Witam wszystkich , jakiś czas temu nabyłem mojego 1 VW . Oczywiście był kupowany z myślą o hobby do motoryzacji oraz przeróbek niestety wcześniej nie było mnie stać na takie zabawy ;/ Mam nadzieje ze grono doświadczonych ludzi rzuci parę wskazówek , rad co do mojego projektu ;p
Model : Golf III GTI 3d 1992r
Silnik : 2.0 8v 2e
Moc: moc seryjna 115km
Mody pod maska : Seria + wydech przelotowy (jak narazie sama końcówka z kwasiaka)
Zawieszenie : Gwint TA
Układ hamulcowy : Seria GTI w październiku wymienione tarcze oraz klocki
Koła : Zima DBV 16 7,5 " (model nie mam pojęcia

) Lato Porsche 17 7j/9j ET 55 Nankang NS2 185/35 205/40 adaptery 4szt 5x100/5x130 30 mm
Nadwozie Grill bez znaczka(już niebawem

) , kierunki DEPO dymione +obrysy
Wnętrze: Wymiana materiału podsufitki, uchwyty czarne z passata b4.
Audio : Jak narazie kawał tuby z odzysku + radio kenwooda;p żeby coś tam grało

Zmiany przeprowadzone: W moim posiadaniu golf dostał zawieszenie gwintowane TA. Przerobiony został wydech na przelotowy . Naprawiony oraz wzmocniony przedni kielich . Uporządkowana wiązka do przednich lamp .
Plany : W planach po nowym roku na pierwszy ogień idzie podłoga oraz progi . Grill bez znaczka zdecydowanie zastąpiony będzie ori. Lampy przód chce wymienić na projektory TYC xenon oraz dokładkę zderzaka wymienić na ori vr6/gti .We wnętrzu pół kubły zostaną na nowo obszyte ,chyba że trafi się środek recaro w ładnym stanie lub cenie ;p . Co do odległych planów swap silnika na 1.8 T lub V5.
A tak auto wyglądało jak je kupiłem ;p

Przed załozeniem gwintu trzeba było ogarnąć zgnity kielich ;p

Oraz ogarnąć partactwo przy instalacji lamp
Przed :

Po :

Niestety nie posiadam zdj każdej zmiany ponieważ nie myślałem o dawaniu projektu na forum;p
Wiec zdj po kilku miesiacach;p :

Wymienione zostalo :
-Zawieszenie na gwintowane TA
- kierunki na Depo dymione z obrysami
- pomalowane wnętrze lamp
Po długim czasie oczekiwania w końcu wróciła do mnie oklejona podsufitka ;p
sorki za jakość ;p

Po złożeniu wszystkiego do kupy była kilku miesieczna przerwa;p lecz pomysłów mase;p o to jeden z nich ;p
Kupiłem nowe felgi Porsche 17 7j/9j et 55

Na dzień dzisiejszy to wszystko co mam udokumentowane ;/ zdj są w trakcie zgrywania po wczorajszej sesji ;p niebawem dodam jak auto prezentuje się na dzień dzisiejszy oraz postaram się wrzucać zdj z każdej zmiany . Do zobaczyska