Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Jetta A1] 1981r. 4d by GieiPe
PostWysłany: Nie 22 Lut, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 5382353
Auto: VW Jetta A1 1981r
MODEL: VW Jetta A1 1981r 4d
SILNIK: 1.5 (B+G)
MOC: 70KM
MODY POD MASKA: nie zauważyłem :D
ZAWIESZENIE: poprzedni właściciel kiedyś miał założony gwint, teraz jest seria
UKŁAD HAMULCOWY: seria
KOŁA: serca z mk3
NADWOZIE: seria
WNĘTRZE: seria + szyberdach uchylny
AUDIO: seria

Zmiany przeprowadzone:
Jest to mój początek przygody z Jettą, więc jak na razie wymienione zostały tylko linki ręcznego, naprawione zostało podświetlenie tablicy rej. z tyłu oraz wysprzątałem Jettę w środku :)

Plany:
Na początek najpilniejsze sprawy (jeździ tylko na gazie, wymiana tarcz z przodu bo 6mm.., sprzęgło, uszczelnienie, spawanie, demontaż haka nie wbitego w dowód no_coment ), aby Jetta była do jazdy na co dzień, później renowacja od podstaw i pewnie jakieś lekkie mody (nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanych), które będę zamieszczał w tym temacie :)

Historia:
Od dawien dawna podobała mi się Jetta A1 i w końcu udało mi się ją zakupić w przystępnej cenie :) Stało się to w Sylwestra 31 grudnia 2014r. Razem z trzema kolegami wyruszyliśmy o 3 w nocy w podróż, nie małą bo aż około 450km, z Nowego Sącza do Płocka po Jettę. Okazała się nie być trupem, a wszystkie telefoniczne informacje od sprzedającego okazały się prawdziwe (wiedzieliśmy czego się spodziewać). Po dokładnym obejrzeniu, krótkiej przejażdżce i wymianie kół na zimówki doszło do transakcji. Na starcie Jetta musiała pokonać 450km więc chrzest bojowy uważam za udany :) Na szczęście w drodze powrotnej nic się nie popsuło, nie grzała się :). Jechało się bardzo przyjemnie. 120km/h szła bez problemu zostawiając niektóre dużo nowsze auta daleko w tyle :D
Ciekawostką jest to że Jetta miała swój własny fanpage :D (już nie aktualny więc nie lajkować! :D)

Zdjęcia:

Zdjęcie z ogłoszenia:

Image

Podróż:

Image Image Image Image

Wymiana linek ręcznego w "szopa performance" u sk8frantic'a:
Image

Środek:
Image Image Image Image Image Image Image Image

Spot AUDI i "testowanie" ręcznego pod TESCO :D:

Image Image Image

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 1 post ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości