Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 9 [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk3] by Kaczajazda
PostWysłany: Wto 05 Cze, 2007 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf V GTI
Witam. Przyszedł taki czas, iz uznałem, że wreszcie mogę zaprezentowac mój skromny projekt, ktory powstawał w przeciagu 5 lat.

Ale zacznijmy od poczatku. Tak więc jest to Volkswagen Golf III z 93 roku. Pojemność 1.8, wersja GL. Kolor uznałem, że będę go nazywal grafitowy :) Był, jest i mysle że będzie to caly czas nasz "dópowóz rodzinny"

Zacznijmy naszą podróż przez ten 5 letni okres czasu, kiedy auto zmieniało powoli swoje oblicze, aby zaspokoić gust, sumienie i pasję głownego zainteresowanego czyli mnie.

Tak Golf wyglądał zaraz po sprowadzeniu:
Image
Image

Jak widać za załączonych wyżej obrazkach, z zewnątrz totalna seria, aczkolwiek posiadał obnizone zawieszenie, skromną dachową lotkę Kamei oraz "inną" końcówkę wydechu.
Skoro miałem na owe czasy 16 lat, nie mogłem być kierowcą owego bolidu. Także pozostawało byc wiernym pasażerem i tylko wciąż czekałem do sobotniego czyszczenia Golfa, ktore wieńczyła przejażdżka boczną droga :)
W międzyczasie własciciela auta tj. mojego tatę strasznie zaczeło denerwować obniżone zawieszenie i zrobił coś okropnego, podwyższył przód. Przyznam ze to był cios.
Poniżej prezentuje zdjęcia jak to wyglądało podczas I Spotu VW Zone w Jarocinie.
Image
Dodałem w celu stylistycznym element charakteryzacyjny utozsamiający się z moim nickiem, żółtą kaczkę (nie mylić obecnie z propoagandą polityczną)
Image
Dobrze droga wycieczko, nie obijać się, nie obijać się, zwiedzać.... :ok:

Zimą przyszedł długo oczekiwany przezemnie moment tj. egzamin na prawo jazdy. Oczywiście jak wiadomo, egzamin zdany pozytywnie za pierwszym razem za jednym zamachem teoria i praktyka.
Przyszedł ojciec trzymając kluczyki w dłoni i powiedział "Masz i dbaj..." pamietam jak dziś :)

Interpretując po mojemu jego słowa wziałem go sobie głęboko do serca i całe oszczędności (bo wtedy byłem tylko niepracującym licealistą) wydałem wg rozsądku.
oczywiście na pierwszy ogien poszła mechanikaL paski, płyny, oleje, hamulce, łożyska i wszystkie częsci niezbędne do bezpiecznej i bezproblemowej jazdy.

Kontytnuując myśl przewodnią ojca "masz i dbaj" założyłem kit FK -60/-40 co by troche lepej autko stało, grill JOM ohne emblem, przyciemniłem lampy, migacze, reflektory (ot taka wizja na owe czasy). Zmieniłem radio na Pioneera CD, doszła w bagazniku skrzynka basowa. Golf nie miało obrotomierza więc rozpocząlem poszukiwania po okolicznych szrotach i teraz obrotmierz już jest. Oczywiście dokładka GTI. Ponizej mała prezentacja fotograficzna:
Image
Image
Jak zauważyliście Golf stał na śmiesznych felgach 13' i za małych oponkach profil 60. Na zime dostał nowe zimowe felgi 14' i instalacje gazową która niestety w zwiazku z cotygodniowym dojazdem do szkoły była niezbędna.
Kontynuując moją wizję zakupiłem sniące sie po nocach lampki typu kryształki, migacze, i blendy z obrysówkami. Poniżej zdjęcia Golfa w wersji zimowej:
Image
Image

Zaczął się sezon, położyłem nowy lakier na przednim zderzaku i wrzuciłem grill w kolor a czegoś na aucie brakowało.... Dlugi czas planowalem zakup alufelg, było cieżko i finansowo i wyborze...
Prezentuje zdjęcia z pierwszego prawdziwego wiosennego wypasu Golfów tj. mojego i kolanka :)
Image

No i nadszedł kulminacyjny moment, wybór felg padł. Są to Borbet model T 16 cali rozmiar 7,5 i 9 cala szerokości.
Prezentacja zdjęć:
Image
Image

I tak dochodzimy do dnia dzisiejszego....
W planach pozostały MKIV looki lub in.pro soczewki i być może jakiś swap na 2.0 8V Pragnę zauważyć że auto nie posiada mega gleby ze względu na pelnienie funkcji "dópowozu rodzinnego", wewnątrz welurek co by było miętko i przyjemnie. I tak po 5 latach prawdziwego poświęcenia, ciężkiej pracy, wyrzeczeń, cierpień, braku akceptacji ze strony właściciela, łez i nocy spędzonych w garażu czuję tą odrobinę satysfakcji z tego co zaprezentowałem na zdjęciach.

Dziekuję za uwagę, dobranoc :)

Ostatnio edytowany przez kaczajazda Pią 26 Gru, 2008, edytowano w sumie 8 razy

Temat postu:
PostWysłany: Śro 06 Cze, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4393273
Auto: Leon 5F ST FR
no i borbety dopelnily calosci :ok: auto sie teraz prezentuje super :) powodzenia w dalszych :-D modach

ps. Najpierw kup sobie nowe buty... niee piwko

Profil    4393273

Temat postu:
VW User
VW User

o w koncu jakas prezentacja;) myslalem ze ty juz nie istniejesz niee

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

ładne autko pozdro

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3644946
Auto: Passat B5 FL, TDI 130 Ps (highline)
fajne opowiadanko jak widać sroga do celu jest długa i kręta i pełna niespodzianek lamki na tył jak najbardziej za noi felga też,fajna fotka ta w szopie,pomimo braku gleby poniewaz jak twierdzisz jest to dópowóz wcale tego nie widać,powodzenia w dalszej realizacji

Rothenburg '10,II VAG Meeting Bielawa 15-16.05.2010,Underground Tuningtreffen Goerlitz'10,
Wolfsgruppe VAG EVENT III - 2-4 lipca 2010,LMS 10,CultOberfest 2010
Rothenburg '11,Wolfsgruppe VAG EVENT IV - 1-3 lipca 2011,LMS 11
Rothenburg '12,Underground Tuningtreffen Goerlitz'12,Wolfsgruppe VAG EVENT V -29-1 lipca 2012

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000595888991
 Profil    3644946

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

fredi88 napisał(a):
no i borbety dopelnily calosci :ok: auto sie teraz prezentuje super :) powodzenia w dalszych :-D modach

ps. Najpierw kup sobie nowe buty... niee piwko

No tak jak wciaż się inwestuje w auto to pozostaje w dziurawych butach chodzić :ok:

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7698529
Auto: Fabia NJ MC MY17
żyć nie umierać za darmo auto dostać :ok: Ale widzę naprawdy duży zapał i w miarę mozliwości realizujesz swoje narzucone przez siebie cele ;) Gratki za wkład i cierpliwość :) PoVWodzonka w dalszych modach :ok:

PozdróVWki ;)

2007: IST Jarocin-Kotlin, 4.Cult-Style Saisonauftakt, 12.Internationales VW Blasen - EuroSpeedway Lausitz
2008: 5.Cult-Style Saisonauftakt
2009: 2.Wolfsgruppe VAG Event
2010: 7.Cult-Style Saisonauftakt
 Profil    7698529

Temat postu:
PostWysłany: Czw 07 Cze, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 3149122
Auto: golf 4
Mój Freduś ma rację :D Nowe buciki naprawdę by Ci się przydały :P :P :P Heh :) Pozdrawiam

Profil    3149122

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

wsadzona praca i pieniądze odrazu procentują... auto wygląda o niebo leeeeepij i jest naprawdę ładnie. Teraz tylko jak tak ja w planach in.pro na zwieńczenie prac z przodu :)

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Pati napisał(a):
Mój Freduś ma rację :D Nowe buciki naprawdę by Ci się przydały :P :P :P Heh :) Pozdrawiam

Jak tylko kupie nowe buty to od razu zarzuce foty żeby nie było :P

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4393273
Auto: Leon 5F ST FR
kaczajazda, najlepiej wpadnij na jakiegos tymbarka i sie osobiscie pochwalisz ;)

Profil    4393273

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Cze, 2007 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 3149122
Auto: golf 4
Właśnie :) Jak będzie troszkę wolnego i kupisz buciki to wpadnij :) Pogadamy se troszkę :)

Profil    3149122

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Czarne
Delikatnie i ze smakiem to się ceni... :hmm:

PoVWodzenia w dalszej realizacji planów

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

le kaczajazda :) kope lat :D, jedyne co mi w Twoim samochodzie nie pasuje to zarowka przy tylej rejestracji :P

http://www.dariuszostrowicki.com

Temat postu:
PostWysłany: Sob 09 Cze, 2007 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 581141
Auto: e36 touring & E28
fajnie się czyta tą historyjke :D golfik naprawde świetnie sie prezentuje :)pozdro

viewtopic.php?f=98&t=76513&view=unread#unread
 Profil    581141

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 9 [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość