Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 315 z 322 [ 4817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 322  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Fotografia i wszystko co z nią związane. - fotki
PostWysłany: Pią 23 Lis, 2012 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Volkswagen Golf
norbi napisał(a):
Nice shots Rick! 20d and still in the game hehe :ok:

Thanks!

An yes, the 20D is a really nice Camera, I'm now using a Canon 600D massif improvement! :ok:

PostWysłany: Wto 11 Gru, 2012 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Ostatnie kilka fotek ;)

Image

Image

Image

PostWysłany: Sob 15 Gru, 2012 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Porsche 951
Pytanko takie mam do starych wyjadaczy hehe

teraz śmigam na canonie 500D jak większość wie szału nie ma video słabe i to z automat tylko i mało klatek chce sprzedać to body i w planie było sie przesiąść na nowy 600D nowszy od 550 i ma odchylany wyświetlacz co ułatwia nagrywanie, lecz posprawdzałem sobie ceny używek np 7D i można kupić z niedużym przebiegiem body 3000-3500zł a że w swoich zbiorach mam lampę riga + kilka obiektywów nie wszystkich używam wiec jakbym to posprzedawał to by mi starczyło na taka używkę, leczy czy jest sens iść w 7D jeśli aparat służy bardziej jak hobby i na tym nie zarabiam. Chyba że ktoś ma inny pomysł jestem otwarty na sugestie ale only CANON :p

PostWysłany: Sob 15 Gru, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Corras
To czy chcesz wydać 3000-4000zł na nakręcenie kilka filmów w roku pewnie Worthe i VagEvent to jedynie kwestia twojej decyzji, jasne że aparaty z górnej półki cenowej dają bardzo dobrą jakość już w wersji surowej, ale mając 550D ludzie robią naprawdę dobre filmy więc ja bardziej wierze że to kwestia talentu i pomysłowości niż sprzętu.

Przykłady 550D z tego co wiem masz 500D który fakt ma wolne te klatki i można się zniechęcić, więc zmiana na lepsze w bardzo nie dużych $$$

PostWysłany: Sob 22 Gru, 2012 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

-mackoostry-
thx za odp :ok:

ktoś coś jeszcze może coś podpowie? ;)

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
550d i 600d to to samo, tylko ten wyświetlacz... Ale szczerze to się przydaję tylko na kranie, albo jak ostrzysz leżąc ;) Bo dolly z ziemi to średniawka... Ogólnie nie dopłaciłbym. Teraz jest promocja na 650d, widziałem w jakimś markecie z kitem za 2500zł? Więc całkiem spoko. 7D kręci jak 550d ale jest przyjemniejsze w użytkowaniu. Faktycznie body można kupić za niewiele ponad 3k i to dobra opcja. Tylko właśnie pytanie, czy potrzebujesz 7d? Film będzie taki sam jak 550d w górę, fotki lepsze... Jest szybszy, przyjemniejszy na co dzień. Obudowy nie porównuje bo to niebo a ziemia :) Ogólnie:

Twoje body 500d - 1200zł
Body 550d - 1500-1700zł, czyli 300-500zł
Body 600d - 1900zł nowe, czyli 700zł
Komplet 650d - 2500zł, czyli - 200zł szkło i stare body, 1100zł
Body 7d - 3200zł, czyli 2000zł...

Ja bym kupił 7d jeśli nie jest problemem wydać tylko kaski... Do tego lepsze szkiełko, nawet 17-40 które przy f4 jest ostrzejsze niż Tamron przy f8 heh... No i do kompletu 70-200 nawet stara wersja i jest naprawdę świetny sprzęt do fotek i filmu :)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gdybym teraz przesiadał się z 500D to wziąłbym 600 / 650tke. Wyżej moim zdaniem nie ma sensu, bo i tak zanim nauczysz się ogarniać połowe jego możliwości to minie ładnych pare miesięcy. Prawda jest taka, żę teraz nikt nie robi całkiem ch... aparatów. Jeśli chodzi o Canona, to niestety uważam, że obecnie większość body to jest jedno i to samo. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co lubisz kręcić/fotografować i przy jakich warunkach.

PostWysłany: Nie 30 Gru, 2012 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) przez ostatni czas przeglądałem fora opinie porównania i stwierdziłem że jeśli chodzi o video to 550/600/7/60D to jest to samo foto prawie to samo minimalne różnice, głównie różnią sie obudową do tego mam teraz 2 okazje kupić
60D z 17-50 2.8 karta 32gb plecak foto i parę dupereli za 3tyś [dodam ze obiektyw poszedłby na handel bo w domu mam taki sam] stan jak nowy przebieg migawki 1000
i 600D nowy z obiektywem 18-135 za 2250zł [obiektyw tez na handel by poszedł]

jeśli chodzi o jakość obudowy i funkcjonalność to przemawia do mnie 60D lecz zastanawiam sie czy nie lepiej kupic ta 600 pogonic obiektyw sprzedac soje body i dokupić jakis lepszy obiektyw w miejsce samego body 60D

co o tym myślicie ?

PostWysłany: Pon 31 Gru, 2012 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

noname_conek tutaj masz dobre porównanie: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D

Ogólnie lipa, że plastik a nie magnez, bebechy praktycznie te same. AF w 60d lepszy. Jest nieco większy od 600d a to na plus. Tamka sprzedaż za 700-800zł i wyjdzie całkiem spoko cena.... Ja bym wziął 60d, różnica Ci wyjdzie raptem 200-300zł, a dużo lepiej się go trzyma i używa...

Ja mam plan na 2013 prosty... 5D Mark III :-D

Image
 Profil    2356976

PostWysłany: Pon 31 Gru, 2012 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

+1
Mam 60D i sobie chwale, miałem w ręku i 600 i 650 i nie leżaly tak w łapie. Masz praktycznie to samo co w 7D. Dobre jasne szkła do tego i tyle. 60tka ma jeszcze jedną małą zaletę - 3/4 rzeczy ogarniasz prawym kciukiem z pokrętła, a w zasadzie dwóch, nie musisz specjalnie celować w jedno z nich bo ich działanie jest zamienne.
Co do 5D MIII to mi osobiście byłoby szkoda zbierać na to body. Testowałem w wakacje 5D MII i moje 60D na markowych szkłach C 2.8 i jaśniejszych i różnice były dla mnie hmm.. nieduże. Zbyt małe na moje umiejętności oraz możliwości finansowe. Wiadomo, były sytuacje gdy ta puszka zjadała moją, ale to jeszcze nie czas na takie zabawki. Chociaż jeśli byloby sianko to ba... :-D :-D :-D

PostWysłany: Śro 02 Sty, 2013 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 8346286
Auto: Kuga 2.0 tdci, mk1 77'
witajcie,
mam do Was pytanie. Używam w pracy od czasu do czasu Canona D40. Czasami zdarza się, że jest on potrzebny wieczorami. Zdjęcia wychodzą marne. Potrzebowałbym zapewne jakąś lampę zewnętrzną. Pytanie tylko jaką ? Poleci ktoś coś w przystępnej cenie >?

Profil    8346286

ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Bartekk napisał(a):
Zdjęcia wychodzą marne. Potrzebowałbym zapewne jakąś lampę zewnętrzną. Pytanie tylko jaką ? Poleci ktoś coś w przystępnej cenie >?

niekoniecznie lampe , wszystko zalezy co fotografujesz i jak to ma wygladac

norbi napisał(a):
Ja mam plan na 2013 prosty... 5D Mark III :-D

ja bym wolal black magic cinema - minimalnie wieksza kasa maksymalnie wieksze mozliwosci ;)

VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 8346286
Auto: Kuga 2.0 tdci, mk1 77'
Głównie chodzi o wieczorne wyprawy Jeep'ów po lesie. Więc cały czas akcja, coś ma się dziać i zdjęcia maja być dość dobre. A z racji tego że ja na zdjęciach się nie znam to te co robiłem lub robił mój poprzednik to wychodziły bardzo ciemne... .

Profil    8346286

ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
lampa , a najlepiej lampy . Auto nie jest tak prosto oswietlic i do tego potrzeba duzo swiatla . Wyproboj jedna na poczatek ( jakiegos speedlighta 580 , nawet podrobe ) jak bedziesz mial za ciemno to dolozysz nastepne

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Cytuj:
Co do 5D MIII to mi osobiście byłoby szkoda zbierać na to body. Testowałem w wakacje 5D MII i moje 60D na markowych szkłach C 2.8 i jaśniejszych i różnice były dla mnie hmm.. nieduże. Zbyt małe na moje umiejętności oraz możliwości finansowe. Wiadomo, były sytuacje gdy ta puszka zjadała moją, ale to jeszcze nie czas na takie zabawki. Chociaż jeśli byloby sianko to ba...

Ja chcę pełną klatkę, testowałem mark3 kumpla i byłem pod mega wrażeniem... Szczególnie w nocy. Praca w ciemnych miejscach, czyli jakieś urodziny, wesela mega ułatwiona... A na tym niestety się najwięcej zarabia. Focus poezja, zapiąłem USM 70-200 to miałem wrażenie, że aparat myśli szybciej ode mnie :) Cena fakt odstrasza ale zobaczymy ile zdołam uciułać, jak nie to Mk2 :)

archie napisał(a):
ja bym wolal black magic cinema - minimalnie wieksza kasa maksymalnie wieksze mozliwosci

Dużo zleceń mi wpada przez fotki, dlatego potrzebuję czegoś uniwersalnego.

Image
 Profil    2356976

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 315 z 322 [ 4817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318 ... 322  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości