Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 6 [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 25 Paź, 2007 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: caddy 14d AUQ+, mk2 R32 syncro
z autka zostalwyjety rozrusznik spalinowy(nie wiem czemu nazwany silnikiem 1,3):

Image Image Image
Image Image Image
Image
po z?o?eniu gotowy do drogi :-P
Image

w miedzyczasie jeszcze silnik 1,3 zostal zagazowany (zalowalem tego bo jeden dzien roboty wpeesdu na sama instalacje...) troszku bedac w irlandii zaroslem bo od osmego roku zycia bylem lysy

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

ehh te Twoje komentarze niee niee niee niee

dawaj ciąg dalszy

MOJA JETTA II COUPE VR6 viewtopic.php?f=98&t=21957

Temat postu:
VW User
VW User

pozniej zaczelo sie zbieranie divajsow typowo nietypowych:

nowe koleczka- ZENDER turbo2 w stanie oplakanym, ale kupione za bardzo rozsadna cene z komplecikiem kapselkow oraz winyli jak i nowy grillek z oznakowaniem silnika yupii
Image Image Image Image Image Image

dorbne zmiany we wnetrzu- miekka deska rozdzielcza, regulowane pasy czarny sufit oryginal bez szyberdachu oraz FUTRO Z DORSZA w bagazniku oraz na parapetach:
Image Image Image Image Image

a tu drugie oblicze zenderow oraz caloksztalt tak zeby wogole sie nie chwalic:
Image Image Image Image Image Image Image

ogolnie to nigdy w zyciu bym sie nie spodziewal ze miedzy profilem 50 a 45 moze byc tak wielka roznica coooo bo na 50ruszylem i jak ulozylo sie zawieszenie to stanalem bo na kolach spoczely blotniki, a po zmianie na 195/45/15 na zakretach na dziurach i wogole NIGDZIE ale to nigdzie nic nie obciera...

Temat postu:
PostWysłany: Pią 26 Paź, 2007 
VW User
VW User

caddy_daddy napisał(a):
-clary hella

jakie klary? ałaa

Temat postu:
VW User
VW User

w miedzyczsie zalozylem klamki bez zamkow ora pasy szelkowe schroth kupione w dosc okazyjnej cenie. jak i stuningowalem popielniczke (skrocilem) aby nie zachodzila na miejsce gdzie oryginalnie jest zapalniczka gdyz zamontowalem tam guziki od elektrycznych szyb

Image Image Image Image

felg bylo kilka kompletow tak jak napisalem atsy cupy, potem ta wloszczyzna na zdeciach w pierwszym poscie, potem bylem w biedzie to zwykle stalowki albo takie szalowe alusy :ok: (biedactwo niedosc ze na takich wiejskich felgach to jeszcze w zime stal pare dni na zewnatrz)
Image Image
pozniej jakos okazyjnie zakupilem polerowane lecastellety (nie mam zdjec na aucie bo dlugo tam nie byly)
Image

kiedys tam wzialem od kumpla brock b1 zeby zobaczyc czy byloby ladnie bo taki mialem plan 16x7,5 i 16x9 ale stal za wysoko a ja nie moge sobie na cos takiego pozwolic wiec oddalem mu je bez bicia
Image

az wkoncu trafily sie zendery z dosc smieszna historia...
kiedys bylem na myjni samochodowej, po umyciu autka gdy wrocilem spowrotem na szlak minelo mnie zwykle toledo z dwoma wystajacymi kolami z przodu. pomyslalem ,, o kurcze to chyba byly zendery" wiec pognalem za panem, dogonilem go, stanelismy na swiatlach i pokazuje mu zeby otworzyl okno, a on pokazal :ok: zapalilo sie zielone i ruszyl. Postanowilem ze nie odpuszcze tematu i powtorzylem operacje na drugich swiatlach. zapytalem czy ma jeszcze dwa takie kola, mowi ze ma, zapytalem czy chce sprzedac mowi ze chce, to mowie dawaj tu na przystanek to pogawedzimy. zjechalismy. podszedlem obadalem, stan wizualny wrak, potwierdzilem po przeczytaniu napisu ze to napewno zender i on moiw ze sprzedaje auto to po co mu one pozniej... mowie ok ile chcesz za nie. a on na to no nie wiem moze z 50zl od sztuki tak po cenie zlomu co? coooo wzialem numer a ze nie mialem nic kasy to sprzedalem moje szalowe alusy na zlom za 180 pozyczylem od kumpla 2 dychy i pojechalem po kola yupii pan dorzucil mi jeszcze do nich kapsle i winyle yupii pozniej kupilem do nich opony 45 bo jak pisalem wyzej na 50 nie dalo sie ruszyc i zainwestowalem 8,50 w bemixol zeby usunac z nich klar ktory byl w mocno srednim stanie... nie chcialem ich polerowac poniewaz nie lubie polerowanych kol a pozatym one oryginalnie maja okragle rysy powstale przy toczeni co daje fajny efekt bo w swietle mienia sie jak plyta kompaktowa. tak koleczka prezentowaly sie na vwmanii 2007:
Image
CDN...

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
robisz auto majac 14 lat??

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
VW User
VW User

tak a zarabiam na to spiewem poki nie przeszedlem mutacji. a czy archie robi swoje caddy majac 96lat?

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
heh to dobry jestes ;) a Archie to juz w drugim wcieleniu jest :)

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

pozytywnie kolego :ok: zeby gonic goscia po miescie bo zobaczyles tylko dwie fele :D

pozdraVWiam

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

DrAkE, ale się wkręciłeś, jak w MTV ;P

FIRANEK z Sopotu,

te ostatnie foto jest mega fajne, auto na fotach ma inny kolor niż na live

a jakiego tam diesla masz?? 1,5 czy 2,5??? cfaniak

MOJA JETTA II COUPE VR6 viewtopic.php?f=98&t=21957

Temat postu:
VW User
VW User

Teraz chcialbym napisac pare slow o silniczku. jak juz pisalem wczesniej bylo 1272ccm niee zastapiony zostal jednostka 2000ccm z hamerykanskiej wersji golfa 3 z 1997roku.od europejskiej rozni sie tym ze ma kolektor dolotowy z przodu.kiedy go kupilem byla zalozona instalacja turbo ale powiem szczerze nikogo nie obrazajac ze bylo to nienajlepiej wykonane. chodzilo bez intercoolera a kolanko do ktorego przykreca sie turbine bylo przyspawane do home made kolektora... w takim zestawieniu golfik wyplul na hamowni 125,9 konika i 231nm. zabralem sie za przyprowadzanie tego do porzadku w lipcu tego roku w tej chwili zostalo mi go tylko zestroic lecz niestety fundusze przeznaczone na to musialy pojsc na co innego wiec zostanie to zrobione w przyszlym roku gdyz golfik odkad go ma zime zna z opowiadan bo cala ja stoi w cieplym garazu (nie jestem psycholem jakby co...) dorzuce kilka zdjec. dodam tylko ze ja postanowilem zaadoptowac po podpowiedzi pana bajera z gdyni kolektor wydechowy z tdi. gniazdo na turbine w takim kolektorze jest na 4 sruby a moje turbo mialo 6. jedynym sposobem bylo wykorzystanie 3 srub gryz w innym przypadku pokrywalyby sie. rowniez zalozylem intercooler i zrobilem caly nowy dolot z polerowanej kwasowki. wtryski do czasu strojenia zostaly oryginalne zamienie je na te od g60. ze wzgledu na to ze turbina sama w sobie tlumi dzwieki z komory spalania zastosowalem tylko jeden srodkowy tlumik z corrado jako koncowy a reszta ukladu to rura fi60 i koncowka ze szczotkowanej nierdzewki rowniez fi60. teraz malutka dokumentacja zdjeciowa:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image

CDN pozdrawiam mam nadzieje ze nie nudze za bardzo...

Temat postu:
PostWysłany: Sob 27 Paź, 2007 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: golf mk2
hahaha jaka akcja z nicka się nabijali a kolega uturbiony silnik w mk2 pokazuje :ok:

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

golfik ładny... tylko mi jakoś te lampy z tyłu nie podchodzą... ;/

http://img440.imageshack.us/my.php?image=dd9kh.png ta fotka moze bylo robiona w Augustowie ?? :P bo jakieś znajome te drzewa na fotce :D :P

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8165264
sqark napisał(a):
http://img440.imageshack.us/my.php?image=dd9kh.png ta fotka moze bylo robiona w Augustowie ?? :P bo jakieś znajome te drzewa na fotce :D :P

To jest, o ile się nie mylę, fota z zakończenia sezonu w Borsku/k. Kościerzyny :)

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Cytuj:
hahaha jaka akcja z nicka się nabijali a kolega uturbiony silnik w mk2 pokazuje :ok:

nickiem sie auta nie robi :P Pewnie po pierwszych postach w O.T. kazdy pomyslal ze to kolejny nieletni spamer :ała: Trzeba bylo kiedys przejrzec forum vwpomorze :P
Dwojke do smieci , silnik do caddy + dopracowac pare detali , tak to widze :D

Pozdro Franz i powodzenia

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 6 [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 73 gości