Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [all vw] Gdzie chromować śrubki do felg ?
PostWysłany: Pon 07 Gru, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: vw golf III
Jak w temacie potrzebuje po chromować śrubki do felg rh ..potrzebuje namiar na pewnego gościa który to zrobi najlepiej...jestem z małopolski to może gdzieś ktoś robi takie rzeczy w okolicy tyle że wiadome jeśli ktoś poleci pewne miejsce to będę wdzięczny ..pozdrawiam

prosze zapoznać sie z regulaminem i UŻYWAĆ PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Temat postu: Re: [all vw] Gdzie chromować śrubki do felg ?
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7066340
Auto: Golf Mk1
ja chromuje i pozłacam śrubki
jestem z wlkp więc tylko wysyłka -9,50zł paczka

Profil    7066340

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
ZbiFa mozna smialo polecic kazdemu, galwanizowal rzeczy juz wielu osoba z forum i wszyscy sa zadowoleni :ok:

Profil    8234490

PostWysłany: Pon 22 Mar, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: vw golf III
Witam wszystkich, jak widać temat jest z grudnia, właśnie w grudniu wysłałem do ZbiF'a moje śrubki, jak pisałem wtedy szukałem pewnego gościa który zrobiłby to najlepiej i bez nie potrzebnych problemów. Po uzgodnieniu szczegółów czyli koszty chromowania, wysyłka i takie tam, wysłałem śrubki mając nadzieję że wrócą do mnie w umówionym terminie 2-3 tygodni.

Po jakimś miesiącu od wysyłki tych śrubek do ZbiF'a, zadzwoniłem do niego dowiedzieć się ile to jeszcze potrwa, naturalnie miałem na uwadze to że był to okres świąteczny i umówiony okres może się przeciągnąć, usłyszałem " jeszcze tydzień" po tygodniu znów to samo, aż wreszcie wyjawił mi że ponoć nie z jego winy moje śrubki zostały wysłane do kogoś innego i nie wie do kogo bo to nie on wysyłał.
Od tamtej pory kontakt z nim był delikatnie mówiąc "trudny", nie odbierał ode nie telefonów a jak już odbierał to wciskał mi kit że muszą ściągać NOWE śrubki z Niemiec i że paczka tak długo idzie ........

Po ponad 4 miesiącach wydzwaniania i pisania PW do ZbiF'a dzisiaj dotarła do mnie paczka z pochromowanymi śrubkami.

Nie rozumie dla czego "kolega" ZbiF wciskał mi kit przez cały ten czas że śrubki idą NOWE z Niemiec jak gołym okiem widać że śrubki są wykręcone z innych felg bo mają jeszcze pozostałości po kleju na gwincie, a na kilku widać uszkodzenia ud klucza :[

A teraz najważniejsze, czyli jakość chromu. Koleś co to chromował chyba zapomniał sobie wyczyścić kilkadziesiąt śrubek i efekt jest taki że jeszcze nawet nie zacząłem ich przykręcać a chrom już odpada :o

ZbiF zapewne będzie się tłumaczył że to nie jego wina że śrubki zginęły, dla nie takie tłumaczenie jest co najmniej głupie, bo skoro ZbiF bierze za coś pieniądze to powinien brać też na siebie całą odpowiedzialność. A może lepszym rozwiązaniem jest żeby podał namiary na gościa który zajmuje się galwanizacją a nie ogłasza się kłamiąc że sam chromuje.

Podsumowując, następnym razem się dwa razy zastanowię zanim wyślę cokolwiek komuś z jakiego kolwiek forum.

NIE POLECAM USŁUG GALWANIZACYJNYCH U "KOLEGI" ZBIF"a

Poniżej w linku kilka fotek śrubek które dostałem:

http://picasaweb.google.pl/rafal230981/ ... directlink

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości