Witam, chciałbym przedstawić Wam mojego gulfa, którego mam od niedawna, czyli od 05.05.2012 ... tak więc:
a teraz trochę danych :
~ VW Golf CL '89
~ silnik 1.6 with LPG
Wyposażenie:
~ szyberdach
~ welurowa tapicerka
~ radio
Plany:
~ mniejsza felga
~ ogarnąć lakier
~ ogarnąć chromy
~ wywalić hak
tak wygladal po zakupie:

po kilku dniach u mnie dostał niższe zawieszenie i alu;

w miedzy czasie powymieniałem gumy i tuleje na wahaczach, gumy i łożyska amortyzatów...
jako, ze przod byl jeszcze za wysoko wzgledem tylu musial usiąść i efekt był taki...:

ostatnio troche podzialalem i zmienilem przednie lampy, zamontowalem stary grill bo z czerwona obramowka mi nie pasował, wymienilem tylne parapety na miekkie, zakupilem polautomatyczna antene, na zaciskach zrobilem napisa "DAS GULF", wypralem tylne siedzenia, zamontowalem bagaznik dachowy, kupilem nowe kierunki, gruba kierownica, a oto takie fotki:

16.08.2012z nowości to we wtorek zakupiłem open air i dzieki
Klapek92, dziś el. westy. Dzieki
Klapek92, :pub:

26.08.2012taki mały aktual

Westy elektryczne zamontowane

doszła również brakująca owiewka do faltdachu i całość się tak prezentuje:

schowałem radio, a zamontowałem z powrotem org. VW radyjko:

a teraz pewnie spotkam się z krytyką wielu osób, ale nie podobały mi się widoczne kielichy i zabudowałem tak bagażnik:

wiem, nie wyszło idealnie, ale robiłem to pierwszy raz i nie miałem pojęcia jak materiał przyczepić i zastosowałem taśmę dwustronna od czołowej strony i to nie zdało egzaminu, a z tyłu pozaginana wykładzinę przyczepiłem na zszywki. W niedługim czasie obita zostanie i skrzynia.
23.09.2012a taka tam mała zmiana.... po wizycie u
Klapek92, :bigok:

02.11.2012Pierwsze graty na pokładzie

Dzięki
Dani89, :pub:
05.11.2012takie tam po wczorajszym montażu, leżały w kartonie i kusiły...

23.12.2012

15.01.2013kolejny element do układanki

dzięki
lord5005, :pub:

oraz dwie skończone

, a kolejne dwie są w fazie końcowej..

trzeba się streszczać i jeszcze pomalować merce....
na razie czekam na pierwsze 2sztuki obuwia do merców, czyli 165/45/15

dziś miały być wysłane...
24.02.2013
w bezpieczny sposob trafiły do mnie pomalowane...

a po zerwaniu tasmy, efekt mam taki:

jutro jade zakładać oponki 2x165/45/15 i 2x165x50 :grin:
25.02.2013
a po założeniu efekt jest taki:

dziś poprawiłem polerke...

w weekend przymiarka na auto

02.03.2013
dziś tak już wstępnie założyłem koła... i rezultat mam taki :

16.04.2013
troszke pomodziłem z gulfem podczas ciszy.. trafil sie swap 1.8 ABS ze wspoma i zawitał nowy motorek:

pod macha jeszcze duzo do ogarniania... najbardziej razi ta pucha z G3, puzniej altek no i kabelki... ale to kwestia czasu bo tak byc nie moze:

w ładną pogodę wyciąłem dziure na faldach, bo patrzec na gole blachy juz nie moglem i tak podziwiam niebo:

a teraz praktycznie golf polozony i ustawiony jak powinien byc... narazie jest kit, w weekend moze wpadnie gwint. Takie foty z dziś:

do ogarnięcia mam jeszcze kilka ognisk rudej.... :grrr: zamontowac obrysy, ogarnac zderzaki, tak jak pisalem wczesniej zrobic porzadek pod maska i jeszcze pewnie cos, ale zapomnialem jak zwykle...
z aktualnosci to narazie tyle.
19.05.2013
takie tam korzystając z ładnej pogody...

z nowości to doszły obrysy...

Pozdrawiam!!