Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [passat 32B] by tomasz krk JUŻ NA ALU :]
PostWysłany: Czw 31 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

MODEL: Passat B2 Variant, rok 1985
SILNIK: 1.6D
MOC: 54 KM
MODY POD MASKA: brak
ZAWIESZENIE: Oryginalne
UKLAD HAMULCOWY: Oryginalne
KOLA: Narazie stal, ale meczę powoli BBS Snowflakes czy jak ktoś woli AVUS
NADWOZIE: Do poprawek, miejscami wychodzi jakaś ruda, ale powoli z czasem będe wszystko ogarniał
WNETRZE: CL, beżowa tapicerka i brązowe plastiki, jedynie fotel kierowcy przetarty na siedzisku, roleta bagażnika, dzielona kanapa tył, lusterka regulowane od środka, kieszenie i głośniki w drzwiach.
AUDIO: Coś gra, radio SONY + zmieniarka w bagażniku.

PLANY:
Planów jest sporo, ale jak wiadomo to co mnie trzyma to głównie pieniądze, ale w miarę możliwości i zasobności portfela staram się coś robić. Na sezon powinny na passacie zagościć felgi BBS Avus, które narazie poleruję, na dach wlecą aluminiowe relingi, które też są w trakcie polerki i ogólnie chcę go trzasnac na model sprzed liftu ;) Czyli przednia atrapa na wąskich żeberkach, skośne halogeny, wąskie zderzaki z 2 chrom paskami, spryskiwacze reflektorów, dokaładka pod zderzak, chrom ramki wokół szyb. Większosc z tych części już skompletowałem, części szukam nadal, więc na wiosnę mam nadzieje, ze będzie wyglądał troszkę inaczej. Później chciałbym ogarnąc blache i lakier a jak to zrobię bedę myślał o posadzeniu go troszkę bliżej ziemi, jakieś 4 cm niżej.

HISTORIA:

Więc chciałem się ze wszystkimi przywitać i przedstawić mojego, narazie zwyczajnego szczupaka ;) Niektórzy może kojarzą samochód z forum vw-passat.pl ;) Na początek troszke historii ;)

Poszukiwania szczupaka trwały kilka miesięcy, zacząłem szukanie zanim miałem jeszcze do końca odłożoną kasę. Były 2 warunki kombi, najlepiej z silnikiem TD, aczkolwiek wolnossący też mógł być ;) Na allegro wisiał jeden butelkowa zieleń metalic, kombi wersja GT, więc oryginalne alu, relingi, fajne wnętrze i wogóle bajer. Zastanawiałem i szukałem kogos kto se mna pojedzie z miesiąc, po czym stwierdziłem, jadę sam. Zadzwoniłem do komisu, autko stało nadal, więc powiedziałem, ze wstępnie przyjezdżam pojutrze. Zadzwoniłem jeszcze dla pewności z rana i niestety okazało się ze szczupak poszedł dzień wcześniej, jakaż była moja rozpacz. Na drugi dzień dostałem PW od kolegi z forum vw-passat.pl ze w Chodziezy jest do sprzedania B2 od kobiety, ładny, beżowy środek etc. Odrazu zadzwoniłem zapytałem i poprosiłem o zdjecia. Właścicielka za kilka godzin zrobiła fotki, przesłała mailem, gdy tylko je zobaczyłem odrazu oddzwoniłem, wstępnie zaklepałem autko i umówiłem się na najbliższy możliwy termin na oglądanie autka - pamiętam dokładnie 12 maj Powiem szczerze, ze na autach bardzo sie nie znam, więc szukałem kogoś kto ma jakieś pojecie i pojechałby ze mna auto obejrzeć... Niestety jakoś chetnych nie było, a ja nie chciałem stracić kolejnej okazji. Szybka ustawka z kolega i koleżanką i postanowione - w niedziele 11 maja wieczorem koło 20 wsiadamy w pociag, jedziemy z Krakowa do Poznania, w Poznaniu przesiadka i stamtad juz prosto do Chodziezy gdzie z dworca odbierze nas właścicielka. Jak postanowiliśmy tak zrobiliśmy. Troszke zmęczenie i zczochrani prawie 12 godzinną podróżą dotarliśmy do Chodzieży poczekaliśmy chwilke i zaraz podjechała do nas Iza (właścicielka szczupaka) czerwonym passacikiem B2. Nie znałem się bardzo, wiec krótkie oględziny autka, przejażdzka i decyzja - biorę je. Podpisalismu umowe, później do banku wybrac pieniadze, tankowanie i kierunek Kraków Po drodze odzwiedziłem w Szamotułach kolegę kosmo, skad pojechaliśmy do Poznania, troszke pozwiedzalismy i później prosto do Krakowa. W domku byliśmy koło godzinki 24 szczupak dojechał cało, odwiozłem znajomych do domu, zaprakowałem samochód i poszedłem spać. Ryzykowałem trochę jadąc po 24letni samochód sam, nie mając troszkę o tym pojęcia, ale nie żałuję ;) Po wizycie u mechanika okazało się że do roboty jest całe zawieszenie, ale po półotrej roku odłożyłem kasę i zrobiliśmy remont, czyli wymienione wszystkie gumki, tulejki, sprężyny, amorki, ale narazie została seria.

ZDJĘCIA

Fotki które dostałem od właścicelki przed zakupem ;)

Image

Image

Image

Tak prezentował się po polerce i wosku..

Image

Image

Image

Środek wygląda tak...

Image

Image

Image

Narazie zmienił się niewiele, znalazłem listwę gumową na rant maski, zmieniłem lampę z tyłu bo była sztukowana...

Image

Image

Image

Image

Wiecej zdjęć znajdziecie pod adresem -> http://picasaweb.google.pl/szczupakos

Natomiast miłośników Passatów B2 zapraszam na forum i stronę www.oldpassats.com

Życzę miłego oglądania i komentowania

Pozdrawiam
Tomasz

Ostatnio edytowany przez tomasz krk Pon 05 Lip, 2010, edytowano w sumie 3 razy

Temat postu: Re: [passat 32B] by tomasz krk
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5088887
Auto: Bora, Golf mk2 CL
Jesteś w posiadaniu naprawdę zdrowego okazu tego modelu Passata... Już dawno nie widziałem tak dobrze utrzymanego... Plany też ciekawe... Co z tego wyjdzie to czas pokaże... Trzymam kciuki ! ;)

2012 : Nowy Staw, Majówka Cultstyle.pl, Vag Event, III Zlot Cultstyle.pl Wilcze Laski, Slammer's Days, STS Tuning Show...

DOBREKOLOIGLEBASTYLE.PL
 Profil    5088887

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Fajne auto. Jest ich tak mało, że nawet ciężko się do czegoś odnieść przy tuningowaniu ;)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

kruhY87 napisał(a):
Jesteś w posiadaniu naprawdę zdrowego okazu tego modelu Passata... Już dawno nie widziałem tak dobrze utrzymanego...

No powiedzmy, staram sie go utrzymać w jak najlepszej kondycji... Ale tu i uwdzie ruda wyłazi... :( Ale powoli do przodu ;)

Tom

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3175678
Auto: MK II
tomasz krk napisał(a):
Ale tu i uwdzie ruda wyłazi... :(

to nie uniknione w tym wieku ;), auto naprawde świetnie utrzymane, jak pisałem ci wcześniej na PW gleba i koło z epoki(te bbs-y co posiadasz ładnie spasują) i będzie masakrator , życze powodzenia i bede zaglądał

OldschoolSUICIDE party 2010
OldschoolSUICIDE party 2011

BrownSugar by MarasRetro
 Profil    3175678

PostWysłany: Pią 01 Sty, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Sroczka i Golfik
jest cacy!!!!!
zapakuj mu ATS classic w mega szerokim romiarze .. gleba.. wydech dwururka i bedzie peterda!!!!!
bede sledzil temat :)

Sroka na fejsie:

https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/

PostWysłany: Sob 02 Sty, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi 90, Rost 96
Fajna baza wnetrze ma dobry klimat bbs i gleba zrobi robote powodzenia.

PostWysłany: Sob 02 Sty, 2010 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
łłłłłooo dobra fura (samemu mnie czasem nachodzi kupno tego modelu) , nawet stan elegancki co widac po fotach a przy odrobinie dobrego gustu idzie z niego wyczarować niezłą maszyne

powodzenia w pracach

pozdr

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

PostWysłany: Pią 25 Cze, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

To żeby nie być gołosłownym i że nic się nie dzieje :P

Image Image

Felgi skończone ;) pozmieniane zderzaki, listwy... :) Wiem wiem, mogłoby być niżej :P Ale teraz trzeba zbierać kasę, żeby ogarnąć blaszkę :) Ale powoli do przodu :)
Jak będzie pogoda zrobię lepsze fotki :)

Tomasz

PostWysłany: Pon 05 Lip, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Troszke podpicowany do zlotu... :)

Image

Image

Image

Image

Image

Jeszcze pare detali i trzeba zacząć ogarniać blachę :)

Tom

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 95 gości