszenia to my mozemy spuscic powietrze z kol i potem pompowac

no to byłby remis bo cali ziom kładzie sie na ziemi :-) i co kolejny problem nawet jakbyśmy mieli zmierzyć od jakiegoś elementu stałego - jak zmierzyć skoro nie da się wejść pod nią....

krzyh napisał(a):
co do ceny to bankowo zadowolił bym sie ja piszczala lub da(VW)id pucharkiem za 25 zł z allegro (na wiekszosci imprez takie sa dawane) - liczy sie fakt ze nie zapomniano o tych prawie seryjnych

Ok to akurat jest dla Nas dobrą wskazówka na przyszłość mniejsze ale więcej :)

PS.
Przydał by się jakiś regulamin co do tych wyborów najniższego żeby na przyszłość unikać jakiś niepotrzebnych sporów.
Cos takiego jak np: z car -audio że wybrać z 5 elementów karoserii i na każdych zawodach np: losować z którego akurat na danym zlocie będą pomiary...
Wymyślcie coś takiego - bo w końcu dla Was to najważniejsza konkurencja a raczej jeżeli chodzi o glebę nie ma większych ekspertów :)

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
tylko jest jeden taki punkt do konkurencji na kazdym zlocie - auto musi dojechac na zlot i punkt pomiarowy , nie moze byc obnizane na terenie zlotu - na zakonczeniu sezonu pewne osoby przekonaly sie o tym jak zostaly zdyskwalifikowane

golf99660 napisał(a):
jakby David poczekał

gliwice pojechaly dosc szybko do domu jedynie ja , balon i piszczala zostalismy do 16 i uciekalismy jako ostatni z naszej grupy - wiadział z gory ze nie ma na co liczyc to uciekł

golf99660 napisał(a):
Ok to akurat jest dla Nas dobrą wskazówka na przyszłość mniejsze ale więcej

te Wasze były dosc spore i nawet z pokrywkami ale wiekszosci nie chodzi o ,,wypasy,, , wiekszosc zadowoli sie mniejszym symbolicznym - te wielkie niestety to juz inna kasa,nie wiem czy widziales te przy naszych autach - wcale nie sa drogie a jakos sie prezentują czy to przed czy na aucie , oko cieszą a widzowie podziwiają ( i czasami kopią jak to mialo miejsce - nie celowo a jednak)

golf99660 napisał(a):
Cos takiego jak np: z car -audio że wybrać z 5 elementów karoserii i na każdych zawodach np: losować z którego akurat na danym zlocie będą pomiary...

to akurat nie zda egzaminiu - np w przypaddku da(vw)ida - miske ma 2 cm od ziemi a zderzak 40 cm jak wylosujemy pomiar od zderzaka to nie ma zadnych szans pomimo tego ze lezy na ziemi

[ Dodano: Sro 10 Paź, 2007 ]
lepiej moze skończmy wymiane zdań bo Nas zbanują za spam ;)

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

krzyh napisał(a):
tylko jest jeden taki punkt do konkurencji na kazdym zlocie - auto musi dojechac na zlot i punkt pomiarowy , nie moze byc obnizane na terenie zlotu - na zakonczeniu sezonu pewne osoby przekonaly sie o tym jak zostaly zdyskwalifikowane

no na naszych polskich drogach punkt dość kontrowersyjny :) bo dojechać z Tychów Wrocławia czy Częstochowy nie ma problemu bo droga jest w miarę ok poza tym 2 pasy ale klocki zaczynają sie jak ktoś musi dojechać z daleka po kijowych drogach. Pozatym są też tego wady dlaczego ktoś wywala kupę kasy na ( tak wiem uparłem się) pneume i nie może opuścić sie na zlocie.
Sam jakbym mieszkał w Niemczech pokusiłbym sie na coś niższego niż 60/40 ale u Nas na razie nie ma sensu i chyba długo nie będzie. A i tak jak na taki offroad mam juz kilka skaz na miseczce bo jak wiadomo micha vrki nieco bardziej wystaje :)

krzyh napisał(a):
gliwice pojechaly dosc szybko do domu jedynie ja , balon i piszczala zostalismy do 16 i uciekalismy jako ostatni z naszej grupy - wiadział z gory ze nie ma na co liczyc to uciekł

A szkoda bo golfina Davida wygrała by kolejny pucharek tak jak tydzień wcześniej na Muchowcu gdzie też doceniliśmy jej walory ;)

PS.
Chyba Drake albo Kevin Nam tego nie zrobią :):)

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

golf99660 napisał(a):
pneume i nie może opuścić sie na zlocie

i dlatego jest ten punkt - kto bardziej odwazny ten wygrywa , znajdzie sie takich 8 osob i kto by wygrał ?? to samo dotyczy gwintu - 60 % moglo by polozyc na ziemi swoje auto - liczy sie odwaga i odwaga jest wlasnie doceniana wygraną - auto musi dojechac , ktos kto to wymyslił wiedzial co robi

ps - ja objechalem nad morze i spowrotem z przeswietm 5cm wiec drogi nie sa takie złe

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2508270
Auto: VW Golf MK1 Cabrio GTI
Ciagle piszesz o odwadze a jednak Ci jej zabraklo żeby się stawić na Alei Lansu....a może akurat jury by doceniło Twój wkład w auto...skoro masz jej na tyle żeby jeździć 5cm nad ziemią to spróbuj również czegoś nowego ook Pozdro

Profil    2508270 damianozidg

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

-=0zi=- napisalem gdzies wyzej ze to nie są konkurencje dla Nas , nie przygotowujemy aut pod nie , nie robimy nie potrzebnego zamieszania na ogolnych zlotach - gdyby auto bylo idealne to mooooze by szlo sie skusic ale ma niedociągnięcia wiec sobie odpuszczam i czekam na cos w czym czuje sie na silach zeby stanąć -goscie co jadą na palenie gumy tez mysla pewnie tylko o tym zeby dobrze spalic i tak kazdy ma tam swoje nastawienie do zlotu,golf99660 tez nie staje wlasnie do palenia gumy bo szkoda samochodu,ma auto robione na wyglad i tylko to sie dla niego liczy

mam nadzieje ze wiesz co chce powiedzieć

Pozdro-VW-ionka

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Oczywiscie, że Cie rozumiem :) A my się uczymy na błędach i będziemy się starali żeby było tylko lepiej ze zlotu na zlot :) Pozdro

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

krzyh napisał(a):
[golf99660 tez nie staje wlasnie do palenia gumy bo szkoda samochodu,ma auto robione na wyglad i tylko to sie dla niego liczy

wygląd owszem ale przede wszystkim jakość , bezpieczeństwo - dla mnie w aucie przede wszystkim nie może nic stukać pukać, silnik ma być w bdb stanie, muszę sie zatrzymać wiec dobre hamowanie oraz opony nie tzn "polskie slicki" to podstawa i dopiero tu ląduje wygląd. :-)

choć niestety można było zauważyć na MTK że niektórzy inwestują jedynie w body kit :p

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Body, szpraje, neony i inne dla niektorych zbedne pierdoly :) ale to są własnie te nieszczęsne gusta ludzi...czasem jak się patrzy po niektórych autach to aż wstyd człowieka ogarnia za te twory wyobraźni wyżelowanych benjaminów...

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

golf99660 napisał(a):
krzyh napisał/a:
[golf99660 tez nie staje wlasnie do palenia gumy bo szkoda samochodu,ma auto robione na wyglad i tylko to sie dla niego liczy

piszac to zdanie mialem na mysli ze poczas wyjadzu na impreze to sie liczy - przede wszystkim wyglad a dopiero potem mozna rozgladac sie za inna konkurencją - ale palenie odpada ze wzgledu na wyglad , co do stanu tech. auta to juz chyba wiekszosc wlasnie podchodzi ze ma byc wszystko SI a dopiero potem modyfikacje choc jeszcze zdarza sie ze fury ktore mają wszystko co mozna przywiesic i jeszcze wiecej a samo auto nie nadaje sie do jazdy ( w sumie to ja tez obecnie mam sliki i auto nie powinno sie poruszac)

-=0zi=- i mialem okazje niejedno auto takie ogladac w niedziele - z drugiej strony to nie moje i sie tym nie przejmuje - szkoda tylko ze wpadaja na impreze gdzie sa ludzie ,,obcy,, i musza to ogladac a potem jest zla opinia o polskim tuningu,ja rozumie ze nie kazdy ma kase (jak ja) i dlatego nie obwieszam czym sie da auta tylko zadbalem o sam wyglad i stan tech. - moglem zato kupic nie jeden spoiler spraje i neony ale wolalem wydac to na pasty,papiery scierne .......... i doprowdzic auto do stanu w jakim jest teraz i na pewno wiekszy szacunek auto zbiera niz te poobwieszane i poobijane z kazdej strony

Temat postu:
PostWysłany: Pią 12 Paź, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Scirocco MK1 & Polo 86C 2F G40
Powiem krótko czasu nie cofniecie... A takie uwagi jakie sobie tutaj przedstawiacie niech będa wskazówkami dla przyszłych organizatorów zlotów.

A "aleje lasu" musicie potraktować jako Show'n Shine :) i tak bym to nazwał, w sumie to mądre bo tylko właściciel wie gdzie co jest i skąd pochodzi w aucie... i może przekazać zainteresowanym o co chodzi w tym wszystkim.

Wiem że pucharki to kwestia finansowa a z tym zawsze jest jest problem!

Ludzie na zlotach doceniali zazwyczaj "różowe polo" i udało się wygrać kilka pucharków i nagród (za co dziękuje bo tylko to mi po niej zostało), czasem było mi żal, też mam jakies tam oko i widziałem samochody ludzi którzy włożyli kupe pracy (o kasie nie wspomne) a niestety nie dostali pucharka bo był tylko jeden dla "najlepszego" - a dąże też do tego że ciężko tu wybrać pomiędzy japońcem którego spojler to podstawa a gołym niemcem położonym na ziemi jak krzycha Jetta!

Temat postu:
PostWysłany: Sob 13 Paź, 2007 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
No to teraz ja .
Nie wiem o co tu strzepicie jezyki . Znowu smierdzi onetem na mile , chociaz poziom trzymacie wyzszy :ok:
Po pierwsze na zaden zlot nie jedzie sie dla pucharu /dyplomu/nagrody ( no chyba ze jakies car audio czy cos.
Druga sprawa - byla muza ? byla . bylo 500 aut ? bylo.Najwazniejsze - byla ekipa ?? Z tego co czytam to byla , a to jest najwazniejsze i o to w tym wszytskim chodzi . Nie wiem czego spodziewaliscie sie po imprezie pt. Zlot Tuningowy . Mieskzajac w pl zaliczalem rozne imprezy moto ,a tutaj zaliczam jeszcze rozniejsze .Malo istotne czy jest to plastik-fantastic show, drift czy jakis spot vw - na koniec dnia i tak licza sie ludzie , wypity browar itp.
Ta czesc byla skierowana do wiekszej czesci ludzi na vwzone .

Do organizatorow (mimo ze nie bylem) wielkie
jamajama jamajama jamajama
Wiem jak ciezko zorganizowac taki sped , a jeszcze ciezej zadowolic wszystkich . jedynie co mozecie zrobic to przyjac konstruktywna krytyke ,a reszte puscic mimo uszu ;)

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
archie napisał(a):
Po pierwsze na zaden zlot nie jedzie sie dla pucharu /dyplomu/nagrody

racja... swieta racja... to tak jak ja bym jechal na worthersee zeby zdobyc puchar :P

ale archie..niestety tak czesto jest....
alefakt jest taki jak ktos juz napisal.... chodzi o to by sie pokazac... pokazac ze sie cos robi.. nawet jesli to maluch i ma skrzydlo z bmw... pfff :)

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk3
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 5cfd1ee97e
widze ze bylo mk3 krisa(byle)
ale troszke chyba juz przeszlo od momentu jak je kris sprzedal
dokladki brak fela tez konkret niee
mam nadzieje ze cos sie przy tym mk3 zmieni na lepsze,bo jak narazie to kiepsko to widze
sorry za ot

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

pitblade było było jedna to juz nie to samo auto

pitblade napisał(a):
mam nadzieje ze cos sie przy tym mk3 zmieni na lepsze,bo jak narazie to kiepsko to widze

z tym lepszym to moze być ciężko - jeśli juz wyglada jak wyglada to trzeba zdrowo przysiedziec zeby je doprowadzic do stanu w jakim bylo wczesniej a wlasciciel nie wygladał na takiego co lubi ,,siedzenie,, przy aucie

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 3 z 4 [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość