Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 6 [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 26 Sie, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

ygd napisał(a):
Schematy PCB digifiza bym chętnie przytulił :D

nr nadwozia !!

Temat postu: ksiazka passat96r.
PostWysłany: Wto 30 Sie, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

LordKris - dzieki ze zareagowales na mnoja prosbe.
Otoz potrzebna mi jest opis wymiany simerblokow na tylniej belce w moim combi.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 16 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam,
byłby mi potrzebny numer sterownika od silnika.Nr nadwozia mojego Gofra to:WVWZZZ1JZWW155696

Temat postu:
PostWysłany: Pon 19 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ostatnio jechalem i przywalilem w kraweznik prawym kolem.poszla opona i wygiela sie felga metalowa.bylem u mechanika i powiedzial mi ze na wachaczu sie nic nie cofnelo.kupilem oponki uzywane dosyc stare.jadac zauwazylem ze sciaga mnie na lewa strone.pojechalem na ustawienie zbieznosci kol(zostalo ustawione)ale dale mnie sciaga.powiedziano mi ze to wina opon.wiec przelozylem tyl na przod i co sie okazalo ze teraz mnie sciaga w prawa strone.fakt jest jest ze mam prawy amortyzator calkiem rozwalony(ale czy to winna tylko amortyzatora????) nie znam sie na mechanice wiec jak mozna to prosze cie o porade.bo to juz sie staje wkurzajace.jade a tu mnie sciaga.jak dam po chamulcach ostro to leci prosto ale jak daje mu w pedzel to sciaga .jak bedziesz mial czas to poradz:(:

Temat postu:
PostWysłany: Sob 24 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Czesc Mam Pytanko GOlf III 1.6. Mam problem przy dłuzszej jezdzie tak ponad 30 min przy 2000 do 2200 obrotów włancza mi sie kontrolka oleju miga i pika. Musze dac mu na wyszsze obroty i przestaje ale kazda gorka i wzniesienie znowu pika, plyn chlodniczy sprawdzam i poziom oleju tez jest w pozadku. prosze o porade !!!!

Temat postu:
PostWysłany: Sob 24 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

jak rozebrac deskę? co tam może pukac?

Temat postu:
PostWysłany: Nie 25 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

1 Witam kupiłem nie dawno passata B5 z 1999r 1.9 TDi i mam taki problem nie zamyka mi sie centralny zamek jak pzrekrecam go kluczytkim od strony kierowcy tylko zamyka te drzwi natomiast jak zamykam z pilota od alarmu to zamyka wszystkie drzwi ale te od kierowcy otwiera spowrotem i musze domukac je kluczykiem .Nie dziala tez domykanie i otwieranie szyb z kluczyka po przekreceniu.Co moze byc przyczyna siłownik od strony kierowcy czy ten moduł pod siedzeniem chyba doradzisz cos innego??
2 Komputer- na wyswietlaczy miedzy obrotomierzem i predkosciomierzem wyswietla mi chwilowe spalanie ,jezeli temp spada to wyswietlacz sygnalizuje oblodzenie ,sygnalizowal mi tez za maly stan oleju w silniku i wszystko wskazywaloby na to ze jest komputer ale nie mam w zespolonym w przelaczniku wycieraczek guzikow do sterowania kompem i dlatego nic innergo oprocz chwilowego spalania nie moge zobaczyc i teraz mam 2 rozwiazania albo passaty bez kompa wszystkie wskazuja tylko chwilowe spalanie i to co pisalem (jakies okrojone funkcje)albo poprzedni wlasciciel wymienil zespolony i kupil tanszy bez sterowania kompem ? Czy wychodzily jakies okrojone wersje czy poprostu wszystkie modele mialy chwilolwe spalanie . Nie chce kupowac zespolonego na darmo.Bylem z tym pytaniem w ASO ale goscie nie bylo rozmowni i kazali mi sprawdzic ile kostek wchodzi do zespolonego jak dwie to jedna nie jest podlaczona i wina zespolonego ale rozebralem i sa dwie ale obydwie wpiete i znowu jestem w punkcie wyjscia?
Jezeli mozesz pomoc to bede wdzieczy sory za tak obszerny post ale chcialem jak najwiecej powiedziec

Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam. Mam do Ciebie pytanko. Kupiłem nie dawno Golfa III i przy uruchamianiu słychać takie małe zgrzytnięcie i wszystko jest ok, co może powodować ten dźwięk i skąd się to bierze, zaznaczam że słychać to tylko w momencie rozruchu, potem silnik pracuje normalnie. Z góry dziękuję za pomoc. :(

Temat postu:
PostWysłany: Sob 15 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

gdy chcialem wymienic pasek rozrzadu zobaczylem ze obciera o plastikowa oslone przy pompie wtryskowej.

powiedzieli mi ze sa wyrobione lozyska w pompie i teraz chca mi ja wymontowac i wyslac do warszawy do boscha.

silnik o numerze AFN

powiedzieli mi ze to koszty onad 1000zł

czy to prawda??

moze da sie taniej??

pomozcie

Temat postu:
PostWysłany: Wto 18 Paź, 2005 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: polo. ABU. + polo. AER.
szukam schematu instalacji elektrycznej do polo 86C 2F z 1994 roku

VIN:

WVWZZZ80ZRY.....

silnik AAV

głónie chodzi mi o elementy wchodzące w skład elektrycznej regulacj wysokości świateł przednich oraz wszytko co macie na temat ich regulacji

Temat postu:
PostWysłany: Śro 19 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam!
Mam golfa mk III z 1993 roku 1,8 monowtrysk,automat o nr nadwozia: WVWZZZ1HZPW556280

Nie mam w nim przekaźników od:
-wycieraczek przednich
-wycieraczek tylnych
-centralnego zamka
-halogenów

i nie wiem jakie oznaczenia one posiadają i gdzie w skrzynce powinny być wpięte.W sklepie oczywiście mówią żeby przynieść stary albo oznaczenie.Proszę o pomoc!
Z góry dziękuję!
Pzdr!

Temat postu:
PostWysłany: Wto 25 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam.Mam takie pytanko odnosnie ukladu dodatkowego obiegu plynu chlodz.pompka elektryczna.Jest to golf III 2.8 vr6 AAA,1992 rok,skrzynia manual,vin nie podaje poniewaz robilem swap.Konkretnie chodzi mi o to jak i kiedy jest sterowana to pompka i kiedy ma pracowac? Wiem ze do tego jest sterownik przy lewym McPhersonie(cos jak automat grzania swiec zarowych).Auto do swapu jezdzilo we francji,czyli upal,od poczatku ten silniczek nie byl podlaczony a ten modul przegnity,ale auto jezdzilo i nie przegrzewalo sie.Ja teraz tez cale lato jezdzilem i nic,temp wody na wsk.pokazuje dziwnie malo bo max 75 st.C.Oleju natomiast w normie czyli na razie max to bylo99.
Podejrzewam ze jest tam wsadzony tzw.sportowy term.i wlacznik went.
Pytam bo niby jest ok ale nie trzyma mi poziomu plynu chlodz.Zawsze jest ciut ponizej min.i na zbiorniczku zawsze swiezy lekki wyciek.No i woda jest goraca,nie jest to na pewno 75stop.Chcialbym doprowadzic to do porzadku.
Prosze o info,zarazem z gory dziekuje i pozdrawiam.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 05 Lis, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Cos kolega albo czasu nie ma albo nie wiem o co chodzi.Dwa tygodnie juz cisza.moze niech sie chociaz okresli jakos? :lipa:

Temat postu: SKrzynie biegów !!
PostWysłany: Pon 07 Lis, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Mam problem ze Skrzynią biegów w Golf III GT 1.8. Mianowicie 2-gi bieg musze "wrzucać" wolno, jeśli "pokręce" go na 1-ym biegu choćby do 3 tyś i szybko wrzuce na 2-gi bieg jest zgrzyt;/ jesli auto jest rozgrzane jest delikatna poprawa( moge nieco szybciej wrzucić 2 ale nie dużo). Skrzynia ogóle chodzi mi "ciezko" na tyle ze każdy kto wsiada mówi mi o tym - czy jest jakaś linka którą by można przesmarować zeby chociaż lżej chodziła
.
Powiedzcie mi czy to już jest jej koniec czy uda sie ją jeszcze uratować:(

z Góry dziękuje za odp

Temat postu: żarówki
PostWysłany: Pon 07 Lis, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Chciałem zapytać czy to mozliwe ze w Golf III są stosowane rózne żarówki?? Znajomy ma H4 a ja w mkIII 94r 1.8 GT mam H1. Czy któeś są lepsze a jak tak to czy da sie je jakoś zmnic.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 6 [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości