Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4] blow off i chip w 1.8T
PostWysłany: Nie 18 Lip, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 1767762
Auto: golf IV 1.8 turbo 150 gti
witam forumowiczów, noszę się z zamiarem kupna zaworu upustowego do mojego G4 z silnikiem 1.8t 150ps. Prócz tego chcialbym zrobic sobie modyfikację która troche poprawi mi osiągi i charakterystykę pracy poprzez modyfikację mapy np. w firmie COMSPORT, zastanawiam się czy dobrze wybralbym firmę modyfikacji mapy, tak samo co do BlowOffa... szczerze mówiąc z tego co mi wiadomo to lepiej kupic dobrej firmy dobrą uzywkę niż tani szit z allegro albo skądś..., pytanie teraz ile kosztują już dobrej jakości BlowOffy które mi będą pasować ewentualnie za ile mozna wyrwać używke w bdb stanie ; ) jest tu kosmiczna ilość ludzi z pewnością któzi znają się w temacie więc nie będę prosił o doradzenie bo to jest juz w waszej krwi więc czekamm :)) nie bede mial duzo floty niestety zeby grzebac poki co w intercoolerach dolotach wtryskiwaczach itd itd tak więć skupiam się póki co po kupnie auta na wymianie dobrych: oleju i filtra oleju, filtra paliwa, filtra powietrza, niebawem świec i przewodów a już wkrótce w najbliższym czasie chciałbym przejsc do tego BlowOffika i mapy :) zapraszam do konwersacji ; )

Profil    1767762

Temat postu: Re: {golf mk4} BlowOff plus mapa
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
COMPSPORT...a nie Comsport ale to literówka

blow off i 1.8t to nie jest dobre połaczenie...

zawór albo recyrkulacyjny FORGE lub (podobno dobry) Sunmotorsport lub Splitter hybryda FORGE lub takze SUNmotorsport, BLOW offa nie załozysz poki nie wylaczysz systemowo przepływki i wystroisz auto na samym mapsensorze co ci nie grozi bo piszesz o samym programie

za zawór forge'a musisz liczyc 600zł za program od 1200-do 1500zł

a to ci dziwne ze chcesz w 1.8t wymienic przewody zapłonowe, kolejna sprawa... nie masz kasy nie tuninguj auta... szybkie proste i na temat

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu: Re: {golf mk4} BlowOff plus mapa
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
karolass
tak jak Kevin pisze blow off i 1.8 t nie jest dobrym rozwiazaniem aczkolwiek na rynku sa 3 rodzaje blow off'ow ktore nie powoduja ubocznych skutkow w 1,8 t, sam osobiscie montowalem i wystrajalem nie jedno 1.8 t na przeplywce i bylo ok, przewodow w 1.8 t nie masz sa cewki w ilosci 4 sztuk, tak czy inaczej na zestaw blow off montaz i wystrojenie szykuj kolo 2500 zakladajac ze wszystko bedzie ok..., i pozniej nastepne zielone na mody bo 180 ps to dlugo cie nie nacieszy...

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu: Re: [golf mk4] blow off i chip w 1.8T
PostWysłany: Pon 19 Lip, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

co do przewodów.... chodziło mi o fajki świec zapłonowych...., cewki to co innego, w BMW np cewka jedna kosztowala tyle co wszystkie swiece i fajki razem wzięte, więć tez nie mylmy pojęć bo chyba tego akurat mogę byc pewien, tak więć świece i fajki zapłonowe chcialbym wymienic gdyz lubie miec auto pewne, co do kasy....nie pisalbym postu gdybym jej nie mial teraz albo w niedlugim czasie... nie robie nic na goraco i nie wypisuje tematu od razu po zaksiegowaniu kasy na koncie bo sie podjaralem za mocno czy cos, wiem ze zawsze trzeba miec wiecej kasy niz jest to z gory zakladane przy tuningu ;) .... to tyle jesli chodzi o rady mniej zwiazane z meritum tematu ; )

natomiast co do tych powazniejszych spraw... hmmm ((zawór albo recyrkulacyjny FORGE lub (podobno dobry) Sunmotorsport lub Splitter hybryda FORGE lub takze SUNmotorsport)) co to jest w ogole? bo ja o tym juz pojecia nie mam, do czego to sluzy czy to jest to samo co blow off albo ma taką samą charakterystyke pracy mn.w? wydaje ten sam dzwięk... czy jak ? znowu kolega nizej napisal ze są 3 blow offy ktore sam regulowal i smigają spokojnie bezproblemowo.... jakie to blow offy dokladnie jesli moglbys napisac to bylbym wdzieczny :) i nie do konca rozumiem czemu w silniku 1.8t BLOW OFF to zła niby rzecz, skoro te 3 egzemplarze są ok i z pozytywnym skutkiem mozna montowac, sory za zieleń w temacie ale co do tego to nie kminie ; )

Profil    1767762

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2010 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
karolass napisał(a):
co do przewodów.... chodziło mi o fajki świec zapłonowych...., cewki to co innego, w BMW np cewka jedna kosztowala tyle co wszystkie swiece i fajki razem wzięte, więć tez nie mylmy pojęć bo chyba tego akurat mogę byc pewien, tak więć świece i fajki zapłonowe chcialbym wymienic gdyz lubie miec auto pewne, co do kasy....nie pisalbym postu gdybym jej nie mial teraz albo w niedlugim czasie... nie robie nic na goraco i nie wypisuje tematu od razu po zaksiegowaniu kasy na koncie bo sie podjaralem za mocno czy cos, wiem ze zawsze trzeba miec wiecej kasy niz jest to z gory zakladane przy tuningu ;) .... to tyle jesli chodzi o rady nie zwiazane z tematem zbytnio;)

natomiast co do tych powazniejszych spraw... hmmm ((zawór albo recyrkulacyjny FORGE lub (podobno dobry) Sunmotorsport lub Splitter hybryda FORGE lub takze SUNmotorsport)) co to jest w ogole? bo ja o tym juz pojecia nie mam, do czego to sluzy czy to jest to samo co blow off albo ma taką samą charakterystyke pracy mn.w? wydaje ten sam dzwięk... czy jak ? znowu kolega nizej napisal ze są 3 blow offy ktore sam regulowal i smigają spokojnie bezproblemowo.... jakie to blow offy dokladnie jesli moglbys napisac to bylbym wdzieczny :) i nie do konca rozumiem czemu w silniku 1.8t BLOW OFF to zła niby rzecz, skoro te 3 egzemplarze są ok i z pozytywnym skutkiem mozna montowac, sory za zieleń w temacie ale co do tego to nie kminie ; )

chciałbym sie dowiedziec co to jest ta fajka świec zapłonowych bo mnie to intryguje

co do zaworów to przy odrobinie wysyiłku mozna znaleźc to w internecie... jak to działa dlatgo nie bede tutaj opisywał zasady działania bo mi sie zwyczajnie neichce.
napisze jedynie ze 1.8t jest takim silnikiem gdzie powietrze upuszczane po odjeciu pedału gazu jest wpuszczane za przepływke co tez ona zczytuje i jest nadal wykorzystywane. zamontowanie samego filtra stozkowego KN lub gabkowego ITG lub Pipercross spowoduje ze bedzie słychac upuszczane za przepływke cisnienie, zwykły zawór recyrkulacyjny bedzie juz duzo lepszy gdyz najzwyczajniej nie przepuszcza jego membrana cisnienia podczas jazdy i dlatego grono ludzi pakuje zamiennik FORGE'a, hybrydowy zawór to jak nazwa wskazuje połaczenie zalet dwóch zaworów tutaj czesc powietrza jest uppuszczana do atmosfery cco powoduje ten cały ssssyk i czesc spowrotem do układu za przepływke. jest to zrobione w takiej proporcji ze przepływka nie wariuje i tym samym nie przelewa paliwa.

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Sob 24 Lip, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

hmm, no staram sie zrozumiec ten caly mechanizm, a ten zamiennik forge'a.. gdzie to kupic i za ile? czy to jest zawór recyrkulacyjny czy to jest poprostu zawór upustowy? część tak jak mówisz powoduje ten ssyk wypuszczanego powietrza do atmosfery a część idzie za przepływke i nie powoduje złej pracy i błędów, i co z montażem ? bo teoretycznie to nie wiem za co sie wziąć zeby mialo to ręce i nogi, mowie tu o samej upustówce czyli tym upuszczaniu powietrza itd itd

nie piszemy jednego posta pod drugim tylko uzywamy opcje edytuj !!
turpik

ehh widze ciezko do konca wytlumaczyc koledze z mniejsza wiedza, niestety nie wiem zbyt wiele a wiochy nie chce robic z autem albo go pozbawic prawidlowej pracy lub narazic na pozniejsze uszkodzenia.... bylbym wdzieczny za pomoc...

hmm, no staram sie zrozumiec ten caly mechanizm, a ten zamiennik forge'a.. gdzie to kupic i za ile? czy to jest zawór recyrkulacyjny czy to jest poprostu zawór upustowy? część tak jak mówisz powoduje ten ssyk wypuszczanego powietrza do atmosfery a część idzie za przepływke i nie powoduje złej pracy i błędów, i co z montażem ? bo teoretycznie to nie wiem za co sie wziąć zeby mialo to ręce i nogi, mowie tu o samej upustówce czyli tym upuszczaniu powietrza itd itd

ehh widze ciezko do konca wytlumaczyc koledze z mniejsza wiedza(mnie), niestety nie wiem zbyt wiele a wiochy nie chce robic z autem albo go pozbawic prawidlowej pracy lub narazic na pozniejsze uszkodzenia.... bylbym wdzieczny za pomoc..

co z tym Forge...skad go wziasc i gdzie w łódzkim najlepiej to zmontować do kogo sie wybrać ??

jakies linki moze ktos zapoda z tymi zaworkami

OTO MÓJ LINK...dobrze myśle?
http://cgi.ebay.pl/FORGE-SPLITTER-SPLIT ... 3a5b1e966f
http://cgi.ebay.pl/FORGE-Splitter-Popof ... 255c0bd620
http://cgi.ebay.pl/FORGE-SPLITTER-SPLIT ... 414d5e65eb

różnią sie cenami a roznicy nie widze, i moze ktos podpowie troche
?? : >

Profil    1767762

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości