Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Lupo]Zestaw naprawczy w razie przebicia opony, jak używać?
PostWysłany: Pią 21 Mar, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam mam pytanie bo własnie kupiłem VW LUPO i nie ma tam koła zapasowego tylko jakaś buteleczka to ponoć zamiast koła zapasowego ?? Co to za butelka jak sie tego używa?

Ostatnio edytowany przez ziom515, Pią 21 Mar, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8165264
Cytuj:
Zestawy do uszczelniania opon pozawalają tylko na tymczasową naprawę przebitej opony i dojazd do serwisu. Zestawy można podzielić na dwa rodzaje: firmowe oraz akcesoryjne.
Firmowy najczęściej składa się z pojemnika z płynem i pompki, natomiast akcesoryjne są zestawami w sprayu. Aby naprawa była skuteczna, wszystkie związane z nią czynności muszą być wykonywane w określonej kolejności zawartej w instrukcji. Należy zachować środki ostrożności, ponieważ płyn, który jest w butelce, ma działanie szkodliwe, a jeśli zabrudzimy sobie ubranie, to raczej nie uda się go wyczyścić. Jeśli w ciągu kilkunastu minut nie można napompować koła oznacza to, że opona jest poważnie uszkodzona i nie da się jej naprawić za pomocą zestawu. Jeśli uda się napompować koło, to po przejechaniu kilku kilometrów należy ponownie sprawdzić ciśnienie i w razie potrzeby uzupełnić. Duże braki ciśnienia są sygnałem nie całkiem uszczelnionej dziury. Opona naprawiona zestawem nadaje się do dalszej eksploatacji po fachowej naprawie. Trzeba ją tylko umyć od środka oraz założyć nowy wentyl. Prędkość jazdy z tak naprawianą oponą trzeba ograniczyć do 80 km/h, a nawet poniżej 50 km/h ze względu na możliwe niewyważenie, a tym samym duże drgania na kierownicy.

Coś takiego znalazłem w necie. Mam nadzieje, że o to Ci chodziło... Pozdrawiam :)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

ok wielkie dzieki

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości