Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 5 z 6 [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 21 Kwi, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam potrzebuje schemat elektryki do ABF'a 2.0 16v ;]
nie mam danych nadwozia bo kupilem sam silnik z wiazka, silnik pochodzi z 94 roku a ja chce go podlaczyc w sirocco, wiem ze charakterystyczne punkty ukladu z\silania to zew. silniczek krokowy map sensor w sterownik silnika

Temat postu: 2.0i ADY 1997
PostWysłany: Wto 02 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Czy moglbys mi pomoc w podlaczeniu przepustnicy dla tego silniczka? Od kostki odlaczyly sie 4 przewody i nie mam pojecia w jaki sposob je podlaczyc. Licze na pomoc z Twojej strony.

Pozdrawiam,

Temat postu:
PostWysłany: Czw 11 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam,
pilnie potrzebuję opisu montażu i dokładnego ustawienia zębatki ferromagnetycznej - czujnika prędkości obrotowej silnika - na wale korbowym. Auto. to golf IV 2001 z silnikiem azd 1,6 16v. vin: WVWZZZ1JZ1D457272
(?)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mam pytanko
kupilem vw polo cupe 94r. i przy kupnie zauwarzylem ze liczniki wpadly do srodka sprzedawca powiedzial zy napewno wylecialy z zaczepow i w piekny dzien wziolem sie za to i okazalo sie ze albo kable albo linka od licznika jest zakrutka bo nawet o kilka minimetrow nie moge go do przodu ruszyc, czy jest mozliwe ze kable sa lub linka zakrotka.
albo prosze o info jak wymontowac taki licznik nie chce czegos urwac
za wszelka pomoc dzieki

Temat postu:
PostWysłany: Nie 21 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mistrzu mam problem tego typu iz w moim GOLFIE 3 VR6 r.92
Nie ma obrotow na zimnym silniku - gasnie
Natomiast jak sie troche zagrzeje jest o.k
Zaraz po kupnie bylem na komputerze i pokazal ze jest uszkodzony czujnik ssania ale wtedy jeszcze chodzil a teraz juz padlo
Jednak nikt nie umie okreslic gdzie jest ten czujnik ssania
Kazali mi wymienic niebieski czujnik od wody i wymienilem ale nadal kicha
Oraz mam pytanko czy czujnik ssania to to samo co czujnik polozenia przepustnicy i potenjometr
czekam na porady dzieki

Temat postu:
PostWysłany: Nie 21 Maj, 2006 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Zawieszenie?
Golf III VR6 SYNCRO 97r.

Chodzi o sprężyny i amory.
Czy można sprawdzić w bazie danych jakie zawieszenie ma ten model.
Czym różni sie od innych Golfów VR6 lub Golfów Syncro.

Mam problem z kupnem zawiechy bo wszędzie jest wyszczególnione:
- do golfa VR6, ale "bez Syncro"
- albo golfa Syncro, ale z adnotacją "bez VR6"

W katalogach producentów zawieszenia moje auto nie istnieje. :[

Temat postu: pomoc z elektrycznymi lusterkami w golfie 3 kombi
PostWysłany: Pią 26 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam
Potrzebuje schemat elektryczny do sterowania eloktrycznie lusterkami bocznymi bo przy montazu glosników nagle znikl proad w kostce od strony kierowcy z niewiadomego powodu, wszystki kable powpinani i cale. prosze o pomoc. Jak sie doprowadza kabel z innego miejsca to dzialaja ale dzialaly wczesniej i teraz niechca moze ktos mial podobny problem?? i powie jak to wyeeliminowac,reczne ustawiani jest troche wkurzajace gdy ma sie elektryke :) :)

Temat postu: odp w sprawie kontrolki oleju
PostWysłany: Nie 28 Maj, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam
trochę późno odpisuję ale może się komuś przydać to co napisze:
jak przy pewnych obrotach silnika niezawsze i niesystematycznie zapala się kontrolka ciśnienia oleju to nie jedź do warsztatu, bo ci powiedzą że masz silnik do remontu, tylko szybko wymień filtr oleju firmy FILTRON lub podobnej na markowy. Problem ustanie od ręki. Pozdrawiam Piotr

Temat postu: Polo 1.0 AEV wtrysk
PostWysłany: Pon 05 Cze, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam, mam takie pytanie, albo i dwa. Po 1 jak się reguluje obroty biegu jałowego w vw Polo 1.0 silnik AEV (6N), a po 2 to co moze byc przyczyna spadku tych obrotów i nieruwnomierne ich utrzymywanie zaraz po wlaczeniu silnika. ( włączam silnik samochód zapala a obroty leca w dół ze silnik praaaawie gaśnie i pracuje nierównomiernie). Dziekuje za wszelka pomoc

Temat postu:
PostWysłany: Nie 11 Cze, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam!!!
Pomóżcie potrzebuje sie zorientowac gdzie umiescic silownik do maski w golfie3 i jak wsadzic silownik do klapy :)
Pomocy hellp:) coooo

Temat postu:
PostWysłany: Wto 20 Cze, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam czy wiecie moze gdzie moge znaleść jak wywalić imobilajzer z golfa 2 ?? doszedłem niedawno do w niosku ze czasem nie moge odpalić auta (mimo ze dezaktywuje go ) - niby wszystkie kontrolki działają ale przy przekreceniu kluczyka coś w nim burczy i kontrolki zaczynają migać i czasem nawet rozrusznik nie kreci ( akumulator jest dobry jak by ktoś pytał :) )

Temat postu:
PostWysłany: Pon 10 Lip, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam!

Jestem posiadaczem VW Sharana z 2001 r. Szczere mówiąc troche znudził mi się jego wygląd i pomyślałem o przemodelowaniu jego tyłu na ten z rocznika 2004. Moje pytanie brzmi: Czy do tej modyfikacji potrzebne są tylko nowe tylne lampy, czy potrzebna jest ingerencja w blacharke?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 26 Gru, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Siemanko. Mam pytanie czy jeśli posiadam wersję z nie zamykanym schowkiem to czy jest możliwość przeróbki ??

Temat postu: VW golf III nawiew
PostWysłany: Pią 29 Gru, 2006 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

WITAM mam mały problem po wymianie panelu sterowania przestał działać nawiew na szybe i na nogi a reszta jest ok zimą ciężko tak jeżdzić więc prosze o POMOC!!![/b]

Temat postu:
PostWysłany: Sob 30 Gru, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Karmann Giha'70 & Passat B7 Variant 2.0 TDI
Witam!

Mam pytanko...Mam golfa III 1.9. d z '93.Od pewnego czasu mam taką przypadłość.Mianowicie po odpaleniu silnika po nocy bądź w czasie dnia miga mi kontrolka zbyt wysokiej temperatury płynu chłodzącego.Zrobiłem już wszystko(odpowietrzyłem układ,wyregulowałem termostat,wymieniłem czujnik)I nadal miga nawet na zimnym silniku bo wskaźnik tempratury ten wskazówkowy podaje dobry odczyt.Mechanicy też go sprawdzali i nic, ani się nie przegrzewa,poprostu nic.Podobno może być coś jeszcze z elektroniką...
Czy spotkałeś się z czymś takim bądź mógł byś się ewentualnie dowiedzieć o co chodzi.
Sorry za zawracanie gitary jeśli to problem.Pozdrawiam i respect za chęć pomocy.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 5 z 6 [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości