Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 83 z 300 [ 4489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 300  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: OT
PostWysłany: Pią 03 Kwi, 2009 
VW Maniak
VW Maniak

norbi napisał(a):
ja tam zawsze mialem opcje, jak prowadzilem bez pj, ze sie na brata moglem podac... w sumie jesli chodzi o taryfikator nt brak pj to przestudiowalem to dosyc ostro. Mandatem sobie mozesz [-----] podetrzec i wyrzucic.... chyba ze jestes bogaty. Po 3 latach sie przedawnia, do ego czsau nie zarejstrujesz auta czy nie wezmiesz kredytu. Komornik przyjdzie to mow ze Cie nie ma, albo najlepiej sie wymelduj. Aha i musisz miec ukonczone 17 lat zeby Ci mandat wystawili... JAk kumpel motorowerem szalal i nie mogli mu mandatu wypisac to pompki robil hahaha. Mozesz tez zaplacic 200zl to i tak dadza Ci spokoj...

Btw ja od wakacji mam mandat stowke (aktualnie 6,40 odsetek :D) i nie zaplace tego...

To jest tylko gadanie ze mozesz sobie odpuscic ale z naszym wspanialym prawem i reszta nie jest tak latwo takie kwoty jak 100 czy 250 mozna odpuscic ale za 500 juz sie beda starac za lakome mendy ;) Moj brat dostal ostatnio 100 za pasy juz 3 z kolei i normalnie komornik chodzil bo wiosce i sciagal od kazdego kto mial jakis mandat na sumieniu najlepsze jest to ze komornik upomnial sie o ten jeden co dostal nie o reszte. Tak wiec nigdy nie iwadomo

viewtopic.php?f=112&t=32803

PostWysłany: Pią 03 Kwi, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: SuperB
ja tam swoje popłaciłem bo nie chcialem miec dodatkowego jakiegoś przypału :)

PostWysłany: Sob 04 Kwi, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
ja sie nawet przeszedlem do us... pogadaelm z komornikiem, udawalem przyglupa... ten mi powiedzial zebym dal mu 50zl teraz a pozniej przyniosl reszte... to sie pozegnalem i wyszedlem ;) rolek jest nieletni wiec mu moga.....

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Maniak
VW Maniak

norbi napisał(a):
ja sie nawet przeszedlem do us... pogadaelm z komornikiem, udawalem przyglupa... ten mi powiedzial zebym dal mu 50zl teraz a pozniej przyniosl reszte... to sie pozegnalem i wyszedlem ;) rolek jest nieletni wiec mu moga.....

ja tam jescze zadnego mandatu niemialem choc nieraz bylo grubo do poki nie mialem 18 zawsze mnie spisywali bo niby nie moga nic zrobic wiecej A raz z kolesiem browarzylismy po drodze ze szkoly na przeciwko prokuratory on nie mial jescze 18 ja tez nie podjechaly psy zaczeli spisywac dane i koles podawal nie swoje he i sie nie udalo dostal 500 za podawanie nie swojich danych i 100 za picie w miejscu publicznym jescze go powineli na komisariat jak po niego poszlismy tam to do dzis z policja na pienku mam hehehe :P

viewtopic.php?f=112&t=32803

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: B5,B6,T4,mk1
ale zatrzymali Cie jak jechałeś czy jak robiłeś autom zdjęcia ?
przecież nie byłeś tam sam , skoro tak blisko od chaty mogłeś powiedzieć że kumpel tym przyjechał.

J

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
bartas204 napisał(a):
ale zatrzymali Cie jak jechałeś czy jak robiłeś autom zdjęcia ?
przecież nie byłeś tam sam , skoro tak blisko od chaty mogłeś powiedzieć że kumpel tym przyjechał.

J

Spisywali misiek1986 i stupa_mk3 a ja stałem sobie obok i się mnie pytali czy wole dostać mandat czy mają dzwonić po holownika, mówiłem, że to nie moje auto itp. ale w końcu wziąłem mandat i tyle wisi mi to bo i tak pewnie nie zapłacę ;)

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: B5,B6,T4,mk1
ja bym nie przyjął w takich warunkach za Ch(*&%$ :D
do mnie ostatnio komornik za mandaty zaczął przychodzić średnio po 2-3 miesiącach już.

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8398782
Auto: Golf V GTI
własnie wracam był koncert Don gorala z Pezetem w koszalinei na akademikacg , po koncercie noramlnie goralprzed akademcem chlal ]:-> , ojj ta pogoda mnie wykonczy z tmi broawarami

2008 - Wigwamy Pleszew , VW Mania
2009 - Mrówki , Wigwamy Pleszew, Vag Event , VW Mania , Mrówki II , Essen
2010 - Nowy Staw , Vag Event , Mania , Cultstyle
2011 - Nowy Staw , Majówka cultstyle , Vag Event , Cultstyle
cdn ...

Moje Mk4
 Profil    8398782

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
rolek napisał(a):
a ja stałem sobie obok i się mnie pytali czy wole dostać mandat czy mają dzwonić po holownika

niestety ale dales sie zrobic , sam mialem dwie stycznosci z policja jak stałem

1

mnie tez chcieli kiedys podejsc na parkingu - jako ze bylem organizatorem sporych zlotow to podjechal do mnie i zaczol rozmowe tekstem - : wypierda..ć stąd !! wkurzyl mnie wtedy niesamowice i zaczela sie wymiana zdan , chcial dokumenty auta zeby zabrac mi dowod a ja go wysmialem bo stalem obok auta , wkurzony koles wtedy powiedzial mi ze i tak mnie dupnie na szaleńswie a ja mu odpowiedzialem doslownie : najpierw to ty mnie musisz zlapac a tym trupem w ktorym siedzisz to sobie mozesz skoczyc najwyzej po bulki (czasmy polonezow a on w jednym z pierwszych policyjnych vw vento wtedy siedzial i zgrywal twardziela) - koles dostal bialej goraczki bo nic nie mogl zrobic ale ....

tydzien pozniej tyska policja zrobila akcje tuning wraz ze straza miejska , zrobili oblawe na kolumne aut podczas przejazdu przez miasto na i polecialo kilka dziesiat dowodow , mnie pacnol akurat ten sam koles i zabral za lyse opony (MAKO wtedy byl ze mna w aucie - smiechu mielismy co nie miara ale podczas kontroli pelna powaga bo mial wladze i mogl sporo , dogadalismy sie i skoczylo sie na zabraniu dowodu i mandacie 50 zl

2

drugi raz chcieli mi zabrac papiery bo stalem na parkingu u kumpla przed blokiem na zapalonym podswietleniu podwozia - wyszedl z radiowozu polukal po aucie i stwierdzil ze musze mu pokazac dowod i ze mi go zabierze za kilka rzeczy - oczywiscie dokumentow nie dostal do reki , byl to sasiad kumpla u ktorego akurat stalem - z tym kumplem powiedzielismy policjantowi ze nie ma podstaw do zabrania mi go za to ze na postoju przed blokiem i ze w przepisach nie jest zabronione uzywanie podswietlenia i ze co nie zabronione to dozwolone , wkurzeni pojechali ale mnie i tak pacneli na miescie w ten sam dzien a kumpla na drugi i oba dodowdy polecialy

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
norbi
norbi napisał(a):
ja od wakacji mam mandat stowke (aktualnie 6,40 odsetek )

od mandatow nie ma odsetek dlatego wiele osob ich nie placi - sa tylko koszta egzekucyjne , w ostatnim czasie mialem dwa mandaty po 500 zl i wobu przpadkach nie placilem - komornik siadl mi na konto i cala sprawa wyszla 500 + 30 wlasnie tych kosztow

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Gofer mkII 1.8 GTI_KR
Powitać z rana.Trza by wypocząć po nocce.

rolek napisał(a):
Może to głupie, ale cieszę się z mojego pierwszego mandatu :-D

Ja też się cieszyłem ze swojego pierwszego mandatu, choć nie wiem dlaczego go dostałem. Policjant się do mnie przyczepił że bez świateł jechałem a było dopiero 1 w nocy :-D poprostu szybko wypuściłem się za Łoplem Astrą i nie zdążyłem włączyć.
rolek napisał(a):
Nie wiem czy płacić ten mandat czy nie... mam na felgi odłożone i szkoda by było, żeby mi nie starczyło :(

Zawsze możesz wziąść ten mandat, iść do skarbówki i powiedzieć że się jeszcze uczysz i nie pracujesz i żeby Ci go na raty rozłożyli.
Albo masz na blankiecie numer konta i dane, więc nie wpłacaj od razu 500 pln tylko raz na jakiś czas na przykład po 50 pln i komornik nie przyjdzie bo spłacasz mandat. U mnie kumple bynajmniej tak robią.

Ogulnie na zapłacenie mandatu jest chyba 7 dni. A komornik moze przyjść po miesiącu albo czasem po pół roku. Ja od mandatu 200 pln za brak świateł musiałem zapłacić skarbówce dodatkowo 12 pln za to że komornik do mnie przyszedł.

VWigwamy Pleszew: 2009,

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3101695
Auto: Golf mk3 1.8
Kolejny piękny dzień - lece do garaż :D

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
krzyh napisał(a):
rolek napisał(a):
a ja stałem sobie obok i się mnie pytali czy wole dostać mandat czy mają dzwonić po holownika

niestety ale dales sie zrobic

Eeee tam, przynajmniej dobre foty powychodziły :)

VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 8254440
Auto: Nie mam
20 stopni u mnie we wsi dziś coooo kozak, kozak, kozak. Idę zaraz w nogę pograć. :P

Profil    8254440

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7712923
Auto: brak.
wygralem walke z komputerem :P masakra chyba kiedys go przez okno wyrzuce

Profil    7712923

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 83 z 300 [ 4489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 300  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości