Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk2 GT Special] By Kopec2 - Gleba juz na aucie
PostWysłany: Nie 02 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: golfII
MODEL: MK2 GT '89
SILNIK: ADZ + LPG
MOC: podobno 90PS
MODY POD MASKA: zmiana RP na ADZ, poza tym orginal
ZAWIESZENIE: seria na nowych amorach
UKLAD HAMULCOWY: 4x tarcze, przod 239 wentylowany
KOLA: ori serduszka 15"
NADWOZIE: piekna seria GT, zderzaki od GTI
WNETRZE: porwana seria GT, porwana kierownica od mk3 VR6, ciemna podsufitka, ciemna lampka
AUDIO: KENWOOD CD/MP3 + jakies glosniki w seryjnych miejscach
WYPOSAŻENIE: szyberdach, wspomaganie, centralny zamek, szyby barwione na zielono, MFA

Zmiany przeprowadzone: na razie brak

Plany:
- uprac wnetrze ;)
- fotele do tapicera, albo wymiana na cos bez dziur
- gwint
- poszerzyc stalowki na 8 i 9 cala
- czerwony lip na grillu
-Jetta front, soczewka + Xenon
- swap na ABF
- naprawic reczny (zaciski od Mk4)
- obszyc kierownice
- dbac, lac i jezdzic ;P

HISTORIA:
Witam!

Ponizej przedstawiony golfik jest moim pierwszym autem. Kupilem go 30.12.2010 wiec w nowy rok wjezdzam juz z autem w garazu ;P Kupiony w sumie przypadkowo, bo dostalem cynk ze w okolicy jest do kupienia czerwone mk2 za 1000zl. Jako ze nie dysponowalem fura gotowki stwierdzilem ze warto obejzec. Zapakowalismy sie z Grzana i kaczym92 do auta i pojechalismy zobaczyc. Typa nie bylo i kazal nam poczekac u jego brata na podworku. Jak sie okazalo brat tez mial na sprzedanie mk2. Zielone, 5d, GT itp itd. Z braku innego zajecia ogladalismy to mk2, ale bylo w calkiem ladnym stanie jak na mk2 ze wsi, wiec stwierdzilismy z gory ze poza zasiegiem finansowym ;) Przyjechalo czerwone mk2, a naszym oczom ukazala sie... ruina :D :P Cena niby 1000zl, ale ze 2tys trzebaby dolozyc zeby w ogole jakos kulturalnie sie tym przemieszczac po drogach... Na szczescie udalo nam sie przechwycic wlasciciela zielonego golfa i okazalo sie ze chce tylko xxxxzl. Postanowilismy zaglebic sie w ogledziny zielonego. W srodku busz, smrod i syf ;P Ale blacharka w stanie na 5, silnik chodzi elegancko ale tylko na gazie.... Wszystko do ogarniecia. Zobaczylem blysk w oku Grzany i po poludniu przyjechalem z ojcem negocjowac zakup :P Udalo sie wyrwac go za xxxxzl!!!! :) Dowiedzialem sie ze poprzedni wlasciciel zmienil silnik na ADZ z 96 roku, reczny sie zapieka, a pompka paliwowa nie dziala, wiec to idzie na pierwszy ogien razem z doprowadzeniem wnetrza do normalnego stanu ;) Auto wymaga troche czasu, pracy i troche pieniedzy rowniez, ale baza jest dobra. Plany ambitne, zobaczymy jak z realizacja ;) Miłego ogladania i komentowania :)

Image Image Image Image

Image Image Image

Ostatnio edytowany przez kopec2 Wto 08 Mar, 2011, edytowano w sumie 4 razy

Temat postu: Re: [MK2 GT] by kopec2
PostWysłany: Nie 02 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 12994609
Auto: Bora 1.9 AGR
Dobry Golfik :) przy dobrych wiatrach ja tez sie przesiade na MK2 :)

gdyby nie ja to bys go nie kupil :p bo to w koncu ja cie zawiozlem zeby obejzec czerwone redlo :)

powodzenia w modach :D

Profil    12994609

Temat postu: Re: [MK2 GT] by kopec2
PostWysłany: Pon 03 Sty, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 459154
Auto: WHITE MK2 GL
Podobno cos juz porobione? :P Musze podejsc zobaczyc ;) trzymam kciuki za ten projekt bo mam sentyment do mk2 :)

MK2 in progress...
 Profil    459154

Temat postu: Re: [mk2 GT] by kopec2
PostWysłany: Wto 04 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Powolne postępy juz są. A dokładnie wymieniona pompka paliwa na sprawną (od grzany :P)

No i stworzyłem dzieło sztuki :) Uspawałem piecyk do garażu wyglada strasznie ale ważne ze bedzie ciepło :) :)

PostWysłany: Śro 05 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dziś większe postepy tzn. zrobiona instalacja od poswietlania tylnej tablicy, podswietlanie zegarów zrobione załozone dwie nowe (sprawne) klamki by Grzana.

I dzis spotkała mnie nie miła historia gdy chciałem zrobic przegląd a tak ktrótko w samochodzie jest instalacja LPG 6 lat był robiony przegląd u własnie tego goscia do którego pojechałem spytał sie mnie o dokumenty od gazy, powiedziałem że nie mam bo poprzedni własciciel zawieruszył chciał zobaczyc dowód. Pokazałem mu i zawsze przeglad był robiony na tej stacji diagnostycznej sprawdził w komputerze iii.... wszystko ok miał tam info. ze butla jest ważna do 2014r. kiedy był gaz zakładnay itp. ale przyczepił sie ze nie ma wpisanego tam jakiegoś numeru oświadczenia, powiedział ze nie da rady jak mu powiedziałem zeby sobie dane odczytał z butli to powiedział że on nie ma zamiaru nic odzytywac wiec ze tak sie wyrażę kij mu w oko :) kiijem

Po przyjezdzie ojca dowiedziałem sie ze w praktycznie sasiedzikiej stacji diagnostycznej miał taka sytuacje tylko nie wzioł z domu dokumentów i bez problemu odczytali mu z butli i po sprawie. Gdy sie o tym dowiedziałem było za pózno żeby tam jechac ale cóż tródno sie mowi.

PostWysłany: Śro 05 Sty, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Umyj go ;)

MK2 in progress...
 Profil    459154

PostWysłany: Nie 09 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam

Wczoraj nastapiły niewielkie zmiany tzn. Zostały uruchomione wszystkie klamki :) Załozona została dzwignia hamulca ręcznego od Mk3. No i razem z grzaną próbowalismy załozyć elektryczny podnosnik do szyb, wszystko ładnie pieknie chodzi ale okazało sie że ori szyna podnosnika jest uszkodzona a dokładnie, ten suwaw na tej szynie do którego przymocowana jest szyba rozgniutł się i sie zeskasza i nie moze podniesc. Gdyby trzymac szybe zeby szła równo to by chodziło idealnie, ale cóz kto wiedział. Dzis albo jutro bede probował zamontowac ori podnosnik od toledo i przerobic w nim mocowanie do drzwi. No jak by można było zapomniec że wszystkie części pochodzą od "wujka" GrZaNy :)

PoZdRo

PostWysłany: Nie 09 Sty, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

foty ;P bo temat umiera :P :P

MK2 in progress...
 Profil    459154

PostWysłany: Pon 31 Sty, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam

Ostatnio spotkał mnie nie zbyt miła sprawa a wiec jadac moją golfiną zaintrygowała mnie troche przy duża temperature miałem samochód dopiero od niedawna nie wiedziałem co jest, lecz po chwili w samochodzie wręcz zagotował sie płyn. Po pózniejszym porwocie do domu okazało sie ze nie ma obiegu wiec pojechałem kupic pompe wody i odrazu pasek i rolke napinająca rozrząd i wyje.... termostat. po złozeniu było dobrze wiec kupiłem i załozyłem nowy termostat.
ImageImageImageImageImage

Ale tego było mało po złożeniu i chwili jazdy próbnej no możne powiedziec było ok gdyby nie to ze samochód strasznie dymił na biało i płyn chłodniczy poszedł do oleju :( Wiec zostało jedno uszczelka pod głowica :( Wiec odrazu zabrałem sie za rozbieranie :)
ImageImage

Tak po rozebraniu okazało sie że tak to była uszczelka, teraz głowica juz wyczyszczona i w tym tygodniu głowica leci do planowania i mysle o jakimś bliskim terminie złożenia.
ImageImage

W tym czasie żeby sie nie nudzic uprałem przednie fotele ale to jak wygladały już mnie przerastało teraz juz kończą schnąć, no i w miedzy czasie poprawiłem troszke podnosnik szyby kierowcy jest juz prawie na gotowo zostało podpiąść elektryke ale ostatnio opusciły mnie siły :(

Temat postu: Re: [mk2 GT] By Kopec2
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Oststnio troche zaniedbałem temat, ale to już czas zrobić jakiegoś aktuala.

A wiec tak uszczelka pod głowica jak i planowanie głowicy już zrobione złożone i silnik miewa sie bdb.

Fotele wraz z kanapa juz wyprane :)

No i zima odchodzi w zapomnienie wiec trzebabyło zacząść mody :)

W czasie zimy wpadł do mnie gwintowany zawias FK

Image Image

Wczoraj nastapił motaż i przy okazji wymieniłem łaczniki stabilizatora.

Image Image

Golf na tą chwilę obecną prezentuje się tak :)

Image

Niestety nadal mam lęk wysokości siedząc w nim :( a jest to spowodowane za wyskoką oponą, ale teraz bedę się już rozglądał już za oponami na szeroką stal :) :) :)

Jutro podrzuce pare ładniejszych zdjęć po dokładniejszej kapieli :)
No i dzis naszła mi do glowy myśł żeby zrobic lip na glilu. Nie czkają na nic udałem sie na zakupy.
Po paru godzinnym oklejaniu grila wziołem sie za malowanie no i efetk jest w miare przyzwoity :) :) :)

Image Image

No i zapomniał bym napisac o modach układu wydechowego. Został wywalony katalizator i środkowy tłumnik został tylko ori końcowy, wiec można powiedzic przelot zrobiony.
Juz niedługo ostatni tłumnik zostanie zastąpiony ori tłumnikiem z wersji GTI 16V.

Jutro bedą dokładniejsze zdjęcia.

Temat postu: Re: [mk2 GT Special] By Kopec2 - Gleba juz na aucie
PostWysłany: Nie 05 Cze, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Spy photo :D Auto brudne itp... moze dzisiaj jakas sesje sie strzeli jak bedzie chwila ;)
Image
Image
Image

i takie dwie w wyszperane w sieci z majovwki jeszcze na stalowkach:

Image
Image

W planach 165/40 na przod zeby to troche polozyc ;)

MK2 in progress...
 Profil    459154

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości