Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: poszukuję fachowca do odrestaurowania VW Golf cabrio 1984r
PostWysłany: Pią 09 Maj, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam , jestem tu zupełnie nowy i dlatego zwracam się z wielką prośbą do wszystkich starych wyjadaczy o wskazówki gdzie w okolicach warszawy mogłbym znależć dobrego fachowca ,który doprowadziłby mojego zakupionego wczoraj golfa cabrio z 1984r. kupiłem go z duza ilościa częsci tunnigowych i chciałbym by ktoś zajął się nim z sercem tak aby efekt koncowy był olsniewajacy....z góry dziękuję za pomoc.

pozdr

miki99771

Temat postu:
VW Zone member
VW Zone member
Awatar użytkownika

co rozumiesz przez odrestaurowanie? jesli masz na mysli zrobienie blacharki, malowanie, wnetrza, silnika itd. przez jedna firme do ktorej oddasz auto i odbierzesz gotowe to hmmm.. no nie jest to rewelacyjny pomysl chyba ze masz duzo pieniedzy i b.malo czasu. Z reguly najlepiej jest samemu oddawac auto do kolejnych warsztatow zajmujacych sie konkretnymi sprawami, bo jesli masz na to fundusze to mozna wtedy wybrac najlepszych :). Np. Tapicerka ze Szczecina od Pana Ulachy - gwarantowana najlepsza mozliwa tapicerka w golfie1 cabrio w PL :). Jakie "czesci tuningowe" zakupiles? wg. masy ludzi tuning i odrestaurowanie nie powinno isc w parze... co innego delikatne modyfikacje.

Temat postu:
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
jakies fotki autka daj, zobaczymy co tam masz ciekawego ;)

Profil    1722539

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

no dobra, a jak tu dodaje się fotki???

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8165264
viewtopic.php?t=16498

:)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 10 Maj, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

http://img372.imageshack.us/my.php?image=golf1uj7.jpg zdjecie mojego golfa

[ Dodano: Sob 10 Maj, 2008 ]
http://img230.imageshack.us/my.php?image=golf3cw1.jpg ,a to kolejna fotka...

co do stwierdzenia "odrestaurować" to chyba zle sie wyraziłem...po prostu szukam kogos kto polakierowalby wszystko co do niego mam,polakierowalby karoserie i dopiescil wszelkie szczegoly...
a razem z samochodem kupilem . szerokie zderzaki na przód i tył, nakładki progowe carmana, nowe lampy, clear krzyże, lampy tył, cleary, duży grill bez znaczka, wlot powietrza kameii, teleskopy do maski inoxy, tarcze hamulcowe,chromowane zawiasy do maski i drzwi, nowy wydech niklowany

[ Dodano: Sob 10 Maj, 2008 ]
mam jeszcze prosbę o wskazówki co do zawieszenia... czy wymienic na komplet gwintowany,jak tak to jaki najlepiej...moze zadaje dosc oczywiste dla wielu pytania,ale dopiero raczkuje w temacie golfa,a z drugiej strony chciałbym zrobic go na prawde fajnie,bo to prezent dla kobiety...

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8165264
Jak gwint, to najlepiej dobre, sprawdzone firmy - H&R, FK, Bilstein, Koni :) Lepiej trochę odłożyć i mieć pewniaka, niż po sezonie wyrzucić jakiś shit na śmietnik... Pozdrawiam :)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

to moze ktos ma do sprzedania dobry gwint do mojego golfika...w przyszłym tygodniu przywoze go na lawecie i zabieramy sie za lakier...jednoczesnie mozna by zmienic zawieszenie...szukam jeszcze pokrowca na dach i siatki do cabrio

Temat postu:
PostWysłany: Wto 13 Maj, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla

Gadu-Gadu: 6607071
Auto: na co dzień...
Młody_Gdynia napisał(a):
Jak gwint, to najlepiej dobre, sprawdzone firmy - H&R, FK, Bilstein, Koni

Niekoniecznie... Nie wiem, czy wiesz ile kosztuje np nowy gwint FK KONIG SPORT dedykowany do mk 1. Czasami warto zainwestować np w GT CUP LINE oraz inne zawieszenia z tej półki cenowej. Podejrzewam, ze Cabrio będzie traktowane jako samochód "weekendowy" itp a gwint tej klasy świetnie zda egzamin. Co do clarów itp osobiście nie jestem zwolennikiem tego typu lamp, wazne aby Tobie się to podobało. Windshott'y sprzedaje jeden kolega z forum do którego podałem link poniżej.

PS. Gdzie zakupiłeś pakiet Karmanna do mk 1 Cabrio???

Zapraszam na forum www.mk1cabrio.pl

pozdrawiam

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości