Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [vento] GLX by id
PostWysłany: Wto 12 Sie, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: coupe
MODEL: Volkswagen Vento GLX
SILNIK: 2.0 automat
MOC: 115 KM
MODY POD MASKA: brak
ZAWIESZENIE: airride
UKLAD HAMULCOWY: seryjny
KOLA: BBS RF 17x8,5" ET 26, Nankamichi 195/40R17
NADWOZIE: gryl starego typu + czarny mat, nowe pomarańczowe kierunki w zderzakach i błotnikach, ciemne zaślepki, dymione halogeny, dymione lampy, średni hokej, usunięte gumy ze zderzaków
WNETRZE: włoski klimatronik, webasto, elektryka z przodu, lektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, jasna tapicerka, dzielona tyla kanapa z podłokietnikiem, dwa przełączniki do air firmy AVS i manometr podwójny viair 2" na osie wkomponowany w fisher boxa na kasety, manometr viair 1,5" w drzwiach od butli
AUDIO: oryginalne radio ze zmieniarką na 6 CD

Zmiany przeprowadzone: Zmieniony grill, przyciemnienie oświetlenia, zmiana hokeja z małego na średni, usunięcie gumowych odbojów ze zderzaków. Dołożony zestaw SIMPLE od ariride-system.pl oparty na dwóch przełącznikach AVS, butli 20 litrów i kompresorze VIAIR 380, butla i kompresor schowane pod bagażnikiem auta dzięki temu bagażnik jest pusty i w pełni użyteczny. Koła siedemnasto calowe BBS RF 8,5" szerokie z ET 26 4x100, parametry wyjściowe kół: 17x8 ET 32 5x112. Opony Nankamichi 195/40R17 :P Rotory kół zostały pomalowane proszkowo na srebrno, ranty zostały wypolerowane a śrubki wychromowane. Dodatkowo plastikowe śruby centralne od dekielków zostały wymienione na dorabiane (u kolegi kokona :) ) aluminiowe odpowiedniki wypolerowane i wkręcane a nie wciskane.

Plany: jak zawsze są :P fajerwerków na pewno nie będzie gdyż jest to pocisk typu dailycar :P

No i krótka historia. 22 sierpnia minie dokładnie rok odkąd vento stało się moją własnością :$ Po srebrnym trupie przez kilka lat ciągle brakowało mi tego sedana. Namówiłem żonę dostałem od niej zielone światło i zacząłem szukać. Niestety Polska kraj aut na których ruda tańczy jak szalona został skreślony po sprawdzeniu kilku ofert i przeniosłem poszukiwania za zachodnią granicę gdzie dostanie dobrego auta nie jest ciężkie a nawet dość łatwe o ile ma się 2 - 3 tysiące ojro na prawie 20 letnie vento w serii :lipa: niestety nie posiadałem tak dużego budżetu więc znalezienie czegoś ciekawego nie było już takie proste. Pewnego dnia znalazłem jeden ciekawy egzemplarz blisko bo w berlinie miał prawie wszystko czego szukałem i co było najważniejsze był w kolorze srebrnym :serce: Z pomocą przyszedł kolega który ogarniał sprowadzanie aut z zagranicy wykonał telefon. Wszystko zostało potwierdzone przez właściciela komisu w którym auto stało :) Była to środa ale na spokojnie umówiłeś się z kolegą na sobotę bo w tygodniu było ciężko się wyrwać :smutny: W piątek kolega zadzwonił jeszcze by potwierdzić nasz przyjazd po auto i się okazało, że auta już nie ma :( Więc szukałem dalej wcześniej trafiłem na idealny egzemplarz, który prócz koloru srebrnego miał wszystko a nawet więcej :P niestety na mobile był tylko jeden numer telefonu który był nieaktywny :( po kolejnym tygodniu kolega włączył myślenie wstukał numer podany na mobile w google i pokazało mu się ogłoszenie na eBayu na którym bym jeszcze jeden numer telefonu :) Telefon do torka handalrza który zaczął dobrze ściemniać więc tym razem już nie czekałem zerwałem się z roboty do szczecina po lawetę po kumpla i ponad 400 km do dojczlandi :P Zajechaliśmy na miejsce godzina 22:00 na parkingu ciemno w ..uj :smutny: Wyszło dwóch turasów podłączyli na kable rozruchowe drugie auto i odpalili :) z latarką sprawdziliśmy auto i super, wnętrze super, lakkier ... :P ale ogólnie jest bardzo dobrze tylko cena ... no ale trudno, wonga.com negocjacje i pakujemy auto na lawetę :serce:

dotarłem do PL około czwartej nad ranem i 100 metrów za granicą kontrola policyjna a co pana tam wiezie itp itd. pogadali i puścili poradzili by nie spać tylko zwiedzać więc posłuchałem rady i pognałem do domu. Na drugi dzień obejrzałem dokładnie. I co najważniejsze auto zdrowe bez rudej :ok:

ImageImage

wnętrze:
ImageImageImage
ImageImage

inne:
ImageImageImage

Przebieg 172383 km chyba oryginalny. Podobno auto ostatnie dwa lata przed moim kupnem stało w garażu a odziedziczyła je córka po zmarłej matce trochę jeździła i odstawiła do garażu ;) Czy to prawda czy mit turka handlarza a auto miało dzwona po czym dziesięciu właścicieli nie wiem ale z zakupu jestem zadowolony do dziś :-D

Żeby nie było tak pięknie lakier wymaga korekty a klima niestety nie działała. Sprężarka nie była szczelna ale wsio to ogarnąłem od razu po czym auto odstawiłem do garażu i tak przestało do marca od czasu do czasu tylko wyprowadzałem na spacer po wiosce :D

Auto miało być tylko i wyłącznie na sezon wiosenno/letni ale życie szybko zweryfikowało moje plany i auto jest/będzie używane na co dzień :(

W marcu tego roku dopiero auto zostało zarejestrowane, a od czerwca zaczęło jeździć normalnie a nie stać w garażu ;) w związku z czym został zrobiony serwis, oleje, filtry, rozrząd i inne pierdoły.

Wpadło też zawieszenie pneumatyczne na przełącznikach AVS, manometrach viair, kompresorze viair 380 z butlą 20 litrów, zestaw SIMPLE od airride-system:
Image

tak się auto położyło na BBS RS 4x16x9,5 z oponami 195/40R16 pożyczonych od rejdena:
ImageImage

air miał być jak najtańszy, funkcjonalny, bezawaryjny i jest, jestem mega zadowolony :)
ImageImageImage
ImageImage

Koła na dzień dzisiejszy, i do końca sezonu to BBS RF 17x8,5 ET 26 z oponami 195/40R17
Z przodu negatyw około 3,5 stopnia ustawiony przez diagnostę z tyłu negatyw 1,5 stopnia na camber shims'ach

Zmienił się też front, lampy zostały wymienione na nowe i przyciemnione, kierunki zostały wymienione na nowe pomarańczowe, tak samo jak zaślepki w zderzak, halogeny są stare ale przyciemnione no i grill z ostatniego wypustu został zmieniony na ten z pierwszej wersji. Wąski hokej ustąpił miejsca średniemu i kierunki w błotnikach pojawiły się pomarańczowe.

Auto na dzień dzisiejszy wygląda tak:
ImageImageImage
ImageImage

w tym roku udało się odwiedzić 7 edycję vag eventu, dwie fotki ściągnięte z sieci:
ImageImage

w ostatni weekend odwiedziłem 4 event szanuj-się.pl:
ImageImage

jutro wylatuje już na the best of a jak Bozia da to na style'd we wrześniu ;)

Jak widać na zdjęciu ze srebrnym vento kolegi z Niemiec, mój to koza dlatego pierwsze co zostanie wykonane to skrócenie przednich amortyzatorów o 3 cm co mam nadziej sprawi, że vento położy się na cyckach :hmm:

pozdrawiam id

Temat postu: Re: [vento] GLX by id
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9813948
Auto: Audi A6 i passatb4 combo
Dobra robota, pamiętam srebrne :ok: pokaz jak upchana jest butla

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Najlepsze, czyli mk II ;)
ale fajna sztuka.. dobra robota! No i ten kolor.. ajj! :serce: ]:)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 13202078
Auto: Golf MK2 91'
idealny przyklad jak zdrowa seria z dobrym kolem moze robic mega robote , super! srebrny byl kosa , ale ten bedzie idealnym jego nastepca ;) powodzenia i pozdrawiam! :ok:

Profil    13202078

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Fajnie, że Vento-miłość nie wygasła i jest kontynuacja :ok:

PostWysłany: Śro 13 Sie, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: in progress
Schludne Vento z klasą :ok:

2012: ...

PostWysłany: Czw 21 Sie, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9498323
Auto: mk3 AAZ
Widzialem na mapecie i jest klasa !prosto i schludnie :)

PostWysłany: Nie 24 Sie, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

dziękuje za miłe słowo :)

z racji tego że to auto na codzień fajerwerków nie przewiduje ale coś tam będziemy działać powoli ;)

pozdrawiam

PostWysłany: Śro 03 Wrz, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Jedna fota z eventu Szanuj-Sie.pl:
Image

Kilka z The Best Of VolXzone 2014:
Image Image Image

Image Image

Image Image Image

I film z TBO '14 gdzie na parę ujęć załapał się sedan ;)

Czekam teraz na style'd, ostatni zlot w tym sezonie.

pozdrawiam

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: Golf IV
Jest ładnie Leży jak należy ;)

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

PawciuIV napisał(a):
Leży jak należy ;)

z tym akurat będę walczył na przyszły sezon i mam nadzieje, że z 3 cm jeszcze klapnie ;)

PostWysłany: Pon 15 Wrz, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Style'd, ostatni zlot w tym sezonie zaliczony :)

gotowy do trasy:
Image

i dwa strzały z tego klimatycznego zlotu:
ImageImage

PostWysłany: Śro 17 Wrz, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

nowe wałki czekają na hajs i zaczynamy ciąć, giąć i spawać by weszły :cfaniak:
Image

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2014 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Style'd 2014:
ImageImageImage
ImageImage
ImageImage
Image

PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9498323
Auto: mk3 AAZ
Pokaz co tam za nowe rolki kisisz;)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 77 gości