Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk6 gti] OZ futura 18x9.5
PostWysłany: Pon 06 Cze, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf mk5 GTI
Tiguan R-line
Mam pytanko odnośnie felg OZ futura w rozmiarze 18x9.5 ET35 Czy wejdzie to do mk6 gti bez zadnych przeróbek blacharskich?? Zachorowałem totalnie na te fele, i uważam ze w mk6 wyglądają kosmicznie :D a jako że czeka mnie zakup mk6 gti więc już poluje na te fele bo niestety 18 cali w OZ futurze to rzadkość... Dla rozeznania tematu dodaje kilka zdjęć podglądowych :) I czy na taką fele lepiej założyć opone 225/40 czy próbować z 235 ?? chodzi mi przede wszystkim zeby było nisko i szeroko, ale z 235 chyba może być kłopot, jak sądzicie ? Jeśli chodzi o zawias to zamontowany bedzie gwint lowteca który juz czeka :D da radę upchnąć 9.5j ?

P.S Poza Futurą, interesuje mnie także OZ mito 18 cali. Jak uważacie, które lepiej się prezentują?

Oto foty:
http://imageshack.us/photo/my-images/830/5732689242ec1f68ddc8z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/808/573214214380f51ddf7az.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/32/55342533113a5a7d9f5cz.jpg/

Temat postu: Re: [golf mk6 gti] OZ futura 18x9.5
PostWysłany: Czw 09 Cze, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6793974
Auto: Mk VI GTI
Ja Ci nie powiem czy pasują. Ale sam do swojego GTI szukam felg. I chyba znalazłem.

http://allegro.pl/felgi-dotz-mugello-cz ... 29703.html.

Całkiem dobrze również pasowały by do czerwonego bo takiego tu pokazujesz na zdjęciach ;)

http://img64.imageshack.us/img64/8920/2 ... 464706.jpg
http://img812.imageshack.us/img812/6333/11dsc4173.jpg

Obecnie: Stage 2 , wydech MGMotorsport MID , dolot APR stage 1, felgi Vossen CV3, eibach sportline, dodatki karbonowe, hamulce przód ZR18 350mm, tył Golf R32 312mm , wspomagane pompą hamulcową z TTRS (wersja USA)

Sprzedam hamulce przód Golf 6 GTI 312mm.
 Profil    6793974

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tiguan R-line
Mhm, jasne felgi w porządku, tylko że mam inną koncepcje trochę na auto :) chciałbym żeby były to jakieś kultowe fele z dosć dużym rantem, skręcane, cos co jest rzadko spotykane w mk6 gti. Bo nawet za naszą zachodnią granicą chłopaki idą troche na łatwizne :D I kupują fele których jest pełno. Widzę bo jestem tez zarejestrowany na niemieckim forum. Mam jescze czas, bo GTI bede zamawiał dopiero pod koniec roku. Bo rozmawiałem z dealerem w Magro Tychy i w grudniu ma być dostępny GTI edition 35 w Polsce, więc już warto poczekać te kilka miesięcy :) Cenniki dostępne będą 2-3 tyg przed tym jak model będzie można zamawiać :)

I właśnie przeglądając niemieckie fora wszyscy wsadzają max 8,5 cala fele do mk6, z koleii w USA upychają to 9,5 często z bardzo małym ET. I własnie nie wiem jak to już jest.... Bo oczywiście żadne przeróbki blacharskie nie wchodzą w grę :D Serce by mi się krajało gdybym miał zaginać ranty i malować nowe auto :D

PostWysłany: Pią 10 Cze, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Talent napisał(a):
cos co jest rzadko spotykane w mk 6 gti.

Zacznijmy od tego że sam Mk 6 GTI jest rzadko spotykany :D W Gliwicach np. tylko jeden.

Talent napisał(a):
Mam jescze czas, bo GTI bede zamawiał dopiero pod koniec roku. Bo rozmawiałem z dealerem w Magro Tychy i w grudniu ma być dostępny GTI edition 35 w Polsce

Hmmm jak zamawiałem w Lelku 1 marca. Date odbioru miałem na koniec sierpnia.

Sprawa druga że na śląsku drogi są jakie są. Przy Detroit 18' z VW muszę uważać żeby ich nie uszkodzić. Co dopiero przy tych które pokazałeś na zdjęciu :P To już nie ma gdzie zaparkować ;)

btw, mugello lake30 zamówiłem . 1000 sztuk wyprodukowane i to się może zgadzać więc nie są takie pospolite! ;) 2 z austri, 1 z berlina i 1 z dortmundu...

Obecnie: Stage 2 , wydech MGMotorsport MID , dolot APR stage 1, felgi Vossen CV3, eibach sportline, dodatki karbonowe, hamulce przód ZR18 350mm, tył Golf R32 312mm , wspomagane pompą hamulcową z TTRS (wersja USA)

Profil    6793974

PostWysłany: Sob 11 Cze, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tiguan R-line
Cytuj:
Talent napisał(a):
Mam jescze czas, bo GTI bede zamawiał dopiero pod koniec roku. Bo rozmawiałem z dealerem w Magro Tychy i w grudniu ma być dostępny GTI edition 35 w Polsce

Cytuj:
Popielniczka napisał(a):
Hmmm jak zamawiałem w Lelku 1 marca. Date odbioru miałem na koniec sierpnia.

Nie wiem jak to zrobiłeś że zamawiałeś Edition 35 już w marcu :D:D Był on zaprezentowany w worthersee raptem 10 dni temu.... :) Jeżeli mówimy o normalnym GTi to owszem, ale Edition 35 będize w Polsce dostępny dopiero pod koniec roku. Są to informacje w 100 % potwierdzone

PostWysłany: Nie 12 Cze, 2011 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Talent napisał(a):

Nie wiem jak to zrobiłeś że zamawiałeś Edition 35 już w marcu :D:D Był on zaprezentowany w worthersee raptem 10 dni temu.... :) Jeżeli mówimy o normalnym GTi to owszem, ale Edition 35 będize w Polsce dostępny dopiero pod koniec roku. Są to informacje w 100 % potwierdzone

tak oczywiście mowie o zwykłym ;D

Profil    6793974

PostWysłany: Wto 12 Lip, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tiguan R-line
A wie ktoś w ogole z jakim ET wychodziły OZ futura fabrycznie ?

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości