Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Audi A4 b5] 2.8 V6 5V quattro automat
PostWysłany: Czw 02 Lip, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf
MODEL: 2.8 V6 5V quattro automat 1997
SILNIK: 2.8 oznaczenia nie sprawdzałem
MOC: moc seryjna 193KM
MODY POD MASKA: seria
ZAWIESZENIE: gwint Weitec
UKLAD HAMULCOWY: seria l
KOLA: 19x?? 225/35
NADWOZIE: widoczny na zdjęciach pakiet stylizacyjny, jakiś zderzak stylizowany na RS? progi i owiewka na klapie
WNETRZE: seria, oryginalne rude skóry
AUDIO: seria, naprawdę dobrze gra
ZMIANY PRZEPROWADZONE: rejestracja i mała naprawa uszkodzeń uwzględnionych niżej
PLANY: cały nowy lakier podwozia, będzie malowany dookoła... myślałem nad zmianą skrzyni na manual bo automat wymaga regeneracji, ale to się okaże. Chcę wrzucić jakieś dystanse i pokręcić gwintem, w przyszłości ewentualnie jakieś turbo lub kompresor... Ktoś może podpowiedzieć czy warto upychać sekwencje?
wsadzić xenony od poliftu, skoro spryskiwacze już są i jeszcze parę rzeczy się wymyśli!
a może by tak od rasu pakiet od RSki wrzucić skoro już całą malować? ktoś się interesuje jak ten temat mógłby wyglądać z dostępnością pakietu i jego ceny?

Generalnie to witam serdecznie, jestem na tym forum od ładnych pare lat, ale głównie przeyglądając się i śliniąc nad projektami które tutaj są pokazane... Czasem nawet szczene z klawiatury musiałem zbierać w częściach. Mam na imię Przemek i mam 22 lata, tyle o mnie wystarczy.
Co do auata? Spełniło się moje marzenie, od paru lat chciałem i szukałem jakiejś mocniejszej furki, wcześniej miałem W123, fabie 1.9 tdi 101km, bmw e36 i pare innych gratów, ale audi...
To jest historia życia, studiuję w Szczecinie a auto znalazłem w poniedziałek na ogłoszeniu, we wtorek już siedziałem w pociągu jadąc do... ZAMOŚCIA! spędziłem 13h w pociągu, jechałem całą noc bo tak mi się to auto spodobało na ogłoszeniu! podniecił się małolat i pojechał... i nigdy nie będę tego żałował
Wpakowałem w tę furkę całe oszczędności które ciułałem przez wszystkie lata studiów - wiem że to może być dziwne ale jestem samodzielny i odłozyłem na fure... ale teraz są wakację więc jakoś odbiję :)
Audi ogólnie pochodzi ze Szwajcarii, sprzedane z ubezpieczalni - lekko uderzona... wrzucę parę zdjęć jak wyglądała. No zakochałem się od pierwszego momentu gdy na nią spojrzałem, nie mogłem jej tak zostawić, ale jak tu przetransportować uszkodzone auto z Zamościa pod Poznań, gdy jesteś sam i przyjechałeś pociągiem? ktoś ma pomysł? udało mi się... yupii jestem z siebie taki dumny! niee
Potrzebuję jednak pomocy forumowicz do ogarnięcia sprawy z autem, bo moja wiedza na temat tego egzemplarza jest naprawdę nikła, a jest parę usterek do ogarniecia.
Po pierwsze - problem z automatyczną skrzynią - objawy polegają na tym że przy nawet spokojnym przyśpieszaniu przy przerzucaniu biegu z 2 na 3 tak jakby wyskakiwał bieg na chwile i 3 wskakuje z szarpnięciem. Po podpięciu pod vcds skrzynia nie wykazała błędów, jednak wyskoczył błąd o uszkodzeniu czujnika stopu - czy jest to jakoś powiązane?
Druga sprawa, końcowy tłumik to REMUS, chcę wyciąć katy - jakieś rady jak to zrobić? jakie stumiennice? z tego co patrzyłem to są tylko dwie sondy przed katalizatorami.
Ogólnie chcę to audi wypieścić do granic, bo naprawdę jest w zachwycającym stanie:

tutaj parę zdjęć, później dorzucę więcej:
Image
Image
Image
Image
Image

uszkodzenia:
Image
Image
Image
Image

wrzucę link do niegdyś prowadzonego tematu o beczce:
http://www.w114-115.org.pl/f/viewtopic.php?f=50&t=41675
pozderko :(

Temat postu: Re: [Audi A4 b5] 2.8 V6 5V quattro automat
PostWysłany: Pią 03 Lip, 2015 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: AUDI Quattro
Ogólnie kolorek dobry.Na moje to zdejmij te progi,zderzak przedni załóż ori od polifta,tylne lampy wrzuc poliftowe.Hak out no i skrzynia :( szkoda ze nie manual bo koszta nie sa male przy naprawie.Gratki za Quattro bo sam smigam na 4 łapach no i zazdroszcze gwintu.Powoli i do przodu,trzymam kciuki i powodzenia w modzeniu :ok:

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Hej. Profilaktycznie wymienic olej z filtrem w skrzyni (5HP18 powinna jezdzic dosc fajnie). Blad czujnika stopu jest, gdy sprawdzenia bledow dokonuje sie bez wcisnietego stopu ;)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

podjadę na serwis do Poznania, spece od skrzyń pewnie od razu zdiagnozują czy warto pchać pieniądze w tą skrzynie czy od razu szukać nowej... póki co czekam ciągle na papiery by ją zarejestrować
ogólnie szczerze mówiąc to podobają mi się te fanty które ktoś wrzucił, wiadomo, nie jest to oryginał ale mimo wszystko wyróżnia go z tłumu!

PostWysłany: Pią 10 Lip, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

zarejestrowane, juhu... ktoś może poleci jakie strumiennice wstawić wzamian katalizatorów?

PostWysłany: Pią 10 Lip, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ja mam takie z firmy Kadex tlumiki, z luska w srodku. Wtedy wydech slychac z tylu auta, a nie spod podlogi. W ofercie maja plaskie strumienice z katowym wyprowadzeniem, a to sie przydaje, zeby wydech skrecil kolo skrzyni.

PostWysłany: Nie 12 Lip, 2015 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

pare zdjęć i pytanko:
Image
Image
Image
Image

będę malował ją całą z zewnątrz, poradźcie mi bo jeszcze się waham... zostawić zderzak i progi czy robić ją na seryjną? bo pakiet RS jednak mnie przerasta... a może zderzaki od S4?

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Było corrado 2.9 vr6. Obecnie Audi S4
Jak dla mnie to ori pakiety zawsze maja przewagę. Zdecydowanie S4

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B5 1.8T
Czerwa ma racje. Ja bym poleciał ze zderzakiem tył i progami z S4, a na przód zarzuciłbym zwężony zderzak z RS4 no i grill też z RS4. Cały pakiet RS to kupa forsy, a już przedni zwężony zderzak robi robotę (na necie jest tutek jak go zwęzić). Pomyślałbym też nad światłami z II lifta - zespolonymi z kierunkami (może zrobionymi na smoked). Z tym kolorem fajnie to powinno się zgrywać i dać look takiego bandyty :D

Fanpage
https://www.facebook.com/BlackA4B5/

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

pisząc o tym zderzaku od RS masz na myśli ten który jest założony? mógłbyś podesłać ten tutorial?
co do lamp to planuję wrzucić od polifta i upchać jakiś xenon, zderzak i progi od s4? gdzie tego szukać? alledrogo czy są jakieś lepsze opcje?
co do całego pakietu RS - koszt to około 12k PLN, także choć bardzo bym chciał, odpuszczam póki co

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B5 1.8T
Ten, który masz założony to raczej nie oryginał - ori ma inne kratki we wlotach (plaster miodu), które zgrały by się z grilem RS. Tutaj tutek http://www.valitalo.org/rs4_bumper.htm Jeżeli chcesz szukać tych części to chyba tylko olx i aledrogo zostają :/ Grill RS to koszt najmniej 300 zł ale są zamienniki, które nie odbiegają bardzo wyglądem ani jakością od oryginału i kosztują znacznie mniej (poszukam i jak znajdę to podeśle Ci na priv) O ile dobrze widzę to tylni zderzak masz ori z pomalowaną dokładką w kolor, więc tylni zderzak S4 zostawiłbym na koniec, bo gdyby była czarna dokładka to gryzło by się to z resztą strasznie :D Jeżeli nie przekonuje Cię przedni zderzak RS to może pójdź w stronę zderzaka S4 z dokładką cupry, a z kratkami wlotów zawsze możesz coś pokombinować i zrobić na styl RS :D

Fanpage
https://www.facebook.com/BlackA4B5/

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 69 gości