MODEL: Passat B2 Variant, rok 1985
SILNIK: 1.6D
MOC: 54 KM
MODY POD MASKA: brak
ZAWIESZENIE: Oryginalne
UKLAD HAMULCOWY: Oryginalne
KOLA: Narazie stal, ale meczę powoli BBS Snowflakes czy jak ktoś woli AVUS
NADWOZIE: Do poprawek, miejscami wychodzi jakaś ruda, ale powoli z czasem będe wszystko ogarniał
WNETRZE: CL, beżowa tapicerka i brązowe plastiki, jedynie fotel kierowcy przetarty na siedzisku, roleta bagażnika, dzielona kanapa tył, lusterka regulowane od środka, kieszenie i głośniki w drzwiach.
AUDIO: Coś gra, radio SONY + zmieniarka w bagażniku.
PLANY:Planów jest sporo, ale jak wiadomo to co mnie trzyma to głównie pieniądze, ale w miarę możliwości i zasobności portfela staram się coś robić. Na sezon powinny na passacie zagościć felgi BBS Avus, które narazie poleruję, na dach wlecą aluminiowe relingi, które też są w trakcie polerki i ogólnie chcę go trzasnac na model sprzed liftu

Czyli przednia atrapa na wąskich żeberkach, skośne halogeny, wąskie zderzaki z 2 chrom paskami, spryskiwacze reflektorów, dokaładka pod zderzak, chrom ramki wokół szyb. Większosc z tych części już skompletowałem, części szukam nadal, więc na wiosnę mam nadzieje, ze będzie wyglądał troszkę inaczej. Później chciałbym ogarnąc blache i lakier a jak to zrobię bedę myślał o posadzeniu go troszkę bliżej ziemi, jakieś 4 cm niżej.
HISTORIA:Więc chciałem się ze wszystkimi przywitać i przedstawić mojego, narazie zwyczajnego szczupaka

Niektórzy może kojarzą samochód z forum vw-passat.pl

Na początek troszke historii

Poszukiwania szczupaka trwały kilka miesięcy, zacząłem szukanie zanim miałem jeszcze do końca odłożoną kasę. Były 2 warunki kombi, najlepiej z silnikiem TD, aczkolwiek wolnossący też mógł być

Na allegro wisiał jeden butelkowa zieleń metalic, kombi wersja GT, więc oryginalne alu, relingi, fajne wnętrze i wogóle bajer. Zastanawiałem i szukałem kogos kto se mna pojedzie z miesiąc, po czym stwierdziłem, jadę sam. Zadzwoniłem do komisu, autko stało nadal, więc powiedziałem, ze wstępnie przyjezdżam pojutrze. Zadzwoniłem jeszcze dla pewności z rana i niestety okazało się ze szczupak poszedł dzień wcześniej, jakaż była moja rozpacz. Na drugi dzień dostałem PW od kolegi z forum vw-passat.pl ze w Chodziezy jest do sprzedania B2 od kobiety, ładny, beżowy środek etc. Odrazu zadzwoniłem zapytałem i poprosiłem o zdjecia. Właścicielka za kilka godzin zrobiła fotki, przesłała mailem, gdy tylko je zobaczyłem odrazu oddzwoniłem, wstępnie zaklepałem autko i umówiłem się na najbliższy możliwy termin na oglądanie autka - pamiętam dokładnie 12 maj Powiem szczerze, ze na autach bardzo sie nie znam, więc szukałem kogoś kto ma jakieś pojecie i pojechałby ze mna auto obejrzeć... Niestety jakoś chetnych nie było, a ja nie chciałem stracić kolejnej okazji. Szybka ustawka z kolega i koleżanką i postanowione - w niedziele 11 maja wieczorem koło 20 wsiadamy w pociag, jedziemy z Krakowa do Poznania, w Poznaniu przesiadka i stamtad juz prosto do Chodziezy gdzie z dworca odbierze nas właścicielka. Jak postanowiliśmy tak zrobiliśmy. Troszke zmęczenie i zczochrani prawie 12 godzinną podróżą dotarliśmy do Chodzieży poczekaliśmy chwilke i zaraz podjechała do nas Iza (właścicielka szczupaka) czerwonym passacikiem B2. Nie znałem się bardzo, wiec krótkie oględziny autka, przejażdzka i decyzja - biorę je. Podpisalismu umowe, później do banku wybrac pieniadze, tankowanie i kierunek Kraków Po drodze odzwiedziłem w Szamotułach kolegę kosmo, skad pojechaliśmy do Poznania, troszke pozwiedzalismy i później prosto do Krakowa. W domku byliśmy koło godzinki 24 szczupak dojechał cało, odwiozłem znajomych do domu, zaprakowałem samochód i poszedłem spać. Ryzykowałem trochę jadąc po 24letni samochód sam, nie mając troszkę o tym pojęcia, ale nie żałuję

Po wizycie u mechanika okazało się że do roboty jest całe zawieszenie, ale po półotrej roku odłożyłem kasę i zrobiliśmy remont, czyli wymienione wszystkie gumki, tulejki, sprężyny, amorki, ale narazie została seria.
ZDJĘCIAFotki które dostałem od właścicelki przed zakupem

Tak prezentował się po polerce i wosku..

Środek wygląda tak...

Narazie zmienił się niewiele, znalazłem listwę gumową na rant maski, zmieniłem lampę z tyłu bo była sztukowana...

Wiecej zdjęć znajdziecie pod adresem ->
http://picasaweb.google.pl/szczupakosNatomiast miłośników Passatów B2 zapraszam na forum i stronę
www.oldpassats.comŻyczę miłego oglądania i komentowania
Pozdrawiam
Tomasz