Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Golf mk2 air-ride] by Kuba
PostWysłany: Śro 17 Wrz, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf MK2
VW Golf II, 1991r zakupiony w połowie lipca 2013. Golf po prowizorycznym SWAP-ie silnika zz 16 TD na 1.9 TDI z golfa III.5 drzwiowy w kolorze LA5U.

Image
Image

Szerokie zderzaki, przyciemnione tylne szyby, maska w rdzy z dorobionym wlotem powietrza. Grillna 4 lampy halogeny oklejone żółtą folią , lampy dymione z krzyżem maltańskim.

Image

W błotnikach zaślepki Wolfsburga.Pakiet szerokich listw z sierpami. Tylna klapa oklejona z krótką lotką i lampami Red&Black.I pełno naklejek. Środek troszke zaniedbany. Fotele i kanapa w czarno niebieskiej skaji, szare boczki, biała podsufitka z szyberdachem. Piłka golfowa w lewarku zmiany biegów, orginalna kierownica popękany pulpit z baromierzem. Szyby na korbki i manualne lusterka.

Image
Image

Boczki bagażnika materiałowe i bardzo zużyta wykładzina w bagażniku i kabinie.

Image

Hamulce tył przód tarczowe. Wielki wydech jak PCV. VW na sportowym zawieszeniu i klasycznych BBS 15'. Tak wyglądał po zakupie :)

Image

Kilka dni po zakupie MK2 został rozebrany środek, który w wieszości został wyrzucony. Zacząłem od pociągnięcia wiązki elektrycznych szyb i lusterek a na to nowe granatowe wykładziny. Nowy pulpit ze schowkiem pod klimatyzacje, i ori kierownica zastąpiona Raid 32 cm. Konsola pod elektryczne szyby z FischerBoxem. I do tego wszystkiego fotele, kanapa i boczki Fire&Ice.Nowa czarna podsufitka z korbką szyberdachu słonecznikami, słupkami C i rączkami. Tyle w środku szybkich zmian.

Image
Image
Image
ImageImageImageImage
ImageImage
Image

Na zewnątrz stara maska zmieniona w ori kolorze, lampy Red&Black zastąpione z wersji Treser Black. Zamontowane gwintowane zawieszenie i wsadzono koło OZ 14. W błotnikach pojawiły sie zaślepki Fire&Ice. I w takim zestawieniu pojawiłem sie na VW MANI 2013.

Image
Image

W połowie sierpnia 2k13 zakupiona szeoka stal 14' przód 7,5j tył 9,5j. Zainstalowany bagażnik dachowy z którym zamocowałem 2xnarty, starą skórzaną walizke i koło zapasowe. W środku pojawiły sie pasy US, zamontowane do foteli, i wycięta uszczelka na zatrzaski. I tak mogłem uderzyć na III Event Szanuj-sie.pl i Summer Meeting Chojnice, End Of The Season z V.A.G Pojezierze i Zakończenie sezonu motoryzacyjnego 13.10.2013 Wilcze Laski. I tak zakończyłem ten krótki okres swojego sezonu

Kilka fotek z sieci :)cieszy

Image
Image
ImageImageImage

ImageImage

Image
Image
Image
Image

2k14
Przyszła pora na poszukiwanie nowego koła, szeroka stal poszła w polskę, wiec musiałem brać sie za poszukiwania.
Decyzja padła na felgi ACT 15' 7,5j z polerowanym rantem w rozstawie 5x112 do których zakupiłem adaptery 1,5cm i 2,5cm i nowe opony Nankang 165/45/15. Felgi pomalowane na kolor srebrny/szary, i dokupione naklejki na dekle BBS

ImageImageImageImage

Kolejny rarytac, trafiła się okazja i zakupiłem konsole VOTEX i udało się znaleźć kontrolke nie zapiętych pasów. Odwiedzając złomy i szroty znalazłem kilka dodatkowych fantów.
-lotka szyberdachu
-potencjometr podgrzewanych foteli
-fader
-materiałowe boczki bagażnika
-zaślepke Turbo Diesel
-emblematy GTI i 16v

ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image

Poszukiwany był nowy front i coś na dach bo bardzo chciałem coś tam założyć. Pierwszy zakup to HELLA FRONT na soczewce, przyciemniłem halogeny i zrobił sie trochę groźniejszy :)

ImageImageImage

Znalazł sie i bagażnik rowerowy na dach do Golfa noi BMX. Rower pomalowany w kolor samochodu z dodatkami srebrnymi aby nawiącać do felg. Zeszłoroczny poobdzierany i wygięty przedni zderzak musiał być zastąpiony innym, na złomie zakupiłem drugi prosty i ciut lepszy, trochę szpachli i farby i udało się zrobić coś takiego.

Image
ImageImage
Image

Zderzak pomalowany, front spasowany pozostało zamontować VOTEXa. Wszystko przebiegło jak należy ale bez małego cięcia sie nie obyło. Pociągnieta została wiązka od kontrolki niezapiętych pasów i podłączenie. Golf na nowym przodzie wyglądał inaczej niż inne MK2. Do tego BMX i to był koniec zimy. Odwiedziłem rozpoczecie w Iławie, Klasycznie trójmiasto, Vag STORY. Kilka fotek jak to wyglądało:

Image
ImageImageImageImage

Poczytałem trochę po forach i dowiedziałem sie że lampy z HELLA FRONTu pasują do frontu WESTMORELAND.Zacząłem działać łącząc dwa grille z golfa mk2 na jedno oko i jetty zbudowałem Al'a Westa.Tak bawiłem sie gdy nie dostałem sie na inne zloty ale jeździłem jako pasażer. Kożystając tego że GOLF stoi w garage ściągnąłem przedni zderzak i wyciąłem dziury na halogeny które były już w drodze.Po montażu morda zaczeła inaczej wyglądać. Moim marzeniem od zawsze był AIR-RIDE i wkońcu na to przyszła pora. Zakupiony został zestaw na 2 osie z 10l butlą. wszystko zamontowane na gwincie Ta-Technix. Wszystko podłączone, i zamontowane. Miało być gwarancją że wszystko chodzi, jednak nie sprężarka nie pompowała i tu prace stanęły. Po reklamacji powróciły, wszystko jak najdokładniej uszczelnione podłączony pilot i elektrozawory. Wycięta ramka na zegary ciśnienia w konsoli VOTEX. Jako że był to środek sezonu bagażnik na szybko zabudowany płytą z dziurą na głośnik Pionnier, butle i sprężarke.Do pełnej glepy potrzeba była wycięcia nadkoli. Jadąc na złom udało się znaleźć jeszcze kilka fantów
-piłka golfowa z numeracją do lewarka zmiany biegów
-emblemat DIESEL i GolfGTD. Stara gałka zmieniona odrazu na nową

Image
Image
ImageImage

Air-Ride poleciał w trace 600km i dał rade odwiedzająć IV Event Szanuj-sie.pl, następnie One Love Vag, Summer Meeting Chojnice i STS Tuning Show Bydgoszcz. Nie obyło sie bez przykrych incydentów w trasie do Bydgoszczy rozszczelnił się jeden elektrozawór i trase musiałem przejechać na jednym który dałem rade jeszcze pojechać na VAG STORY do Piły. Powrót do domu , sezon zakończony i znowy nie miła niespodzianka szkło wbiło się pod kotem w opone ;/ przykre zapas i do garażu takie zakończenie 2k14.

ImageImageImageImage
Image

2k15

Zime zacząłem od sprzedaży felg ACT a ja szukałem znów nowych. Zakupy jednak zacząłem od wygranej licytacji blendy na tylną klapę.

Image

Działając w garage zdjęta i wyrzucona pogieta maska. Sprzedane lampy tylne. Zmieniona została ramka w konsoli VOTEX na 3 zegary ciśnienia. Wyciągnieta i wyrzucona zabudowa bagażnika, uporządkowanie kabli i przewodów. A elektrozawory poleciały na gwarancje. Kolejny zakup listwy z emblematami GTI. Chęć przymierzenia spraiły żę zdemontowałem cały stary pakiet szerokich listw i sierpów. Parę dni później doszły koła CENTRA TURBO 15' 8J z oponami 165/45/15 lecz dalej bedzie 5x112.

ImageImageImage

W weekend jak wróciłem do domu zreperowałem fotel kierowcy :)

ImageImageImageImage

Coś tam się pomału dzieje lampy do blendy i cały już pakiet GTI :)

ImageImageImageImageImage

Ostatnio edytowany przez bora9 Śro 22 Kwi, 2015, edytowano w sumie 13 razy

Temat postu: Re: Golf MK2 Air [ by Kuba ]
PostWysłany: Śro 17 Wrz, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: jetta a2
zacnie sie prezentuje. pokazuj wiecej fot :ok:
pozdro:)

Temat postu: Re: Golf MK2 Air [ by Kuba ]
PostWysłany: Nie 05 Paź, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Golf Mk II
Dobre Mk II :)

Temat postu: Re: [Golf MK2] Air by Kuba
PostWysłany: Sob 11 Paź, 2014 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 759643
Auto: Golf II
Ciekawie zbudowane :P racja daj więcej fot :P

PostWysłany: Nie 12 Paź, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: corrado
ładna golfina powodzenia w dalszych modach :ok:

PostWysłany: Pią 19 Gru, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Mikołaj przyszedł i kupił parę fajnych fantów :)ImageImageImage
Image

PostWysłany: Sob 20 Gru, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 32278413
Auto: golf IV
dobre mkII a będzie gruboo z tego co widzę :hmm:

Profil    32278413

Temat postu: Re: [Golf mk2 air-ride] by Kuba
PostWysłany: Śro 22 Kwi, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

coś się dzieje :)

ImageImage

Temat postu: Re: [Golf mk2 air-ride] by Kuba
PostWysłany: Śro 22 Kwi, 2015 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: jetta a2
ciekawy projekt szkoda zw west nie ori ale i tak dobry ma ryjek

2011 -vw mania
2012-
smooker GTD viewtopic.php?f=112&t=24970&start=0
projekt jetta a2 GTDiC yeti viewtopic.php?f=98&t=73911
old clasic usa 1.6d viewtopic.php?f=98&t=89949&view=unread#unread
A2 coupe kremowe GTD viewtopic.php?f=98&t=96210&view=unread#unread

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 66 gości