Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 108 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [ Audi C4 ] ...w garażu krzyha - obecne auto od str 95
PostWysłany: Sob 05 Lis, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

krzyh

lubię takie podejście do tematu!

btw

zostawiłbym to co masz, ponieważ dobrze zgrywają się z listwami na drzwiach

2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
Luq@sz napisał(a):
jeśli chodzi o zderzaki to ja bym został przy tym modelu, który masz lepiej tu leży

black-cabrio napisał(a):
Ja też bym został przy tych zderzakach co są obecnie

Madd napisał(a):
Również jestem za tym co jest

MarasRetro napisał(a):
zostaw te zderzaki co są , na gładkich to już nie to

KanedA napisał(a):
te gładkie bumpery wyglądają jakoś bardziej pospolicie

luki_s3 napisał(a):
zostawiłbym to co masz

skąd ja wiedziałem że będzie taka odpowiedź ;) - nie wiem czemu ale w realu też tak wszyscy mówią ....... ech a te gładkie o tyle odmładzaja auto :-D

drag_op napisał(a):
Na drugim zdjęciu dwóch aut, widać jaka kolosalna różnica jest między Twoją a taxi

problem między tymi autami jest jeden - A6 ma bezbarwny a 100 jeszcze nie ma , słońce wypala obydwa auta tak samo , ten bez bezbarwnego wypolerujesz i odzyskujesz głębię koloru , z bezbarwnym tylko odzyskujesz połysk ale głębi już nie odzyskasz po polerujesz bezbarwny który chroni wypalony kolor

Madd napisał(a):
Odświeżyć te albo (jeśli to niemożliwe) drugie zrobić takie same

nie no są do polakierowania i będą OK , myślałem o zmiane by odmłodzić auto .... mam też uesy ale do nich jakoś przekonania wogóle nie mam - jakoś dziwnie wyglada w uesie ten model :smutny:

Mioo napisał(a):
1:0 dla klasyki

no to wjechałeś mi na ambicję :-D .... bo pewnie wiesz że klasyka to moje drugie imię niee

luki_s3 napisał(a):
zostawiłbym to co masz, ponieważ dobrze zgrywają się z listwami na drzwiach

właśnie listwy też miały iść w kolor jak i tylnia blenda , listwy są z A6 celowo założone by pasowały do zderzaków - oryginalnie były wąskie co miało się ni jak - jeśli zostawię czarne elemnety to muszę znów wsadzić czarne lusterka ;(

-----------------------------------------------------------------------

przy okazji rozszyfrowałem seryjne wyposarzenie tego biednego auta niee

X0A = National sales program germany
B0A = Poj. bez szczególnych krajowych wymogów techn.
C0H = Felga stalowa 6 jx15h2 et45
G0C = Manualna 5-biegowa skrzynia b. (przelozenia sport.)
H3C = Opony 195/65 r15 t
J1E = Battery 220 a (40 ah)

M4N = 4-cylinder gasoline engine 2.0 l/74 kw closed-loop catalytic converter base engine is t4h
Q1A = Siedzenia normalne
1AC = System przeciwblokujĄcy -abs-
1G2 = Koło zapasowe dojazdówka
2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz.

1N1 = Elektryczno-hydraul. wspomaganie ukladu kierown.
6TB = Lusterko zew.(konwex),el.regulowane prawo kzl
6UA = Lusterko zew. plaskie,el.regul. lewo kzl
T4H = Components for base engine, unit 048.b
3S0 = Bez poręczy dachowych

4UB = Airbag oraz ochrona kolan
0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu
8AB = Radio "alpha"
8GM = Alternator 70A
8FA = Bez 2. akumulator

8RD = 2 głoŚniki(zwykłe)
1KD = Hamulce tarczowe tył
1LA = Faustsattelbremse przod
3FQ = 1f5c dach odsuwany/odchylany z napędem elektrycznym
3YB = Schowek w drzwiach przod.
1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe

pozdr.

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 11769646
Auto: Audi 100 c4
2.5TDI
Również zgadzam się z przedmówcami, na setkowych wygląda bardziej rasowo :) Na gładkich autko będzie zbyt mdłe, że tak powiem :$

PostWysłany: Nie 06 Lis, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

2.5TDI
krzyh
Powiedz czym nabłyszczasz listwy na zderzakach? Ja kiedyś plakiem pryskałem ale efekt był średni, czepiał się kurz i blakło po kilku dniach :smutny: a u Ciebie widzę dość ładnie:)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf 5 Avant
Miazga i tyle...
uwielbiam ten temat...wchodzę raz na tydzień i ciągle coś nowego jest wyczyszczone...
jak już skończysz to pewnie sprzedaż więc zapytam co następne?

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

gavotte55 napisał(a):
Powiedz czym nabłyszczasz listwy na zderzakach? Ja kiedyś plakiem pryskałem ale efekt był średni, czepiał się kurz i blakło po kilku dniach a u Ciebie widzę dość ładnie:)

niczym specjalnym , zwykły środek do kokpitu z tesco za parę złotych ]:-> (pierwszy z prawej ;) ) , w sumie na focie to wszytsko czego używam do czyszczenia auta (brak tylko żółtego gęstego szamponu i to też z tesco ;) ) .... mam ważniejsze wydatki od drogich środków które to w sumie i tak nie wiele więcej dają :P

musiałem wkleić tą fotę bo za wiele osób mnie o to pyta nie dając wiary .... napiszę jeszcze raz - zwykłe tanie środki z tesco ;)

Image

swIP napisał(a):
uwielbiam ten temat...wchodzę raz na tydzień i ciągle coś nowego jest wyczyszczone...
jak już skończysz to pewnie sprzedaż więc zapytam co następne?

jeśli miał bym zamieniać to tylko na A8 , niestety nie jestem z tych co zakładają tematy na parę stron i sprzedają auto kupując nowsze .... tylko dla tego bo nowsze ;) i nowy temat :o

jak to wyczytałem na pewnym E30 : ,,FUCK THE NEW CAR !!....'' ]:-> klasyka i tyle :-D

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

2.5TDI
tesco dobre na wszystko :ok: ale puszki autosolu bym potrzebował ;) w sam raz na zimowe polerowanie felg :P A tak jeśli mowa o myciu to powiem, że setunie mają bardzo dobry lakier moja po zwykłym myciu (bez wosku) ma bardzo głęboki połysk choć auto ma 18 lat :ok: w 6 letniej renówce mojego ojca nie ma takiego efektu ]:)

PostWysłany: Pon 07 Lis, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1222454
Auto: VW Golf MK3 ABV SYNCRO, AUDI A4 B6 AVANT AVF QUATTRO
krzyh napisał(a):
ech a te gładkie o tyle odmładzaja auto :-D

tylko po co? :-D

swIP napisał(a):
,,FUCK THE NEW CAR !!....'' ]:->

haha taki napis? ;) :

Image

MK3 Dark AFN - suspended and scrapped 140 KM/300Nm
 Profil    1222454

PostWysłany: Śro 09 Lis, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

gavotte55 napisał(a):
tesco dobre na wszystko

na zakupy domowe tak - dla auta to na pewno nie ]:->

gavotte55 napisał(a):
A tak jeśli mowa o myciu to powiem, że setunie mają bardzo dobry lakier moja po zwykłym myciu (bez wosku) ma bardzo głęboki połysk choć auto ma 18 lat w 6 letniej renówce mojego ojca nie ma takiego efektu

nie wiem jak inne kolory ale czerwonemu mycie nie wystarcza , szybko płowieje i matowieje :smutny: a renówka jak to renówka ... w sumie nowe lakiery to wszystkie mają to do siebie :lipa: , ekologia , wodne lakiery , no lipne są

KanedA napisał(a):
krzyh napisał(a):
ech a te gładkie o tyle odmładzaja auto

tylko po co?

trzeba by połączyć dobre z pożytecznym :P , poraz znaleść żonę a teraz kobiety to są nowoczesne - podjedziesz starszym autem to jesteś spalony a już nie daj boże jak przyjdziesz pieszo niee , ja lubię klasyki a to takie połączenie jednego z drugim ... co do tych normalniejszych kobiet a raczej ile ich jest to widać po ilości na forum :-D a nie zamienię auta na nowe tylko po to by znaleść na niego babę niee psaja jest pasją

KanedA napisał(a):
haha taki napis?

nie widać go zbytnio ;P druga sprawa to że to auto jest za młode na ten napis :-D

-----------------------------------------------------------------------

takie małe sprostowanie odnośnie mojego jedengo tekstu który jest źle odbierany ;)

krzyh napisał(a):
niczym specjalnym , zwykły środek do kokpitu z tesco za parę złotych (pierwszy z prawej ) , w sumie na focie to wszytsko czego używam do czyszczenia auta (brak tylko żółtego gęstego szamponu i to też z tesco ) .... mam ważniejsze wydatki od drogich środków które to w sumie i tak nie wiele więcej dają

więc chodziło o to że :

,,....wiadomo ze dobre srodki sa lepsze , nie zachwalam tych z tesco tylko napisalem czego obecnie uzywam ... a dlaczego takie tanie ? po prostu szkoda tych drogich na tak slabe auto - kiedy skoncze drugie auto to na pewno zainwestuje w cos lepszego jednak do tego po prostu sie nie oplaca - moze jak z biegiem czasu zlikwiduje ogniska korozji , wymienie kilka elementów i auto dostalo by konkretna polerke (nie mylic z reczym przepolerowaniem) to zainwestuje jednak na ta chwile nie oplaca sie

Staram sie tylko jako tako zadbac , by nie bylo gorzej wiec mysle ze kompromis jest tym bardziej ze o to auto nikt wczesniej wgole nie dbal , bylo matowe , wyblakniety lakier zapuszczony srodek a w silniku totalny syf -to co uzyskalem tak malymi kosztami to i tak zle nie jest

...''

pozdr.

PostWysłany: Śro 09 Lis, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

2.5TDI
krzyh
Powiedz czy wymiana zegarów ze standardowych (takie jak miałeś na początku) na takie jak masz obecnie wiąże się z jakimiś przeróbkami w instalacji elektrycznej? :-D Myślę nad zmianą zegarów ze standardowych (u mnie na szczęście jest obrotomierz) yupii na te z dodatkowymi wskaźnikami i właśnie głowie się czy taka opcja będzie łatwa do zrealizowania :$

PostWysłany: Czw 10 Lis, 2011 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: audi a4 b5
Jak zobaczyłem porównanie zderzaków to też czarny bardziej do mnie przemawia,tym bardziej,że teraz większość nowych jest cała w lakierze.Chciałbym mieć tyle zapału do czyszczenia auta,jeśli robisz to z takim efektem przy niskim nakładzie środków aż strach pomyśleć co by było na markowych kosmetykach.Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem "szkoda tych drogich" sam się przekonałem,że wydajność jest dużo większa niż taniości i paradoksalnie wychodzi to taniej.Co do matowienia czy różowego nalotu walczyliśmy z tym u kolegi w mk2,ktoś je kiedyś zrobił automaxem,potem politurą a różowy wciąż wracał,porządne maszynowe polerowanie załatwiło sprawę definitywnie ;)

PostWysłany: Czw 10 Lis, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi &VW
krzyh napisał(a):
, poraz znaleść żonę a teraz kobiety to są nowoczesne - podjedziesz starszym autem to jesteś spalony a już nie daj boże jak przyjdziesz pieszo niee ,

pozdr.

Blachary się na żonę nie nadają, co najwyżej na znajomość "nieplatoniczną" ;)

Wogóle robisz niezłą robotę ale jak dla mnie odrobinę bez sensu aż tak picować furę na zimę, chyba że na zimę ma być dupowóz zimowy ;) . Bo zima jaka u nas w kraju jest (i jaka potrafi być) każdy wie.

PostWysłany: Czw 17 Lis, 2011 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

gavotte55 napisał(a):
Powiedz czy wymiana zegarów ze standardowych (takie jak miałeś na początku) na takie jak masz obecnie wiąże się z jakimiś przeróbkami w instalacji elektrycznej?

to jest zależne od wersji jak i od zegarów (ja mam zegary z A6) - mi zależało na liczniku w milach,voltomierzu,zegarku i cyfrowym liczniku kilometrów - to działa bez przeróbek , wystarczy wypiąć stary i wpiąć nowy ;) (choć obrotomierz błędnie wsakzuje - jest z silnika V6) , dodatkowo kontrolka ABS-u działa odwrotnie , jak ABS jest dobry to się cały czas świeci , jesli jest uszkodzony to gaśnie (to też idzie zrobić by działało normalnie)

Wajsik napisał(a):
Chciałbym mieć tyle zapału do czyszczenia auta,jeśli robisz to z takim efektem przy niskim nakładzie środków aż strach pomyśleć co by było na markowych kosmetykach.Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem "szkoda tych drogich" sam się przekonałem,że wydajność jest dużo większa niż taniości i paradoksalnie wychodzi to taniej

kurde nie mam linku na tym kompie :smutny: , ostatnio dostałem namiar na forum gdzie ludzie prezentują jak sami czyszcą fury - to co ja zrobiłem to zaledwie LEKKIE przepłukanie :oo co do ,,szkoda tych drogich,, to jak pisałem miałem na myśłi dokładnie to auto ;) , wyszło mnie to może z 3 dychy przy czym auto garażowane - ostatnio wodę widziało przed wynajęciem garażu a to ze 4 mies i do dziś wygląda tak samo ;)

bob.r napisał(a):
Blachary się na żonę nie nadają, co najwyżej na znajomość "nieplatoniczną

trochę źle zrozmiałeś :P , nie szukam ,,blachary,, na auto (gdyby tak było to miał bym dobrą siódemkę , corvettę czy innego wypasa ;) ) - napisałem tylko że bez lub ze starym autem w tych czasach to każda Cię oleje niee , tzw blacharę na chwilę to najmniejszy problem znaleść :P ... weż powiedz w tych czasach że jedziemy na zakupy do marketu dwa miasta obok i ... wsiadacie w autobus niee

---------------------------------------------------------------------------------

halo halo ;)

przyszły mrozy i czas na zakonczenie prac nad tym autem ;) ale to nie znaczy że nic się nie dzieje

,,biedaka,, trzeba doposażyć w wyposażenie fabryczne opcjonale lub graty z wyższych wersjii ;) , co miesiąc coś i do wiosny się uzbirea ;)

na ten miesiąc wpadły :

nie zwracać uwagi na stan - stan w sam raz ale wymagają sporo dopieszczenia ;)

tapicerki tylnie pod listwy dekoracyjne (oraz klamki pod nie) + głośniki , - teraz tylko dokupić z tapicerki z skórzanymi ,,wkładami,, i przekładka

Image

żeby nie było tapicerki oczywiście są z fabrycznymi roletami

Image

jakieś tam drobiazgi

Image

osłonę pod silnikiem niby mam ale brakowało osłony pod skrzynię które posiadały podobno tylko nieliczne diesle

Image

charmoniki drążków kierowniczych które są cholerną rzadkością w tym modelu (fabrycznie wiszą tam dwa kawałki gumy przez które wlatuje syf do komory)

Image

dobra starczy ;)

pozdr.

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: 2.5 tdi
krzyhu ten twój temat powinni wydać w formię książeczki naprawdę fajnie się to czyta :-D natomiast audi dla mnie kosa,sam szukałem 100/a6 c4 [2.5tdi] przez ponad 2 lata i zwątpiłem na znalezienie takiej w naszym kraju :P no i ten klimat i zapach gdy siedzisz w środku a szczególnie w porządnych miękkich welurach ]:-> niestety nowe ,,śmieci,, nigdy zapewnią tych samych odczuć i radości z posiadaniach ja choćby to co masz :ok: pzdr.

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Volvo s60 2.4t & Passat B6 BMR DSG
Kolega który nie specjalnie jara się Vagiem, znalazał igłę audi a6 c4 2.5tdi. Srebrna, stan jak nówka. Dał chyba 14 tys. Więc nie ma mowy o tym, że nie da się znaleźć, poprostu trzeba dobrze szukać :)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 108 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 115  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 83 gości