Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wykonywanie LOGów VAG
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 6246296
Auto: Golf MK4
Witam Serdecznie. Potrzebuję pomocy osoby, która ma doświadczenie z Tworzeniem logów przez interfejs. Chodzi zarówno o logi statyczne jak i dynamiczne. Mam kilka pytań dotyczących technicznej strony tzn pracy w programie. Proszę nie odsyłać mnie do szukania, bo znalazłem poradniki. Wszystko przeczytałem, ale mam pewne zastrzeżenia jednak nie ma osoby, która pomogłaby mi rozwiać te wątpliwośći. Otóż problem pojawia się przy wybieraniu bloków pomiarowych. Czy wybierac ile się da jednocześnie?
Co oznacza dopisek przy pdpunkcie: "- grupa 004 > basic settings: logować całość przez ok. 50s [pompa będzie się cyklicznie przestawiać]. W przypadku tej grupy ważne jest, by wcisnąć przycisk LOG w chwili, gdy nastawnik ustawi się na Late [będzie to widać w polu drugim], a następnie, natychmiast rozpocząć logowanie przyciskiem START; "
Dodatkowo jaka jest różnica między blokiem grupy normalnej 000, a blokiem 000 grupy Basic Settings?

Czy przy logach dynamicznych muszę sprawdzać wszystkie bloki: 000, 001, 003, 004, 008, 010, 011?

Może jakieś porady dla laika? Z góry bardzo dziękuję

Profil    6246296

Temat postu: Re: Wykonywanie LOGów VAG
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: na rope
Logować powinno się każdy blok osobno bo wtedy masz zczytanych w danym czasie więcej pomiarów (większa częstość pomiarów)

Temat postu: Re: Wykonywanie LOGów VAG
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 6246296
Auto: Golf MK4
Rozumiem, a co z pozostałymi pytankami? Jak wygląda sprawa z tymi Normalnymi Grupami i grupami Basic Settings? Czy trzeba dwukrotnie robić logi tej samej grupy? Jaka to różnica?

Profil    6246296

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości