Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 3 z 7 [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 07 Wrz, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

robiłem takie coś u siebie na lampach vento, ale nie mam zdjeć jeszcze...

za to tutaj jest porada na ten temat opracowana przez mapeta --> http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=smoked

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

micab napisał(a):
robiłem takie coś u siebie na lampach vento, ale nie mam zdjeć jeszcze...

za to tutaj jest porada na ten temat opracowana przez mapeta --> http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=smoked

micab, jestes bogiem :ok: właśnie o cos takiego mi chodziło :) a ile Ci to zajęło czasu ?

projekt golf GTI

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

cała operacja nie trwa długo, w godzinę idzie się spokojnie wyrobić, tylko kup sprej matowy bo dużo szybciej schnie ;)

ta porada to nie moja załsuga, tylko mapeta, ja tylko podałem link ;)

jak już rozkleisz lampę, to gdzieś na mało widocznej części odbłysnika spróbuj nakleić kawałek taśmy i oderwać, zobaczysz wtedy czy "chrom" nie odchodzi razem z taśmą, bo z doświadczenia wiem że jedne lampy są jakoś lepiej zrobione i nic nie odchodzi, a inne są gorsze i praktycznie płatami odpada :/ i nie chodzi tutaj o różnicę oryginał kontra podróbka, bo nawet hella czasami zrobi jakiś feler :/

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

juz wszystko kupiłem i zaczynam zaraz prace :) a jak to świeci ? wrzuce potem fotki z prac :)

projekt golf GTI

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Bardzo podoba mi się taki styl- beż żadnych leksusów, cieżkich spoilerów czy żywicy.

Do gleby i szeroka felga- pięknie, miałem okazje widzieć na żywo i jechać tym potworkiem:)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

jak pomalujesz tylko te elementy które nie odbijają światła to będzie świecić tak jak przed malowaniem, żadnej różnicy ;)

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Koobson napisał(a):
Bardzo podoba mi się taki styl- beż żadnych leksusów, cieżkich spoilerów czy żywicy.

Do gleby i szeroka felga- pięknie, miałem okazje widzieć na żywo i jechać tym potworkiem:)

no, no, no dzięki :) ja tez wczoraj miałem okazje jezdzić Twoim, ludzie jak ten diesel zamiata... to sie w pale nie miesci, cos ie dzieje powyzej 3000 obr/min , zrób tu projekt Koobson :)

micab napisał(a):
jak pomalujesz tylko te elementy które nie odbijają światła to będzie świecić tak jak przed malowaniem, żadnej różnicy ;)

tak tez zrobilem, zrobiłem tez troche fotek podczas pracy itd. ale jeszcze nei ma na aucie, bo schnie silikon :) więc czekamy ;]

projekt golf GTI

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi S3 1.8T 330KM
po wyzej 3000tys do w dieslu juz tak wiele sie nie dzieje ;) to raczej w twoim GTI po wyzej 3000 zaczyna sie dziac... w dieslu od 2000 do 4200 tak gdzies sie dzieje ;) a wyzej to wiesz.... ;) :D

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Rapix napisał(a):
po wyzej 3000tys do w dieslu juz tak wiele sie nie dzieje ;) to raczej w twoim GTI po wyzej 3000 zaczyna sie dziac... w dieslu od 2000 do 4200 tak gdzies sie dzieje ;) a wyzej to wiesz.... ;) :D

No od 3800 obr/min spada moment. Orelełowi chodzi chyba o ten moment 3000-3800, ale kończę już ten offtop. (P.S: Siema Rapix ;) )

By było jeszcze ładniej- zalecam to zmienić te kierunki z wodą :D.

Lampy tylne: Myślałem o klarach, ale największym czarem twojego GTI jest to, że wygląda elegancko i ze smakiem- żadnych udziwnien po prostu upiększanie. Klary, choć same w sobie ładne (nię mówie o opatrzonych leksusach nawet) mogłyby zburzyć pewną harmonię. Choć ostatecznie nie są złe.

Ba, mogły by wymusić pewien inny kierunek modyfikacji w tym aucie. No bo wyobraźcie sobie tego golfika na 17, z leksusami, spoilerami (żywica uber alles meine herren :P )i ciemnymi szybami (plus pewnie silnikj 1.4 do kompletu :P ) Przesadzam... ale celowo. Uważam, ze tuning oreletg jest na przeciwnym biegunie tego oczym piszę powyżej
Dlatego uważam, że te lampki które są mogą zostać, odradzałbym z przodu gładkie szkoło ala Golf IV:
Twoje zamiary jak Czyszczenie sreberka i lakierowanie na czarno elementów to świetne rozwiązaie wpisujące się w klimat auta.

Tylne lampy pasują, ale mam zastrzeżenia- mógłbyś je wykręcić i przeczyścić- sprawiają wrażenie matowych, brudnawych.

Ja robiłem tak: wyciągałem lampkę i czyściłem od środka. Później pastą AUTOMAX albo najlepiej TEMPO- polerowałem zewnętrzną stronę szkła. Powinno pomóc, bo jak pisałem -chociaż lampa pasuje, to wygląda trochę nieświeżo, nie powiedzieć podstarzale;)

A tak to nie ma się czego czepiać. Zero wsi. W sumie to mógłbyś go jeszcze trochę obniżyć hehehe niee

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

od 3000 obr. na min ten golf szaleje :) Rapix, w moim takie cos jest powyżej 4000. ale efekt trubodoładowania jest piękny, nic tego nie zastąpi :)

pomalowałem dzis śruby w dekielkach od felg ( dzięki Koobson :ok: ) , wygląda to tak :

Image

co do lamp przednich, to tak sie dawno nie zdenerwowałem ......

na sam koniec pracy zgubiłem tą gumę, która wchodzi w reflektor, bez niej wtyczka źle siedzi, lata i lampa świeci słabiej i tylko mijania, postojówka nie żyje....
jakby tego było mało, to jeszcze mi sie spalił mój bluevision... świato mijania... w plecy ...

ogólnie jestem strasznie wku**** tym, ze pół dnia to robiłem i nic z tego dobrego nie wyszło, na domiar złego jutro auto idzie do elektryka (mam zepsutą szybę pasażera) takze jutro z tym nic nie zrobie. efekt jest fajny, ale po zapaleniu świateł ta czarna obwódka brzydko wygląda, jeszcze nie wiem co z tym zrobie. ale zamieszczam fotki jak to wszystko wygląda :

Image

Image

Image

Image

Image

no i na koncu jest tak :

Image

co myślicie ? zostawic to tak, najpierw musze gume znaleźć, jutro rano bede szukał, moze ktos ma takową gumke do reflektora ?

projekt golf GTI

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

moim zdaniem wygląda bardzo fajnie, ale dopiero jak będą foty na aucie to będzie można dobrze ocenić ;)

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf I GTI 1.8 8V,Golf I Cabrio ,Bora V5
Dokładnie dopuki lampki niebęda na aucie to niebedzie widać efektu...

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2258035
Auto: Audi A4 B5 Avant
super wersja piekne autko zycze powodzenia nad pracami

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Wrz, 2006 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

był[center] na aucie, ale jak je podłączyłem, to cos chyba słabo to świeci. u Ciebie świeciły dokładnie tak samo ? moze to przez to ze w lewej był blue viosion, a w prawej niewiadomo co, bo mi sie spaliło.... nie daje mi to spokoju i jeszcze ta guma...... [/center]

projekt golf GTI

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Wrz, 2006 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

ja mialem tak pomalowane lampki u siebie ,wyglada dosc ciekawie to bo jest taki efekt dymionej lampy

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 3 z 7 [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości