Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Bora] Borkas AKL 99' Smoked ~ S3 Wheels
PostWysłany: Wto 26 Lis, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Skoda Felicia 1.3 MPi
Witam, jako że temat o borce już istnieje na innym forum to postanowiłem z kopiować całość aby ponownie wszystkiego nie opisywać za dużo tego :)

Image

Bora została sprowadzona z DE do PL w 2008r, do tamtego okresu była serwisowana przed jednego pana, w PL niestety już nie. Tak po krotce jestem 3 wł. w PL, posiadam ja od 06.2013. Bora w sedanie w ciekawym i mało spotykanym kolorze LC3K, silnik skromny 1.6 8V może nie porywa ale zdrowy :-) Wyposażenie bez szału bo nie ma klimy ale za to są inne dodatki. Szukałem auta w dobrej kondycji wizualnej oraz technicznej, wyposażenie i kolor miało dla mnie miejsce drugorzędne.

Dane Techniczne:

Marka: Volkswagen
Model: Bora
Rocznik: 04.1999
Wersja: Sedan
Silnik: 1.6 SR 101KM (Kat)
Kolor: LC3K (Bordo)
Przebieg: Przy kupnie 224884 (ak. 230852 26.112013)

Wyposażenie (BASIC):

- 4 El. Szyby
- El. Lustra
- Elektryczne szyby i lusterka
- Regulowana kierownica
- 4 x AirBag
- ABS
- Centralny Zamek
- Spryskiwacze Na Lampy (nie mam xenonów :hmm:)
- Podgrzewane Przednie Fotele
- Funkcja Komfort: Domykanie i otwieranie szyb (niestety z kluczyka...)
- Zapalniczka w bagażniku
- Halogeny w Lampach (hella)

Silnik:

- 1.6 8V AKL 101KM
- Instalacja LPG firmy AGIS założona (01.10.2013) Przebieg przy zakładaniu: 227847
- Nowy Akumulator

Zawieszenie:

- Seria...
- Amortyzatory KYB EXCEL - G

Koła:

- Stalówki + Ori Kołpaki - Zima
- Audi S3 17' Opony Michelin 225/45 R17 - Lato

Wnętrze:

- Fotele od Basica...
- Gumowe Dywaniki (Zima)
- Welurowe Dywaniki (Lato)

Car-Audio:

- 4 głośników OEM
- Radio JVC

Karoseria:

- Lakier LC3K
- Lampy Tył ala GTI USA G4 - Smoked
- Lampy przod HELLA + Halogeny

Plany:

- Smoked Lamp z Tyłu - ZROBIONE
- Duże prawe lustro
- Listwy w kolor
- Obrysy
- Kubełki Czerwone RECARO
- dekory do ogarnięcia - COŚ SIĘ JUŻ ROBI
- Włącznik Świateł polo 6R
- Smoked Front Lampy
- Kierownica 3-ramienna
- Podłokietnik przód
- Znaczki na Czarno
- Koła Audi S3 17' - ZROBIONE
- Sprężynki -30mm lub 40mm (za gwintem na nasze drogi nie jestem przekonany)
- Skrzynia w zabudowie do bagażnika
- Polowanie na różne rarytasy, co się trafi

Wymiany na bieżąco: (Na wszystko rachunki i paragony)

- 17.09.2013 Świece NGK
- 18.09.2013 Kable Zapłonowe SENTECH
- 20.09.2013 Lewy Sworzeń wahacza OPTIMAL, Lewa/Prawa Koncówka FEBI
- 26.09.2013 Filtr powietrza FILTRON
- 27.09.2013 Tulejki tylnej belki FEBI
- 15.10.2013 Lejek bagnetu (Oryginał VW)
- 16.10.2013 Olej General Motors 10W40 5l / Filtr Oleju UFI
- 29.10.2013 Przełącznik elektrycznych lusterek TOPRAN
- 12.11.2013 Przełącznik świateł Awaryjnych TOPRAN
- 19.11.2013 Nowe Alu na Sezon 2014 - Audi S3 17 str. 2 / Nowy Oryginalny Przełącznik świateł Awaryjnych :)

Zdjęcia może nie jakaś profesjonalna sesja ale dają radę, grunt że nie robione komórką :helm:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ciekawy kolor do modów :-) Dzięki za uwagę. Jeżeli się coś nowego pojawi to na pewno zostanie dodatkowo z aktualizowane do str. 1 z datą.

Październik 2013

15.10.2013

Odwiedziłem Serwis VW w Świdnicy w celu zakupienia lejka od bagnetu bo niestety ostatnio mi się złamał przy sprawdzaniu stanu oleju... jakoś sobie to gumą zabezpieczyłem ale to na krótką metę. Ori część zakupiona i zamontowana (wyszło taniej niż na allegro :bigok: )

Image
Image
Image

16.10.2013

Coś mnie tknęło aby wymienić olej bo mi się nie podobał zbytnio, niby wymieniany kilka tys. temu ale jednak miałem dobre podejrzenia i był czarny jak smoła. Wiec wpadły fanty:

Przebieg przy wymianie: 228676

- Olej General Motors 10W40 5 l
- Filtr Oleju UFI

Image

Także zamówiłem folię termokurczliwa do przyciemnienia lamp bo wpadła mi pewna myśl na smoked tylnych lamp (kierunki + wsteczny coś na ala GTI z G4 oraz kierunków z przodu (kierunki)

Image

Będzie czas zobaczymy co wymodzę hehe :bajer:

19.10.2013

Witam, jako że dzisiaj był ładny dzień to stwierdziłem że dziś jest dobry dzień na mody :bajer: Jako że zakupiłem ostatnio folię termokurczliwą a chciałem u siebie lampy coś na wzór GTI USA z G4 :) Wiec zrobiłem sobie smoked back :okej: Dużo czasu nie zajęło ale mi się podoba, wolałem folie niż farbę. Zostały mi jeszcze kierunki boczne.

Kilka fot z pracy i efekt końcowy:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Fotki słabej jakości ale tragedii nie ma i tak :bigok:

29.10.2013

Przełącznik sterowania lusterek, podczas sprzątania borki z nudów, czyściłem ściereczkami tapicerkę i przypadkowo upie@$.. te gałeczkę... :grrr: dzwonie do ASO w Świdnicy a miły pan do mnie że ten przełącznik kosztuje 105 zł... trochę za dużo może kiedyś kupie ORI ale mam zamiennik z firmy TOPRAN, jest ok nie odbiega zbytnio kolorem itd jest trochę bardziej czarne :P teraz mam w gratisie el. składane lusterka których nie mam :hmm:

Image
Image

12.11.2013

Włącznik Awaryjnych, już od dłuższego czasu miałem problemy z tym że jak włączałem migacz czy awaryjne to był sygnał ciągły... bylem u znajomego elektryka i czyścił itd coś na parę dni pomogło ale stwierdził że jak się powtórzy to trzeba wymienić :grrr: Dzwonię znowu do ASO Świdnicy i pytam się ile taki włącznik, cena 130 zl... mówię sobie ku.@$ czy oni maja jakiś przełącznik coś kolo 50 zł czy wszystko ponad 100 zł. Ale jak zwykle allegro i po numerze dobrałem z firmy TOPRAN chwila moment i już na miejscu a koszt ok 35 zł.

Co do samego przełącznika jak by ktoś kiedyś chciał wymieniać (Firma TOPRAN) to proszę patrzyć na foto, miał być on czarny ale taki on do końca nie jest... tzn chodzi o ten przód ze znaczkiem awaryjnych. Całę szczęście że jest on ściągany i zamontowałem ten z ori i teraz fajnie wygląda, na początku zwątpiłem po założeniu z przodem od zamiennika ale przełożenie i od razu banan :bigok: Na fotkach jest przed i po :)

Image
Image
Image
Image
Image

Kolejnym moim zajęciem z nudów jak mam czas to czyszcze te dekory z gumy i chce potem tempo i żeby był błysk, coś tam już mam ogarnięte z gumy ale czas jak pozwala to się bawie polecam: nożyk do tapet + gąbka z biedry + CIF (ciepła woda) :)

Image

Zdjęcia słabe bo robione super nowym dotykowcem z ch.... aparatem :grrr:

19.11.2013 - str. 2

A teraz taka mała aktualizacja tematu otóż plany co do bory są już w głowie i powoli już realizuje plany jak ma wyglądać. Na sezon 2014 wpada koło od Audi S3 17' plus oponki Michelin 225/45 R17 bieżnik 4,5 - 5 mm :okej: Jest mega... puki co zdjęcie podglądowe jak przy aucie wygląda i robione komórka :grrr: ale postaram się na dniach w wolnym czasie zarzucić chociaż na jedną stronę alu i pyknąć foto cyfrówką :bajer: Koło będzie machnięte w kolor... ale o tym to już jak zostanie pomalowane to pokarze. Co do felg to jedną muszę dać do po spawania :? ale nie ma tragedii bo jest bardzo małe i to jest kwestia kilku pln :)

Także udało mi się dostać oryginalny w 100% działający przełącznik świateł awaryjnych więc zamiennik OUT ! :jezor:

To tyle na tyle teraz kilka fotek :okej:

Image
Image
Image

CDN...

Temat postu: Re: [Bora] Borkas AKL 99' Smoked ~ S3 Wheels
PostWysłany: Śro 27 Lis, 2013 
VW Master
VW Master

Auto: Audi A3 8L
Wildze ze powoli małymi kroczkami idziesz do przodu..

Jak dla mnie mogłeś dać kontrolkę od gazu w bardziej dyskretnym miejscu.

viewtopic.php?f=145&t=90271&view=unread#unread

ATAKUJ W SPRAWIE DUŻEGO PRAWEGO LUSTRA ;)

teraz mam w gratisie el. składane lusterka których nie mam :hmm:

to jest opcja grzanych lusterek a nie funkcja ich składania tak jak piszesz.

Ostatnio edytowany przez cipel1, Nie 05 Sty, 2014, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu: Re: [Bora] Borkas AKL 99' Smoked ~ S3 Wheels
PostWysłany: Śro 27 Lis, 2013 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: Skoda Felicia 1.3 MPi
A no ide... :) mam pewien zarys w głowie i coś tam realizuje, dodam ze bedzie troche czarnego w połysku na borce heh (ale bez agrro).

Co do kontrolki od gazu bedzie szła w popielniczkę a duże lusterko też jest w planie ale w kolorze na allegro jest za ok 60 zł elektryczne, napisze do gościa może spuści z ceny bo stoi troche a te co dałeś to czerwone jest raczej...

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 72 gości